nova beseda iz Slovenije
utrgane na vrtu. Potrebujemo še povprečno vino in | kis | itd.Pri testeninah je že problem, saj so dobre | P |
Namesto te lahko dodamo kakovosten balzamični | kis, | ki ga kuhamo (reduciramo), dokler se ne pokuha | P |
Med drugim prepreči, da se vino ne spremeni v | kis. | Po njegovi zaslugi tudi ne porjavi, ker deluje | P |
elektrolit uporabili limonin sok, grozdni sok ali | kis. | Teorij o rabi bagdadske baterije je več, od že | P |
vlijem (občutek, dragi moji) bel balzamični | kis. | Poudarek je na bel, kajti rdeč se ne prilega | P |
bilo boljših zdravil. Z lubjem, namočenim v | kis, | so oblagali boleča mesta pri protinu, revmi | P |
Nemškem so zalogo lubja za celo leto vložili | kis, | da so bile zdravilne obloge vedno pri roki. | P |
kuhanje pri visokih temperaturah in vlaganje v | kis) | , s katero uničimo vse mikroorganizme. Vodja | P |
m prosto: 1. Sawrymowicz (Pol) 14:24,54, 2. | Kis | (Mad) 14:29,58, 3. Collbertadlo (Ita) 14:31 | P |
kakor pri nas nekatere norčave ohole ženske | kis | (jesih) pijo, da bi jim pobral preobilo mast | P |
državi, ki se poleg vlaganja klasičnih dobrot v | kis | ukvarja še s posebnimi primerki, ki jih prinese | P |
ogrodje ekipe: Dániel in Dénes Varga, Gábor | Kis, | Norbert Hosnyánszky, tdám Steinmetz in Norbert | P |
, da bo lahko te dišave vdihaval.« Čarobni | kis | bi moral zadostovati, saj je ime dobil po štirih | P |
sledu. Če bi bilo pečeno prav, bi se balzamični | kis | lepo podal k jedi.Tako pa ... | P |
drugim zameša rožmarinovo olje in japonski črni | kis. | Prav tako v Londonu kraljuje Paul A Young, | P |
neracionalna. Ena od teh je brez dvoma balzamični | kis. | In to ne tisti prefinjeni, starani 12 let in | P |
kosom mocarele, izdatno namočene v balzamični | kis. | Nekaj nam je govorilo, da bi to utegnil biti | P |
prisegata na nekaj kapljic kisa pred večerjo, saj | kis | zmanjšuje lakoto.John Cusack se izogiba tako | P |
letih, čeprav je marsikoga bolj spominjalo na | kis | kot na rujno domačo kapljico.To pa ni bila ovira | P |
oslabljena, kilogrami pa se nabirajo. Jabolčni | kis | odlično čisti črevesje, pospešuje prebavo in | P |
Piše: Melita Meršol Jabolčni | kis | odlično čisti črevesje, pospešuje prebavo in | P |
polovice pokuhamo in precedimo. Dodamo balzamični | kis | in dve žlici vode.Čebulo popražimo na maslu | P |
Čebulo narežemo na tanke kolobarje. | Kis, | obe olji, sol, poper, sladkor in štiri žlice | P |
stresemo v skledo moko, ji dodamo zmehčano maslo, | kis, | kislo smetano, jajce in malo posolimo.Na hitro | P |
čebulo, rdečo papriko, češnjeve paradižnike, | kis, | arašide, arganovo olje, sok pol limone, 3 stroke | P |
skupaj primešamo kuskusu. Dodamo še arašide in | kis | ter začinimo s soljo in poprom.Piščančje fileje | P |
tudi s predpisi. Imamo soseda, ki dela domači | kis. | Želela sva mu vrniti plastenke, da bi jih znova | P |
Če so zelo dolge, jih počez razpolovimo. | Kis, | 750 ml vode in žlico soli zavremo, dodamo bučke | P |
Origano operemo in do suhega otresemo. | Kis, | sladkor, sol, poper, dva stroka česna in 300 | P |
baziliko, česen, 2 večja paradižnika in balzamični | kis. | Priprava : Jajčevca narežemo po dolgem na tanjše | P |
stresemo v skledo, dodamo kuhan fižol, olje, | kis | in sol in solato dobro premešamo.Takoj ponudimo | P |
žličko mletega pimenta; za omako: balzamični | kis, | feferon, svežo baziliko, 22 dag paradižnikovih | P |
majhnem ognju. Na koncu dodamo še bel vinski | kis | in čilijevo olje.Odstavimo. | P |
polovice. V skledi zmešamo olivno olje, balzamični | kis, | malo soli, malo popra in naribano limonino lupinico | P |
s papirnato brisačko. V ponev damo jabolčni | kis, | jabolčno vino in sladkor v prahu.Segrevamo toliko | P |
veliko rdečo čebulo, sol, sveže mleti poper, | kis, | bučno ali olivno olje. Priprava : Fižol čez | P |
Posolimo in prelijemo z izbranim prelivom ( | kis | in olje, jogurt ali smetana z začimbami). A | P |
poper, sol, bučno olje, limonin sok, balzamični | kis, | peteršilj in baziliko. Priprava: Puranji file | P |
za solatni preliv, tako da vanjo vmešamo sol, | kis | in olje.Z njim prelijemo solato in jo dobro | P |
očistimo, ga narežemo v tanke palčke in mu dodamo | kis, | gorčico in žličko limoninega soka.Začinimo. | P |
dimljene zlatovščice, limono, beli balzamični | kis, | gorčico, sol, poper, olivno olje, orehovo olje | P |
majhne kocke. V skodelici zmešamo balzamični | kis, | malo limoninega soka, malo medu, olivno in orehovo | P |
sesekljamo. Peteršilj, česen, kapre, inčune in | kis | zmeljemo s paličnim mešalnikom ali v mešalniku | P |
premešamo daši, sojino omako, sezamovo olje in rižev | kis. | Sezamova semena opražimo v ponvi brez maščobe | P |
hitro opečemo. Zalijemo z juho, dodamo rižev | kis | in sladkor in pustimo vreti osem minut.Jajca | P |
zelišča in še malo pražimo. Gobam prilijemo | kis | in vino, zmešamo in v odkriti ponvi kuhamo minuto | P |
1,5 na rezine narezanega rdečega zelja, sok, | kis, | kumino, 2 ali 3 naribana jabolka, 2 klinčka | P |
Priprava: Zelje damo v posodo, dodamo sol, | kis, | kumino in jabolka in dobro zmešamo.Na vroči | P |
zmleto papriko, čili v prahu, med, ingver in | kis, | mešamo ter počasi prilijemo 225 ml vode.Zavremo | P |
nekatere ribe, buče, špinača, paradižnik, jajčevci, | kis, | vino).Ta živila so povsem zdrava za zdrave ljudi | P |
regrat ali motovilec), bučna in lanena semena, | kis, | olje in grobo morsko sol. Priprava: Trdo kuhana | P |
in olive dodamo paradižnikovi omaki, dolijemo | kis | in začinimo s soljo in poprom.Raviole polijemo | P |
nasekljanega origana, sol, poper, balzamični | kis, | 50 g ricotte (skute), 50 g naribanega pecorina | P |
Rumenjake damo v kotliček, dodamo sol, poper, | kis, | gorčico in počasi mešamo ob stalnem dolivanju | P |
poteka v kvasovkah, dobimo recimo vino, pivo in | kis. | S fermentacijo v mlečnokislinskih bakterijah | P |
predstavniki elementa »živo srebro« so bili | kis, | vino in druge alkoholne pijače, pa tudi določene | P |
Jabolka, posušeni jabolčni krhlji, slive, jabolčni | kis, | balzamični kis iz jabolk in sliv, enkratna brkinska | P |
jabolčni krhlji, slive, jabolčni kis, balzamični | kis | iz jabolk in sliv, enkratna brkinska slivovka | P |
pretežno bolj kisle, saj so jim dodajali vino, | kis, | limonin sok, tudi sok nezrelih grozdnih jagod | P |
pa tudi domače vino, med, slivovko, jabolčni | kis, | posušene sadne krhlje, kislo zelje, repo in | P |
čisto na koncu čez purana pokapljali balzamični | kis. | Ta bo še bolj poudaril barvitost krožnika in | P |
orešek, velik lovorov list, peteršilj, sol, | kis, | oljčno olje. Za belo juho | P |
če je mogoče, oljčnega ‐ seveda!). Boljša kot | kis | pa je kvasina, to je skisano dalmatinsko vino | P |
kumare in papriko, nato pa še paradižnik in | kis | ter še enkrat spiriramo.Gosto juho postavimo | P |
Versaillesu in Madridu, saj ne vedo niti tega, kakšen | kis | kuhamo!'« Mesec pozneje je Grammont z 200 zvesti | P |
krompirja. Surov krompir, vložen v med ali vinski | kis, | bi po mojem danes ostal na krožnikih; vroč krompir | P |
ledenka, mehka, radič, berivka, rukola), jabolčni | kis | ali limonov sok, sol, olivno ali drugo kakovostno | P |
v olju ne topi, zato je pomembno, da solimo | kis. | Stepamo z manjšo metlico, gre tudi z vilicami | P |
nekaj minut. Česen, kumino, poprova zrna in | kis | zmiksamo in dodamo k mesu hkrati z zeljem in | P |
OBKLADEK ZOPER VISOKO VROČINO Uporabite jabolčni | kis | (pol vode, pol kisa), tekočina pa naj ne bo | P |
V njeni domači lekarni je pomemben domači | kis, | s katerim oskrbuje rane ali ga pije na tešče | P |
prenočiti v marinadi: rdeče vino (2 dl), rdeč vinski | kis | (12 žličk), nageljnove žbice, lovor, zmečkane | P |
raznesli Kelti. Prvi so zeljne liste, namočene v | kis, | uživali za spodbujanje prebave; rimski politik | P |
Pozabite na domače pripravke, kot so maslo, | kis, | rezina krompirja ali med, trdijo strokovnjaki | P |
namenskih odstranjevalcev madežev lahko uporabite | kis | ali limonin sok. Ko jih kupujete, se izogibajte | P |
Poznavalci priporočajo še beli (ekološki) | kis, | boraks (mineralno čistilo), pecilni prašek in | P |
je po gostilnah kradel solnice in posode za | kis. | Njegov karakter je bil na psu. | P |
je kar gosta zavesa), gre v eter in alkoholni | kis. | Preparira, določa, razvršča in proučuje jih pozimi | P |
pijača - Iz tropin so izdelovali domači jabolčni | kis, | nekaj pa so ga uporabili tudi za kisanje repe | P |
tropin, torej ostanka, izdelovali domači jabolčni | kis, | nekaj so ga uporabili tudi za kisanje repe, | P |
izleže piščanec, kuhaš 30 minut, olupiš, dodaš | kis, | posoliš in ... dober tek. Videl je nosate opice | P |
imenitnejše, meni Marko ‐ sta začela delati še sadni | kis. | Samokolnici so se pridružili lopata, kultivator | P |
kri rudeča barva je. Junaški duh iz nje gori, | kis | lavo nam daje.« Narodni prerod leta 1848 je | P |
torej natanko 160 let, pridelujejo jabolčni | kis, | s katerim naj bi se zdravil celo pesnik dr. | P |
sok, iz katerega nastane zelo dober jabolčni | kis. | Pozne sorte shranimo, saj bobovci, na primer | P |
nas tokrat zanima njegov znameniti jabolčni | kis. | »Veliko ljudi me sprašuje, kako se naredi dober | P |
ljudi me sprašuje, kako se naredi dober jabolčni | kis, | in prav vsakemu lahko povem, po kakšnem receptu | P |
preprosto predstavljajo, kako bodo naredili jabolčni | kis. | Vsak pridelovalec ima seveda svoje drobne in | P |
da so kar poslovna skrivnost. Pravi naravni | kis, | kot lahko rečemo biološko pridelanemu jabolčnemu | P |
sadovnjaku niti v hladilnicah. »Za dober jabolčni | kis | je pomembno, da so sadeži zdravi, tehnološko | P |
kupujete jabolka, jabolčni mošt ali jabolčni | kis | za svoje zdravje, kupujte tam, kjer veste, da | P |
da ni prisotna kemija. Pravi naravni jabolčni | kis | je namreč narejen iz zrelih, kakovostnih, neškropljenih | P |
zorenju skisanega mošta dobimo domači jabolčni | kis. | Z zadnjim je tako kot z dobrim vinom. | P |
jabolčnega kisa. »Kdor bi rad naredil jabolčni | kis, | mu lahko le svetujem, da ne sme dolivati ne | P |
ne vode ne dodajati sladkorja v mošt in ne v | kis. | Po potrebi jo doliva gospodinja ali tisti, ki | P |
gospodinja ali tisti, ki uporablja jabolčni | kis, | po svojem okusu in po potrebi.Različno seveda | P |
tinkturami, čaji in z izbrano prehrano je jabolčni | kis | učinkovit tudi pri posameznih revmatičnih obolenjih | P |
našteli. »V ljudskem zdravilstvu je jabolčni | kis | bil in je še pogosto uporabljen kot začimba | P |
tem, kako je mama uporabljala hladen jabolčni | kis, | ko mu je kot otroku pogosto iz nosu tekla kri | P |
kisu namočeno cunjo, včasih tudi prek glave. | Kis | je po pripovedovanju kardiologa kar curljal | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
◁ ◀ 1 9 109 209 309 409 509 ▶ ▷
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |