nova beseda iz Slovenije
------------------ Izpopolnila sta | kvašo | gospe Bordinove, ker sta kis začinila s poprom | A |
tekmecema iz NY Islanders: ruskim napadalcem Olegom | Kvašo | (levo) in švedskim branilcem Kennyjem Jönssnom | D |
skupaj z rojakoma Viktorjem Kozlovim in Olegom | Kvašo | sijajno ujel.V Vancouvru sem bil nezadovoljen | D |
sušijo približno deset mesecev, poleg soli pa v | kvašo | dodajo razne začimbe in tudi brinje.Okus je | P |
olivno olje za peko, sol in mleti poper; za mokro | kvašo: | 0,5 l rdečega vina, 150 g čebule, 3 stroke česna | P |
zeliščnega kisa. Priprava : Vse sestavine za mokro | kvašo | zmešamo, vložimo zajčji hrbet in ga v hladilniku | P |
odstraniti mastne dele in ga za tri dni dati v | kvašo. | Ne sliši se prav nič skrivnostno. | P |
Za pekač pice Za | kvašo: | dve žlici moke, slabe pol kocke svežega kvasa | P |
deni v kozico, dodaj vso zelenjavo, kakor za | kvašo, | prilij žlico vode in kisa, prideni žlico masti | P |
divjačino potrebuješ takoj, jo polij z vročo | kvašo. | Kvaše ne smeš soliti! | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |