nova beseda iz Slovenije

macerac* (55)


vinificirali dalj časa.      Maceracija,      potapljanje jagodne kožice  D
dermatitis različne etiologije,      maceracija)     , debelost, sladkorna bolezen  P
amforah na način rdečih vin (     maceracija)     .Tudi Cigojevo vino je  P
pustil v stiku s kožicami (     maceracija)     .Barva je višnjevo oranžna  P
ni zorenja na kožicah (     maceracija)     , ki ponavadi da rdečim  P
oddajo aromo: kot nekakšna      maceracija      pri pridelavi vina. Tretja  P
pojavile tudi v Istri. »     Maceracija      je tradicija tudi v Istri  P
V Istri se čuti, da      maceracija      pripada kraju, in zato  P
ceriranih belih vin? »Res je      maceracija      v polnem razmahu in jo  P
enakem postopku ‐ delna      maceracija      pri določenih sortah,  P
identiteto? »Mislim, da je      maceracija      bolj posebnost.Drugje  P
bodo govorili o vplivu      maceracije      na kakovost belega vina  D
zvrstila predavanja o vplivu      maceracije      na kakovost belega vina  D
sorte grozdja, zaradi      maceracije      in fermentacije pa je  D
rdečega vina (o kontroli      maceracije      pri vrhunskem vinu, njegovem  D
belkaste (če pride do      maceracije)     , sicer pa rožnate izrastke  P
vinske trte. Postopek      maceracije      in fermentacije pa je  P
ravnamo tako. Posledica      maceracije      in fermentacije je visoka  P
Praprotnik, je zaradi nekajurne      maceracije      nenavadna, toda vino prav  P
zoren. Izvajamo dolge      maceracije,      28 dni ali še več, tako  P
kakršne koli podaljšane      maceracije      belega grozdja, vendar  P
Po treh dneh hladne      maceracije      sta bili dve tretjini  P
Drugi trik pa je, da      maceracije      niso dolge.Sicer bi iz  P
in nosi črno etiketo.      Maceracije      so spet krajše, vino pa  P
Če se v Brdih pojavijo      maceracije      belih vin, se bodo kmalu  P
za rosé, zaradi dolge      maceracije      pa je vino takega okusa  P
po štiri- do petdnevni      maceraciji.     Sveži beaujolais sadnega  D
temo »Uporaba kisika pri      maceraciji      rdečih kakovostnih vin  D
Tehnologija kletarjenja pri      maceraciji      (daljšem stiku - od nekaj  D
oblogo. Če so izpostavljene      maceraciji,      postanejo belkaste in  P
pridelajo po karbonski      maceraciji,      kar s pridom počno tudi  P
vonj. Po kratkotrajni      maceraciji      drozgo odcedimo v odcejalnikih  P
Grozdje z Jame je bilo po      maceraciji      v 3000-litrskih sodih  P
je šla po dvotedenski      maceraciji      takoj v 500-litrske sode  P
Rebula je bila štiri dni na      maceraciji,      malvazija, laški rizling  P
proti oksidacijam pri      maceraciji,      a tudi takšna vina so  P
trgatev pol leta prepustil      maceraciji      v 3000-litrskih hrastovih  P
vinogradov, je po 18-dnevni      maceraciji      dozorevala 24 mesecev  P
ekstremni letnik. Po hladni      maceraciji      so šle štiri petine tokaja  P
bile veliko boljše. Z      maceracijo      sta dobila domač liker  A
malo daljšo (dva dni)      maceracijo,      ki mi niso bila všeč,  D
kupili t. i. vinimatiki za      maceracijo      (luženje) rdečih sort  D
Kosti se ohranijo z      maceracijo.     Mehke dele toliko časa  D
kupili vinifikator za      maceracijo      rdeče drozge, da bodo  D
kožice grozdnih jagod (t.i.      maceracijo)     ; tako lahko odslej pridelujejo  D
lahko povzroči zmehčanje (     maceracijo)      kože s posledičnimi bakterijskimi  P
barve. Vonj izda rahlo      maceracijo,      ki nas odpelje med nekaj  P
eden prvih, ki so uvedli      maceracijo      belih vin, in je tudi  P
prepričal z dovršeno izpeljano      maceracijo,      polnostjo in dolgim pookusom  P
zaslombo za podaljšano      maceracijo      belega grozdja.Če jo podpremo  P
nižjimi pridelki in krajšo      maceracijo      ter nato z zorenjem na  P
so po domače. Z daljšo      maceracijo      so zaščitili vina.To se  P
je v naši moči. Z dolgo      maceracijo      in dolgim ležanjem v kleti  P
potrošnike. Bela vina z dolgo      maceracijo      so izjemnega pomena predvsem  P
Ker pa gre za t. i. "     maceracijski"      pridelek, so sadne vonjave  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA