nova beseda iz Slovenije

pomaščen pekač (29)


sestavinami. Testo razvaljamo, položimo na      pomaščen pekač,      prekrijemo z nadevom in povrh potresemo panceto  D
pretekoče, dodajte pirino moko) in ga dajte v      pomaščen pekač.     Pecite 45 minut na 200 stopinj Celzija.   D
razvaljali in premazali z nadevom) položimo v      pomaščen pekač,      z zgornje strani na več mestih prebodemo in pustimo  P
smetane, 2 jajc, malo mleka, olja in soli. V      pomaščen pekač      damo list vlečenega testa (lahko je kupljeno  P
pretekoče, dodajte pirino moko) in ga dajte v      pomaščen pekač.     Pecite 45 minut na 200 stopinj Celzija.   P
milimetrov debelo in ga previdno položimo v      pomaščen pekač      oziroma v različne oblike malih modelov.Spečemo  P
Najprej spletemo tri kite enake velikosti. Na      pomaščen pekač      položimo najprej eno kito (oblikujemo jo v obliki  P
z nadevom. Testo zvijemo in vložimo v dobro      pomaščen pekač.     Pustimo še malo vzhajati.   P
Vse skupaj zavijemo v zvitek. Položimo na      pomaščen pekač      in pustimo, da vzhaja.Pečico segrejemo na 180  P
na tri dele. Spletemo kito in jo zvijemo na      pomaščen pekač.     Če je prezahtevno, lahko še vedno preoblikujemo  P
limonino lupinico. Z žlico oblikujemo kupčke na      pomaščen pekač      in spečemo. P. S.:  P
nadevamo s sladkanimi borovnicami. Zlagamo jih v      pomaščen pekač      tako, da ga zapolnimo.Za preliv segrejemo mleko  P
popramo in solimo ter vse skupaj predenemo v      pomaščen pekač.     Na vrhu potresemo še z naribanim dimljenim sirom  P
potico zvijemo, boljša je! Potico položimo v      pomaščen pekač,      jo povrhu premažemo s smetano in preluknjamo  P
nekoliko soliti, ne preveč. Lepe klobuke zložimo v      pomaščen pekač      tako, da so odprti navzgor, in jih za nekaj minut  P
še dosolite. Polnjene krompirje položite na      pomaščen pekač      in pecite približno 20 minut pri 200 stopinjah  P
posebej popečemo na rezine narezane bučke. V      pomaščen pekač      nato naložimo plast popečenega kruha, ki smo  P
zgornji in spodnji del. Položimo ga v nizek      pomaščen pekač      in nato v pečici pečemo od 15 do 20 minut pri  P
želimo jed pripraviti po tradiciji. Damo jih v      pomaščen pekač      in v pečici pečemo na 180 do 200 stopinj Celzija  P
in nato zavijemo v zavitek. Položimo ga na      pomaščen pekač      in ga po vrhu namažemo s stopljenim surovim maslom  P
razvaljamo na pol centimetra debelo in položimo v      pomaščen pekač.       Priprava nadeva in peka: umita jabolka in  P
dve žlici kisle smetane ter dobro zmešamo. Na      pomaščen pekač      položimo plast vlečenega testa in ga premažemo  P
pomagamo s prtom. S prtom tudi preložimo zavitek v      pomaščen pekač.     Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo zavitek  P
zajemalko ali žlico nadevamo tanko plast testa v      pomaščen pekač.     Na debelo posujemo z orehi, pokapamo s segretim  P
premešamo in napolnimo bučke. Zložimo jih v      pomaščen pekač      in pečemo pri 200 stopinjah, dokler se ne naredi  P
štruco, jo zavijemo v mrežico in položimo v      pomaščen pekač.     Na začetku pečemo v pečici pri temperaturi 170  P
še nekaj časa gnetemo. Testo razporedimo na      pomaščen pekač.     Posujemo ga s polovico sira in na vse skupaj  P
in smetano. Vse skupaj premešamo in damo v      pomaščen pekač.     Mežerle pečemo v pečici pol ure.   P
naložimo v vrečko za brizganje piškotov in z njo na      pomaščen pekač      nabrizgamo piškote poljubnih oblik.Pečemo jih  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA