nova beseda iz Slovenije

riž (1.101-1.200)


popečenimi vrtninami dodajte ohlajeni kuhani      riž,      sojino omako, sladko papriko, po okusu dosolite  P
papriko, po okusu dosolite in popoprajte. Ko se      riž      dodobra ogreje, dodajte še pečena jajca, dobro  P
uporabite sezonsko, zraven pa postrezite kuhan      riž      ali polnozrnate testenine ZELENJAVA S SOJINO  P
kroglice, z izkupičkom pa si kupi moko, sladkor in      riž.      Kopita njenih krav pomendrajo več orehovih mladik  P
prepražili kar na oljčnem olju, posebej pa skuhali      riž.     Ko je bil skuhan al dente, smo odlili vodo in  P
Ko je bil skuhan al dente, smo odlili vodo in      riž      ter radič zmešali, čez naribali parmezan ter  P
enkrat na teden grem v Pamban, da na trgu kupim      riž      in zelenjavo,« pravi njena mama.Poltretji kilometer  P
Jeitzinger: »Zamenjali so ga za čaj, koruzo in      riž      že v dolini ali pa so ga odnesli čez prelaz  P
zelenjavno osnovo, s katero po malem zaliva      riž.      Za malico si gost lahko privošči domač žafranov  P
Vse lire so šle za kavbojke, pralne praške,      riž,      kakšen gram zlata ... no, saj sami veste, za  P
ostanek vraže, da se tako odganja zle duhove.      Riž      za srečo in plodnost V cerkvi naj nevesto do  P
izobilje sreče in plodnosti, podobno velja za      riž      oziroma konfete, s katerimi ju obmetavajo svatje  P
kokošjo juho s posneto maščobo, v katero zakuhate      riž.     Telo bo oskrbela z izgubljenim natrijem in drugimi  P
z izgubljenim natrijem in drugimi minerali,      riž      pa z ravno dovolj energije, vendar vaših prebavil  P
restavraciji znotraj zapora, sicer vsak dan mlatiš      riž.     Tako mafija kot uprava pa poskrbita tudi za žensko  P
tudi močnik, mlečni zdrob in na mleku kuhan      riž      Rafolče, 11. septembra   P
Tudi močnik, mlečni gris in na mleku kuhan      riž      ima mama zelo rada.« Rozalijin šopek za 102  P
tunine in nekaj redkih avtohtonih ribjih vrst.      Riž,      kurjavo in gradbeni material v celoti uvažajo  P
tehnologiji 20. stoletja. Tu kmetice pridelujejo      riž      tako, kot so ga njihove babice.Povsod pa je  P
Medtem zmeljemo meso, solimo in popramo, dodamo      riž,      ki smo ga pol ure namakali v topli vodi, in  P
Polnozrnati rezanci: 64 g Nepredelani      riž:      74 g Polnozrnati kruh: 39 g   P
Pustimo, da zavre. Nato vsujemo v kozico      riž      in premešamo.Na šibkem ognju v pokriti kozici  P
zamrznjenega pora, olje, jušno kocko in začimbe.      Riž      popražimo na 3 žlicah olja, ko postekleni, dodamo  P
ga ponudimo, s sladkorjem v prahu. Mlečni      riž      s sadjem Za 2 osebi   P
Priprava: V teflonsko kozico damo mleko in      riž.     Pristavimo in med mešanjem segrevamo, da mleko  P
Dodamo limonino lupino. V pokriti posodi kuhamo      riž      na šibkem ognju približno 30 minut, da vsrka  P
Tudi sadje postavimo v hladilnik.      Riž      lahko pomešamo s sadjem ali pa ponudimo riž  P
Riž lahko pomešamo s sadjem ali pa ponudimo      riž      in sadje posebej.Zraven lahko postrežemo stepeno  P
postrežemo stepeno sladko smetano. - Mlečni      riž      skuhamo vnaprej, saj lahko čaka v hladilniku  P
lahko postavimo na mizo v nekaj minutah. -      Riž      je zelo okusen, če ga ponudimo z jagodami, borovnicami  P
tudi zamešamo med kuhani in ohlajeni mlečni      riž,      da je še bolj kremast in sočen. Nadnaslov  P
druge jedi,« še svetuje naš gostitelj. Praženi      riž      s perutnino, zelenjavo in sadjem Recept   P
Kaj lahko storite že dan prej?      Riž      skuhajte v litru slane vode. Kuhajte ga 12 minut  P
toliko časa, da del vode povre. Primešajte kuhan      riž      in sesekljan peteršilj, dobro prepražite in  P
sesekljan peteršilj, dobro prepražite in postrezite.      Riž      obložite s krhlji mandarine ali pomaranče in  P
Pod sliko »Praženi      riž      lahko ponudite kot samostojno jed oziroma enolončnico  P
učinek pa imajo tudi sredstva, ki vsebujejo      riž.      Za ljubiteljice zabav   P
krem in preparatov, še bolje je, če vsebujejo      riž      ali svilo. Preden greste spat, si naredite vročo  P
vlakninami bogatih živil, kakršne so testenine,      riž      in žita.Zaradi take prehrane pa jim primanjkuje  P
ravne svetlo zelene trakove. V posodi skuhamo      riž      in ga ohladimo.V manjši ponvi segrejemo olje  P
dajemo na krožnik in nanje z žlico polagamo      riž      ter ga razprostremo po srednjem delu.Nato na  P
ter ga razprostremo po srednjem delu. Nato na      riž      polagamo enega ali več kosov drugih sestavin  P
kaj sladkega. Kakšen jabolčni zavitek, mlečni      riž,      štruklje ...Takšne preproste, a zelo okusne  P
Naslov: Nekaj resnic o rižu      Riž      je najkoristnejša trava.Sodi med najstarejše  P
Najtemnejši je rjavi, nebrušeni ali polnovredni      riž     .Pri predelavi mu odstranijo zunanjo lusko.  P
25 do 50 minut. Beli, brušeni ali polirani      riž      vsebuje več škroba in manj drugih sestavin  P
riža hitro pripravljene (od 12 do 16 minut),      riž      pa je lažje prebavljiv. Riž parboiled je  P
do 16 minut), riž pa je lažje prebavljiv.      Riž      parboiled je obdelan po posebnem postopku s  P
mineralov, hkrati se pri kuhanju zrna ne sprimejo in      riž      se ne razkuha, pripravljamo pa ga enako dolgo  P
razkuha, pripravljamo pa ga enako dolgo kot beli      riž.      Naslov: SAVNA, SLOVENCI IN SVET   P
biološko raznolikost. Koncernom, ki prodajajo      riž      z reprogramiranimi lastnostmi, seveda ni posebej  P
ravne svetlo zelene trakove. V posodi skuhamo      riž      in ga ohladimo.V manjši ponvi segrejemo olje  P
dajemo na krožnik in nanje z žlico polagamo      riž      ter ga razprostremo po srednjem delu.Nato na  P
ter ga razprostremo po srednjem delu. Nato na      riž      polagamo enega ali več kosov drugih sestavin  P
(marelice, kaki, banana ...). Opoldne jemo      riž,      fižol, grah, krompir, različne kaše in zelenjavo  P
ter kuhamo pet minut. Meso zmeljemo, dodamo      riž,      sol in malo sesekljanega peteršilja ter dobro  P
in rep ter perutnice in noge perutnine dajo v      riž      za naslednji dan.Med najbolj priljubljenimi  P
dodamo zrezan por, grah, korenček, cvetačo in      riž.     Prilijemo liter vode, solimo, popramo, dodamo  P
z moko in vanjo položimo žlico riža. Nato v      riž      naredimo še vdolbinico in vanjo položimo košček  P
ter s pomokano dlanjo oblikujemo kroglico.      Riž      v dlaneh oblikujemo z lahkoto, kot da bi delali  P
kroglice strežejo za značilno domačo jed. Včasih      riž      za kroglice pripravijo z mletim mesom ali  P
v posteljo. Pojejmo kakšno sadje ali mlečni      riž,      da ne bomo obremenjevali prebave, pijmo veliko  P
seveda tudi karija po želji. Priloga naj bi bil      riž,      vendar to ni dobra kombinacija.Skodelico riža  P
sladkor, belo moko in izdelke iz nje, beli      riž)     . Prva dva ali prve tri dni je treba jesti samo  P
ki so predvsem škrobnati: krompir, testenine,      riž,      kruh.S temi živili lahko jeste katerokoli zelenjavo  P
koščke. To pražimo še tri minute, dodamo umit      riž      in vse skupaj zalijemo s približno enim litrom  P
kuho dolivamo vodo in vmes malo premešamo.      Riž      skuhamo tako, da je na ugriz še čvrst. Solimo  P
primerno za brezglutensko in brezpšenično dieto.      RIŽ      Poznamo več vrst riža.   P
Poznamo več vrst riža. Bel, poliran      riž      je močno obdelan in prav nič ne koristi zdravju  P
koristi zdravju. Najkakovostnejša sta rjavi      riž      in riž basmati.Nepoliran riž vsebuje vseh 12  P
zdravju. Najkakovostnejša sta rjavi riž in      riž      basmati.Nepoliran riž vsebuje vseh 12 vrst aminokisl  P
kakovostnejša sta rjavi riž in riž basmati. Nepoliran      riž      vsebuje vseh 12 vrst aminokislin, ki jih potrebuje  P
vitaminov in mineralov kot oluščen in poliran beli      riž.     Beljakovinska sestava v rižu je idealna za preprečeva  P
smetane. Z omako prelijemo testenine ali kuhan      riž,      jed potresemo s parmezanom. Piščanec s čebulo  P
zdravega in raznolikega, na primer ribji file,      riž      in zelenjavo. 3. NE SPREMINJAM ŽIVLJENJSKIH  P
Petek Kosilo: Piščanec s karijem +      riž      basmati + sadni kompot Malica: 2 hruški   P
sladkor, belo moko in izdelke iz nje, beli      riž)     . Prva dva ali tri dni je treba jesti samo jabolka  P
dveh žlicah olja steklasto popečemo. Dodamo      riž      in malo popečemo, nato pa stresemo v lonec še  P
pravični trgovini so: kava, kakav, čaj, začimbe,      riž,      banane, mango, bombaž, sladkor, med, sadni sokovi  P
pravični trgovini so: kava, kakav, čaj, začimbe,      riž,      banane, mango, bombaž, sladkor, med, sadni sokovi  P
v omaki s prekajeno tuno, pa ekološki pirin      riž      z zaščiteno sorto gob karžlji, pa beluše z lešniki  P
sladkorja, 2 sladki hruški in ščepec cimeta.      Riž      skuhamo in odcedimo.Jajci, skuto, sladkor in  P
premešamo, dodamo rozine, naribani hruški in      riž,      še enkrat premešamo in damo v namaščeno nepregorno  P
Foto 5d: (ne vem) Foto 5e: Pirin      riž      s karžlji, zaščiteno sorto gob, in beluši   P
polovico zavzema zelenjava, četrtino testenine,      riž,      krompir ali kaše in podobno, četrtino pa nemastno  P
bele moke, enako velja za kruh in oluščen bel      riž.     Primernejše so druge vrste riža: basmati, divji  P
Primernejše so druge vrste riža: basmati, divji      riž,      rjavi riž in dolgozrnati riž. Maščobe   P
druge vrste riža: basmati, divji riž, rjavi      riž      in dolgozrnati riž. Maščobe   P
basmati, divji riž, rjavi riž in dolgozrnati      riž.      Maščobe   P
hkrati. Ali samo meso ali pa samo testenine ali      riž.     Kosilo vedno končam z jogurtom.   P
živil iz skupine škrobnih živil (kruh, žita,      riž,      kaše, testenine in krompir).Bistvena je priprava  P
Za kosilo je bilo nekaj skledic zelenjave in      riž,      namesto kruha riževi oblati.Potem še ena terapija  P
grah na šibkem ognju 15 minut. Potem primešamo      riž      in prilijemo dve zajemalki vroče juhe. Začinimo  P
prilijemo vročo juho. Po približno 20 minutah je      riž      sočen in ravno prav mehak.Kozico odstavimo.  P
z rižoto grejemo na štedilniku lonec juhe.      Riž      med kuhanjem mešamo, pri tem pa mu sproti in  P
6. Testenine Kuhan krompir,      riž      Poletne zdravstvene nevarnosti   P
mast oziroma druge maščobe, sol in glazirani      riž.      -Pijemo velike količine vode, da se telo lažje  P
3. Kuskus ali      riž      z zelenjavo in kosom perutnine. 4.   P
1. Kuskus ali      riž      z zelenjavo, popečeno na olivnem olju, in puranjim  P
začinjenega mesa se najbolje prilega kuhani ali dušeni      riž,      na primer basmati. Odpravite prhljaj   P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)

◁ ◀  201 301 401 501 601 701 801 901 1.001 1.101 ▶



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA