nova beseda iz Slovenije

kazein (32)


križanke Vodoravno: 1. Škerlj, 7. spak, 11.      kazein,      12. Aaron, 14. orden, 15. pljuča, 16. Ford,  D
tenorista Koritnika, 84. želodčni encim, ki skrkne      kazein      v mleku, 86. sredina piščalke, 88. začetnici  D
zaradi poškodbe, 18. želodčni encim, ki skrkne      kazein,      19. rudar, 20. ime pevke Dežman, 21. mesto v  D
Slovenije (Franc), 31. želodčni encim, ki skrkne      kazein      v mleku, 32. zdravnik za ušesne bolezni, 34  D
križanke Vodoravno: 1. Šiška, 6. kripa, 11.      kazein,      12. dežnik, 13. uhan, 14. gvaš, 16. tata, 18  D
zreduciral na minimum, ker vsebuje same pesticide pa      kazein,      ki se potem med prebavo pretvori v opijate.  D
globulini. To so laže prebavljive beljakovine kot      kazein      in se izkazujejo tudi z zdravilnimi lastnostmi  P
mleka je bila naslednja: mlečne beljakovine,      kazein,      kazeinat, sirotka.Jajca so bila označena kot  P
sir preidejo skoraj vse mlečne maščobe in ves      kazein.     Preostala mlečna motna tekočina je sirotka, ki  P
mleko ob pomoči sirišča sesirijo in izstopi      kazein,      ki skupaj z večino mlečne maščobe tvori sir  P
odstotke beljakovin, med katerimi prevladuje      kazein.     Materino mleko vsebuje manj kot odstotek beljakovin  P
~ Skupne beljakovine ~      Kazein      ~ Sirotkine beljakovine ~ Mlečni   P
sirišča, ki bi pomagalo uspešneje prebavljati      kazein.     Nad kazein se spravljamo le z navadno kislinsko  P
bi pomagalo uspešneje prebavljati kazein. Nad      kazein      se spravljamo le z navadno kislinsko koagulacijo  P
sirotkinimi beljakovinami obstaja velika razlika.      Kazein      sestavlja več sestavin, ki tvorijo večje skupke  P
ali kislino ter ga segrevamo na dobrih 30 oC,      kazein      koagulira - to je osnova izdelovanja sira in  P
Sirotko, iz katere so pobrali koagulirani      kazein,      ki skupaj z mlečno maščobo tvori sir, segrejejo  P
hrana. V nasprotju s to "frakcijo" mleka je      kazein      oziroma mleko, naj je še tako celovito in polno  P
pravzaprav sir z veliko vode, saj jo sestavlja      kazein.     Sirarsko ali albuminsko skuto sestavljajo sirotkine  P
spadajo črevesna oblika alergije na gluten in      kazein      ter bakterijske in glivične okužbe črevesja  P
ko med postopkom sirjenja iz mleka izstopita      kazein      in večina mlečne maščobe.V sirotki ostane približno  P
Mikuša vezivo (apno, smole, kleji, voski, mlečni      kazein,      sušeča rastlinska olja), pigment ali barvilo  P
na to, pomagajo pri občutljivosti na gluten,      kazein      in podobno, vendar avtizma ne zdravijo.Če bi  P
beljakovin (peptidi) v krušnih žitih, ovsu in mleku (     kazein)      lahko vplivajo na povečano količino endorfinov  P
sistem, pa je v tem, da mlečna beljakovina (     kazein)      pri odraslih ostaja neprebavljena in gnije v  P
vnetja grla oziroma mandljev. Mlečna beljakovina      kazein      je dobesedno »lepilo«.Človek po tretjem letu  P
je tudi kalcij v mleku vezan na neprebavljivi      kazein,      je njegov izkoristek majhen.Posledica pretiranega  P
beljakovin (peptidi) v krušnih žitih, ovsu in mleku (     kazein)      lahko povečajo količino endorfinov, enkefalinov  P
ogljikovih hidratov oziroma laktoze in proteinov (     kazein      in sirotka) dva proti ena.V mleku so še druge  P
beljakovin, ki so ključne za obnovo in rast mišic.      Kazein      v mleku se na primer presnavlja počasneje kakor  P
sestavljajo kakovostne beljakovine (albumini,      kazein,      imunoglobulini), ogljikovi hidrati (laktoza  P
mleka najprej iz mleka izstopita beljakovina      kazein      in večina mlečne maščobe.Tako dobimo t. i. primarno  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA