nova beseda iz Slovenije

kis (309-408)


visokodebelnih dreves (za ozimnico), sadni sok, mošt,      kis,      žganje (slivovka ...), krompir in orehi.Telečje  P
marmelade, sokove, vloženo zelenjavo, domač jabolčni      kis      z zelišči, žganje, mošt, sadjevec, sušeno sadje  P
solata. Posebnost: jagnjeta, domači sadni      kis,      žganje, zgodnje slive in orehi. Možnost nakupa  P
sadje(jabolka, slive, češnje, orehi), jabolčni      kis,      mleko Možnost nakupa: na domu (predhodna najava  P
mešano belo vino), sadjevec, slivovka, jabolčni      kis,      jabolka, grozdje. Posebnost: sadje, vinska trta  P
Posebnost: sadje, vinska trta, govedoreja, žganje,      kis,      več vrst vina. Možnost nakupa: na domu, občasno  P
Ponudba: ekološko pridelano vino, žganje, jabolčni      kis,      sok, zelenjava, sadje, zelenjava v jabolčnem  P
jagnjeta, jabolka (bobovec), jabolčni sok,      kis.      Posebnost: ovčji sir.   P
pasteriziran jabolčni sok, zeliščni kisi, bezgov      kis,      marmelade (jabolčna, aronijeva, kutinova, ribezova  P
na kmetijo. Ponudba: jabolčni sok, jabolčni      kis,      sadjevec, koruzna moka, jagenjčki, salame iz  P
moko meljemo doma. Posebnost: jabolčni sok in      kis,      suhomesni izdelki. Možnost nakupa: na domu.  P
mleko, med, žganje, medica, jabolčnik, jabolčni      kis,      hruškov sok, hruškov kis. Možnost nakupa: na  P
jabolčnik, jabolčni kis, hruškov sok, hruškov      kis.      Možnost nakupa: na kmetiji.   P
in slanici), grozdni in drugi sokovi, vinski      kis,      sezonska sveža zelenjava, zgodnje sadje, fige  P
Narezanega na tanke lističe vložijo v rižev      kis;      dodajo mu sol in sladkor.)V drugih svetovnih  P
raven THI od količine, ki jo dodajajo hrani.      Kis      pomaga pri hujšanju Po mnenju švicarskih raziskova  P
hujšanju Po mnenju švicarskih raziskovalcev      kis      zmanjšuje izločanje inzulina po zaužitju obroka  P
manj primerna za prodajo, predelajo v sok in      kis,      ki ga tudi ne ostane prav nič. "Vedno rad rečem  P
sklepih, za grgranje pri prehladu. JABOLČNI      KIS,      TABLETE Lastnosti: naravno dopolnilo prehrani  P
sveži ali posušeni obliki in predelano v sok,      kis,      marmelado in žganje ali liker.Tako kot vsi pridelki  P
sredstvo za razstrupljanje telesa je domač jabolčni      kis.     Spijte kozarec mlačne vode z dodatkom žličke  P
žilah, razširjenih venah in čirih. Jabolčni      kis,      zmešan z vodo in olivnim oljem, čisti jetra  P
vodo, ki ji v razmerju 1 : 1 dodate jabolčni      kis.      Vse telo razen glave zavijete v rjuho.  P
kisavo, doma pa jo lahko spremenimo v sirotkin      kis.      Pisni viri se strinjajo, da je sirotko že pred  P
kvasovke: sem sodijo vsa peciva s kvasom, alkohol,      kis,      vse, kar je vloženo v kisu, gobice, siri s plemenitimi  P
mase, ter solatnim prelivom, ki vsebujejo tak      kis      (vinski, jabolčni in rižev kis so brez glutena  P
vsebujejo tak kis (vinski, jabolčni in rižev      kis      so brez glutena). Pozorni bodite tudi pri živilih  P
pokriti s krpo, se v nekaj tednih spremni v močan      kis.     Uporabljamo ga kot druge vrste kisa, zelo dobro  P
rdeče in rumeno korenje, repa, zelje, jabolka,      kis,      jabolčnik, hruškovo žganje, orehov liker, borovničevec  P
(marmelada, drnuljevec), jabolčni in vinski      kis,      sveže in suho sadje, različne marmelade iz mešanega  P
~ ~ ~ ~ Ponudba: jagnjetina, jabolčni      kis,      možnost uporabe prijetnega prostora za piknike  P
krhljiči, jabolčni in grozdni sok, jabolčni      kis,      sadni polnovredni kruh, različne vrste peciva  P
iz sadja (jabolčnik, jabolčni sok, jabolčni      kis,      suho sadje, hruškovo žganje), zelišča. BIODAR  P
jabolčnega kisa. Otrobe potopimo v razredčen jabolčni      kis.     Pasto nanesemo na obraz z rokavico iz frotirja  P
limoninim sokom: vodi prilijemo razredčen naravni      kis      ali razredčen limonin sok v razmerju 1:1.Tako  P
okusi, kot so česen, čili, močne začimbe, močan      kis      in podobno.S svojo aromo se izkaže predvsem  P
prehranskega dopolnila in vsa peciva s kvasom, alkohol,      kis      (in vse, kar je vloženo v kisu).Priporočljivo  P
v vseh oblikah: sok je za zdravo življenje,      kis      za zdravo hrano, vino za zdrav užitek. Grozdje  P
zdravi: želatina, guarana, kečap, majoneza,      kis      (vse vrste), worchestrska omaka; b) bolni:  P
kumare, bučke, zelena solata, peteršilj, limona,      kis,      gorčica, rastlinske začimbe in brezalkoholne  P
želatina, gvarana, kečap, poper vseh vrst,      kis      vseh vrst, hren, b) začimbe, koristne za bolne  P
stevia, sladkor vseh vrst, tamari, vanilja,      kis      vseh vrst, "worshestrska" omaka in med. Ker  P
baziliko, majaron, drobnjak, kakav, žajbelj,      kis,      lešnike, marelice, mandlje, maline, za mesojedce  P
odprite. Dodajte jabolka, kostanj in medeni      kis      (ta bo po mnenju tete Helene zmanjšal kislost  P
Dodatki k prehrani ‐ tretji okus      Kis      kot eliksir Francoska beseda za kis je sestavlje  P
Kis kot eliksir Francoska beseda za      kis      je sestavljenka iz dveh besed, in sicer vin  P
aigre (kislo). Kot vsa velika odkritja so tudi      kis      odkrili po naključju. Legenda pravi, da se je  P
Tako v sredozemskih državah prevladuje vinski      kis,      v Veliki Britaniji ječmenov kis, v Aziji rižev  P
prevladuje vinski kis, v Veliki Britaniji ječmenov      kis,      v Aziji rižev kis, pri nas in v Severni Ameriki  P
Veliki Britaniji ječmenov kis, v Aziji rižev      kis,      pri nas in v Severni Ameriki pa jabolčni kis  P
kis, pri nas in v Severni Ameriki pa jabolčni      kis.      V zgodovini so kisu pripisovali številne zdravil  P
kamna (aparati za kavo, vodni filtri ...). Vinski      kis      izdelujejo iz belega ali rdečega vina, šerija  P
ali rdečega vina, šerija in celo šampanjca,      kis      pa ohrani barvo in okus vina, iz katerega je  P
in okus vina, iz katerega je narejen. Vinski      kis      je najbolj razširjen v kuhinjah sredozemskih  P
razširjen v kuhinjah sredozemskih držav. Destiliran      kis      izdelujejo iz alkohola, kar mu podeli močan  P
ga je treba precej razredčiti. Aromatiziran      kis      je vinski kis, ki mu dodajajo začimbe in zelišča  P
precej razredčiti. Aromatiziran kis je vinski      kis,      ki mu dodajajo začimbe in zelišča, sadje in  P
ulicah prodajali zelo priljubljen aromatični      kis      z okusom klinčkov in malin. Surov, neobdelan  P
okusom klinčkov in malin. Surov, neobdelan      kis      vsebuje obilo encimov in mineralov, kot so kalij  P
estre, ki so nosilci arome in okusa. Rižev      kis,      ki ga pridobivajo s fermentacijo riža, krasijo  P
jedem iz sejtana in alg, saj jih mehča. Rižev      kis      ima poleg manj znanega kisa umeboši, ki ga pridobivajo  P
pomembno vlogo tudi v makrobiotiki. Balzamični      kis,      znan tudi pod izvirnim italijanskim imenom aceto  P
Mošt je sladko kislega okusa, pri prehodu v      kis      pa dobi še rahlo suh in kisel okus.Skrivnosti  P
traja najmanj dvanajst let, izvirni balzamični      kis      pa etiketirajo z letnico proizvodnje, tako kot  P
kisa: tradizionale vecchio (stari tradicionalni      kis)     , ki mora biti star vsaj dvanajst let, in tradizionale  P
pa je gostejši in polnejšega okusa. Jabolčni      kis      je najbolj razširjen kis v Sloveniji.Poleg dobrega  P
polnejšega okusa. Jabolčni kis je najbolj razširjen      kis      v Sloveniji.Poleg dobrega okusa ima številne  P
tudi k izmenjavi snovi v organizmu. Jabolčni      kis      je znano orodje v boju proti odvečnim kilogramom  P
tudi občutek nenehne utrujenosti. Jabolčni      kis      je zdravilen zaradi mineralnih snovi iz jabolk  P
mehkosti in prožnosti telesnih tkiv, jabolčni      kis      vsebuje še karotin ter vitamine B2, B6, nikotinsko  P
Tili Kojić 1 Pripravite jabolčni      kis      Jabolka, po možnosti divja, temeljito operemo  P
pa hranimo na hladnem in temnem mestu. Dober      kis      je zlato rumene barve in ima prijeten vonj.  P
neekoloških dodatkov. Tudi sladkor, kvas, moka,      kis      ter celo kava in čokolada, vse mora biti pridelano  P
lahko zamešamo cele ali jih grobo narežemo.      Kis      ni potreben.Solata je še okusnejša, če nekaj  P
sol      kis      bučno ali oljčno olje   P
ingver v prahu      kis      bučno/oljčno olje   P
umijte noge, namočite vato ali krpico v jabolčni      kis,      položite na noht in ovijte vsak prst posebej  P
v kepo in jo z enim delom pomočite najprej v      kis,      nato še v sol ter z njo zdrgnite likalno ploščo  P
kresnik in cvetnik, od novejših pa pšata, bistra,      KIS      mirna in KIS sora. V minimalnih količinah je  P
od novejših pa pšata, bistra, KIS mirna in      KIS      sora. V minimalnih količinah je za semenski  P
med njimi so moka in mlevski izdelki, olja,      kis,      testenine, riž, izdelki sladkega programa (eko  P
nalijte kar veliko mlačne vode in ji dodajte      kis.     Noge namakajte približno 30 minut.  P
svetujem, da vsak večer namoči noge v Ašičev      kis.     Traja nekaj časa, da se bolezen pozdravi, toda  P
noge z vato, namočeno v rahlo razredčen jedilni      kis.     To naj ponovi čim večkrat.  P
tudi za druga kisla živila (solata, kisla juha,      kis,      itd.), so procesi raztapljanja težkih kovin  P
Take s premerom do 5 cm lahko celo vložimo v      kis,      kakor kumarice.Večje lahko krajši čas skladiščimo  P
brisačo. »Nato svežo belo brisačo namočimo v beli      kis      in poskušamo nežno očistiti razlito vino.Če  P
Zamašek je uporaben tudi na steklenicah za olje,      kis      in podobno. Keramično skledo za sadje Galactica  P
naredimo tako, da dober jabolčni ali vinski      kis      prelijemo po izbranih zeliščih. Mnogi ne vedo  P
straniščni školjki se znebimo tako, da vanjo zlijemo      kis      ali limonin sok in pustimo delovati nekaj časa  P
ga ne pojemo vsega sproti, ga lahko vlagamo v      kis      ali slanico. Bolezni in škodljivci   P
oblik in velikosti, vloženimi v slanico ali      kis,      ob njih pa marmelade, konfiti in džemi iz različnih  P
Ljubljane Že več kot leto uporabljam bel alkoholni      kis,      tako za mehčanje vode namesto calgona kot namesto  P
položim med perilo v boben. Za mehčanje perila pa      kis      zlijem v predalček za mehčalec.Kis je naraven  P
perila pa kis zlijem v predalček za mehčalec.      Kis      je naraven, ne onesnažuje in končno je tudi  P
tudi za čaj. Lahko jo za 24 ur namočimo v      kis      in dobimo odišavljen kis. Uporabljamo notranji  P
za 24 ur namočimo v kis in dobimo odišavljen      kis.      Uporabljamo notranji, mehkejši del.   P
Poskusila sem vsa čistila za kopalnice, tudi      kis,      vendar sledi vodnega kamna ne morem očistiti  P
izdelkov, najbolj sta se pocenila pašteta in      kis.      V Sparu se je sladkor podražil za skoraj 44  P
koren, limonino travo, res vrhunski balzamični      kis,      ki doseže tudi ceno deset evrov za deciliter  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)

◁ ◀  1 9 109 209 309 409 509 ▶ ▷



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA