nova beseda iz Slovenije
občutili sladkosti življenja. Življenje je kot | artičoka, | zunaj grenka in bodeča, znotraj sladka in nežna | D |
26. fliš, 28. eta, 30. ravan, 31. reža, 34. | artičoka, | 37. Risi, 38. oliva, 40. velar, 41. NK, 43. | D |
9. Agrippa, 16. realistka, 18. Osredkar, 19. | artičoka, | 20. Astana, 21. La, 22. kača, 23. Altona, 24 | D |
Gabo, 23. prag, 25. Pam, 26. Vaud, 28. oča, 31. | artičoka, | 33. Knud, 34. psica, 35. intriga, 37. oksid | D |
Poula Henningsena Svetloba, ki jo daje luč PH | artičoka, | je mehka in nevsiljiva.Brez motečega bleščanja | D |
potrebnih kar sedemdeset delovnih ur, preden je | artičoka | pripravljena za prodajo. Je izdelava artičoke | D |
Niti ne. | Artičoka | je pač oblikovalska ikona, kar je postala nedolgo | D |
njegove luči razsvetljevale običajne domove, pa je | artičoka, | katere prodaja ni nikoli upadla, zaradi svoje | D |
čeprav se je med oblikovalske ikone zapisala | artičoka, | so njegovo kariero zaznamovale prav preproste | D |
Petra Grujičić | Artičoka, | katere prodaja ni nikoli upadla, zaradi svoje | D |
rojstvo sina Roža, ki je nočemo videti cveteti - | artičoka | Na vrtu | D |
njen nežni vijolični cvet pa vidimo redko. | Artičoka. | Zgodovinarji hrane vedo, da je ena od najstarejših | D |
naravi iz leta 1576 je mogoče izvedeti, da ima | artičoka | zmožnost ΄»prebuditi Venero tako pri moških | D |
sorta cimaroli. V Provansi je najboljša izbira | artičoka | z vijoličastim pridihom poivrade, ki je tako | D |
Je pa ravno zaradi fenolov in drugih sestavin | artičoka | več kot zanimiva za vse dobro- in zdravojedce | D |
tnalo, 12. avesta, 13. vatel, 14. sik, 15. | artičoka, | 17. Aras, 19. Arsen, 20. Ramos, 22. tlaka, 25 | D |
klas, 23. Ross, 25. Hua, 26. tank, 28. tek, 31. | artičoka, | 33. Loti, 34. Diana, 35. kreozol, 37. obred | D |
blitve). Nato košarice (solata, radič, endivija, | artičoka, | črni koren).Potem so na vrsti bučnice (kumare | P |
palačinke, ki jih prelijemo s smetano in zapečemo. | Artičoka | Artičoka (Cynara scolymus L) obogati našo preh | P |
Artičoka | Artičoka | (Cynara scolymus L) obogati našo prehrano s | P |
vitaminom C, karotenom in vitaminoma B 3 in B 1. | Artičoka | je delikatesna vrtnina, pri kateri uporabljamo | P |
precej nenavadne. Lani je na njem prezimila | artičoka, | prvič pa je obrodila tudi indijanska banana | P |
najbolj okusni takrat, ko malo premrznejo. | Artičoka | je znanka naših okrasnih vrtov.Na Obali jo gojijo | P |
zelenjavnih predjedi (zloženka iz jajčevcev, polnjena | artičoka, | pisana paprična pena v bučkinem ovoju) Rezina | P |
Rimljane. Tako je ta ostra in z bodicami obdana | artičoka | preživela stoletja, nekoliko mehkejšo in bolj | P |
Štart! | Artičoka, | ki se je prijetno hladila v spodnjem prostoru | P |
Še tri pametne za na konc: - Če vam | artičoka | ostane, jo zrežite na drobne liste, pokapljajte | P |
Za pekač špinačne Manjša | artičoka, | petnajst dag sveže špinače, tri stroki česna | P |
papežica, laška ali papeževa repa, jeruzalemska | artičoka, | gomoljasta sončnica, saj je sorodnik sončnice | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |