nova beseda iz Slovenije

segrejemo (201-300)


položimo v ponev, jo prelijemo z mrzlo vodo in jo      segrejemo      do 65 C, vendar ne sme zavreti.V topli vodi  P
Sesekljamo šalotko in stremo česen. V široki ponvi      segrejemo      olje, prepražimo šalotko, česen in nalistane  P
Meso začinimo s poprom in soljo. V kozici      segrejemo      olje, da je zelo vroče, dodajamo meso po manjših  P
lupinica in sok, 250 g stepene smetane. Malce      segrejemo      mleko, vmešamo jajčni liker in zdrob ter zavremo  P
tartuf: grobo ali fino, izberemo sami. V ponvi      segrejemo      malo oljčnega olja in popražimo naribani tartuf  P
marinado in damo v hladilnik za najmanj 6 ur.      Segrejemo      žar, vzamemo meso iz marinade, pustimo, da se  P
olupimo in razpolovimo. Oljčno olje in maslo      segrejemo      ter zdušimo gobe, zelišča in začimbe.Dušimo  P
nasekljamo, to je nekaj drugega. Sladko smetano      segrejemo      do vretja in z njo poparimo zmlete orehe, le  P
IUV razvili posebno pasto. To pred uporabo      segrejemo,      nato pa s posebno krpico nanesemo na čevlje  P
zdrobimo, por pa nasekljamo na koščke. Vok      segrejemo      ‐ približno eno minuto na zmernem ognju ‐ in  P
ostrim nožem zarežemo globok žepek. V ponvi      segrejemo      polovico masla, na katerem prepražimo drobno  P
Nato ga dobro odcedimo. V posodi      segrejemo      maslo, na katerem posteklenimo drobno sesekljano  P
Nazadnje v omaki raztopimo hladno maslo. V ponvi      segrejemo      preostalo maslo, na katerem nadevan piščančji  P
polovico, da dobimo gosto tekočo omako. V ponvi      segrejemo      olivno olje, na njem sočno spečemo s soljo in  P
in premešamo. Zalijemo z 1,5 litra vode in      segrejemo,      da zavre.Dodamo lovorov list, brinovi jagodi  P
čebulo, peteršilj, česen in poper. V kozici      segrejemo      olje in na šibkem ognju prepražimo mešanico  P
olupimo in narežemo na kockice. V velikem loncu      segrejemo      maščobo.Dodamo čebulo in meso ter med mešanjem  P
da se drobtine dobro primejo. V veliki ponvi      segrejemo      maslo (ali mešanico masla in olja).Na srednje  P
hitro prepražimo na preostalem maslu. V ponvi      segrejemo      olivno olje in na njem spečemo s soljo in sveže  P
Čebulo olupimo in na drobno sesekljamo. V kozici      segrejemo      1 žlico olja in počasi pražimo čebulo, da postekleni  P
olupljene paradižnike iz konzerve. V velikem pekaču      segrejemo      olje.Mesno zmes oblikujemo v podolgasto štruco  P
olupimo ter na drobno sesekljamo. V globoki ponvi      segrejemo      olje in med mešanjem na srednje močnem ognju  P
Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Juho      segrejemo,      da je mlačna.Primešamo ji kislo smetano, jajci  P
žlička mlete sladke paprike. Priprava: V kozici      segrejemo      olje in popečemo mleto meso, da posivi in se  P
skuhamo riž in ga ohladimo. V manjši ponvi      segrejemo      olje in na njem popražimo nekaj česna in rožmarina  P
skuhamo riž in ga ohladimo. V manjši ponvi      segrejemo      olje in na njem popražimo nekaj česna in rožmarina  P
naredimo vdolbino in vanjo nadrobimo kvas. Mleko      segrejemo,      polovico ga prilijemo k moki in kvasu, da se  P
pustimo še enkrat počivati dobrih 20 minut. Olje      segrejemo      na srednje visoko temperaturo.Z žlico oblikujemo  P
ali lonec damo nekaj žlic olivnega olja, ga      segrejemo      in kose mesa na hitro popražimo.Dodamo nasekljano  P
Pustimo, da se ohladi. Pečico      segrejemo      na 180 stopinj.Z maslom namastimo model za narastke  P
narežemo na tanke rezine. Na zmernem ognju      segrejemo      veliko ponev z debelim dnom in v njej razpustimo  P
dodamo kislo smetano, sladkor in vanilin ter      segrejemo.     Odstavimo.   P
prekopavamo. Pri tem se običajno kar precej      segrejemo,      globlje dihamo, naš obraz pa pridobi nekaj zdrave  P
Poberemo jih s penovko in odcedimo. V ponvi      segrejemo      maslo in med mešanjem prepražimo drobtine, da  P
testo in ga pustimo počivati najmanj pol ure.      Segrejemo      ponev in iz testa spečemo palačinke. Serviranje  P
nekoliko debelejše rezance. V večji ponvi      segrejemo      (lešnikovo) maslo, na katerem med mešanjem 2  P
Zamešamo jih v smetanovo omako in nekoliko      segrejemo,      vendar pazimo, da omaka ne zavre, saj bi se  P
novega krompirja. Priprava: V kozici počasi      segrejemo      maslo, da se razpusti.Dodamo moko in premešamo  P
nekoliko debelejše rezance. V večji ponvi      segrejemo      (lešnikovo) maslo, na katerem med mešanjem 2  P
narastke (prostornina 1 liter in pol). V ponvi      segrejemo      olje in med mešanjem prepražimo por.Odstavimo  P
Solimo in popramo po okusu. V ponvi      segrejemo      maslo, da se speni.Dodamo vlivance in potresamo  P
nekoliko debelejše rezance. V večji ponvi      segrejemo      (lešnikovo) maslo, na katerem med mešanjem 2  P
Na vrh naložimo očiščene in narezane jagode.      Segrejemo      marmelado in jo pretlačimo skozi cedilo.Z vročo  P
s premerom približno 4 centimetre. V ponvi      segrejemo      toliko olja, da sega približno centimeter visoko  P
prilijemo vrelo mleko, dodamo nekaj kapljic ruma in      segrejemo      do vretja.Kremo zlijemo v skledo, po njej pa  P
vročem olju, da zlato porjavijo. V drugi ponvi      segrejemo      maslo in opražimo na kocke narezan kruh, da  P
soljo in sveže mletim črnim poprom. V ponvi      segrejemo      olje, na njem začinjen jelenov file po vseh  P
mešalnikom 150 g borovnic in rdeče vino. V kozici      segrejemo      sladkor v prahu, da karamelizira.Mešati začnemo  P
pustimo počivati 15 minut. V teflonski ponvi      segrejemo      malo olja.Z žlico zajemamo testo in položimo  P
soljo in sveže mletim črnim poprom. V ponvi      segrejemo      olje, na njem začinjen jelenov file po vseh  P
spiralnem traku, po možnosti v enem kosu. V kozici      segrejemo      maslo in na šibkem ognju prepražimo čebulo,  P
drobno sesekljamo. V široki kozici razpustimo in      segrejemo      2 žlici masla in olivno olje.Maščoba ne sme  P
zelenjavo očistimo in zrežemo na kocke. V kozici      segrejemo      olivno olje, na katerem nakockano zelenjavo  P
Zeleni del pora narežemo na rezance. V ponvi      segrejemo      maslo, na katerem porove rezance prepražimo  P
pramene in natremo z jedilnim škrobom. V voku      segrejemo      2 žlici olja in na hitro popečemo meso, da porjavi  P
pora narežemo na 1 cm široke koščke. V voku      segrejemo      preostalo olje ter prepražimo čebulo in por  P
pramene in natremo z jedilnim škrobom. V voku      segrejemo      2 žlici olja in na hitro popečemo meso, da porjavi  P
pora narežemo na 1 cm široke koščke. V voku      segrejemo      preostalo olje ter prepražimo čebulo in por  P
prej umili z mrzlo vodo, nalijemo mleko in to      segrejemo      ter malo pred vretjem odstavimo z ognja.Vmešamo  P
posodi, ki smo jo umili z mrzlo vodo, na ognju      segrejemo      mleko, vendar ga odstavimo, še preden zavre  P
umijemo, očistimo in narežemo na rezine. Na žaru      segrejemo      olje in nato na njem popečemo zelenjavo.Čez  P
ali olivno olje. Pol kilograma svinjske masti      segrejemo      in dodamo 200 gramov ognjičevih cvetov.Zmes  P
stati 24 ur. Naslednji dan pripravek počasi      segrejemo      in vmes ves čas mešamo.Precedimo in vlijemo  P
pol ure počivati, nato zlijemo olje v ponev,      segrejemo,      ga odlijemo v skodelico, v vročo ponev pa zlijemo  P
na kose, ki ne smejo biti premajhni. Na žaru      segrejemo      sončnično olje, nanj nato stresemo gobe in jih  P
piščančjega mesa in kose zelenjave. Na žaru      segrejemo      sončnično olje in nanj položimo že pripravljena  P
S tem nadevamo lignje. Nato      segrejemo      žar in ga premažemo z oljčnim oljem.Lignje na  P
začinimo z mleto sladko papriko. V veliki ponvi      segrejemo      3 žlice olja.Zarebrnice opečemo z obeh strani  P
Meso narežemo na 1 cm velike kocke. V kozici      segrejemo      3 žlice olja in popečemo koščke mesa z vseh  P
juho pristavimo, da zavre. V široki kozici      segrejemo      olje in med mešanjem pražimo čebulo, da postekleni  P
Por podolžno prerežemo.      Segrejemo      žličko olja in na njem popražimo čebulo in česen  P
papriko, začinimo in dušimo 8 minut. Posebej      segrejemo      žličko olja in v njem 6 minut pražimo meso,  P
Piščančji file narežemo, solimo in popramo. V ponvi      segrejemo      žličko olja, v njem pečemo fileje 8 minut, nato  P
v ponvi za žar na malo olja. Preostalo olje      segrejemo      v drugi ponvi in na njem 2 minuti pražimo gobe  P
gobe. Dodamo timijan in kuhan brokoli, na hitro      segrejemo.     Solimo in popramo.  P
sladkorni grah narežemo na rezine. V ponvi      segrejemo      olje in na njem 4 minute pražimo kozice.Solimo  P
del pora narežemo za kolobarje. Preostalo olje      segrejemo      in na njem pražimo por.Dodamo paradižnik, lovorov  P
kocke, por narežemo na tanke obročke. V ponvi      segrejemo      olje in na njem meso 10 minut pražimo.Shranimo  P
naj bodo enakomerno debele. V večji ponvi      segrejemo      nekaj žlic olja.Na njem popečemo koščke testa  P
drobno sesekljanih mešanih zelišč V posodi      segrejemo      olivno olje in na njem 6 minut počasi pražimo  P
Paradižnike narežemo na večje kocke. V posodi      segrejemo      1 žličko olja in na njem popražimo čebulo in  P
odstranimo semena in na drobno nakockamo. V posodi      segrejemo      olje in na njem prepražimo čebulo, ingver in  P
in korenje narežemo na drobne kocke. V loncu      segrejemo      olje in na njem prepražimo čebulo in korenje  P
Sir na drobno naribamo. V loncu      segrejemo      olje in na njem popražimo bučke, por in česen  P
tanke trakove, tofu narežemo na rezine. V ponvi      segrejemo      olje in tofu na njem zlato rjavo popečemo.Vzamemo  P
Priprava: Por narežemo na tanke obročke. V loncu      segrejemo      olje in na njem prepražimo por.Dodamo moko in  P
čebulo in jo na drobno sesekljamo. V kozici      segrejemo      preostanek olja in prepražimo sesekljano čebulo  P
paradižnike odcedimo in sesekljamo. V kozici      segrejemo      preostalo olje in na hitro popražimo čebulo  P
Solimo in začinimo s kajenskim poprom. V ponvi      segrejemo      preostalo olje. Zrezke pečemo na olju z vsake  P
čebuli očistimo in narežemo na obročke. V kozici      segrejemo      maslo in popražimo čebulo, da postekleni.Dodamo  P
Gladko razžvrkljamo jajca in parmezan. V ponvi      segrejemo      maslo in olje.Koščke piščanca pomokamo, povlečemo  P
in korenček olupimo in sesekljamo. V kozici      segrejemo      maslo ter med mešanjem prepražimo narezano zelenjavo  P
moki in položimo na desko, da počaka. V ponvi      segrejemo      olje in pečemo zrezke po porcijah z vsake strani  P
v kozarce za vlaganje, ki jih po želji prej      segrejemo      v štedilniku, in zapremo. Recept nam je poslala  P
narežemo na nekoliko debelejše lističe. V ponvi      segrejemo      žlico olivnega olja in maslo; na maščobi prepražimo  P
pokriti posodi od 10 do 15 minut. V široki ponvi      segrejemo      preostalo maslo (100 g) in med mešanjem popražimo  P
strok, peteršilj, zeleno in luštrek. V kozici      segrejemo      maslo (ali mešanico 1 žlice olja in 1 žlice  P
stiskalnico, da dobimo krompirjevo kašo. Olivno olje      segrejemo,      a ne preveč.Skupaj z maslom ga z vilicami rahlo  P
prahu * 50 g jedilne čokolade. Priprava: Pečico      segrejemo      na 175 stopinj.Dno tortnega modela (premer 26  P
listasto narezanih mandljev. Priprava: Pečico      segrejemo      na 200 stopinj.Namastimo tortni model s premerom  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)

◁ ◀  1 101 201 301 ▶ ▷



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA