nova beseda iz Slovenije
vinificirali dalj časa. | Maceracija, | potapljanje jagodne kožice | D |
dermatitis različne etiologije, | maceracija) | , debelost, sladkorna bolezen | P |
amforah na način rdečih vin ( | maceracija) | .Tudi Cigojevo vino je | P |
pustil v stiku s kožicami ( | maceracija) | .Barva je višnjevo oranžna | P |
ni zorenja na kožicah ( | maceracija) | , ki ponavadi da rdečim | P |
oddajo aromo: kot nekakšna | maceracija | pri pridelavi vina. Tretja | P |
pojavile tudi v Istri. » | Maceracija | je tradicija tudi v Istri | P |
V Istri se čuti, da | maceracija | pripada kraju, in zato | P |
ceriranih belih vin? »Res je | maceracija | v polnem razmahu in jo | P |
enakem postopku ‐ delna | maceracija | pri določenih sortah, | P |
identiteto? »Mislim, da je | maceracija | bolj posebnost.Drugje | P |
bodo govorili o vplivu | maceracije | na kakovost belega vina | D |
zvrstila predavanja o vplivu | maceracije | na kakovost belega vina | D |
sorte grozdja, zaradi | maceracije | in fermentacije pa je | D |
rdečega vina (o kontroli | maceracije | pri vrhunskem vinu, njegovem | D |
belkaste (če pride do | maceracije) | , sicer pa rožnate izrastke | P |
vinske trte. Postopek | maceracije | in fermentacije pa je | P |
ravnamo tako. Posledica | maceracije | in fermentacije je visoka | P |
Praprotnik, je zaradi nekajurne | maceracije | nenavadna, toda vino prav | P |
zoren. Izvajamo dolge | maceracije, | 28 dni ali še več, tako | P |
kakršne koli podaljšane | maceracije | belega grozdja, vendar | P |
Po treh dneh hladne | maceracije | sta bili dve tretjini | P |
Drugi trik pa je, da | maceracije | niso dolge.Sicer bi iz | P |
in nosi črno etiketo. | Maceracije | so spet krajše, vino pa | P |
Če se v Brdih pojavijo | maceracije | belih vin, se bodo kmalu | P |
za rosé, zaradi dolge | maceracije | pa je vino takega okusa | P |
po štiri- do petdnevni | maceraciji. | Sveži beaujolais sadnega | D |
temo »Uporaba kisika pri | maceraciji | rdečih kakovostnih vin | D |
Tehnologija kletarjenja pri | maceraciji | (daljšem stiku - od nekaj | D |
oblogo. Če so izpostavljene | maceraciji, | postanejo belkaste in | P |
pridelajo po karbonski | maceraciji, | kar s pridom počno tudi | P |
vonj. Po kratkotrajni | maceraciji | drozgo odcedimo v odcejalnikih | P |
Grozdje z Jame je bilo po | maceraciji | v 3000-litrskih sodih | P |
je šla po dvotedenski | maceraciji | takoj v 500-litrske sode | P |
Rebula je bila štiri dni na | maceraciji, | malvazija, laški rizling | P |
proti oksidacijam pri | maceraciji, | a tudi takšna vina so | P |
trgatev pol leta prepustil | maceraciji | v 3000-litrskih hrastovih | P |
vinogradov, je po 18-dnevni | maceraciji | dozorevala 24 mesecev | P |
ekstremni letnik. Po hladni | maceraciji | so šle štiri petine tokaja | P |
bile veliko boljše. Z | maceracijo | sta dobila domač liker | A |
malo daljšo (dva dni) | maceracijo, | ki mi niso bila všeč, | D |
kupili t. i. vinimatiki za | maceracijo | (luženje) rdečih sort | D |
Kosti se ohranijo z | maceracijo. | Mehke dele toliko časa | D |
kupili vinifikator za | maceracijo | rdeče drozge, da bodo | D |
kožice grozdnih jagod (t.i. | maceracijo) | ; tako lahko odslej pridelujejo | D |
lahko povzroči zmehčanje ( | maceracijo) | kože s posledičnimi bakterijskimi | P |
barve. Vonj izda rahlo | maceracijo, | ki nas odpelje med nekaj | P |
eden prvih, ki so uvedli | maceracijo | belih vin, in je tudi | P |
prepričal z dovršeno izpeljano | maceracijo, | polnostjo in dolgim pookusom | P |
zaslombo za podaljšano | maceracijo | belega grozdja.Če jo podpremo | P |
nižjimi pridelki in krajšo | maceracijo | ter nato z zorenjem na | P |
so po domače. Z daljšo | maceracijo | so zaščitili vina.To se | P |
je v naši moči. Z dolgo | maceracijo | in dolgim ležanjem v kleti | P |
potrošnike. Bela vina z dolgo | maceracijo | so izjemnega pomena predvsem | P |
Ker pa gre za t. i. " | maceracijski" | pridelek, so sadne vonjave | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |