nova beseda iz Slovenije
/ Vrtimo globus Vodoravno: 1. pražen ali | dušen | goveji zrezek, 7. majhna pikajoča žuželka, 12 | D |
nikoli. Puranji zrezek ocvrt po dunajsko, je bil | dušen | v olju in čisto voden.Za sladico se raje nismo | D |
znanstvenega dela, 6. ravnodušnež, 11. pražen in | dušen | goveji zrezek, dober s čebulo, 12. čitateljica | D |
novega goriva. Ogenj opreme po eksploziji je bil | dušen | z dimom, zato ni mogel razvijati visoke temperature | D |
ime ameriške letalke Earhart, 17. pražen in | dušen | goveji zrezek, 19. potomec, 20. slovenski arheolog | D |
Vodoravno: 1. nemški pesnik (Gustav), 7. pražen in | dušen | goveji zrezek, 13. rimski komediograf (Dekle | D |
postregli melancane z gorčico, poprom in ingverjem, | dušen | korenček in brokoli, riž s peteršiljem in kalčki | D |
krompirjevi zrezki s skutnimi štruklji z drobnjakom, | dušen | krompir, sezonski solatni krožnik in jabolčne | D |
imeti roko. Paradižnik mora biti zares zrel, | dušen | z občutkom in gosto pokuhan, voda, v kateri | D |
Srednji in Vzhodni Evropi (Danica), 5. pražen in | dušen | goveji zrezek, 11. zdravilec brez ustrezne izobrazbe | D |
mrežnici, občutljiva za barve, 28. krajši rep, 29. | dušen | goveji zrezek, 30. gledališki oder, prizorišče | D |
čebulo, porchetto (nadevano prašičje stegno), | dušen | ješprenj in »eno ornk zeleno solato, tako pomladansko | D |
kosmat, čokat sorodnik čebele, 6. pražen ali | dušen | goveji zrezek, 12. matematično pravilo, izraženo | D |
nastopom prehitel izkušenejšega Petra Tkalca ( | Dušen | Poženel) in se uvrstil na 4. mesto.Drugo in | D |
Olimpija I. 1673, 2. Mrož 1669, 3. Ptuj 1661, 4. | Dušen | Poženel 1659, 5. Predoslje 1655, 6. Olimpija | D |
Naslednje poslansko vprašanje bo zastavil poslanec | Dušen | Kumer, in sicer ministrstvu za notranje zadeve | G |
pripravite vsaj 2 uri, preden jo postrežete. Mango, | dušen | v zelenem čaju Sladico lahko pripravimo tudi | P |
priloga: kuhan krompir v kosih, testenine, | dušen | riž - radič s fižolom | P |
priloga: kuhan krompir v kosih, testenine, | dušen | riž - radič s fižolom | P |
- miso juha - | dušen | riž z zelenjavo - ocvrti ražnjiči (Mateja | P |
- miso juha - | dušen | riž z zelenjavo - ocvrti ražnjiči (Mateja | P |
Še recepta za pokušino. | Dušen | zajec z marelicami in slivami Za dve osebi | P |
Začinite s soljo in poprom. | Dušen | zajec je pripravljen. Pečena rdeča tuna v zlati | P |
Jože Duhovnik, dekan fakultete za strojništvo, | Dušen | Bušen, direktor Slovenskega avtomobilskega grozda | P |
Jelenji file je bil v pečici prizanesljivo | dušen, | v objemu bučnih semen, kar mu je dalo hrustljavo | P |
polovico kuhan. Mletemu mesu dodamo ohlajen | dušen | riž, začinimo, primešamo še jajci in dodamo | P |
Piščanca pokapamo z medom. Zraven lahko ponudimo | dušen | riž. ***** | P |
in rdečim radičem, smuč na rizlingovi rižoti, | dušen | jelen v temni omaki s šalotkami in sirovimi | P |
rizlingovi rižoti ter renski rizling Dveri-Pax, | dušen | jelen v temni omaki s šalotkami in sirovimi | P |
da tujci po njih povprašujejo vse leto, pa | dušen | divji prašič, postrvji file z ajdovo kašo...Tako | P |
ali čaj Kosilo: goveja juha brez zakuhe, | dušen | piščanec s sladkim zeljem (brez moke!) Večerja | P |
jedi, v katerih grah prevladuje: grahov pire, | dušen | grah s solatnimi srčki, grahova rižota ali popečene | P |
začinjenega mesa se najbolje prilega kuhan ali | dušen | riž, na primer basmati. Moški v kuhinji | P |
lastno besedo "dobromušen", verjetno iz dobro- | dušen | in hudomušen. Okusi so različni, najbrž pa | P |
začinimo. K juhi se prilega opečen kruh, pa tudi | dušen | riž, s katerim si pri mizi postreže vsak sam | P |
izvrstna, redilna in zdrava hrana, najsi bo | dušen, | kuhan, pečen ali pražen; in nič ne dvomim, da | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |