nova beseda iz Slovenije

sojino (165-264)


Začinimo s soljo, poprom, ognjenim oljem in      sojino      omako, dodamo še mleto sojino meso in dobro  P
ognjenim oljem in sojino omako, dodamo še mleto      sojino      meso in dobro prevremo.Ponudimo s slanim krompirjem  P
olivnega olja, 2 žlici maka za posip. Priprava:      Sojino      in pirino oziroma pšenično moko vsujemo v skledo  P
Nato jih odcedimo in kar v loncu mednje vmešamo      sojino      omako in olje.Paradižnike operemo in grobo sesekljam  P
oziroma ožmemo sok iz pomaranč. Oboje vmešamo v      sojino      mleko in pijemo počasi, po požirkih, tako da  P
in pripravimo, kot pripravljamo žitne kave.      Sojino      kavo osladimo z melasnim sladkorjem, s čimer  P
mešalniku, nato pa jo solimo ali začinimo s      sojino      omako.Vmešamo sezam (ki smo ga prej temeljito  P
porazdeli. V majhni skledi zmešamo omako iz ostrig,      sojino      omako, sladkor, sol in poper.V ponvi na močnem  P
da nekoliko nabreknejo. Še vroče premažemo s      sojino      omako in nato še z bučnim oljem.Po dve položimo  P
Zmes naj bo gosta. Vanjo vmešamo olje in      sojino      omako.Operemo še baziliko ali peteršilj in ju  P
in zrežemo na 2 cm velike kocke. Pomešamo s      sojino      omako in poprom, mariniramo 30 minut.Medtem  P
pasto in limetine lističe. Začinimo z ribjo in      sojino      omako.Pridamo bambusove vršičke, vse premešamo  P
Priprava: Ajdovo kašo razmešamo z navadno ali      sojino      smetano in na koščke narezanimi suhimi slivami  P
oblikah: kuhana soja, sojina moka, tofu, tempeh in      sojino      mleko.Dobri rastlinski viri so še kuhana cela  P
kuhi in peki lahko namesto jajc vedno uporabimo      sojino      moko.Kot vezivo je enakovredna jajcem (eno jajce  P
popečemo na obeh straneh. Še vroče namažemo s      sojino      omako in jih položimo na krožnike.Česen olupimo  P
nekaj sekund, da delno ovene. Nato dodamo juho,      sojino      omako, sol, poper in kuhamo.Radič naj bo mehak  P
se kuhala, stresemo k rižu. Dodamo še olje in      sojino      omako, potem pa operemo in sesekljamo rogovilček  P
konzervansov, nekaj oliv, morsko sol. Priprava:      Sojino      mleko, rogovilček, avokadovo meso in gorčico  P
začinimo s soljo, rožnatim poprom, kurkumo in      sojino      omako.Pokrito postavimo za eno uro v hladilnik  P
minutah, nato pa vzamemo iz pečice in premažemo s      sojino      omako, ki jo vroč hitro vpije.Nato operemo komarčkov  P
domačo morsko sol. Priprava: Sojo skupaj s      sojino      omako in oljem zmeljemo v gladko gosto zmes  P
grobo sesekljamo in jo skupaj s paradižnikom,      sojino      omako in oljem vmešamo med še vroče špagete  P
Ko je ajdova kaša povsem mehka, ji dodamo      sojino      omako in olje.Nato operemo in sesekljamo čemaž  P
vodo. Narežemo jo na manjše kose in začinimo s      sojino      omako.Dodamo še olje in neluščen sezam ali pinjole  P
ogrščično olje, olje koruznih kalčkov, sezamovo,      sojino,      bučno, bombažno, laneno, orehovo, osatno in  P
maščobnih kislin uvrščamo tudi laneno, ogrščično,      sojino,      mandljevo in orehovo.Z olji pa dobimo tudi veliko  P
dokler povsem ne nabrekne. Še vročo jo pokapamo s      sojino      omako in posodo pretresemo, da se omaka razporedi  P
10 dag svežih šampinjonov, 10 dag rdeče leče,      sojino      omako, sol, belo vino, poper, baziliko, origano  P
Rahlo prepražimo, zalijemo z malo belega vina in      sojino      omako.Po okusu začinimo s soljo in poprom.  P
olivnega olja, 0,4 l mleka, dcl sladke smetane,      sojino      omako, sol, poper, 2 rezini polnozrnatega kruha  P
Paprike narežemo na rezance in jih skupaj s      sojino      omako vmešamo med paradižnik in avokado. Posušen  P
pomembno vplivamo na prehranjenost nosečnic. Ima      sojino      mleko pomembno vlogo pri prehrani alergika na  P
na kravje mleko? Ekstenzivno hidrolizirano      sojino      mleko smo dolgo uporabljali za zdravljenje otrok  P
in kakovostni izdelki iz nje (tofu, tempeh,      sojino      mleko), vsa hladno iztisnjena rastlinska olja  P
žlico izdolbemo meso. V mešalniku ga skupaj s      sojino      omako, gorčico in paradižnikovo omako gladko  P
sveže in suho sadje stresemo v skledo, dodamo      sojino      smetano in premešamo.Takoj ponudimo.   P
skledo, da se nekoliko ohladi. Začinimo ga s      sojino      omako, oljem in ingverjem, potem pa operemo  P
Gladko kremo preložimo v skodelo in jo začinimo s      sojino      omako.Tartufe dobro operemo, očistimo in nalistamo  P
tanke rezine. Pomarančni sok zmešamo s kisom in      sojino      omako ter temeljito razžvrkljamo z oljem.Feferon  P
pečici pod rešetko popečen tofu z zeliščno ali      sojino      marinado.Vsak dan dobro prežvečimo tudi nekaj  P
pistacijami in ohlajenim kuhanim rižem. Pokapamo s      sojino      omako, previdno premešamo in ponudimo kot samostojno  P
skledi zmešamo z ohlajeno ajdovo kašo, začinimo s      sojino      omako in oljem, po želji pa še s soljo in poprom  P
občasno premešamo. Nato jih odcedimo in začinimo s      sojino      omako in oljem.Olive po potrebi izkoščičimo  P
ali rezine. Vmešamo ga med tofu, prepojen s      sojino      omako in limoninim sokom, zabelimo z bučnim  P
sesekljamo. Dodamo jih k avokadu, oboje začinimo s      sojino      omako ali zeliščno morsko soljo.Premešamo in  P
sekljalniku zmeljemo mandlje in jih vmešamo v      sojino      mleko.Dodamo še gorčico in z omako prelijemo  P
ga enakomerno pokapamo z limoninim sokom in      sojino      omako.Pustimo, da rezine oboje vpijajo vsaj  P
koščico in z žlico izdolbemo meso. Skupaj s      sojino      omako vmešamo kose avokadovega mesa med kuhano  P
pirin ali polnozrnati. Ne pijem mleka, samo      sojino.      Večinoma ne jem jogurtov.   P
Oboje potresemo po jabolkih in prelijemo s      sojino      smetano. Presna čežana   P
zmehčata. Po približno petnajstih minutah dodamo še      sojino      omako in sojino smetano in takoj ponudimo.   P
petnajstih minutah dodamo še sojino omako in      sojino      smetano in takoj ponudimo. Bučna rižota s kurkum  P
osušimo in fino nasekljamo. Takoj ga vmešamo v      sojino      smetano ter dodamo gorčico.Vmešamo še kurkumo  P
Vzhoda prinesel kitajske špagete, začinjene s      sojino      omako.Zdaj so različne testenine simbol italijanske  P
vodo. Za solatni preliv dobro premešamo daši,      sojino      omako, sezamovo olje in rižev kis.Sezamova semena  P
vlijte njen sok v skledo. Dodajte kečap, med,      sojino      omako in ingver.Vse skupaj zmešajte in prelijte  P
prav tako kuhano sojo. Dodamo limonin sok,      sojino      omako, olje in po potrebi sol.Premešamo in ponudimo  P
Stresemo jih v skledo, dodamo česen, sladkor in      sojino      omako ter premešamo.Na močnem ognju segrejemo  P
na krožniku. V posebni posodici ponudimo še      sojino      omako, da jo z njo vsak dodatno začini po svojem  P
izdolbemo meso. V mešalniku ga skupaj z mlekom in      sojino      omako razmešamo v gladko kremasto omako.Nekoliko  P
približno petnajstih minutah. V še vročo vmešamo      sojino      omako in olje.Na krožniku jo potresemo s sveže  P
oprano in grobo sesekljano zeleno, morsko sol in      sojino      smetano in ponudimo. Z jabolki   P
podlagi, bi lahko rekli ... Najljubša hrana sta mu      sojino      mleko z okusom vanilje in čips z okusom modrega  P
fantastično hrusta. Za finale zadevo solite s      sojino      omako in začinite s poprom.Če znate kitajsko  P
narežemo na rezine. Olju (6 žlic) primešamo      sojino      omako (1 žličko), omakico worchester (nekaj  P
če za pripravo jogurta uporabimo oplemeniteno      sojino      živilo, denimo s sladom ali mandlji.Ne poskušajte  P
medu, štiri žlice margarine, kvas, žličko soli,      sojino      mleko, janež in mlete ali drobljene mandlje  P
dimljena postrv z medom, limoninim sokom in      sojino      peno ter Jakončičev sauvignon R3 ali pa gosja  P
najobičajnejša priloga. Za pečenje uporabljajo      sojino      olje.Prva sodobna restavracija tepanjaki je  P
popečenimi vrtninami dodajte ohlajeni kuhani riž,      sojino      omako, sladko papriko, po okusu dosolite in  P
ki jo obogatite z orientalskimi začimbami,      sojino      omako in koriandrom SOLATA S ŠPAGETI   P
veliko skledo, dodajte sezamovo olje in svetlo      sojino      omako ter dobro pretresite.Pustite stati, dokler  P
krožnik. Česen strite in ga v posodici zmešajte s      sojino      omako in omako s sladkim čilijem.Preliv polijte  P
kuhan riž ali polnozrnate testenine ZELENJAVA S      SOJINO      OMAKO Tudi če ste v časovni stiski, se vam  P
Predlagamo vam, da pripravite sezonsko zelenjavo s      sojino      omako, ki jo lahko postrežete samostojno, kakor  P
ne zmehča. V manjši posodici medtem zmešajte      sojino      omako in žlico sladkorja, po okusu dodajte sol  P
pomaranče in listi solate. Po želji ga postrezite s      sojino      ali sladko-kislo omako. Zakaj so Azijci vitkejši  P
Solimo, popramo, začinimo z mleto papriko in s      sojino      omako. Primešamo narezani drobnjak in shranimo  P
Najboljši vir vitamina E so olja, predvsem olivno,      sojino,      koruzno, sončnično olje, pa tudi različni oreški  P
bolje bo, če vam bo seveda všeč, če poskusite      sojino      mleko.Popijemo skodelico zelenega čaja.   P
popečemo, da zelenjava še hrusta. Dodamo samo      sojino      omako in malo soli, ker je že sojina omaka slana  P
tudi za sojine izdelke, zelo priporočljivo je      sojino      mleko z dodatkom kalcija. VRSTE MLEKA   P
mesa uživam pšenično meso, uporabljam ovseno,      sojino,      riževo mleko, sojine sire, jogurt iz soje namesto  P
primešamo curry. Meso damo v skledo, primešamo      sojino      omako, pokrijemo in pustimo nekaj časa počivati  P
sesekljamo peteršilj. V ponev k zelenjavi damo meso s      sojino      omako vred. Premešamo, pregrejemo, potresemo  P
primešamo kari. Meso damo v skledo, primešamo      sojino      omako, pokrijemo in pustimo nekaj časa počivati  P
peteršilj. V ponev k zelenjavi damo meso s      sojino      omako vred. Premešamo, pregrejemo, potresemo  P
zeliščne likerje, zeliščno sol, zeliščni čaj,      sojino      mleko in še bi lahko naštevali. Svojo ponudbo  P
popražimo meso, dodamo sesekljano zelenjavo,      sojino      omako, sol in poper ter dušimo dvajset minut  P
nakockamo, zmešamo s pol žličke gorčice, 1 beljakom,      sojino      omako in 1 žličko sezama. 1 žličko hrena zmešamo  P
poper Priprava: Sesekljano meso ugnetemo s      sojino      omako, gorčico, omako za žar in beljakom.Oblikujemo  P
polovico kvadrata tofuja, zrezanega na kocke,      sojino      omako in pol žlice sezamovega olja (po okusu  P
olja (po okusu, sicer pa ni nujno, da dodamo      sojino      omako in sezamovo olje). Priprava: Vodo kuhamo  P
minut pustimo, da se segreje. Začinimo s kisom,      sojino      omako in sladkorjem.Preden postrežemo, potresemo  P
azijsko Potrebujemo večjo stebelno zeleno,      sojino      omako, martini, olje in začimbe. Zeleni odrežemo  P
drugimi dodatki, na primer paradižnikovo ali      sojino,      uravnamo gostoto.Dodamo lahko tudi skuto ali  P
drugimi dodatki, na primer paradižnikovo ali      sojino,      uravnamo gostoto.Dodamo lahko tudi skuto ali  P
prelijemo s po žlico olivnega olja ter pokapljamo s      sojino      omako in limoninim sokom.Jed potresemo s sezamovimi  P
recimo »makrobiotične sendviče iz črnega kruha s      sojino      pašteto in z ječmenovo omako« (pekarna Toma  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)

◁ ◀  1 65 165



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA