nova beseda iz Slovenije

govedina (163-262)


ali dve za občutljivejše proizvode, kakršni so      govedina,      svinina, perutnina, bučno in olivno olje, preden  D
signale. Kako naj nam verjamejo, da je naša      govedina      neškodljiva, če pa sami vztrajamo pri prepovedi  D
slovenske države, pa bomo še poročali. Britanska      govedina      ni škodljiva Otočani dobili »bitko« s Francozi  D
Bruselj - Ni nobenih dokazov, da bi bila      govedina      iz Velike Britanije škodljiva za zdravje ljudi  D
presoji izvedencev - ugotovili so, da britanska      govedina      ni nič manj zdrava od celinske - bi se v Parizu  D
Francija odločno zavrnila, češ da britanska      govedina      še vedno ni povsem neoporečna.Tako Britanija  D
predelanih kmetijskih proizvodov, še zlasti pri mesu (     govedina      in mesni izdelki), vinu, pivu. Zaradi neugodnih  D
lahko tudi sami preverite, kako se slovenska      govedina      ujema z evropskim okusom. Goveja karbonada  D
veliko pomembnejših rečeh, kot sta britanska      govedina      ali davek na hranilne vloge in dividende.   D
stal 10 in več tisoč tolarjev, da je dušena      govedina,      ne vem, torej pršut, pijača za 29.000; torej  G
kot pred tremi leti. Kljub temu je pa meso -      govedina      v trgovinah, dražje.Tu se vidijo te katastrofalne  G
Je rekel aha. Ste mogoče      govedina?     Sem rekel ne, nisem govedina.   G
Ste mogoče govedina? Sem rekel ne, nisem      govedina.     Ste mogoče mrhovina?   G
je na primer zdela pomaranča slana, medtem ko      govedina      ima kar malo kovinski okus.Potem tudi paše ti  G
sestavin, ki jih imate v hladilniku, na primer      govedina      in feferoni, kliknete Googlov gumb I'm Feeling  P
pustem mesu (ovčje, puranje, gosje in račje meso,      govedina,      svinjina, divjačina), sardinah, polnovrednih  P
Dober vir te esencialne maščobne kisline so      govedina,      teletina in mlečni izdelki. Z dvema zdraviloma  P
h kateri se prileže prekajeno meso, kuhana      govedina,      a tudi pečena zarebrnica. Meti Malus pa kuhanje  P
kmetije. Ponudba: jagode, jagnjetina, mlada      govedina      (Pohorje beef), krompir, sadje, suho sadje,  P
tudi s pršutom, nekaterim je bolj všeč kuhana      govedina      ali belo piščančje meso, vegetarijanci ta del  P
biološke pridelave in ima certifikat. Jagnjetina,      govedina,      sadje in zelenjava prihajajo iz Bele krajine  P
denimo grozdje, in v skupini meso rdeče vrste (     govedina)     . Različne širine stolpcev nakazujejo proporcionalno  P
Hrana živalskega izvora - ribe,      govedina,      ovčetina, svinjina, divjačina, perutnina, kokošja  P
Zdravljenje je usmerjeno v prepoznavanje alergenov (     govedina,      piščančje meso, soja, pšenica, mleko, jajca  P
v gostilno, kjer je bila na ta dan za kosilo      govedina      v juhi.Zraven smo vedno kuhali še rebra, tako  P
Prehrano obogatite z živili, ki vsebujejo cink (     govedina,      puran, žitarice, jagnjetina, jetra in nekateri  P
Meso Najbolj priporočljive vrste mesa so pusta      govedina,      pusti kosi šunke, ovčetina, pusta svinjina in  P
447 ~ Ponudba: različna zelenjava, jagode,      govedina      in teletina. ~ ~ ~ ~ BIODAR ~ ~ ~ ~   P
tega je organski kivi vseboval več vitamina C.      Govedina      in plodnost sinov Nosečnice, ki sedem- ali  P
nevtralno (ne koristi, a tudi ne škoduje):      govedina,      bizonje meso, teletina, puranje in fazanje meso  P
mesa (str. 299-300): a) koristno za zdrave:      govedina,      meso divjega goveda (bivol), jagnjetina, telečja  P
meso vsebujeta manj maščobe kot svinjina in      govedina,      toda če hujšate, je priporočljivo jesti čisto  P
granatno jabolko, grenivke, rdeča pesa, olive,      govedina,      svinjina, kozje meso ...Element ognja ponazarjata  P
dajemo življenje«, Wendyjeva kampanja »Kje je      govedina«      in AT&T kampanja »Tek olimpijske bakle«.Hilburg  P
na vrsti perutninsko meso s 25 kilogrami in      govedina      s 24 kilogrami. Pri tem ni nepomemben podatek  P
iz držav zahodnega Balkana. Izjeme so: mlada      govedina,      vino, ribe in sladkor.Ta uredba je precej pomagala  P
je h kuhanemu mesu, sploh če je zraven kokoš,      govedina      itd. Take omake lahko dobro zaprte brez bojazni  P
dobro marmorirane, da bo nastajala želatina.      Govedina      in teletina sta idealni, saj vratovina in krača  P
kombinacije. Ali pa francoska burgundska dušena      govedina,      da o goveji pečenki v barolu, tej specialiteti  P
vprašanje je, kakšna je oziroma mora biti kakovostna      govedina.     Po zakolu in razrezu mora meso počivati najmanj  P
mora biti uležano, enako pri divjem zajcu), pa      govedina      od starega vola, starana na kosti do tri tedne  P
drugem mestu, takoj za piščancem, svinjina in      govedina      pa sta si delili tretje mesto.Puranu je torej  P
voljo pa sta konzervirana hrana in prvovrstna      govedina      z jajci in črnim rižem.Pasji ljubitelji belega  P
s proseno kašo, polži po ljubljansko, kuhana      govedina      s kolerabico, vendar zavite v duha sodobnega  P
Živelo bo še vsaj deset let. Argentinska      govedina      je bila lepo pečena, sočna in z dodatkom medu  P
ni bil niti blizu klasike. Predrobno zmleta      govedina,      preveč paprike kot dodatka, premalo pikantnosti  P
tako kot v trgovinah) hudo skromen: svinjina,      govedina,      piščanci in purani.Slovenski obiskovalec gostilne  P
sladkobi jedi več škode kot koristi. Kuhana pruska      govedina      (17,5 evra) s prilogo je bila iz podobnega poglavja  P
svoj novi izum naredil Ernesto ‐ v soli pečena      govedina      z zelišči, za katero ga je navdihnil naš Tomaž  P
krožniku« v kitajski restavraciji. Razno meso (     govedina      in perutnina) se v družbi raznih zelenjav (paradižnik  P
sicer okusne omake. Pa še nismo končali ‐ vražja      govedina      (7,50 evra) je pikantnejša različica slovite  P
drugi hladni krožnik ‐ breasola (na zraku sušena      govedina      z dodatkom soli in začimb) na rukoli (7,90 evra  P
vrabci na strehah čivkajo, da je argentinska      govedina      svetovni nadstandard.Zato jo pri Špacapanu pripravlj  P
maščob vsebuje tudi rdeče klavno meso (svinjina,      govedina,      ovčetina).Zamenjamo ga z manj mastnim mesom  P
česen ter med mešanjem pražimo tako dolgo, da      govedina      porjavi in se čebula zmehča. Jabolka olupimo  P
takoj uničeno v velikem krogu. Po naravi je      govedina      pusto meso, primerno tudi za kuhanje brez soli  P
za pokušino idealno nedeljsko kosilo. Dušena      govedina      v vinu Potrebujemo (za šest): 800 g govedine  P
tudi na Dolenjskem zaužijejo več rdečega mesa (     govedina,      svinjina) in mastne hrane, kot so suhe in polsuhe  P
stegno 20,7 g beljakovin in 1,6 g maščob in      govedina      20,9 g beljakovin in 0,4 g maščob.Vse analize  P
pokapamo z bučnim oljem ter postrežemo. Kuhana      govedina      z jabolčnim hrenom in drobnjakovo omako Potrebuj  P
dnevnih potreb. Svinjina ga vsebuje nekoliko več,      govedina      nekaj manj.Rib moramo za to količino železa  P
vsebuje nič več te aminokisline kot perutnina ali      govedina.     Mit, da ljudje uporabljamo le deset odstotkov  P
jagode iz Kalifornije osem tisoč sedemsto,      govedina      iz Avstralije enaindvajset tisoč tisoč, brokoli  P
Domače živali?      Govedina      v hladilnici (moj oče je mesar). Ure: zdaj  P
otroci, pa porcijo riža lahko dopolnijo zebujeva      govedina,      perutnina, ribe ali morski sadeži.Namesto riža  P
se je govedo približalo mestom, prvorazredna      govedina      pa se je znašla na krožnikih gospode. Popolne  P
košara doma spečenega italijanskega kruha. Če je      govedina      v Argentini religija, je La Chacra v Buenos  P
rodajalke niso smele prihajati pred 4. uro zjutraj.      Govedina      na prvem mestu Od vsega mesa je bila v prehrani  P
v prehrani nekdanje Ljubljane na prvem mestu      govedina.      Za 15. in 16. stoletje so izračunali, naj bi  P
svoje knjige: Možje, učimo se kuhati! Kuhana      govedina      v solati Kuhano goveje meso vzemi iz lonca  P
osamosvojitve naprej, kriva gnila svinjina, in ne      govedina.     Politični meni domovine je tako izčrpan, da se  P
za 175 dolarjev (110 evrov) ‒ Jed sestavljajo      govedina      kobe, precej črnega tartufa, jetrna pašteta  P
(Foto: Reuters) Znamenita      govedina      kobe, jetrna pašteta, gobe in črni tartufi   P
in vse, kar je iz nje, pripelje iz Prekmurja,      govedina      in junetina sta iz okoliških krajev.»Šare ne  P
z oljčnim oljem. Če ste bili zraven, ko je      govedina      izgubila življenje, boste lahko v olju kopali  P
Skrivnost se skriva v mesu.      Govedina!     Poznamo, pa res poznamo?  P
Sorta govedine je angus. Najboljša      govedina      za burgerje.Dvakrat mleto meso, da je res drobno  P
meščanska kuha zahteva tudi dve vrsti mesa, samo      govedina,      to je siromaščina ali neolikanost. Glava je  P
ESTRADAMUS      GOVEDINA      V KISU Piše: Miha Šalehar   P
domačimi rezanci in jetrnimi žličniki, kuhana      govedina,      hren s smetano, ocvrt in pečen piščanec, puranje  P
pripravili s čebulo in stročjim fižolom. Prav      govedina      v solati, z nemško popačenko v številnih slovenskih  P
in rečem: 'Kaj bo danes dobrega ‐ mleko ali      govedina?     '« *****   P
številne so najdražje na planetu, denimo gomoljike,      govedina      kobe in jetrna pašteta.Najdrznejši kuharji združijo  P
mesna štruca. No, to ni čisto res, tudi moja      govedina      stroganof ni slaba. Ali mesno štruco pripravite  P
vrhu jedilnika je prav Joejeva priljubljena      govedina.      hHumorist Gašper Koruzni pravi, da so lahko  P
Omaka h govedini      Govedina      iz juhe je nekoliko pusta, s primerno omako  P
zelo majhnem ognju kuhamo omako še pet minut.      Govedina      v solati Običajno skuhamo več goveje juhe  P
narezano govedino (3‐4 dag) in začimbe. Ko je      govedina      na pol zdušena, dodamo narezano divjačino in  P
baziliko (10 točk) zrezek s pomfritom (13 točk)      govedina      v omaki s krompirjem v oblicah (7,5 točke)   P
dokaj vsakdanje jedi, kot so na primer kuhana      govedina,      krompir ali zelenjava, pa se z dodatkom prave  P
Ponudimo z limoninimi krhlji.      Govedina      z arašidi Potrebujemo 80 dag mehke govedine  P
25 87 64 Krema z breskvami 25 87 48      Govedina      z breskvami Sonce v sadju   P
azijske kuhinje pa bo zagotovo všeč pikantna      govedina      s paradižniki, breskvami in curryjem.Ste vedeli  P
jih ne hranimo v hladilniku. Sladko-kisla      govedina      z breskvami Za 4 osebe   P
azijske kuhinje pa bo zagotovo všeč pikantna      govedina      s paradižniki, breskvami in karijem.Ste vedeli  P
jih ne hranimo v hladilniku. Sladko-kisla      govedina      z breskvami Za 4 osebe   P
185 382 Pisana solata z bučkami 185 385      Govedina      z bučkami in kremna juha z bučkami (1 slika  P
prav tako polni beljakovin kot svinjina ali      govedina.      Telovadba: Spustite se na kolena in podlakti  P
si čistega vina in si priznajte, da je ravno      govedina      tisto zaradi česar vam gredo kocine pokonci  P
količini mesa se cene le-tega niso spremenile,      govedina      se je celo podražila, subvencionirana pa skrivnostno  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)

◁ ◀  1 63 163



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA