nova beseda iz Slovenije

krožnik (1.001-1.100)


veseljačili ob lahkoti Rojčeve malvazije, je ta      krožnik      potreboval konkretno vino.In ga je tudi dobil  P
značilnosti, in okus to potrdi. Zato pa je bil      krožnik      spet čez vse.Pasma prašičev s Krškega polja  P
preobrazbo: namesto omenjene mocarele smo na      krožnik      dobili neki fabrikat, ki ga v slovenskih diskontih  P
išče navdih v Italiji, je potrdil drugi hladni      krožnik      ‐ breasola (na zraku sušena govedina z dodatkom  P
zakuska Skipper (9,50 evra), smo poimenovali »     krožnik      za nemške turiste«.Gre za zbirko morskih izdelkov  P
potrebujejo omako. Zato takšnih ne položite na isti      krožnik.     Ne glede na okuse in naša ne previsoka mnenja  P
ustih je osvežujoče in zelo harmonično. Sam      krožnik      je bil nadpovprečno zastavljen in tudi sestavljen  P
in zaradi lepe svežine izredno pitno. Prvi      krožnik      na pogled ni obetal revolucije ‐ pršut z melono  P
Pa je šlo vse v redu naprej. Prvi hladni      krožnik      (6,50 evra) je bil sestavljen iz štirih elementov  P
ekstrakta in so lepo hrustale. Tudi naslednji      krožnik      je lepo presenetil.Nežna krema iz bivolje mocarele  P
minimalizem je bil spet na pohodu, lepo zastavljen      krožnik      pa je precej pokvarila vseeno premočna mera  P
solzicami, majhnimi kapesantami, pokrovačami, torej.      Krožnik      ni bil lepotec, oljčno olje in smetana nista  P
na vrečki, prekleto dobro pa ve, kaj dobi na      krožnik.     « PAVŠALNA DELITEV   P
Stresemo jih na krožnike. Na vsak      krožnik      položimo še po deset oliv.Ponudimo s sezonsko  P
potresemo po juhi, ko je že na krožniku. V vsak      krožnik      damo še zravnano žlico kisle smetane in ponudimo  P
minuto na vsaki strani. Rezine položimo na ogret      krožnik      in jih obilno pokapamo s tamarijem.Ponudimo  P
ali malo vode. Nato jih stresemo na večji      krožnik      ali v plitvo skledo skupaj z vodo, v kateri  P
uporabimo rukolo ali marinirano popečeno blitvo. Na      krožnik      damo najprej malo ocvrte špinače, marinirane  P
Dušimo jih še kakšno minuto, nato pa naložimo na      krožnik,      lahko jih prelijemo z malo omake ter obložimo  P
obložimo z rezinami paradižnika in paprike. Na vsak      krožnik      položimo še rezino zeliščnega masla.Steake na  P
malo pokuhamo. Kuhane rezance naložimo na      krožnik,      nanje položimo vršičke belušev in losos, ki  P
s premerom 15 cm postavite na plitev, raven      krožnik.     Zmes zlijte v obod in jo za eno uro postavite  P
rezine. Čokoladno polivko plitvo nalijemo na      krožnik.     Na to poližimo rezine sladoleda.  P
škrobom, ki smo ga prej zmešali s hladno vodo.      Krožnik      prelijemo z omako in nanjo nadevamo peninske  P
Celzija približno 10 minut. Zelenjavo serviramo na      krožnik      in po vrhu položimo na manjše rezine narezan  P
pokapamo z nekaj kapljicami balzamičnega kisa. Na      krožnik      serviramo bučkine rezance in jih potresemo z  P
sesekljane orehe. Sirovo solato lahko serviramo na      krožnik      ali v skodelice.Po vrhu okrasimo z različnimi  P
strdi. Torto z modelom postavimo na servirni      krožnik      in na hitro odstranimo peki papir in nato še  P
prilijemo malo belega vina ter začinimo. Na      krožnik      podlijemo omako, nanjo položimo pečene mafine  P
piriramo, pokuhamo, solimo in popramo. Nalijemo v      krožnik,      potresemo z lešniki in peteršiljem ter po občutku  P
odcedimo in prelijemo s hladno vodo. Na žlico ali      krožnik      damo najprej malo mešanice pire in riža ter  P
Med peko jih obračamo. Na      krožnik      damo najprej kuskusovo solato in nanjo položimo  P
fileje osušimo in narežemo na tanke rezine. Na      krožnik      naložimo izmenoma ribje in pesine rezine, pokapamo  P
Avokado očistimo in narežemo na rezine. Na      krožnik      naložimo ananas in nanj avokado, oblijemo z  P
ne sneg), povaljamo v sladkorju, položimo na      krožnik,      ki ga prekrijemo s prozorno folijo, in pustimo  P
kuhanega v vodi brez začimb in zelenjave, dobila na      krožnik      pred seboj Maša. Pripravljena ga je bila pokusiti  P
grižljajih jedi močnega okusa je prepustila      krožnik      fantku Rolandu in temu so se oči kar zasvetile  P
rumeno spečemo na eni strani. Na ponev položimo      krožnik,      obrnemo omleto, jo spet stresemo nazaj v ponev  P
desko in narežemo na rezance. Serviramo na      krožnik      in obložimo s polovičkami malih paradižnikov  P
njem na hitro z obeh strani opečemo bučke. Na      krožnik      serviramo kuskus in po vrhu za dekoracijo zložimo  P
in pol debele rezine ter ga zložimo na večji      krožnik      ali pekač.Postavimo ga tik pod zgornjo grelno  P
rjavi in hrustljavi. S penovko jih preložimo na      krožnik,      ki smo ga prej podložili s kuhinjskih papirjem  P
Rižota mora biti kremasta. Serviramo na vroč      krožnik      in potresemo s parmezanom ter okrasimo s peteršiljem  P
Postavimo v hladilnik, da se marinirajo. Na      krožnik      damo različne liste solate, ki smo jo prej oprali  P
sol, poper in drobno sesekljan peteršilj. Na      krožnik      damo rukolo, po vrhu potresemo z opečenimi jurčki  P
dodamo na drobno naribano limonino lupino. Na      krožnik      ali v skodelico damo najprej polovico napol  P
narezano polnozrnato bombico. Juho nalijemo v      krožnik      in potresemo s praženimi kruhovimi kockicami  P
stopinjah Celzija. Pečeno zvrnemo na tortni      krožnik      in pustimo, da se ohladi.Stepemo rumenjake.  P
toplo. Preden jih postrežemo, jih naložimo na      krožnik      in okrasimo z redkvicami in olivami. Praženi  P
malo masti ali olja. Zmes stresemo na ogret      krožnik      in jo oblikujemo v štručko.Potresemo s sirom  P
umaknemo z ognja, še preden se začnejo topiti. Na      krožnik      damo plast čebule, nanjo rezino mocarele, čez  P
da z vseh strani porjavi, nato jo položimo na      krožnik.     V kozico damo kocke pancete in jih popečemo.  P
in zmešamo z njoki. Njoke serviramo v globok      krožnik      in okrasimo s celim škampom in sesekljanim peteršiljem  P
gustinom, ki smo ga razmešali s hladno vodo. Na      krožnik      podlijemo omako in nanjo položimo pečene zvitke  P
puding in jagodni sok. Gledala sem v njegov      krožnik,      kot so najbrž gledali mrtve kolege v Andih strmoglavljeni  P
preostalo jabolko, narezano na krhlje. Meso damo na      krožnik,      ga prelijemo z omako in dodamo popečene jabolčne  P
polovici bučke pečeni, ju položite po eno na vsak      krožnik,      okrasite z metinimi listi in postrezite. Peresni  P
damo kozico v hladilnik do naslednjega dne. Na      krožnik      damo od enega do treh kosov mesa skupaj s čebulo  P
internat, z vrečko, v kateri je imel nekaj oblek,      krožnik      in žlico.Šolal se je pri krščanskih misijonarjih  P
ki mi je hrano pripravil, ko postavijo predme      krožnik.      Dejali ste, da se distancirate od vedeževanja  P
olupimo oziroma filiramo. Fileje položimo na      krožnik      in jih ponudimo npr. s presnim mariniranim tofujem  P
bomo še jagode s čokolado ‐ skratka, sladki      krožnik      bo izjemno zanimiv in barvit.Po mojih izkušnjah  P
smo se uskladili, da bomo postrv postregli na      krožnik      ločeno od zelenjavnega dela, ker ne vemo, ali  P
postavitev hrane v stolp, torej da je nadgrajena na      krožnik,      kar je sicer modna postrežba. Torej menite  P
opečemo marinirane ribje fileje. Preložimo jih na      krožnik.     V isti ponvi rahlo prepražimo na drobne kocke  P
operemo, jo osušimo in na hitro ocvremo v olju. Na      krožnik      damo najprej malo ocvrte rukole, nanjo položimo  P
veljala za prašička, ki poje vse, kar dobi na      krožnik,      pa še več bi. Potem sem nenadoma opazila, da  P
cvetove s stržena in jih zložimo na servirni      krožnik.     Jemljemo jih z roko, tako da jih sproti pomakamo  P
sesekljamo in primešamo v omako. Na pladenj ali      krožnik      nalagamo v plasteh kot strešnike rezine paradižnika  P
zelenjavo ter dober preliv, dobi preprost solatni      krožnik      drugo dimenzijo. Namesto navadne solate lahko  P
na dan, poleg tega pa vsaj enkrat na dan tudi      krožnik      sveže zelenjavne solate, obogatene bodisi s  P
centimeter in pol debele rezine in jih damo na      krožnik.     Krožnik položimo v pečico tik pod zgornjo grelno  P
in pol debele rezine in jih damo na krožnik.      Krožnik      položimo v pečico tik pod zgornjo grelno spiralo  P
pustimo tofu v njej še pet minut. Nato vzamemo      krožnik      iz pečice, tofu premažemo z zeliščno čemaževo  P
minimalni količini vode. Nato jo položimo na      krožnik,      da se ohlaja.Bučo olupimo in narežemo na centimetrsk  P
količini vode. Potem jih stresemo na poseben      krožnik,      da se ohlajajo.Oboje stresemo v skledo in prepojimo  P
do sedmih minutah. Cvetove položimo na večji      krožnik,      da se ohlajajo. Paradižnike operemo in narežemo  P
vzgojna naložba, saj nam bodo zagotovo predpisali      krožnik      presne sadne ali zelenjavne hrane.Tudi če zaradi  P
prigrizki, naj bo na mizi vedno velika skleda ali      krožnik      s svežim sezonskim in suhim sadjem. Množico  P
Meso Iz ponve na      krožnik      Takoj ko pomislimo na lahko in zdravo hrano  P
energijo med telesno aktivnostjo. Kljub temu pa je      krožnik      testenin od eno uro do štiri ure pred tekmo  P
in jih na suhi vročini rahlo prepražimo. Na      krožnik      položimo na manjše dele natrgan file dimljene  P
zarežite z nožem ob robu modela in torto zvrnite na      krožnik.     Pristavite drug krožnik in jo prevrnite nanj  P
in torto zvrnite na krožnik. Pristavite drug      krožnik      in jo prevrnite nanj, da bo spet ležala na osnovi  P
dokler ne dobi rjave barve. Preložimo ga na      krožnik.     Ogenj nekoliko zmanjšamo in v ponvi razpustimo  P
torta hladi čez noč. Dobro ohlajeno zvrnemo na      krožnik      in okrasimo s koščki čokolade. Jabolčna torta  P
Še toplo z jabolki navzgor zvrnemo na tortni      krožnik      in okrasimo s stepeno sladko smetano. Zavitek  P
pripravi, barvah, kompoziciji postavitve na      krožnik      ...Če pripravljamo čokoladne, velja upoštevati  P
prepognemo, na štiri dele, in jih zložimo na      krožnik.     V ponvi raztopimo maslo.  P
sesekljamo in jih potresemo po bananah. Na vsak      krožnik      damo še žlico vaniljevega sladoleda ali sojinega  P
japonsko, kjer si izberem kakšen porcelanast      krožnik      ali vazo,« je povedala Darja Lavtižar Bebler  P
imajo za soseda, saj je bistveno, da je globok      krožnik      z egomansko poslastico vedno zvrhan.Toplo priporočam  P
Hrana, ki tradicionalno spada na velikonočni      krožnik,      je praviloma presladka, preslana, prezačinjena  P
zmešamo v mešalniku, da dobimo gost pire. Na      krožnik      damo solatne liste, nanje stresemo krompirjev  P
gastronomskih užitkov, pri čemer je bila naša barka      krožnik,      naša jadra pa so bila stkana iz prosojnih vonjav  P
primorske zelišče frtalje) in z njim poškropi ribo.      Krožnik,      poln navdiha in znova izjemno lahkoten, se ob  P
posebnega. Odlično znam pripraviti solatni      krožnik      z izbranimi začimbami, avokadom in ravno prav  P
zadnji obilnejši obrok, si pripravite zajeten      krožnik      testenin s paradižnikovo omako.Potreba po mesni  P
najrazličnejše drsne podloge, kot so na primer lopata,      krožnik      ali bob.Ker so majhne in lahke, so zelo praktične  P
ogljikovimi hidrati. Primerna večerja je na primer      krožnik      testenin ali riža s paradižnikovo omako, ali  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)

◁ ◀  301 401 501 601 701 801 901 1.001 1.101 1.201 ▶ ▷



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA