nova beseda iz Slovenije
visokodebelnih dreves (za ozimnico), sadni sok, mošt, | kis, | žganje (slivovka ...), krompir in orehi.Telečje | P |
marmelade, sokove, vloženo zelenjavo, domač jabolčni | kis | z zelišči, žganje, mošt, sadjevec, sušeno sadje | P |
solata. Posebnost: jagnjeta, domači sadni | kis, | žganje, zgodnje slive in orehi. Možnost nakupa | P |
sadje(jabolka, slive, češnje, orehi), jabolčni | kis, | mleko Možnost nakupa: na domu (predhodna najava | P |
mešano belo vino), sadjevec, slivovka, jabolčni | kis, | jabolka, grozdje. Posebnost: sadje, vinska trta | P |
Posebnost: sadje, vinska trta, govedoreja, žganje, | kis, | več vrst vina. Možnost nakupa: na domu, občasno | P |
Ponudba: ekološko pridelano vino, žganje, jabolčni | kis, | sok, zelenjava, sadje, zelenjava v jabolčnem | P |
jagnjeta, jabolka (bobovec), jabolčni sok, | kis. | Posebnost: ovčji sir. | P |
pasteriziran jabolčni sok, zeliščni kisi, bezgov | kis, | marmelade (jabolčna, aronijeva, kutinova, ribezova | P |
na kmetijo. Ponudba: jabolčni sok, jabolčni | kis, | sadjevec, koruzna moka, jagenjčki, salame iz | P |
moko meljemo doma. Posebnost: jabolčni sok in | kis, | suhomesni izdelki. Možnost nakupa: na domu. | P |
mleko, med, žganje, medica, jabolčnik, jabolčni | kis, | hruškov sok, hruškov kis. Možnost nakupa: na | P |
jabolčnik, jabolčni kis, hruškov sok, hruškov | kis. | Možnost nakupa: na kmetiji. | P |
in slanici), grozdni in drugi sokovi, vinski | kis, | sezonska sveža zelenjava, zgodnje sadje, fige | P |
Narezanega na tanke lističe vložijo v rižev | kis; | dodajo mu sol in sladkor.)V drugih svetovnih | P |
raven THI od količine, ki jo dodajajo hrani. | Kis | pomaga pri hujšanju Po mnenju švicarskih raziskova | P |
hujšanju Po mnenju švicarskih raziskovalcev | kis | zmanjšuje izločanje inzulina po zaužitju obroka | P |
manj primerna za prodajo, predelajo v sok in | kis, | ki ga tudi ne ostane prav nič. "Vedno rad rečem | P |
sklepih, za grgranje pri prehladu. JABOLČNI | KIS, | TABLETE Lastnosti: naravno dopolnilo prehrani | P |
sveži ali posušeni obliki in predelano v sok, | kis, | marmelado in žganje ali liker.Tako kot vsi pridelki | P |
sredstvo za razstrupljanje telesa je domač jabolčni | kis. | Spijte kozarec mlačne vode z dodatkom žličke | P |
žilah, razširjenih venah in čirih. Jabolčni | kis, | zmešan z vodo in olivnim oljem, čisti jetra | P |
vodo, ki ji v razmerju 1 : 1 dodate jabolčni | kis. | Vse telo razen glave zavijete v rjuho. | P |
kisavo, doma pa jo lahko spremenimo v sirotkin | kis. | Pisni viri se strinjajo, da je sirotko že pred | P |
kvasovke: sem sodijo vsa peciva s kvasom, alkohol, | kis, | vse, kar je vloženo v kisu, gobice, siri s plemenitimi | P |
mase, ter solatnim prelivom, ki vsebujejo tak | kis | (vinski, jabolčni in rižev kis so brez glutena | P |
vsebujejo tak kis (vinski, jabolčni in rižev | kis | so brez glutena). Pozorni bodite tudi pri živilih | P |
pokriti s krpo, se v nekaj tednih spremni v močan | kis. | Uporabljamo ga kot druge vrste kisa, zelo dobro | P |
rdeče in rumeno korenje, repa, zelje, jabolka, | kis, | jabolčnik, hruškovo žganje, orehov liker, borovničevec | P |
(marmelada, drnuljevec), jabolčni in vinski | kis, | sveže in suho sadje, različne marmelade iz mešanega | P |
~ ~ ~ ~ Ponudba: jagnjetina, jabolčni | kis, | možnost uporabe prijetnega prostora za piknike | P |
krhljiči, jabolčni in grozdni sok, jabolčni | kis, | sadni polnovredni kruh, različne vrste peciva | P |
iz sadja (jabolčnik, jabolčni sok, jabolčni | kis, | suho sadje, hruškovo žganje), zelišča. BIODAR | P |
jabolčnega kisa. Otrobe potopimo v razredčen jabolčni | kis. | Pasto nanesemo na obraz z rokavico iz frotirja | P |
limoninim sokom: vodi prilijemo razredčen naravni | kis | ali razredčen limonin sok v razmerju 1:1.Tako | P |
okusi, kot so česen, čili, močne začimbe, močan | kis | in podobno.S svojo aromo se izkaže predvsem | P |
prehranskega dopolnila in vsa peciva s kvasom, alkohol, | kis | (in vse, kar je vloženo v kisu).Priporočljivo | P |
v vseh oblikah: sok je za zdravo življenje, | kis | za zdravo hrano, vino za zdrav užitek. Grozdje | P |
zdravi: želatina, guarana, kečap, majoneza, | kis | (vse vrste), worchestrska omaka; b) bolni: | P |
kumare, bučke, zelena solata, peteršilj, limona, | kis, | gorčica, rastlinske začimbe in brezalkoholne | P |
želatina, gvarana, kečap, poper vseh vrst, | kis | vseh vrst, hren, b) začimbe, koristne za bolne | P |
stevia, sladkor vseh vrst, tamari, vanilja, | kis | vseh vrst, "worshestrska" omaka in med. Ker | P |
baziliko, majaron, drobnjak, kakav, žajbelj, | kis, | lešnike, marelice, mandlje, maline, za mesojedce | P |
odprite. Dodajte jabolka, kostanj in medeni | kis | (ta bo po mnenju tete Helene zmanjšal kislost | P |
Dodatki k prehrani ‐ tretji okus | Kis | kot eliksir Francoska beseda za kis je sestavlje | P |
Kis kot eliksir Francoska beseda za | kis | je sestavljenka iz dveh besed, in sicer vin | P |
aigre (kislo). Kot vsa velika odkritja so tudi | kis | odkrili po naključju. Legenda pravi, da se je | P |
Tako v sredozemskih državah prevladuje vinski | kis, | v Veliki Britaniji ječmenov kis, v Aziji rižev | P |
prevladuje vinski kis, v Veliki Britaniji ječmenov | kis, | v Aziji rižev kis, pri nas in v Severni Ameriki | P |
Veliki Britaniji ječmenov kis, v Aziji rižev | kis, | pri nas in v Severni Ameriki pa jabolčni kis | P |
kis, pri nas in v Severni Ameriki pa jabolčni | kis. | V zgodovini so kisu pripisovali številne zdravil | P |
kamna (aparati za kavo, vodni filtri ...). Vinski | kis | izdelujejo iz belega ali rdečega vina, šerija | P |
ali rdečega vina, šerija in celo šampanjca, | kis | pa ohrani barvo in okus vina, iz katerega je | P |
in okus vina, iz katerega je narejen. Vinski | kis | je najbolj razširjen v kuhinjah sredozemskih | P |
razširjen v kuhinjah sredozemskih držav. Destiliran | kis | izdelujejo iz alkohola, kar mu podeli močan | P |
ga je treba precej razredčiti. Aromatiziran | kis | je vinski kis, ki mu dodajajo začimbe in zelišča | P |
precej razredčiti. Aromatiziran kis je vinski | kis, | ki mu dodajajo začimbe in zelišča, sadje in | P |
ulicah prodajali zelo priljubljen aromatični | kis | z okusom klinčkov in malin. Surov, neobdelan | P |
okusom klinčkov in malin. Surov, neobdelan | kis | vsebuje obilo encimov in mineralov, kot so kalij | P |
estre, ki so nosilci arome in okusa. Rižev | kis, | ki ga pridobivajo s fermentacijo riža, krasijo | P |
jedem iz sejtana in alg, saj jih mehča. Rižev | kis | ima poleg manj znanega kisa umeboši, ki ga pridobivajo | P |
pomembno vlogo tudi v makrobiotiki. Balzamični | kis, | znan tudi pod izvirnim italijanskim imenom aceto | P |
Mošt je sladko kislega okusa, pri prehodu v | kis | pa dobi še rahlo suh in kisel okus.Skrivnosti | P |
traja najmanj dvanajst let, izvirni balzamični | kis | pa etiketirajo z letnico proizvodnje, tako kot | P |
kisa: tradizionale vecchio (stari tradicionalni | kis) | , ki mora biti star vsaj dvanajst let, in tradizionale | P |
pa je gostejši in polnejšega okusa. Jabolčni | kis | je najbolj razširjen kis v Sloveniji.Poleg dobrega | P |
polnejšega okusa. Jabolčni kis je najbolj razširjen | kis | v Sloveniji.Poleg dobrega okusa ima številne | P |
tudi k izmenjavi snovi v organizmu. Jabolčni | kis | je znano orodje v boju proti odvečnim kilogramom | P |
tudi občutek nenehne utrujenosti. Jabolčni | kis | je zdravilen zaradi mineralnih snovi iz jabolk | P |
mehkosti in prožnosti telesnih tkiv, jabolčni | kis | vsebuje še karotin ter vitamine B2, B6, nikotinsko | P |
Tili Kojić 1 Pripravite jabolčni | kis | Jabolka, po možnosti divja, temeljito operemo | P |
pa hranimo na hladnem in temnem mestu. Dober | kis | je zlato rumene barve in ima prijeten vonj. | P |
neekoloških dodatkov. Tudi sladkor, kvas, moka, | kis | ter celo kava in čokolada, vse mora biti pridelano | P |
lahko zamešamo cele ali jih grobo narežemo. | Kis | ni potreben.Solata je še okusnejša, če nekaj | P |
sol | kis | bučno ali oljčno olje | P |
ingver v prahu | kis | bučno/oljčno olje | P |
umijte noge, namočite vato ali krpico v jabolčni | kis, | položite na noht in ovijte vsak prst posebej | P |
v kepo in jo z enim delom pomočite najprej v | kis, | nato še v sol ter z njo zdrgnite likalno ploščo | P |
kresnik in cvetnik, od novejših pa pšata, bistra, | KIS | mirna in KIS sora. V minimalnih količinah je | P |
od novejših pa pšata, bistra, KIS mirna in | KIS | sora. V minimalnih količinah je za semenski | P |
med njimi so moka in mlevski izdelki, olja, | kis, | testenine, riž, izdelki sladkega programa (eko | P |
nalijte kar veliko mlačne vode in ji dodajte | kis. | Noge namakajte približno 30 minut. | P |
svetujem, da vsak večer namoči noge v Ašičev | kis. | Traja nekaj časa, da se bolezen pozdravi, toda | P |
noge z vato, namočeno v rahlo razredčen jedilni | kis. | To naj ponovi čim večkrat. | P |
tudi za druga kisla živila (solata, kisla juha, | kis, | itd.), so procesi raztapljanja težkih kovin | P |
Take s premerom do 5 cm lahko celo vložimo v | kis, | kakor kumarice.Večje lahko krajši čas skladiščimo | P |
brisačo. »Nato svežo belo brisačo namočimo v beli | kis | in poskušamo nežno očistiti razlito vino.Če | P |
Zamašek je uporaben tudi na steklenicah za olje, | kis | in podobno. Keramično skledo za sadje Galactica | P |
naredimo tako, da dober jabolčni ali vinski | kis | prelijemo po izbranih zeliščih. Mnogi ne vedo | P |
straniščni školjki se znebimo tako, da vanjo zlijemo | kis | ali limonin sok in pustimo delovati nekaj časa | P |
ga ne pojemo vsega sproti, ga lahko vlagamo v | kis | ali slanico. Bolezni in škodljivci | P |
oblik in velikosti, vloženimi v slanico ali | kis, | ob njih pa marmelade, konfiti in džemi iz različnih | P |
Ljubljane Že več kot leto uporabljam bel alkoholni | kis, | tako za mehčanje vode namesto calgona kot namesto | P |
položim med perilo v boben. Za mehčanje perila pa | kis | zlijem v predalček za mehčalec.Kis je naraven | P |
perila pa kis zlijem v predalček za mehčalec. | Kis | je naraven, ne onesnažuje in končno je tudi | P |
tudi za čaj. Lahko jo za 24 ur namočimo v | kis | in dobimo odišavljen kis. Uporabljamo notranji | P |
za 24 ur namočimo v kis in dobimo odišavljen | kis. | Uporabljamo notranji, mehkejši del. | P |
Poskusila sem vsa čistila za kopalnice, tudi | kis, | vendar sledi vodnega kamna ne morem očistiti | P |
izdelkov, najbolj sta se pocenila pašteta in | kis. | V Sparu se je sladkor podražil za skoraj 44 | P |
koren, limonino travo, res vrhunski balzamični | kis, | ki doseže tudi ceno deset evrov za deciliter | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
◁ ◀ 1 9 109 209 309 409 509 ▶ ▷
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |