nova beseda iz Slovenije
sestavinami. Testo razvaljamo, položimo na | pomaščen pekač, | prekrijemo z nadevom in povrh potresemo panceto | D |
pretekoče, dodajte pirino moko) in ga dajte v | pomaščen pekač. | Pecite 45 minut na 200 stopinj Celzija. | D |
razvaljali in premazali z nadevom) položimo v | pomaščen pekač, | z zgornje strani na več mestih prebodemo in pustimo | P |
smetane, 2 jajc, malo mleka, olja in soli. V | pomaščen pekač | damo list vlečenega testa (lahko je kupljeno | P |
pretekoče, dodajte pirino moko) in ga dajte v | pomaščen pekač. | Pecite 45 minut na 200 stopinj Celzija. | P |
milimetrov debelo in ga previdno položimo v | pomaščen pekač | oziroma v različne oblike malih modelov.Spečemo | P |
Najprej spletemo tri kite enake velikosti. Na | pomaščen pekač | položimo najprej eno kito (oblikujemo jo v obliki | P |
z nadevom. Testo zvijemo in vložimo v dobro | pomaščen pekač. | Pustimo še malo vzhajati. | P |
Vse skupaj zavijemo v zvitek. Položimo na | pomaščen pekač | in pustimo, da vzhaja.Pečico segrejemo na 180 | P |
na tri dele. Spletemo kito in jo zvijemo na | pomaščen pekač. | Če je prezahtevno, lahko še vedno preoblikujemo | P |
limonino lupinico. Z žlico oblikujemo kupčke na | pomaščen pekač | in spečemo. P. S.: | P |
nadevamo s sladkanimi borovnicami. Zlagamo jih v | pomaščen pekač | tako, da ga zapolnimo.Za preliv segrejemo mleko | P |
popramo in solimo ter vse skupaj predenemo v | pomaščen pekač. | Na vrhu potresemo še z naribanim dimljenim sirom | P |
potico zvijemo, boljša je! Potico položimo v | pomaščen pekač, | jo povrhu premažemo s smetano in preluknjamo | P |
nekoliko soliti, ne preveč. Lepe klobuke zložimo v | pomaščen pekač | tako, da so odprti navzgor, in jih za nekaj minut | P |
še dosolite. Polnjene krompirje položite na | pomaščen pekač | in pecite približno 20 minut pri 200 stopinjah | P |
posebej popečemo na rezine narezane bučke. V | pomaščen pekač | nato naložimo plast popečenega kruha, ki smo | P |
zgornji in spodnji del. Položimo ga v nizek | pomaščen pekač | in nato v pečici pečemo od 15 do 20 minut pri | P |
želimo jed pripraviti po tradiciji. Damo jih v | pomaščen pekač | in v pečici pečemo na 180 do 200 stopinj Celzija | P |
in nato zavijemo v zavitek. Položimo ga na | pomaščen pekač | in ga po vrhu namažemo s stopljenim surovim maslom | P |
razvaljamo na pol centimetra debelo in položimo v | pomaščen pekač. | Priprava nadeva in peka: umita jabolka in | P |
dve žlici kisle smetane ter dobro zmešamo. Na | pomaščen pekač | položimo plast vlečenega testa in ga premažemo | P |
pomagamo s prtom. S prtom tudi preložimo zavitek v | pomaščen pekač. | Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo zavitek | P |
zajemalko ali žlico nadevamo tanko plast testa v | pomaščen pekač. | Na debelo posujemo z orehi, pokapamo s segretim | P |
premešamo in napolnimo bučke. Zložimo jih v | pomaščen pekač | in pečemo pri 200 stopinjah, dokler se ne naredi | P |
štruco, jo zavijemo v mrežico in položimo v | pomaščen pekač. | Na začetku pečemo v pečici pri temperaturi 170 | P |
še nekaj časa gnetemo. Testo razporedimo na | pomaščen pekač. | Posujemo ga s polovico sira in na vse skupaj | P |
in smetano. Vse skupaj premešamo in damo v | pomaščen pekač. | Mežerle pečemo v pečici pol ure. | P |
naložimo v vrečko za brizganje piškotov in z njo na | pomaščen pekač | nabrizgamo piškote poljubnih oblik.Pečemo jih | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |