nova beseda iz Slovenije

pirino (26)


da bodo v Padovi 20. aprila zaslišali Marca      Pirino,      pordenonskega raziskovalca dogajanj ob etnični  D
Italijanov z območja Čedada. Pregelj zdaj toži      Pirino      za odškodnino. Pregljev odvetnik je že za  D
korpusa. Pregelj je zaradi laži pred časom tožil      Pirino;      ta trditve ni mogel dokazati in je zato bil  D
mlin, na katerem ločeno meljejo pšenično in      pirino      moko. M. Š. Kanada želi okrepiti sodelovanje  D
ponudbi lahko našli pšenično, rženo, ajdovo,      pirino,      rumeno ali belo koruzno in zmesno moko (mešanica  D
testo za navaden kruh, če je pretekoče, dodajte      pirino      moko) in ga dajte v pomaščen pekač.Pecite 45  D
ne 600, kot navajata z neresnim piscem Marcom      Pirino.     Da so jih nato Pod Gradom zminirali in pokopali  D
vodni pogon razglašen za kulturni spomenik, mlel      pirino      zrnje. Ta starodavna pšenica je bila skoraj  D
ajda, oves, koruza, proso, ječmen). Meljemo      pirino,      pšenično, ajdovo, ječmenovo in koruzno moko  P
ekološka kokošja jajčka, domače jajčne testenine,      pirino      zrnje, moka, luščine (vzglavniki), ržena moka  P
kalimo tako imenovane kaše. Kalimo ajdovo in      pirino      kašo, le pšenice, rži in kamuta ni treba luščiti  P
bolje uporabljati polnovredno moko(pšenično,      pirino)     .Sami boste morali ugotoviti, kakšen kruh vam  P
testo za navaden kruh, če je pretekoče, dodajte      pirino      moko) in ga dajte v pomaščen pekač.Pecite 45  P
sestavin, samo da belo moko zamenjamo s polnovredno      pirino      in beli sladkor z rjavim.Tudi dodatki so drugačni  P
žepke s sušenim paradižnikom in pršutom ter      pirino      rižoto z beluši.»Za sladico je zmanjkalo časa  P
domače bučno olje in ročno mleto rženo, ajdovo,      pirino,      pšenično in koruzno moko, ki jo zmeljejo tudi  P
2 žlici maka za posip. Priprava: Sojino in      pirino      oziroma pšenično moko vsujemo v skledo, ju premešamo  P
priprava: Sveže zmleto polnovredno pšenično,      pirino,      kamutovo, ovseno, koruzno in ajdovo moko ter  P
moke. Kuhana pira ali čez noč namočeno zmleto      pirino      zrnje z dodatkom svežega ali suhega sadja in  P
mlinčku za kavo ali v mlinčku za zrnje zmeljemo      pirino      zrnje in ga prelijemo s hladno izvirsko negazirano  P
gobovi juhi ga vedno kuhamo) ter jed zgostimo s      pirino      zapržko in smetano.Kuhamo še pet minut, nato  P
beljakovinami in nekaterimi mineralnimi snovmi ‐ S      pirino      moko specite kruh ali medenjake, ki se bodo  P
rozine in začimbe, nato vmešate še ajdovo in      pirino      moko.Z rokami oblikujete piškotke in jih polagate  P
podoben poln okus ‐, na koncu pa postopno še      pirino      moko, dokler ne dobite mase ravno pravšnje gostote  P
olje. V mešalniku zmešajte mineralno vodo in      pirino      moko.Dobili boste maso, podobno tisti za palačinke  P
zgoščen z moko. Če pa že, glejte, da uporabite      pirino      ali polnovredno moko.V tem primeru količino  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA