nova beseda iz Slovenije
veseljačili ob lahkoti Rojčeve malvazije, je ta | krožnik | potreboval konkretno vino.In ga je tudi dobil | P |
značilnosti, in okus to potrdi. Zato pa je bil | krožnik | spet čez vse.Pasma prašičev s Krškega polja | P |
preobrazbo: namesto omenjene mocarele smo na | krožnik | dobili neki fabrikat, ki ga v slovenskih diskontih | P |
išče navdih v Italiji, je potrdil drugi hladni | krožnik | ‐ breasola (na zraku sušena govedina z dodatkom | P |
zakuska Skipper (9,50 evra), smo poimenovali » | krožnik | za nemške turiste«.Gre za zbirko morskih izdelkov | P |
potrebujejo omako. Zato takšnih ne položite na isti | krožnik. | Ne glede na okuse in naša ne previsoka mnenja | P |
ustih je osvežujoče in zelo harmonično. Sam | krožnik | je bil nadpovprečno zastavljen in tudi sestavljen | P |
in zaradi lepe svežine izredno pitno. Prvi | krožnik | na pogled ni obetal revolucije ‐ pršut z melono | P |
Pa je šlo vse v redu naprej. Prvi hladni | krožnik | (6,50 evra) je bil sestavljen iz štirih elementov | P |
ekstrakta in so lepo hrustale. Tudi naslednji | krožnik | je lepo presenetil.Nežna krema iz bivolje mocarele | P |
minimalizem je bil spet na pohodu, lepo zastavljen | krožnik | pa je precej pokvarila vseeno premočna mera | P |
solzicami, majhnimi kapesantami, pokrovačami, torej. | Krožnik | ni bil lepotec, oljčno olje in smetana nista | P |
na vrečki, prekleto dobro pa ve, kaj dobi na | krožnik. | « PAVŠALNA DELITEV | P |
Stresemo jih na krožnike. Na vsak | krožnik | položimo še po deset oliv.Ponudimo s sezonsko | P |
potresemo po juhi, ko je že na krožniku. V vsak | krožnik | damo še zravnano žlico kisle smetane in ponudimo | P |
minuto na vsaki strani. Rezine položimo na ogret | krožnik | in jih obilno pokapamo s tamarijem.Ponudimo | P |
ali malo vode. Nato jih stresemo na večji | krožnik | ali v plitvo skledo skupaj z vodo, v kateri | P |
uporabimo rukolo ali marinirano popečeno blitvo. Na | krožnik | damo najprej malo ocvrte špinače, marinirane | P |
Dušimo jih še kakšno minuto, nato pa naložimo na | krožnik, | lahko jih prelijemo z malo omake ter obložimo | P |
obložimo z rezinami paradižnika in paprike. Na vsak | krožnik | položimo še rezino zeliščnega masla.Steake na | P |
malo pokuhamo. Kuhane rezance naložimo na | krožnik, | nanje položimo vršičke belušev in losos, ki | P |
s premerom 15 cm postavite na plitev, raven | krožnik. | Zmes zlijte v obod in jo za eno uro postavite | P |
rezine. Čokoladno polivko plitvo nalijemo na | krožnik. | Na to poližimo rezine sladoleda. | P |
škrobom, ki smo ga prej zmešali s hladno vodo. | Krožnik | prelijemo z omako in nanjo nadevamo peninske | P |
Celzija približno 10 minut. Zelenjavo serviramo na | krožnik | in po vrhu položimo na manjše rezine narezan | P |
pokapamo z nekaj kapljicami balzamičnega kisa. Na | krožnik | serviramo bučkine rezance in jih potresemo z | P |
sesekljane orehe. Sirovo solato lahko serviramo na | krožnik | ali v skodelice.Po vrhu okrasimo z različnimi | P |
strdi. Torto z modelom postavimo na servirni | krožnik | in na hitro odstranimo peki papir in nato še | P |
prilijemo malo belega vina ter začinimo. Na | krožnik | podlijemo omako, nanjo položimo pečene mafine | P |
piriramo, pokuhamo, solimo in popramo. Nalijemo v | krožnik, | potresemo z lešniki in peteršiljem ter po občutku | P |
odcedimo in prelijemo s hladno vodo. Na žlico ali | krožnik | damo najprej malo mešanice pire in riža ter | P |
Med peko jih obračamo. Na | krožnik | damo najprej kuskusovo solato in nanjo položimo | P |
fileje osušimo in narežemo na tanke rezine. Na | krožnik | naložimo izmenoma ribje in pesine rezine, pokapamo | P |
Avokado očistimo in narežemo na rezine. Na | krožnik | naložimo ananas in nanj avokado, oblijemo z | P |
ne sneg), povaljamo v sladkorju, položimo na | krožnik, | ki ga prekrijemo s prozorno folijo, in pustimo | P |
kuhanega v vodi brez začimb in zelenjave, dobila na | krožnik | pred seboj Maša. Pripravljena ga je bila pokusiti | P |
grižljajih jedi močnega okusa je prepustila | krožnik | fantku Rolandu in temu so se oči kar zasvetile | P |
rumeno spečemo na eni strani. Na ponev položimo | krožnik, | obrnemo omleto, jo spet stresemo nazaj v ponev | P |
desko in narežemo na rezance. Serviramo na | krožnik | in obložimo s polovičkami malih paradižnikov | P |
njem na hitro z obeh strani opečemo bučke. Na | krožnik | serviramo kuskus in po vrhu za dekoracijo zložimo | P |
in pol debele rezine ter ga zložimo na večji | krožnik | ali pekač.Postavimo ga tik pod zgornjo grelno | P |
rjavi in hrustljavi. S penovko jih preložimo na | krožnik, | ki smo ga prej podložili s kuhinjskih papirjem | P |
Rižota mora biti kremasta. Serviramo na vroč | krožnik | in potresemo s parmezanom ter okrasimo s peteršiljem | P |
Postavimo v hladilnik, da se marinirajo. Na | krožnik | damo različne liste solate, ki smo jo prej oprali | P |
sol, poper in drobno sesekljan peteršilj. Na | krožnik | damo rukolo, po vrhu potresemo z opečenimi jurčki | P |
dodamo na drobno naribano limonino lupino. Na | krožnik | ali v skodelico damo najprej polovico napol | P |
narezano polnozrnato bombico. Juho nalijemo v | krožnik | in potresemo s praženimi kruhovimi kockicami | P |
stopinjah Celzija. Pečeno zvrnemo na tortni | krožnik | in pustimo, da se ohladi.Stepemo rumenjake. | P |
toplo. Preden jih postrežemo, jih naložimo na | krožnik | in okrasimo z redkvicami in olivami. Praženi | P |
malo masti ali olja. Zmes stresemo na ogret | krožnik | in jo oblikujemo v štručko.Potresemo s sirom | P |
umaknemo z ognja, še preden se začnejo topiti. Na | krožnik | damo plast čebule, nanjo rezino mocarele, čez | P |
da z vseh strani porjavi, nato jo položimo na | krožnik. | V kozico damo kocke pancete in jih popečemo. | P |
in zmešamo z njoki. Njoke serviramo v globok | krožnik | in okrasimo s celim škampom in sesekljanim peteršiljem | P |
gustinom, ki smo ga razmešali s hladno vodo. Na | krožnik | podlijemo omako in nanjo položimo pečene zvitke | P |
puding in jagodni sok. Gledala sem v njegov | krožnik, | kot so najbrž gledali mrtve kolege v Andih strmoglavljeni | P |
preostalo jabolko, narezano na krhlje. Meso damo na | krožnik, | ga prelijemo z omako in dodamo popečene jabolčne | P |
polovici bučke pečeni, ju položite po eno na vsak | krožnik, | okrasite z metinimi listi in postrezite. Peresni | P |
damo kozico v hladilnik do naslednjega dne. Na | krožnik | damo od enega do treh kosov mesa skupaj s čebulo | P |
internat, z vrečko, v kateri je imel nekaj oblek, | krožnik | in žlico.Šolal se je pri krščanskih misijonarjih | P |
ki mi je hrano pripravil, ko postavijo predme | krožnik. | Dejali ste, da se distancirate od vedeževanja | P |
olupimo oziroma filiramo. Fileje položimo na | krožnik | in jih ponudimo npr. s presnim mariniranim tofujem | P |
bomo še jagode s čokolado ‐ skratka, sladki | krožnik | bo izjemno zanimiv in barvit.Po mojih izkušnjah | P |
smo se uskladili, da bomo postrv postregli na | krožnik | ločeno od zelenjavnega dela, ker ne vemo, ali | P |
postavitev hrane v stolp, torej da je nadgrajena na | krožnik, | kar je sicer modna postrežba. Torej menite | P |
opečemo marinirane ribje fileje. Preložimo jih na | krožnik. | V isti ponvi rahlo prepražimo na drobne kocke | P |
operemo, jo osušimo in na hitro ocvremo v olju. Na | krožnik | damo najprej malo ocvrte rukole, nanjo položimo | P |
veljala za prašička, ki poje vse, kar dobi na | krožnik, | pa še več bi. Potem sem nenadoma opazila, da | P |
cvetove s stržena in jih zložimo na servirni | krožnik. | Jemljemo jih z roko, tako da jih sproti pomakamo | P |
sesekljamo in primešamo v omako. Na pladenj ali | krožnik | nalagamo v plasteh kot strešnike rezine paradižnika | P |
zelenjavo ter dober preliv, dobi preprost solatni | krožnik | drugo dimenzijo. Namesto navadne solate lahko | P |
na dan, poleg tega pa vsaj enkrat na dan tudi | krožnik | sveže zelenjavne solate, obogatene bodisi s | P |
centimeter in pol debele rezine in jih damo na | krožnik. | Krožnik položimo v pečico tik pod zgornjo grelno | P |
in pol debele rezine in jih damo na krožnik. | Krožnik | položimo v pečico tik pod zgornjo grelno spiralo | P |
pustimo tofu v njej še pet minut. Nato vzamemo | krožnik | iz pečice, tofu premažemo z zeliščno čemaževo | P |
minimalni količini vode. Nato jo položimo na | krožnik, | da se ohlaja.Bučo olupimo in narežemo na centimetrsk | P |
količini vode. Potem jih stresemo na poseben | krožnik, | da se ohlajajo.Oboje stresemo v skledo in prepojimo | P |
do sedmih minutah. Cvetove položimo na večji | krožnik, | da se ohlajajo. Paradižnike operemo in narežemo | P |
vzgojna naložba, saj nam bodo zagotovo predpisali | krožnik | presne sadne ali zelenjavne hrane.Tudi če zaradi | P |
prigrizki, naj bo na mizi vedno velika skleda ali | krožnik | s svežim sezonskim in suhim sadjem. Množico | P |
Meso Iz ponve na | krožnik | Takoj ko pomislimo na lahko in zdravo hrano | P |
energijo med telesno aktivnostjo. Kljub temu pa je | krožnik | testenin od eno uro do štiri ure pred tekmo | P |
in jih na suhi vročini rahlo prepražimo. Na | krožnik | položimo na manjše dele natrgan file dimljene | P |
zarežite z nožem ob robu modela in torto zvrnite na | krožnik. | Pristavite drug krožnik in jo prevrnite nanj | P |
in torto zvrnite na krožnik. Pristavite drug | krožnik | in jo prevrnite nanj, da bo spet ležala na osnovi | P |
dokler ne dobi rjave barve. Preložimo ga na | krožnik. | Ogenj nekoliko zmanjšamo in v ponvi razpustimo | P |
torta hladi čez noč. Dobro ohlajeno zvrnemo na | krožnik | in okrasimo s koščki čokolade. Jabolčna torta | P |
Še toplo z jabolki navzgor zvrnemo na tortni | krožnik | in okrasimo s stepeno sladko smetano. Zavitek | P |
pripravi, barvah, kompoziciji postavitve na | krožnik | ...Če pripravljamo čokoladne, velja upoštevati | P |
prepognemo, na štiri dele, in jih zložimo na | krožnik. | V ponvi raztopimo maslo. | P |
sesekljamo in jih potresemo po bananah. Na vsak | krožnik | damo še žlico vaniljevega sladoleda ali sojinega | P |
japonsko, kjer si izberem kakšen porcelanast | krožnik | ali vazo,« je povedala Darja Lavtižar Bebler | P |
imajo za soseda, saj je bistveno, da je globok | krožnik | z egomansko poslastico vedno zvrhan.Toplo priporočam | P |
Hrana, ki tradicionalno spada na velikonočni | krožnik, | je praviloma presladka, preslana, prezačinjena | P |
zmešamo v mešalniku, da dobimo gost pire. Na | krožnik | damo solatne liste, nanje stresemo krompirjev | P |
gastronomskih užitkov, pri čemer je bila naša barka | krožnik, | naša jadra pa so bila stkana iz prosojnih vonjav | P |
primorske zelišče frtalje) in z njim poškropi ribo. | Krožnik, | poln navdiha in znova izjemno lahkoten, se ob | P |
posebnega. Odlično znam pripraviti solatni | krožnik | z izbranimi začimbami, avokadom in ravno prav | P |
zadnji obilnejši obrok, si pripravite zajeten | krožnik | testenin s paradižnikovo omako.Potreba po mesni | P |
najrazličnejše drsne podloge, kot so na primer lopata, | krožnik | ali bob.Ker so majhne in lahke, so zelo praktične | P |
ogljikovimi hidrati. Primerna večerja je na primer | krožnik | testenin ali riža s paradižnikovo omako, ali | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
◁ ◀ 301 401 501 601 701 801 901 1.001 1.101 1.201 ▶ ▷
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |