nova beseda iz Slovenije
Rešitev prejšnje križanke Vodoravno: 1. | koprc, | 6. Spinks, 12. Obrov, 13. Troyat, 14. Ploče | D |
v Evropi poleg drugega znašla navadni morski | koprc | (Critmum maritimum) ali morski ohrovt (Crambe | D |
Rešitev prejšnje križanke Vodoravno: 1. | koprc, | 6. smrča, 11. poklon, 12. Toman, 13. oslič, | D |
Bogato rastje prekriva obalo: navadni morski | koprc, | dišeči žajbelj, dubrovniški grintavec, mahovi | G |
nekaj zelišč, najbolj znane so kumina, janež, | koprc | in še katera.Vsako tretje leto najmanj naj bi | P |
rastlina. Pri nas je znan tudi pod imenoma | koprc, | koromač ali "fenikelj" in je kulinarična značilnost | P |
nas odpelje med nekaj dni pokošeno travo, med | koprc | in žajbelj in ima dotik prezrelega ananasa. | P |
limono, poper, kislo smetano, sirni namaz, | koprc, | limeto in listnato testo. Priprava : listnato | P |
sesekljamo ali zmešamo, dodamo limetin sok, poper, | koprc | (za boljši okus je sveži koprc), malo kisle | P |
limetin sok, poper, koprc (za boljši okus je sveži | koprc) | , malo kisle smetane in sirnega namaza.Dobro | P |
Potrebujemo : 50 dag svežega fileja škarpene, | koprc, | limeto, sol, beli poper, provansalska zelišča | P |
maščobi in nato podušimo, dodamo sesekljani | koprc, | polovico smetane, sol, poper, limonin sok in | P |
(kislo zelje, zelena kolerabica, peteršilj, | koprc, | paprika) in seveda s svežim sadjem, še zlasti | P |
olupljenega kuhanega kostanja, sol, beli poper, | koprc, | 3 jajca, rdečo papriko, česen, peteršilj in | P |
cvetača, brokoli, koleraba, zelena, buča, korenje, | koprc, | por, motovilec, rukola in kreša, avokado in | P |
: 4 srednje debela jajca, 12 dag moke, sol, | koprc, | 2 pločevinki vložene tune, peteršilj, česen | P |
želatine, limono, kaviar, belo vino, sol, poper, | koprc, | česen in peteršilj. Priprava : File dimljene | P |
same po sebi dovolj slane, popramo in dodamo | koprc. | Masi rahlo primešamo še stepeno sladko smetano | P |
olivno olje, česen, čebulo, špinačo, peteršilj, | koprc, | 4 dcl sladke smetane, belo vino, muškatni orešček | P |
por, peteršilj, dcl belega vina, sol, poper, | koprc, | olivno olje in jedilni škrob. Priprava : Dagnje | P |
150 g kuhane rdeče pese, limonine rezine in | koprc. | Priprava je-1396 interaktivnih-1397 | P |
dimljenega lososa, 30 dag skute, 4 jajca, sveži | koprc, | poper, 70 dag moke, 40 dag masla, 0,5 kg fižola | P |
V skledo damo skuto, jajca, drobno narezan | koprc, | malo solimo in popramo.Beluše olupimo in jih | P |
njegova gojena različica, gomoljasti komarček ali | koprc) | .Temno zeleni zgornji del navadnega komarčka | P |
Potrebujemo : 4 manjše kumare, sol, poper, | koprc, | 8 dag sladkorja v prahu, 1,5 dcl jabolčnega | P |
majhno zeleno papriko, korenček, malo pora, svež | koprc, | limono, limeto, dcl belega vina, sol, poper | P |
ki sprošča ter odpravlja zavore. Peteršilj, | koprc, | redkvice in beluši delujejo na mehur in ledvice | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |