nova beseda iz Slovenije

sojino (101-200)


navadno označene kot "rastlinske beljakovine". -      Sojino      mleko prodajajo kot nadomestek, mleko v prahu  P
otroke, ki ne prenašajo materinega mleka. -      Sojino      moko uporabljajo skupaj z navadno moko za izboljšanje  P
najljubšem receptu, le majonezo zamenjajte z      sojino;      kupite lahko Sojanezo, ki je odlična za solate  P
in kalorijam, lahko namesto smetane uporabite      sojino      "smetano".Iz nje resda ne morete pripraviti  P
gostitelj in pri kavi ali čaju ponudite tudi      sojino      mleko. Mnogi že poznajo tofu, vendar prvo srečanje  P
kostanjeva juha. Povsod namesto smetane dodajte      sojino      "smetano" (na izdelkih piše soja-cream). Praznične  P
strok česna, solimo po okusu ali začinimo s      sojino      omako. Razveselimo se tudi rižote s šitakami  P
diši po lotosovem cvetu, ter drugim, ki vsebuje      sojino      mleko in diši po češnjevem cvetu.Za umivanje  P
osatno in laneno olje ter olje koruznih kalčkov,      sojino      in orehovo olje; prevelike količine teh olj  P
zajtrk vsak dan pojém posodico riža z lahko      sojino      omako in dvema žlicama mešanih jajčk na vrhu  P
industrija. Tako rekoč vse trgovine ponujajo      sojino      mleko in vegetarijanske nadomestke za mesne  P
vrednost skoraj 3 milijard dolarjev, pri čemer je      sojino      mleko doseglo največjo tržno rast med vsemi  P
okusu, namesto soli pa lahko uporabimo tudi      sojino      omako ali kako drugo začimbno omako.Potresemo  P
ekstra deviško olivno olje, olivno, sončnično,      sojino,      sezamovo, arašidovo, osatovo, repično, laneno  P
naklonjeno baziliko, po okusu posolimo ali začinimo s      sojino      omako ter prelijemo z oljčnim oljem in po želji  P
naj bi obdavčila visoko kalorična olja, kot je      sojino,      ki jih v tej državi uporabljajo v velikih količinah  P
testenine iz polnozrnate moke in brez jajc -      sojino      mleko, žitna mleka, mleka iz oreščkov - maslo  P
pri kuhi se navadite namesto soli uporabljati      sojino      omako ali umebuši slive.Oboje je bolj zdravo  P
prekuhane, so namreč sluzaste in neužitne.      Sojino      mleko, žitna mleka in mleka iz oreščkov so nadomestki  P
vingstonski dieti prepovedano. Najpogosteje je v rabi      sojino      mleko, ki je tudi pri nas na voljo v vrsti različic  P
proizvajalci. Pri nakupu pazite le, da izberete      sojino      mleko, ki izpolnjuje tri pogoje: biti mora biološko  P
morete uživati sojinega mleka, izberite ovseno      sojino      mleko. Uporabljate ga lahko povsem enako kot  P
mleko. Uporabljate ga lahko povsem enako kot      sojino      mleko, le za kuhanje pudingov ni uporabno; pudingi  P
zelenjavo (razen avokada in krompirja), nemastno ali      sojino      mleko, stročnice in ovseno kašo.Nikakor pa ne  P
estrogensko dejavnost, vendar to ne velja za      sojino      omako in sojino olje. Proti navalom vročine  P
dejavnost, vendar to ne velja za sojino omako in      sojino      olje. Proti navalom vročine pomaga tudi uživanje  P
Idealna zamenjava za mleko in mlečne izdelke je      sojino      mleko, kar velja tudi za sojine izdelke. Soja  P
priporočajo izbor obogatenih živil, kot sta      sojino      mleko in tofu, a tudi ustrezne dodatke k prehrani  P
koristne za bolne: zeleni fižol, sojin sir,      sojino      mleko; c) nevtralne (ne koristijo, a tudi ne  P
Razlika je v tem, da D'Adamova dieta odsvetuje      sojino      mleko in sojin sir; tudi izbor stročnic je pri  P
in mast, sončnično olje, kikirikijevo olje,      sojino      olje, c) nevtralna olja (ne koristijo in ne  P
dovoljuje nekatera olja, ki jih D'Adamo prepoveduje (     sojino      olje, kokosovo olje in mast, koruzno olje, kikikrikijevo  P
popecite na kokosovi maščobi in jih začinite s      sojino      omako.Po kitajski medicini naj bi mungo hladil  P
biti zapečena, sredica pa rožnata. Pokapajte s      sojino      omako in takoj postrezite.Če je tune manj kot  P
so njihovi okusi in uporaba zelo raznoliki.      Sojino,      riževo in kokosovo mleko so vse bolj priljubljena  P
in frapejev ali kot dodatek kuhanim jedem.      Sojino      mleko Najstarejši zapis o sojinem mleku izvira  P
našli pa so tudi zapiske o sojinem mleku.      Sojino      mleko vsebuje podoben odstotek beljakovin in  P
kavo. Pri nas je naprodaj navadno, nesladkano      sojino      mleko ter sojino mleko z okusom vanilje, bananine  P
naprodaj navadno, nesladkano sojino mleko ter      sojino      mleko z okusom vanilje, bananine in čokolade  P
državah pa proizvajajo tudi sladkano in soljeno      sojino      mleko. Ker sojino mleko ne vsebuje kalcija  P
tudi sladkano in soljeno sojino mleko. Ker      sojino      mleko ne vsebuje kalcija, ki bi ga naše telo  P
Vsebuje zelo malo nasičenih maščob.      Sojino      mleko je zdrav nadomestek za kravje mleka, saj  P
3. Dodajte vodo, lečo,      sojino      omako, paradižnikovo pasto, kockice zelenjavne  P
4. Dodajte      sojino      omako, poper in prekajeni tofu ali sejtan.Na  P
limoninim sokom. Dodamo začimbe, pretlačen tofu,      sojino      smetano, javorov sirup in ajdove kalčke.Vse  P
energijski viri, kot so: bioplin, rastlinska olja ‐      sojino      ali palmovo ‐ in žita.Preporod doživljata tako  P
Mercatorju. Namesto kravjega mleka lahko uporabite      sojino      mleko ali riževo ali mandljevo ali kaj podobnega  P
preostale surovine, kot so soja, palmino ali      sojino      olje kot vir energije za živali, so za 20 do  P
spremenjeno in tako tudi označeno. Šlo je za      sojino      olje v eni od trgovskih verig.Vsako leto obravnavajo  P
komu kaj manjkalo, si je lahko dodal japonsko      sojino      omako ali pa je pikantnost poiskal na robu krožnika  P
ni prepričal, bilo je samo veliko gustina s      sojino      omako in pečeno čebulo.Pa se nismo dali ‐ na  P
predstavili takole: tunin carpaccio z wasabijem,      sojino      omako in oljčnim oljem (85 kun).Še preden smo  P
zraven veliko česna pa tudi čebula. Začinim s      sojino      omako, včasih namesto nje potresem s parmezanom  P
češnje, marelice, grenivke, limone. Uporabljajte      sojino      omako in ingver kot začimbo.Izberite olivno  P
potem pa jih odcedimo in kar v loncu prelijemo s      sojino      omako.Premešamo, da se enakomerno vpije vanje  P
je skuta, pripravljena iz sojinega mleka.      Sojino      mleko sesirijo z naravnim sirilom (nigari),  P
na kocke. Stresemo jih v skledo, pokapamo s      sojino      omako in dobro premešamo, da čim bolj vpijejo  P
Priprava: Kuhano pšenico, sesekljan čemaž,      sojino      omako in olje dobro premešamo v skledi in za  P
kuhali, stresemo k rižu, nato pa vmešamo še      sojino      omako in olje ter ponudimo kot samostojno jed  P
razmešamo skupaj z olupljenim česnom. Vmešamo      sojino      mleko oziroma sojino smetano ter sojino omako  P
olupljenim česnom. Vmešamo sojino mleko oziroma      sojino      smetano ter sojino omako.Ponudimo s svežim opečencem  P
Vmešamo sojino mleko oziroma sojino smetano ter      sojino      omako.Ponudimo s svežim opečencem.   P
Potrebujemo : 50 dag pire, 6 dag paprike, 1/2 dl olja,      sojino      omako, 3 stroke česna, 6 dag peteršilja, sol  P
dag ajdove kaše, 6 dag leče, 20 dag krompirja,      sojino      omako po okusu, sol, poper, ognjeno olje, žličko  P
Začinimo s soljo, poprom, ognjenim oljem in      sojino      omako, dodamo še mleto sojino meso in dobro  P
ognjenim oljem in sojino omako, dodamo še mleto      sojino      meso in dobro prevremo.Ponudimo s slanim krompirjem  P
olivnega olja, 2 žlici maka za posip. Priprava:      Sojino      in pirino oziroma pšenično moko vsujemo v skledo  P
Nato jih odcedimo in kar v loncu mednje vmešamo      sojino      omako in olje.Paradižnike operemo in grobo sesekljam  P
oziroma ožmemo sok iz pomaranč. Oboje vmešamo v      sojino      mleko in pijemo počasi, po požirkih, tako da  P
in pripravimo, kot pripravljamo žitne kave.      Sojino      kavo osladimo z melasnim sladkorjem, s čimer  P
mešalniku, nato pa jo solimo ali začinimo s      sojino      omako.Vmešamo sezam (ki smo ga prej temeljito  P
porazdeli. V majhni skledi zmešamo omako iz ostrig,      sojino      omako, sladkor, sol in poper.V ponvi na močnem  P
da nekoliko nabreknejo. Še vroče premažemo s      sojino      omako in nato še z bučnim oljem.Po dve položimo  P
Zmes naj bo gosta. Vanjo vmešamo olje in      sojino      omako.Operemo še baziliko ali peteršilj in ju  P
in zrežemo na 2 cm velike kocke. Pomešamo s      sojino      omako in poprom, mariniramo 30 minut.Medtem  P
pasto in limetine lističe. Začinimo z ribjo in      sojino      omako.Pridamo bambusove vršičke, vse premešamo  P
Priprava: Ajdovo kašo razmešamo z navadno ali      sojino      smetano in na koščke narezanimi suhimi slivami  P
oblikah: kuhana soja, sojina moka, tofu, tempeh in      sojino      mleko.Dobri rastlinski viri so še kuhana cela  P
kuhi in peki lahko namesto jajc vedno uporabimo      sojino      moko.Kot vezivo je enakovredna jajcem (eno jajce  P
popečemo na obeh straneh. Še vroče namažemo s      sojino      omako in jih položimo na krožnike.Česen olupimo  P
nekaj sekund, da delno ovene. Nato dodamo juho,      sojino      omako, sol, poper in kuhamo.Radič naj bo mehak  P
se kuhala, stresemo k rižu. Dodamo še olje in      sojino      omako, potem pa operemo in sesekljamo rogovilček  P
konzervansov, nekaj oliv, morsko sol. Priprava:      Sojino      mleko, rogovilček, avokadovo meso in gorčico  P
začinimo s soljo, rožnatim poprom, kurkumo in      sojino      omako.Pokrito postavimo za eno uro v hladilnik  P
minutah, nato pa vzamemo iz pečice in premažemo s      sojino      omako, ki jo vroč hitro vpije.Nato operemo komarčkov  P
domačo morsko sol. Priprava: Sojo skupaj s      sojino      omako in oljem zmeljemo v gladko gosto zmes  P
grobo sesekljamo in jo skupaj s paradižnikom,      sojino      omako in oljem vmešamo med še vroče špagete  P
Ko je ajdova kaša povsem mehka, ji dodamo      sojino      omako in olje.Nato operemo in sesekljamo čemaž  P
vodo. Narežemo jo na manjše kose in začinimo s      sojino      omako.Dodamo še olje in neluščen sezam ali pinjole  P
ogrščično olje, olje koruznih kalčkov, sezamovo,      sojino,      bučno, bombažno, laneno, orehovo, osatno in  P
maščobnih kislin uvrščamo tudi laneno, ogrščično,      sojino,      mandljevo in orehovo.Z olji pa dobimo tudi veliko  P
dokler povsem ne nabrekne. Še vročo jo pokapamo s      sojino      omako in posodo pretresemo, da se omaka razporedi  P
10 dag svežih šampinjonov, 10 dag rdeče leče,      sojino      omako, sol, belo vino, poper, baziliko, origano  P
Rahlo prepražimo, zalijemo z malo belega vina in      sojino      omako.Po okusu začinimo s soljo in poprom.  P
olivnega olja, 0,4 l mleka, dcl sladke smetane,      sojino      omako, sol, poper, 2 rezini polnozrnatega kruha  P
Paprike narežemo na rezance in jih skupaj s      sojino      omako vmešamo med paradižnik in avokado. Posušen  P
pomembno vplivamo na prehranjenost nosečnic. Ima      sojino      mleko pomembno vlogo pri prehrani alergika na  P
na kravje mleko? Ekstenzivno hidrolizirano      sojino      mleko smo dolgo uporabljali za zdravljenje otrok  P
in kakovostni izdelki iz nje (tofu, tempeh,      sojino      mleko), vsa hladno iztisnjena rastlinska olja  P
žlico izdolbemo meso. V mešalniku ga skupaj s      sojino      omako, gorčico in paradižnikovo omako gladko  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)

◁ ◀  1 101 201 ▶ ▷



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA