nova beseda iz Slovenije
da bodo v Padovi 20. aprila zaslišali Marca | Pirino, | pordenonskega raziskovalca dogajanj ob etnični | D |
Italijanov z območja Čedada. Pregelj zdaj toži | Pirino | za odškodnino. Pregljev odvetnik je že za | D |
korpusa. Pregelj je zaradi laži pred časom tožil | Pirino; | ta trditve ni mogel dokazati in je zato bil | D |
mlin, na katerem ločeno meljejo pšenično in | pirino | moko. M. Š. Kanada želi okrepiti sodelovanje | D |
ponudbi lahko našli pšenično, rženo, ajdovo, | pirino, | rumeno ali belo koruzno in zmesno moko (mešanica | D |
testo za navaden kruh, če je pretekoče, dodajte | pirino | moko) in ga dajte v pomaščen pekač.Pecite 45 | D |
ne 600, kot navajata z neresnim piscem Marcom | Pirino. | Da so jih nato Pod Gradom zminirali in pokopali | D |
vodni pogon razglašen za kulturni spomenik, mlel | pirino | zrnje. Ta starodavna pšenica je bila skoraj | D |
ajda, oves, koruza, proso, ječmen). Meljemo | pirino, | pšenično, ajdovo, ječmenovo in koruzno moko | P |
ekološka kokošja jajčka, domače jajčne testenine, | pirino | zrnje, moka, luščine (vzglavniki), ržena moka | P |
kalimo tako imenovane kaše. Kalimo ajdovo in | pirino | kašo, le pšenice, rži in kamuta ni treba luščiti | P |
bolje uporabljati polnovredno moko(pšenično, | pirino) | .Sami boste morali ugotoviti, kakšen kruh vam | P |
testo za navaden kruh, če je pretekoče, dodajte | pirino | moko) in ga dajte v pomaščen pekač.Pecite 45 | P |
sestavin, samo da belo moko zamenjamo s polnovredno | pirino | in beli sladkor z rjavim.Tudi dodatki so drugačni | P |
žepke s sušenim paradižnikom in pršutom ter | pirino | rižoto z beluši.»Za sladico je zmanjkalo časa | P |
domače bučno olje in ročno mleto rženo, ajdovo, | pirino, | pšenično in koruzno moko, ki jo zmeljejo tudi | P |
2 žlici maka za posip. Priprava: Sojino in | pirino | oziroma pšenično moko vsujemo v skledo, ju premešamo | P |
priprava: Sveže zmleto polnovredno pšenično, | pirino, | kamutovo, ovseno, koruzno in ajdovo moko ter | P |
moke. Kuhana pira ali čez noč namočeno zmleto | pirino | zrnje z dodatkom svežega ali suhega sadja in | P |
mlinčku za kavo ali v mlinčku za zrnje zmeljemo | pirino | zrnje in ga prelijemo s hladno izvirsko negazirano | P |
gobovi juhi ga vedno kuhamo) ter jed zgostimo s | pirino | zapržko in smetano.Kuhamo še pet minut, nato | P |
beljakovinami in nekaterimi mineralnimi snovmi ‐ S | pirino | moko specite kruh ali medenjake, ki se bodo | P |
rozine in začimbe, nato vmešate še ajdovo in | pirino | moko.Z rokami oblikujete piškotke in jih polagate | P |
podoben poln okus ‐, na koncu pa postopno še | pirino | moko, dokler ne dobite mase ravno pravšnje gostote | P |
olje. V mešalniku zmešajte mineralno vodo in | pirino | moko.Dobili boste maso, podobno tisti za palačinke | P |
zgoščen z moko. Če pa že, glejte, da uporabite | pirino | ali polnovredno moko.V tem primeru količino | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |