nova beseda iz Slovenije
ki naj bi zasenčil vse druge. Vanj bi dala | koriander | kot v kuminovec, češnjevec kot v maraskino, | A |
shranjevanje vozov, kmečkega orodja, strojev | koriander | - zdravilna rastlina z belimi ali rdečkastimi | A |
prijazno smehljala. Tokrat sem kupil vse - | koriander | in paradižnik, mladi grah in tistega za luščenje | D |
granatnega jabolka. Veliko je uporabljal svež | koriander, | kolobarje kumar, zeleno, mandeljne.Pri dekoraciji | D |
jantarja, v skupini dišavnic prevladujejo sivka, | koriander, | cimet, muškat in brin, v aromatični pa vonji | D |
srna, 81. Storm, 83. ovadba, 84. ponos, 85. | koriander, | 87. Ariovist, 89. Pontiac, 90. aspekt. Navpično | D |
dodajo pa ji še pestro mešanico začimb, kot so | koriander, | pekoča paprika in kumina.Nekatere izmed najbolj | D |
V zadnjem času so zelo priljubljeni piment, | koriander | in limonina trava.Vsekakor je treba vedeti: | D |
papriko, sol, limonin sok in "cillantro" - po naše | koriander. | Zajemaš s koruznim čipsom, ki ga dobiš v Mercatorju | D |
Indije,« pojasni Nisha. Druge dišavnice, denimo | koriander, | so posadili kar sami. »Jedi so vedno sveže | D |
testo; zraven pride grobo mlet poper, ingver in | koriander. | Iz tega naredijo kolačke in nanje pritisnejo | D |
ugotovitev, da sva udarila mimo: eden je alergičen na | koriander, | preostali pa pihajo ob preveliki količini čilijev | D |
na tvoj vrat . / V jamici za mojim ušesom / | koriander, | koriander./ V žlebičku med dojkama / piment | D |
vrat . / V jamici za mojim ušesom / koriander, | koriander. | / V žlebičku med dojkama / piment ždi / in / | D |
telo, in še nekatere zanimive začimbe, kot sta | koriander | in kumina... Vse druge sestavine ostajajo njena | G |
popelje zelo daleč. Lemon grass, ni problema, | koriander | svež na treh šankih in to vem, kje dobim malega | G |
pa sploh. Med redke hladilne začimbe spada | koriander. | Olja na splošno grejejo, nekatere izjeme (kokosovo | P |
limonen Izvor v hrani: citrusi, meta, timijan, | koriander | Klinični pomen: znižujeta tveganje za nastanek | P |
veliko trojico" sestavljajo mandelj, žafran in | koriander; | dodajajo jih jedem iz žit, curryju in omakam | P |
kot so čili, ingver, kurkuma, črna gorčica, | koriander | in kumina, ki ureja prebavo."Pri ljudeh s kapha | P |
plodove kobulnic, kot so komarček, kumina in | koriander, | pa stremo. Rastlinski deli so suhi, ko šumijo | P |
domačih vrtov, kot so bazilika, peteršilj in | koriander, | ter čedalje pogosteje vržem v lonec težke aromatične | P |
poskusite dodati lovorov list, muškatni orešček, | koriander | ali ingver, krompirju pa koper, česen ali meto | P |
uvrščamo jajčevce, kumino, bučne peške, ingver, | koriander, | lovor, nageljnove žbice, slad, vaniljo, papriko | P |
ingver narežite na tenke rezine, sesekljajte | koriander | in vse skupaj stresite k bučkam.Temeljito premešajte | P |
dajte čebulo, paradižnik (s tekočino vred), | koriander, | kurkumo, kajenski poper, kardamom in sol.Mešajte | P |
predatorji najbolj zaželene rman, vrtni ognjič, | koriander, | ajda, komarček, melisa, ožepek, kamilice, timijan | P |
spomin in koncentracijo. K tem snovem sodijo | koriander | (v tekoči obliki za uživanje, v obliki eteričnega | P |
rastlin ali kar po vsem vrtu, so kumina, česen, | koriander, | čebula, redkvica, žametnica, timijan, žajbelj | P |
žuželke najbolj privlačne rman, vrtni ognjič, | koriander, | ajda, komarček, melisa, ožepek (izop), kamilice | P |
cvetovi. Pritegnili jih bodo rman, vrtni ognjič, | koriander, | ajda, komarček, melisa, ožepek, kamilice, timijan | P |
predatorji najbolj zaželene rman, vrtni ognjič, | koriander, | ajda, komarček, melisa, ožepek, kamilice, timijan | P |
Česen, ingver in čebulo olupimo in sesekljamo. | Koriander | operemo in drobno sesekljamo.V voku segrejemo | P |
hitro zdušimo česen, ingver in čebulo. Ribo in | koriander | dve do tri minuti dušimo zraven.Vse premešamo | P |
1 do 1,5 dcl mrzle juhe, pastetne dišavnice ( | koriander, | piment, mleta kumina), strok česna, surovo maslo | P |
drobno sesekljan česen. Dodamo mleto kumino, mlet | koriander | in strt strok kardamoma.Malo prepražimo, da | P |
olivno olje, drobno sesekljan česen, mleti | koriander | in mleti piment. Mešanico začimb stresemo na | P |
zelenjavne osnove, 3 žličke mletega koriandra, svež | koriander, | 2 dcl mleka, sol, poper in olje. Priprava | P |
Ostanek masla raztopimo v ponvi, dodamo mleti | koriander, | na hitro prepražimo in dodamo še drobno sesekljane | P |
mešalnikom in na koncu prilijemo še mleko in praženi | koriander. | Po okusu solimo in popramo. | P |
stroke česna, olivno olje, mleti laški kumin, | koriander, | 2 žlici paste tahini, 1,2 dcl sladke smetane | P |
sesekljano čebulo in česen. Dodamo laški kumin in | koriander. | Zalijemo z zelenjavno osnovo. | P |
sladkorja, lovorjev list, 125 g mleka, sol, poper, | koriander | in štiri žlice kisle smetane. Priprava : Olupimo | P |
Paradižnike operemo in razpolovimo. | Koriander | operemo in osušimo, lističe potrgamo s stebel | P |
kuhinje. Prevladujoče začimbe so janež, kumina, | koriander | in posebno asafoetida. Džainska vegetarijanska | P |
južne Evrope proti Kitajski. Česen in čili, | koriander, | limonina trava, ribja polivka, pasta iz rakov | P |
kot vodko, nato dodajo zelišča, med drugim | koriander, | janež in koper.Prva referenca o tej močni alkoholni | P |
pri aromatiziranju dostikrat uporabljajo tudi | koriander, | lomonovo lupino, kumare, liste vrtnic, mandeljne | P |
Peteršilj je vedno prisoten, sam še raje sekljam | koriander, | potem pa baziliko in svež origano.Lahko ga biksate | P |
zložimo vanjo kose piščanca in dodamo sesekljan | koriander | ali peteršilj, čebulo in papriko ter prilijemo | P |
tudi nekatere značilne indijske začimbe, kot so | koriander, | kumina (rimska oziroma indijska) in koromač | P |
po lastni izbiri (najbolje razkužijo žajbelj, | koriander | in kamilica, nežna sivka suši kožo, meta daje | P |
je pokazala, da poveča telesno vzdržljivost. | Koriander | naj bi s svojo aromo povečal libido, primeren | P |
bazilika, drobnjak, žajbelj, limonova trava, | koriander | in rdeči poper: vsa ta surova zelišča so zmešali | P |
brbončico. Za začetek na drobno sesekljajte | koriander, | govorim o listnatem delu koriandra, ki še najbolj | P |
kumaro ali bučke, korenček, sesekljajte sveži | koriander | ali peteršilj, čilijem najprej odstranite semena | P |
rožmarin, žajbelj, timijan), plodov (janež, | koriander, | kumina), skorje (cimet), lesa (sandalovina, | P |
v razmerju 1:1. Za slan okus dodajte kumino, | koriander, | ingver in sol.Če pa ste sladkosnedni, vmešajte | P |
por, 2 vejici peteršilja, sol, poper, mleti | koriander | in kumin (orientalska kumina), 1 žlička olja | P |
limoninim sokom. Začinite s soljo in poprom, | koriander | nasekljajte in primešajte. Trajanje priprave | P |
na toplo. Na ostanku olja na hitro popražite | koriander, | zalijte s 100 ml vode in dodajte smetano. Vmešajte | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |