nova beseda iz Slovenije

pasterizacija (14)


prenosa virusov z albuminom, saj, kot kaže 10 urna      pasterizacija      odpravi tveganje. »Pomemben element varnosti  D
industrijo pa o avtoklavi high-tech (sterilizacija in      pasterizacija      živil, polnjenih v tradicionalno ali moderno  D
mrzlica itd. V mojem in vašem otroštvu je bila že      pasterizacija      in da bi se z mlekom prenašalo kaj posebnega  D
kož. Ukrepi za zmanjševanje možnosti okužbe so      pasterizacija      in prekuhavanje mleka, higienski postopki pri  D
Ljudje so se zgražali, češ da ubijemo mleko.      Pasterizacija      prizadene vegetativne oblike mikroorganizmov  D
postavil deset meril za ocenjevanje kakovosti:      pasterizacija      (ta je obvezna), pridelava pri nizki temperaturi  D
rentgenski aparat, jonatan, boksit, dalija,      pasterizacija      in podobno. Pri tem se hočeš nočeš zapletajo  D
konzervansi so toplota (sterilizacija (120 C),      pasterizacija      (do 80 C)), raztopina morske soli in sladkorna  P
In kaj je boljše? Dejstvo je, da      pasterizacija      uničuje encime in vitamin C, ki so zelo dragocene  P
hitro oksidira in izgubi zdravilne lastnosti.      Pasterizacija      pri tem sadežu ni prišla v poštev, ker je pri  P
segrel na 60 stopinj. Domneval sem, da če      pasterizacija      pri tej temperaturi uniči mikroorganizme, bo  P
fermentacijo in uvedel postopek, po njem poimenovan      pasterizacija,      to je uničenje klic pri 60 do 80 stopinjah Celzija  P
toplotni obdelavi. Pri obdelavi svežega mleka (     pasterizacija)      se izgubi le 10 odstotkov B-vitaminov, pri homogenizaciji  P
probiotična, medtem ko običajni postopek, kot je      pasterizacija,      poleg škodljivih mikroorganizmov pobije tudi  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA