nova beseda iz Slovenije
veliko skorje in lukenj in biti porozna, trda in | hrustljava. | Prodajamo tudi polpečene zamrznjene ali vzhajane | D |
mali vrag dobro piše? Njegov slog je kot sveža, | hrustljava | solata.« Mlajši pa je o starejšem menil: | D |
jih je najti še marsikje, so na jedilnem listu | hrustljava | zelenjava iz voka, koruzne palačinke z avokadom | D |
tudi severneje. Novo sorto odlikuje čvrsta, | hrustljava | in sočna bela sredica.Po okusu je sadež podoben | D |
Blaž Lukan | Hrustljava | veselica Praznovanje ob šesti obletnici »preboja | D |
sredini je sočna in mehka kot maslo, ob robu pa | hrustljava | in malce zapečena.Bruselj pa hoče temperaturo | D |
procese na površini pečenke, ki vplivajo na okus. | Hrustljava | rjava skorjica namreč nastane šele zaradi reakcije | D |
procesi, ki naredijo površino pečenke okusno. | Hrustljava | rjava skorja namreč nastane šele z reakcijo | D |
obrokov, med njimi so same bavarske specialitete. | Hrustljava | svinjska pečenka in najrazličnejši cmoki.Krompirjevi | G |
zelenjava zmehča; nič ni narobe, če ostane še malce | hrustljava. | Jedi med kuhanjem ne mešamo. | P |
ki poskrbi, da zelenjava ostane ravno prav | hrustljava, | obenem pa ohrani vse pomembne hranilne snovi | P |
štirih tačkah pa ne bodo uživale le v okusu, saj | hrustljava | skorjica in mehka sočna sredica zagotavljata | P |
okoliških stanovalcev. Solata je letos še posebno | hrustljava. | 4. | P |
minut privijte infragrelec. Morda vam uspe | hrustljava | koža.Kozarec belega vina se zraven bolj prilega | P |
pečen, a še vedno sočen, panada nemastna in lepo | hrustljava. | Res dobro! | P |
In tudi ta ni bila izjema. Zunaj | hrustljava, | notri še sočna in v ustih se topeča nas je popolnoma | P |
(!) in jabolčnim sorbetom. Krvavica je bila | hrustljava, | polenovka okrogla, sorbet pa je dal prelepo | P |
krožnika se je bohotila raca, ki niti ni bila | hrustljava, | sloj mesa pa je bil obilno podložen z narezanimi | P |
one strani velike luže, visoko onesnaženi so | hrustljava | solata, paprika, paradižnik in seveda kumare | P |
klobase iz mesa svinjskih glav. So nežna, rahlo | hrustljava | in prefinjena jed.No, Emanuele je uporabil samo | P |
na kateri je ležalo meso, je bila sveža in | hrustljava, | pravšnji dodatek balzamičnega kisa pa jo je | P |
podprlo vse različne okuse. Panada je bila | hrustljava | in meso čarobno sočno. Naci Rajh je sicer vetera | P |
kajmakom. Lepinja je bila slastna, topla in | hrustljava, | vendar nam zaradi nekega kislega priokusa ni | P |
sladkorja, da v vročini karamelizira in je skorja | hrustljava. | Za to pojedino smo plačali po 63,50 evra na | P |
odlična, na hitro popečena in temu primerno sveže | hrustljava. | Pri sladicah smo se zatekli h klasiki, saj | P |
aspiku s peno in dimljenim sirom. Jed je sveža in | hrustljava. | Ker so v neposredni bližini Avstrije, imajo | P |
prišla iz pečice. Ne preveč sladka, pregrešno | hrustljava | in sočna sta preprosto izpuhtela s krožnikov | P |
hrustljave note je poskrbela že tako ali tako slastna | hrustljava | raca (7,90 evra), ki je svoj labodji spev odpela | P |
izvrstno pečen, saj je bila riba zunaj omamno | hrustljava, | notri pa voljno sveža.Tukaj smo ugotovili, da | P |
isti maščobi pražimo še slanino, da postane | hrustljava. | Vzamemo jo iz lonca, odvečno maščobo odlijemo | P |
Ljubljenke vsake zabave Ni le | hrustljava | in sveža, ampak tudi zdrava.In lahko je vedno | P |
prilogo skuhate posebej, tako bo zelenjava ostala | hrustljava | in lepšega videza. Foto: Mateja Jordovič Potočni | P |
Gremo packat. | Hrustljava | solatka za sončne dni!Štart! | P |
zrežite na dno, prekrijte z lažjo zelenjavo, | hrustljava | solata pride na vrh.Tako boste porabili samo | P |
Čim prej pojej Ko zareže zimski veter, se mi | hrustljava | klobasica kar nariše pred očmi Življenje je | P |
običajne pečenice. Ko zareže zimski veter, se mi | hrustljava | klobasica kar nariše pred očmi.Torej, danes | P |
sta blago in mehko meso, na drugi strani pa | hrustljava | kožica njihovih kril, kot dve zlepljeni telesi | P |
pa polivajte s paco. Ko na eni strani nastane | hrustljava | skorjica, meso obrnite, dodajte precejeno zelenjavo | P |
nenavadne črne barve; znotraj pa je čvrsta in | hrustljava. | In ima seveda izjemen okus, še pojasni Ohira | P |
se začnejo topiti, ustvari se mamljivo dišeča | hrustljava | skorjica (maillardova reakcija). Govedo kobe | P |
toliko, da izpari tekočina, zelenjava pa ostane | hrustljava. | Na ogretem servirnem pladnju jed začinimo s sezamovim | P |
popečena, čisto nič sladka, čisto nič puhla, ampak | hrustljava | ogromna prerezana bombeta, ki je zares posuta | P |
Če je "spanirano" dan prej, bo panada bolj | hrustljava! | ‐ Če golaž, obaro, segedin in preostale mesne | P |
dokler se na vrhu ne naredi zlata in ravno prav | hrustljava | skorjica. ***** | P |
nato še na manjši, da se povsem posuši. Ko se | hrustljava | zmes ohladi, jo nalomimo na manjše kose in jih | P |
posušite na kuhinjskem papirju ‐ da postane | hrustljava. | V vok stresite mariniran tofu in ga na istem | P |
svetlobe. Listna stebla tako ostanejo bela, | hrustljava | in sočna. Za manj spretnega kuharja, ki želi | P |
tiste, ki si še vedno ne dajo dopovedati, da | hrustljava | zapečenost ni več v modi. T. N. S. | P |
z lastnim sokom. Ko je koža zlato rumena in | hrustljava, | piščanca zrežemo in razdelimo na krožnike, k | P |
pogosto premažemo z maščobo iz pekača, da nastane | hrustljava | skorjica. Piščanec s pomarančo | P |
vedru, kjer se peni tekoči dušik, dokler ni lepo | hrustljava. | V ustih se kar stopi, medtem ko se vam v nos | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |