nova beseda iz Slovenije
prenosa virusov z albuminom, saj, kot kaže 10 urna | pasterizacija | odpravi tveganje. »Pomemben element varnosti | D |
industrijo pa o avtoklavi high-tech (sterilizacija in | pasterizacija | živil, polnjenih v tradicionalno ali moderno | D |
mrzlica itd. V mojem in vašem otroštvu je bila že | pasterizacija | in da bi se z mlekom prenašalo kaj posebnega | D |
kož. Ukrepi za zmanjševanje možnosti okužbe so | pasterizacija | in prekuhavanje mleka, higienski postopki pri | D |
Ljudje so se zgražali, češ da ubijemo mleko. | Pasterizacija | prizadene vegetativne oblike mikroorganizmov | D |
postavil deset meril za ocenjevanje kakovosti: | pasterizacija | (ta je obvezna), pridelava pri nizki temperaturi | D |
rentgenski aparat, jonatan, boksit, dalija, | pasterizacija | in podobno. Pri tem se hočeš nočeš zapletajo | D |
konzervansi so toplota (sterilizacija (120 C), | pasterizacija | (do 80 C)), raztopina morske soli in sladkorna | P |
In kaj je boljše? Dejstvo je, da | pasterizacija | uničuje encime in vitamin C, ki so zelo dragocene | P |
hitro oksidira in izgubi zdravilne lastnosti. | Pasterizacija | pri tem sadežu ni prišla v poštev, ker je pri | P |
segrel na 60 stopinj. Domneval sem, da če | pasterizacija | pri tej temperaturi uniči mikroorganizme, bo | P |
fermentacijo in uvedel postopek, po njem poimenovan | pasterizacija, | to je uničenje klic pri 60 do 80 stopinjah Celzija | P |
toplotni obdelavi. Pri obdelavi svežega mleka ( | pasterizacija) | se izgubi le 10 odstotkov B-vitaminov, pri homogenizaciji | P |
probiotična, medtem ko običajni postopek, kot je | pasterizacija, | poleg škodljivih mikroorganizmov pobije tudi | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |