nova beseda iz Slovenije
popečenimi vrtninami dodajte ohlajeni kuhani | riž, | sojino omako, sladko papriko, po okusu dosolite | P |
papriko, po okusu dosolite in popoprajte. Ko se | riž | dodobra ogreje, dodajte še pečena jajca, dobro | P |
uporabite sezonsko, zraven pa postrezite kuhan | riž | ali polnozrnate testenine ZELENJAVA S SOJINO | P |
kroglice, z izkupičkom pa si kupi moko, sladkor in | riž. | Kopita njenih krav pomendrajo več orehovih mladik | P |
prepražili kar na oljčnem olju, posebej pa skuhali | riž. | Ko je bil skuhan al dente, smo odlili vodo in | P |
Ko je bil skuhan al dente, smo odlili vodo in | riž | ter radič zmešali, čez naribali parmezan ter | P |
enkrat na teden grem v Pamban, da na trgu kupim | riž | in zelenjavo,« pravi njena mama.Poltretji kilometer | P |
Jeitzinger: »Zamenjali so ga za čaj, koruzo in | riž | že v dolini ali pa so ga odnesli čez prelaz | P |
zelenjavno osnovo, s katero po malem zaliva | riž. | Za malico si gost lahko privošči domač žafranov | P |
Vse lire so šle za kavbojke, pralne praške, | riž, | kakšen gram zlata ... no, saj sami veste, za | P |
ostanek vraže, da se tako odganja zle duhove. | Riž | za srečo in plodnost V cerkvi naj nevesto do | P |
izobilje sreče in plodnosti, podobno velja za | riž | oziroma konfete, s katerimi ju obmetavajo svatje | P |
kokošjo juho s posneto maščobo, v katero zakuhate | riž. | Telo bo oskrbela z izgubljenim natrijem in drugimi | P |
z izgubljenim natrijem in drugimi minerali, | riž | pa z ravno dovolj energije, vendar vaših prebavil | P |
restavraciji znotraj zapora, sicer vsak dan mlatiš | riž. | Tako mafija kot uprava pa poskrbita tudi za žensko | P |
tudi močnik, mlečni zdrob in na mleku kuhan | riž | Rafolče, 11. septembra | P |
Tudi močnik, mlečni gris in na mleku kuhan | riž | ima mama zelo rada.« Rozalijin šopek za 102 | P |
tunine in nekaj redkih avtohtonih ribjih vrst. | Riž, | kurjavo in gradbeni material v celoti uvažajo | P |
tehnologiji 20. stoletja. Tu kmetice pridelujejo | riž | tako, kot so ga njihove babice.Povsod pa je | P |
Medtem zmeljemo meso, solimo in popramo, dodamo | riž, | ki smo ga pol ure namakali v topli vodi, in | P |
Polnozrnati rezanci: 64 g Nepredelani | riž: | 74 g Polnozrnati kruh: 39 g | P |
Pustimo, da zavre. Nato vsujemo v kozico | riž | in premešamo.Na šibkem ognju v pokriti kozici | P |
zamrznjenega pora, olje, jušno kocko in začimbe. | Riž | popražimo na 3 žlicah olja, ko postekleni, dodamo | P |
ga ponudimo, s sladkorjem v prahu. Mlečni | riž | s sadjem Za 2 osebi | P |
Priprava: V teflonsko kozico damo mleko in | riž. | Pristavimo in med mešanjem segrevamo, da mleko | P |
Dodamo limonino lupino. V pokriti posodi kuhamo | riž | na šibkem ognju približno 30 minut, da vsrka | P |
Tudi sadje postavimo v hladilnik. | Riž | lahko pomešamo s sadjem ali pa ponudimo riž | P |
Riž lahko pomešamo s sadjem ali pa ponudimo | riž | in sadje posebej.Zraven lahko postrežemo stepeno | P |
postrežemo stepeno sladko smetano. - Mlečni | riž | skuhamo vnaprej, saj lahko čaka v hladilniku | P |
lahko postavimo na mizo v nekaj minutah. - | Riž | je zelo okusen, če ga ponudimo z jagodami, borovnicami | P |
tudi zamešamo med kuhani in ohlajeni mlečni | riž, | da je še bolj kremast in sočen. Nadnaslov | P |
druge jedi,« še svetuje naš gostitelj. Praženi | riž | s perutnino, zelenjavo in sadjem Recept | P |
Kaj lahko storite že dan prej? | Riž | skuhajte v litru slane vode. Kuhajte ga 12 minut | P |
toliko časa, da del vode povre. Primešajte kuhan | riž | in sesekljan peteršilj, dobro prepražite in | P |
sesekljan peteršilj, dobro prepražite in postrezite. | Riž | obložite s krhlji mandarine ali pomaranče in | P |
Pod sliko »Praženi | riž | lahko ponudite kot samostojno jed oziroma enolončnico | P |
učinek pa imajo tudi sredstva, ki vsebujejo | riž. | Za ljubiteljice zabav | P |
krem in preparatov, še bolje je, če vsebujejo | riž | ali svilo. Preden greste spat, si naredite vročo | P |
vlakninami bogatih živil, kakršne so testenine, | riž | in žita.Zaradi take prehrane pa jim primanjkuje | P |
ravne svetlo zelene trakove. V posodi skuhamo | riž | in ga ohladimo.V manjši ponvi segrejemo olje | P |
dajemo na krožnik in nanje z žlico polagamo | riž | ter ga razprostremo po srednjem delu.Nato na | P |
ter ga razprostremo po srednjem delu. Nato na | riž | polagamo enega ali več kosov drugih sestavin | P |
kaj sladkega. Kakšen jabolčni zavitek, mlečni | riž, | štruklje ...Takšne preproste, a zelo okusne | P |
Naslov: Nekaj resnic o rižu | Riž | je najkoristnejša trava.Sodi med najstarejše | P |
Najtemnejši je rjavi, nebrušeni ali polnovredni | riž | .Pri predelavi mu odstranijo zunanjo lusko. | P |
25 do 50 minut. Beli, brušeni ali polirani | riž | vsebuje več škroba in manj drugih sestavin | P |
riža hitro pripravljene (od 12 do 16 minut), | riž | pa je lažje prebavljiv. Riž parboiled je | P |
do 16 minut), riž pa je lažje prebavljiv. | Riž | parboiled je obdelan po posebnem postopku s | P |
mineralov, hkrati se pri kuhanju zrna ne sprimejo in | riž | se ne razkuha, pripravljamo pa ga enako dolgo | P |
razkuha, pripravljamo pa ga enako dolgo kot beli | riž. | Naslov: SAVNA, SLOVENCI IN SVET | P |
biološko raznolikost. Koncernom, ki prodajajo | riž | z reprogramiranimi lastnostmi, seveda ni posebej | P |
ravne svetlo zelene trakove. V posodi skuhamo | riž | in ga ohladimo.V manjši ponvi segrejemo olje | P |
dajemo na krožnik in nanje z žlico polagamo | riž | ter ga razprostremo po srednjem delu.Nato na | P |
ter ga razprostremo po srednjem delu. Nato na | riž | polagamo enega ali več kosov drugih sestavin | P |
(marelice, kaki, banana ...). Opoldne jemo | riž, | fižol, grah, krompir, različne kaše in zelenjavo | P |
ter kuhamo pet minut. Meso zmeljemo, dodamo | riž, | sol in malo sesekljanega peteršilja ter dobro | P |
in rep ter perutnice in noge perutnine dajo v | riž | za naslednji dan.Med najbolj priljubljenimi | P |
dodamo zrezan por, grah, korenček, cvetačo in | riž. | Prilijemo liter vode, solimo, popramo, dodamo | P |
z moko in vanjo položimo žlico riža. Nato v | riž | naredimo še vdolbinico in vanjo položimo košček | P |
ter s pomokano dlanjo oblikujemo kroglico. | Riž | v dlaneh oblikujemo z lahkoto, kot da bi delali | P |
kroglice strežejo za značilno domačo jed. Včasih | riž | za kroglice pripravijo z mletim mesom ali | P |
v posteljo. Pojejmo kakšno sadje ali mlečni | riž, | da ne bomo obremenjevali prebave, pijmo veliko | P |
seveda tudi karija po želji. Priloga naj bi bil | riž, | vendar to ni dobra kombinacija.Skodelico riža | P |
sladkor, belo moko in izdelke iz nje, beli | riž) | . Prva dva ali prve tri dni je treba jesti samo | P |
ki so predvsem škrobnati: krompir, testenine, | riž, | kruh.S temi živili lahko jeste katerokoli zelenjavo | P |
koščke. To pražimo še tri minute, dodamo umit | riž | in vse skupaj zalijemo s približno enim litrom | P |
kuho dolivamo vodo in vmes malo premešamo. | Riž | skuhamo tako, da je na ugriz še čvrst. Solimo | P |
primerno za brezglutensko in brezpšenično dieto. | RIŽ | Poznamo več vrst riža. | P |
Poznamo več vrst riža. Bel, poliran | riž | je močno obdelan in prav nič ne koristi zdravju | P |
koristi zdravju. Najkakovostnejša sta rjavi | riž | in riž basmati.Nepoliran riž vsebuje vseh 12 | P |
zdravju. Najkakovostnejša sta rjavi riž in | riž | basmati.Nepoliran riž vsebuje vseh 12 vrst aminokisl | P |
kakovostnejša sta rjavi riž in riž basmati. Nepoliran | riž | vsebuje vseh 12 vrst aminokislin, ki jih potrebuje | P |
vitaminov in mineralov kot oluščen in poliran beli | riž. | Beljakovinska sestava v rižu je idealna za preprečeva | P |
smetane. Z omako prelijemo testenine ali kuhan | riž, | jed potresemo s parmezanom. Piščanec s čebulo | P |
zdravega in raznolikega, na primer ribji file, | riž | in zelenjavo. 3. NE SPREMINJAM ŽIVLJENJSKIH | P |
Petek Kosilo: Piščanec s karijem + | riž | basmati + sadni kompot Malica: 2 hruški | P |
sladkor, belo moko in izdelke iz nje, beli | riž) | . Prva dva ali tri dni je treba jesti samo jabolka | P |
dveh žlicah olja steklasto popečemo. Dodamo | riž | in malo popečemo, nato pa stresemo v lonec še | P |
pravični trgovini so: kava, kakav, čaj, začimbe, | riž, | banane, mango, bombaž, sladkor, med, sadni sokovi | P |
pravični trgovini so: kava, kakav, čaj, začimbe, | riž, | banane, mango, bombaž, sladkor, med, sadni sokovi | P |
v omaki s prekajeno tuno, pa ekološki pirin | riž | z zaščiteno sorto gob karžlji, pa beluše z lešniki | P |
sladkorja, 2 sladki hruški in ščepec cimeta. | Riž | skuhamo in odcedimo.Jajci, skuto, sladkor in | P |
premešamo, dodamo rozine, naribani hruški in | riž, | še enkrat premešamo in damo v namaščeno nepregorno | P |
Foto 5d: (ne vem) Foto 5e: Pirin | riž | s karžlji, zaščiteno sorto gob, in beluši | P |
polovico zavzema zelenjava, četrtino testenine, | riž, | krompir ali kaše in podobno, četrtino pa nemastno | P |
bele moke, enako velja za kruh in oluščen bel | riž. | Primernejše so druge vrste riža: basmati, divji | P |
Primernejše so druge vrste riža: basmati, divji | riž, | rjavi riž in dolgozrnati riž. Maščobe | P |
druge vrste riža: basmati, divji riž, rjavi | riž | in dolgozrnati riž. Maščobe | P |
basmati, divji riž, rjavi riž in dolgozrnati | riž. | Maščobe | P |
hkrati. Ali samo meso ali pa samo testenine ali | riž. | Kosilo vedno končam z jogurtom. | P |
živil iz skupine škrobnih živil (kruh, žita, | riž, | kaše, testenine in krompir).Bistvena je priprava | P |
Za kosilo je bilo nekaj skledic zelenjave in | riž, | namesto kruha riževi oblati.Potem še ena terapija | P |
grah na šibkem ognju 15 minut. Potem primešamo | riž | in prilijemo dve zajemalki vroče juhe. Začinimo | P |
prilijemo vročo juho. Po približno 20 minutah je | riž | sočen in ravno prav mehak.Kozico odstavimo. | P |
z rižoto grejemo na štedilniku lonec juhe. | Riž | med kuhanjem mešamo, pri tem pa mu sproti in | P |
6. Testenine Kuhan krompir, | riž | Poletne zdravstvene nevarnosti | P |
mast oziroma druge maščobe, sol in glazirani | riž. | -Pijemo velike količine vode, da se telo lažje | P |
3. Kuskus ali | riž | z zelenjavo in kosom perutnine. 4. | P |
1. Kuskus ali | riž | z zelenjavo, popečeno na olivnem olju, in puranjim | P |
začinjenega mesa se najbolje prilega kuhani ali dušeni | riž, | na primer basmati. Odpravite prhljaj | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
◁ ◀ 201 301 401 501 601 701 801 901 1.001 1.101 ▶
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |