nova beseda iz Slovenije
zanimiv, a ne preobsežen. Odločil sem se za | pečeno | jagnječjo kračko z rožmarinovimi kroketi za | P |
in rahlo dimijo v posebnih opečnatih pečeh. | Pečeno | nato ohladijo, vakuumsko zapakirajo in pasterizirajo | P |
gre približno takole: Peter je čakal Gospoda s | pečeno | kokošjo, a se ni mogel premagati in je snedel | P |
zakaj pa nisi plosknil že oni dan, ko sva imela | pečeno | kokoš?!« Tako je to, če ima človek nekaj v | P |
peč, je, kot bi dojenčke dajal spati, in ko | pečeno | testo jemlje iz gorke notranjosti, ima opazovalec | P |
v japonščini pomeni železno ploščo, jaki pa | pečeno | ali ocvrto.Na žaru najpogosteje pripravljajo | P |
pripravili domačo jagnjetino z okoliških hribov, | pečeno | v lastnem soku z rožmarinom.Zraven so ponudili | P |
postregli značilno jed slovenskega martinovanja, | pečeno | raco z mlinčevimi štruklji in dušenim rdečim | P |
članic društva kmečkih žena Metlika; pravkar | pečeno | so najraje jedli otroci, še toplo okroglo pogačo | P |
nožem zarežemo v testo poševne črte, po katerih | pečeno | režemo. Premažemo s stepenim jajcem. | P |
stepenih beljakov ter nato rumeno maso prevrnil na | pečeno | testo.Ko se je krema popolnoma ohladila, je | P |
prišlo je kar trinajst gospodinj, vsaka s svojo | pečeno | dobroto.Ocenjevali so jih v skladu s pravilnikom | P |
pravokotnem pekaču, gibanico zrežemo na kvadrate, | pečeno | v okroglem pa na trikotnike; ponudimo toplo | P |
prave potičke so kilogramske,« Vanja pravkar | pečeno | posuje s sladkorjem.Vmes Marjan Čampa, ki je | P |
začimbami in maščobo spečejo v okusno prvo jed, | pečeno | kri, za vse sodelujoče na kolinah.Sledi prekrivanje | P |
na drugem pa ne. Ne solite preveč, ker bo | pečeno | testo ne le preslano, ampak tudi prevlažno. | P |
nekatere drobne, a dobrodošle zvijače. V razdelku | Pečeno | z ljubeznijo najdemo med kruhi, pecivi in drugimi | P |
izginile spremljevalne jedi: bograč, langaš, | pečeno | meso.Zraven se je tudi kaj popilo, za ušesa | P |
ko je dobrotnik umrl. Medtem ko ga slavimo s | pečeno | ribo, poslušajmo njegovo zgodbo. Po pripovedi | P |
krščanskim revežem, kakor ribiči porazdelijo svojo | pečeno | ribo.Po Sikstu je prefekt v imenu carja od Lovra | P |
življenje in trpljenje sv. Lovra, razdeljeno | pečeno | ribo pa kot ljudstvo, simbol cerkvenega premoženja | P |
ploščatima in tenkima kamnoma je dišalo skoraj dovolj | pečeno, | a najbrž v kaki paci zmehčano divjačinsko meso | P |
drobno narežejo korenčke in šalotke. Ko je | pečeno, | odstranijo slanino.Na posneti maščobi prepražijo | P |
mlade koruze se bržkone izteka in če jo želite | pečeno | ali kuhano uživati v najbolj sveži in pristni | P |
iz izcejenega soka surovega mesa prenesejo na | pečeno | in se na njegovi površini nato nevarno namnožijo | P |
nekateri, ni jih malo, trdijo, da je z vinom in | pečeno | perjadjo blagoslovljen tudi jutrišnji dan.Kar | P |
pasjo radost«! Lahko ješ surovo, kuhano ali | pečeno! | Kaj pa obožujete od pijač? | P |
Moški v kuhinji Kuhana škarpena s | pečeno | zelenjavo Tekst in foto: Marko Margoni | P |
pripravo ter zdrave. Najboljše so s kuhano ali | pečeno | zelenjavo.Jedo jih lahko tudi že zelo majhni | P |
segrete krožnike razdelimo lečo. Nanjo položimo | pečeno | zarebrnico, sortirano zelenjavo in sezonsko | P |
Nazadnje vtepemo naribano limonino lupinico. Na | pečeno | testo v modelu naložimo sladki sneg in ga oblikujemo | P |
Koroške in se raznežite ob misli na slastno | pečeno | kračo v kakšni gorski koči, pa tudi zvoki jodlanja | P |
pečemo pri 175 stopinj Celzija okoli 30 minut. | Pečeno | zloženko nekoliko ohladimo in posamezne kose | P |
si privoščite skodelico zelenjavne juhe in | pečeno | postrv ali zrezek lososa.Za malico spet sadje | P |
tudi skodelica borovnic. Za kosilo naj bo | pečeno | meso, lahko celo svinjska ribica (danes je vendar | P |
Četrtek Za zajtrk si pripravimo | pečeno | jajce s paradižnikom.Uporabimo samo žlico olivnega | P |
ponudimo čisto sveže, najbolje takoj, ko je | pečeno. | - Za pripravo testa uporabimo zelo svežo skuto | P |
zamrznjene ali sveže (okroglo oblikovano, na pol | pečeno | testo).Z nekaj domiselnosti lahko naredimo bolj | P |
gostom za velikonočni zajtrk zraven ponudimo | pečeno | šunko v kvašenem testu, hren z jabolki in sokom | P |
Celzija in potico pečemo še pol ure do eno uro. | Pečeno | potico namažemo z maslom in v modelu pustimo | P |
peči ali pečici pri 175 C približno 75 minut. | Pečeno | premažemo s smetano in jo pustimo, da se nekoliko | P |
zarumeni, in nato še okoli 20 minut do konca. | Pečeno | posujemo s sladkorjem in po želji s cimetom | P |
na olju, na vsaki strani vsaj pet minut, nato | pečeno | meso razrežemo na trakove.Vso solato, radič | P |
Solimo jo in začinimo z olivnim oljem. | Pečeno | zelenjavo in koruzo v zrnju naložimo na krožnik | P |
postopoma prilivamo preostalo vino. Ko je meso | pečeno, | ga vzamemo iz pekača in shranimo na toplem. | P |
puding, da dobimo kremo. Kremo porazdelimo na | pečeno | testo v modelu.Model ponovno postavimo v pečico | P |
pri 175 stopinjah 50 minut. Pustimo, da se | pečeno | testo ohladi.Nato ga dvakrat prečno prerežemo | P |
tekočino gladko razmešamo v tekoč sladkorni preliv. | Pečeno | pito vzamemo iz pečice in jo takoj okrasimo | P |
Premešamo in pustimo, da se nekoliko ohladi. Na | pečeno | testo s češnjami namažemo masleno kremo.Na vrh | P |
s kuhalnico. Če namreč mešamo predolgo, je | pečeno | testo pozneje trdo in suho. Češnjev zavitek | P |
surovega in pečenega mesa in izdelkov ter premalo | pečeno | meso oz. mesni izdelki, ki so v sredini (npr | P |
jim zrecitirala nekaj receptov, kako je mogoče | pečeno | meso zamrzniti in uporabiti za druge jedi.In | P |
jih naložimo čez meso in ponudimo skupaj s | pečeno | zelenjavo. Lignji na žaru z nadevom iz sira | P |
napitkov. Uporabna je tudi za peko, saj je z njo | pečeno | pecivo sočnejše, ker fruktoza zadržuje več vlage | P |
tako dolgo, da je prata lepo zlato rumena. | Pečeno | gorenjsko prato narežemo in ponudimo toplo ali | P |
napolnimo z nasekljano zelenjavo. Ponudimo s | pečeno | ribo. Prigrizek: piščančji ražnjiči | P |
pečemo 10 do 15 minut pri 220 stopinjah Celzija. | Pečeno | in ohlajeno testo enkrat prerežemo, da dobimo | P |
sesekljan česen in seseklja peteršilj. Lepo | pečeno | orado ponudimo s tako prilogo.Krožnik po želji | P |
sicer med kriki nesrečnih žrtev naprej grizljali | pečeno | koruzo in srkali kokakolo? Samomučitelji | P |
z balzamičnim kisom, žličko soli in narezano | pečeno | papriko.Med mešanjem po žlicah prilivamo olivno | P |
pečico in pečemo na srednji rešetki 25 minut. | Pečeno | torto vzamemo iz pečice, pustimo, da se nekoliko | P |
pečici pri 180 stopinjah od 50 do 60 minut. | Pečeno | sladico pokapljamo z medom (na primer z gozdnim | P |
Zraven ponudimo še prilogo po želji. NADEVANO | PEČENO | JABOLKO Z MEDOM Za posladek za 4 osebe | P |
10 minut, da dobi hrustljavo rjavo skorjico. | Pečeno | gos preložimo na pladenj, omako iz pekača pa | P |
Zraven se prilegajo mlinci. Nasvet: | Pečeno | gos (ali raco) lahko spečemo tudi na posteljici | P |
goveje, lahko vsebuje manj maščobe in kalorij kot | pečeno | temno meso perutnine, to je krače in stegna | P |
kateri bi še brbotal zapečen sir ali za sveže | pečeno | žemljico. Ekscentrični replikator za hrano | P |
Prekmurju. * Izgledati je moral amatersko, napol | pečeno. | Mularija, večinski segment slovenske kino množice | P |
kje so njihovi otroci, namreč izgledajo napol | pečeno, | podrazvito, podhranjeno, amatersko. In ja, tudi | P |
Matjaž 5 Kuhano ali | pečeno? | Ne bodite skromni. | P |
prvo vrsto. Policist Erol mi je v roke potisnil | pečeno | ribo, kozarec čaja, se nasmehnil in rekel: | P |
tekmi za tretje mesto, ter si izprosila še eno | pečeno | sveže ujeto orado. Ja, tako je če ženska gleda | P |
jedla. Svinjsko, piščančje in jagnječje meso, | pečeno | v podzemni peči skupaj s sladkim krompirjem | P |
Vse, kar je na kaj nabodeno in potem tako | pečeno, | se na Bližnjem vzhodu imenuje kebap, torej čevap | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |