nova beseda iz Slovenije
Pehtranova jajca), Franzu Kafki (Hitro pripravljena | juha | miso), Homerju (Fenkata ‐ zajčja obara), Virginii | P |
Morda je tudi zaradi prevodne plati Kafkova | juha | več kot le lično darilo za »neprofilirane« bralce | P |
Alenka Vesenjak Kafkova | juha | je zabavna, ni šund in še koristna je. *** | P |
pijača. Po prihodu v cilj bodo na voljo čaj, | juha | in energijski napitki.Vodo in sadje bodo tekači | P |
zaradi nostalgije pa je še vedno najboljša goveja | juha, | mamina ali sestrina. Pijača? | P |
spomnim vseh, med njimi sta bili panakota pa neka | juha | iz enih zelišč.Očitno je kriterij za gurmansko | P |
svojo kuharsko »mojstrovino«, je to bučkina | juha, | ker jo ima najraje moja hči Nina Barbara. Od | P |
povprečne cene v gostiščih; pivo osem, ribja | juha | štirideset evrov.Slikovita pokrajina privlači | P |
s kalamari za okus po morju. Bučkina kremna | juha | z ocvrtim bučkinim cvetom, kot okus po nostalgičnem | P |
Črna rižota s kalamari Bučkina kremna | juha | Gosja jetra na jabolku | P |
okusna in prijetna za vaš prazni želodec je tudi | juha | iz pirinega zdroba ali moke z dodanimi zelišči | P |
meščanskih in kmečkih kosil ob nedeljah (goveja | juha | z rezanci, meso, pražen krompir, solata, sladica | P |
Na štedilniku jim brbota kozjanska zelenjavna | juha, | podobna prekmurskemu bograču, le da vanjo narežejo | P |
kuharskih zvezkov je recept za "korejevec", to je | juha | iz svinjskega korenja in fižola, in za kozjansko | P |
meščanskih in kmečkih kosil ob nedeljah (goveja | juha | z rezanci, meso, pražen krompir, solata, sladica | P |
dober tudi za medije. Takole gre: gobova | juha | iz vrečke, pire krompir iz škatle, hrenovke | P |
za glavo, ko preberem na jedilniku črno-bela | juha! | Kot da si kdo želi v vsej sivini še na krožniku | P |
z metlico vmešal v juho. Po nekaj krogih je | juha | postala gostejša in kuharjev obraz zadovoljnejši | P |
skuhali posebej, potem pa sledili receptku. Če bo | juha | preredka, lahko kopirate finto od cvetače.Lahko | P |
zakuhate testenine in se bo zagotovo zgostila. | Juha | bo zelo vesela, če boste vanjo brizgnili nekaj | P |
svežega, hladno stiskano olje, čista zelenjavna | juha, | sol.Korenčka ostrgamo. | P |
***** Marc Crick: Kafkova | juha | Popolna zgodovina svetovne književnosti v štirin | P |
kuhar, temveč fotograf, ki tudi piše. Kafkova | juha | je njegov knjižni prvenec, ki bi lahko imel | P |
kot je zapisano na ščitnem ovitku. Kafkova | juha | (v prevodu Mihe Avanza) torej ni običajna kuharska | P |
priložnost strnili v povzetke. Hitro pripravljena | juha | miso à la Franz Kafka 3 čajne žličke paste | P |
da njihova predrznost ni brez pomena. Ko je | juha | zavrela, je K. narezal tofu na centimetrske | P |
stresel v kipečo kozico. Čez dve minuti je bila | juha | gotova.Nalil jo je v skodelice in postregel | P |
je, da ga čaka naporno zasliševanje in da bo | juha | morda odločilno vplivala na izid njegovega primera | P |
po jedilnem listu. Mene zbode v oči koruzna | juha. | Alenka Bole Vrabec | P |
Alenka Bole Vrabec Sopa de maíz (Koruzna | juha) | Za 4 osebe: 3 koruzni storži ali 2 skodelici | P |
poletne hladne juhe. Reče se ji kumarična hladna | juha. | Mi bomo po grško dodali še dva drobno iztisnjena | P |
iz listnatega testa, mmm, gratinirana čebulna | juha, | no, to se dela v pečici, nato polnjena zelenjava | P |
Alenka Bole Vrabec Gazpacho (mrzla zelenjavna | juha) | Za 4 osebe: 2 rezini starega belega kruha brez | P |
kroniki so nekatere od omenjenih jedi: krompirjeva | juha, | krompir po "dieppsko", pečen krompir s prekajeno | P |
KASTROLA ROKENROLA Trezna | juha | Ne bom več pil, ne bom kadil in ne bom preklinja | P |
jebemti, spet mi je čik padel v pivo! Trezna | juha. | Štart! | P |
bolj zdravem času, predvsem pa imejte čas! - | Juha | bo boljša, ko jo boste pogreli še enkrat.To | P |
huje je, če pomislimo, kako nastanejo želvja | juha, | opičji možgani in podobne kulinarične umetnije | P |
s hrenom, lečo s čebulo ali lahek narezek. | JUHA | Pri pojedini je juha pomemben hod, saj ogreje | P |
JUHA Pri pojedini je | juha | pomemben hod, saj ogreje želodec.Naj bo blaga | P |
želodcem pa lahko izzove tudi zgago. GOBOVA | JUHA | Svežih gob sicer še ni, a ljubitelji teh gozdnih | P |
Prišla je pomlad: jedi z beluši, koprivna | juha, | smuč v masleno vinski omaki, gosja jetra s pistacijo | P |
marinirani rostbif na koktajl solati, goveja | juha | s hišnimi jetrnimi zvitki, pečena telečja jetrca | P |
in s Protnerjevim sladkim vinom dolce, goveja | juha | z jetrnimi zvitki ter rumenim muškatom vinarja | P |
porscheju in kosila v restavracijah, kjer stane | juha | 30 dolarjev.Zdaj kupuje juho v konzervi, včasih | P |
***** Ribja | juha | brez političnega popra Priljubljeni srbski | P |
da se nobena, niti ribolovna, pardon, ribja | juha | nikoli ne poje tako vroča, kot se skuha. Jadran | P |
Mlake in Tenetiš ne sprejemajo dialoga: »Tale | juha | se je kuhala že veliko let, še pod županoma | P |
na tleh. Na štedilniku se je pred tem kuhala | juha, | zato je bila vsa soba v pari,« je pojasnila | P |
Besnici je bilo veselo: kostanj, postrvi, gobova | juha, | jota, pražen krompir, a tudi domača žganjekuha | P |
Ljubljanska kotlina Jezikova | juha | za kosilo Union Olimpija je v sosedskem košarkar | P |
bosta zanesljivo očarali. Na Zemonu: goveja | juha | Če poznate Tomaževo privrženost temu, da tradici | P |
presno solato, naj bo predjed, sledi naj topla | juha, | ki ogreje prebavila. Telo bo pri takem vrstnem | P |
pripravi na delo, zato začnemo z njo. Sledi naj | juha, | nato glavna jed.Tri četrt ure po obedu postrežemo | P |
delajo iz kože in prosa. Zraven je bila cvetačna | juha, | pa sveža meta, grenak kakav in sušena rdeča | P |
dodaja, da je njihova s šetrajem začinjena gobova | juha | posebnost, ki ji daleč naokrog ni para.Potem | P |
vodo. Seveda je voda lahko goveja ali kokošja | juha, | ampak to je že novo poglavje, ki ni vedno na | P |
predjedeh smo zvesti klasiki, kot so gobova | juha | v kruhovi skodelici, goveja juha z domačimi | P |
kot so gobova juha v kruhovi skodelici, goveja | juha | z domačimi rezanci italijanske znamke na B, | P |
KASTROLA ROKENROLA Brezskrbna | juha | Gre za najbolj opevano juho jedilnikov slovenski | P |
obstaja in je poleg tega še dobro. Gobova | juha! | Štart! | P |
Še tri pametne za na konc: - Gobova | juha | iz vrečke je brez pretirane reklame odlična | P |
papice so zanimive. Seveda je domača gobova | juha | drugačna, boljša, okusnejša, bolj zdrava in | P |
pogosta in velika, da nas lahko vroča mlečna | juha | s špinačo prijetno pogreje tako v poznih jesenskih | P |
sredi nenadne avgustovske ohladitve. Mlečna | juha | s špinačo kg špinače, 1 žlica masla, 2 žlici | P |
Veljko Barbieri Kremna | juha | iz suhih jurčkov 20 dag suhih jurčkov nadrobite | P |
Vse zalijte z 1 l vode. Ko se | juha | začne peniti, dodajte 2 dcl smetane za kuhanje | P |
žlico, zvečer pa morda mlečna kaša ali redka | juha. | Več je prišlo na mizo le ob nedeljah in praznovanjih | P |
Začne se lahko kot golaž, konča se lahko kot | juha, | začetek je lahko vedno enak, sestavine so lahko | P |
Beba Splichal Zeljna | juha | Za dve skodelici juhe potrebujemo četrt manjše | P |
skledice in damo za štiri ure v hladilnik. Jagodna | juha | 500 g jagod, 1 dl vode, 1 dl belega vina, 100 | P |
s številnimi žitnimi in zelenjavnimi jedmi ( | juha | iz svežega zelja, špinača z ajdovo kašo, rdeče | P |
KASTROLA ROKENROLA Milijonska | juha | Kastrole ne zanimajo provizije, menedžment | P |
Najprej naribajte korenje. Če bo | juha | nasitila štiri, boste nastrgali dva korenčka | P |
imate na voljo vodo, kjer ste kuhali krompir, bo | juha | še boljša, sicer bo navadna iz pipe okej.Kuhajte | P |
korenja in zdroba ne boste dovolj spražili, bo | juha | povsem brez okusa.Če se to zgodi, se lahko zmažete | P |
Jeseni zato ni boljše jedi, kakor je ovčja | juha, | ni boljših bržolic od vinogradniških ali okusnejših | P |
dvora knezoškofa Würzburškega, ješprenjčkova | juha | z nakockanim koreničjem, odojkova kračica z | P |
kruh mi tako ne bodo zaupali, ješprenjčkova | juha | je "preoprana" za nepostni večer, kračica je | P |
zakuh, med katerimi je prav posebna kraljevska | juha | od golobov in pora, ki je bila po mnenju babilonskih | P |
dobite rdečo, kremno juho, je čas za začimbe. | Juha | je zaradi sladkorja nekoliko sladka, zatorej | P |
Pa sploh ne bi bilo treba. Paradižnikova | juha, | v kateri plavajo rahli zdrobovi žličniki, je | P |
Beba Splichal Gosta paradižnikova | juha | Kilogram zrelih, lepo rdečih paradižnikov, | P |
naslovov svetovnega prvaka, od tega po štiri | Juha | Kankkunen in Tommi Makinen. Finci na pravega | P |
Beba Splichal Vegetarijanska zimska | juha | Kozarec ajdove kaše, pol kozarca ovsenih kosmiče | P |
Beba Splichal | Juha | iz kruha Za krožnik skromne juhe potrebujete | P |
podoben topljiv sir in pokapljamo z oljčnim oljem. | Juha | se je vroča. ***** | P |
Vrabec Sorbische Gurkensuppe (lužiška kumarična | juha) | Za 4 osebe:, l kislega mleka, l kisle smetan | P |
podoben status kot legendarna nedeljska goveja | juha. | Podobno kot recepte stresa iz rokava tudi življe | P |
zahteva čisto posebne izkušnje in občutljivost. | Juha | iz mešane zelenjave Zelenjava, razrezana na | P |
ponvah? Za žlico sta vedno na voljo zelenjavna | juha | (z gorskimi zelišči!) in pašta fižol.Njoki so | P |
za kosilo, mu daje moč in zdravje. To je bila | juha | naših dedov, juha starega časa, ko se je živelo | P |
moč in zdravje. To je bila juha naših dedov, | juha | starega časa, ko se je živelo po naravi, naredila | P |
Šampion brez brkov | Juha | Kankkunen je bil prvi štirikratni svetovni prvak | P |
bleščečo kariero ohranja le zase Danes 49-letni | Juha | Kankkunen se je po koncu kariere tovarniškega | P |
samo očiščena z vodo in prepeljana na Finsko. | Juha | ima pri sebi tudi lancio iz sezone 1992, zadnji | P |
receptov. Ziljšča čisava župa (ziljska kisla | juha) | : ovčje ali kurje meso in zelenjava (brez korenčka | P |
svetovna prvaka (ob Loebu) le Finca Mäkinen in | Juha | Kankkunen. In kakšna je skrivnost Loebove vladav | P |
Število morskih psov redči domnevno blagodejna | juha | iz njihovih plavuti, ki je zaradi visoke cene | P |
Flegar je pripravila prekmursko kosilo: goveja | juha | z domačimi rezanci in jetrnimi žličniki, kuhana | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
◁ ◀ 201 301 401 501 601 701 801 901 1.001 1.101 ▶ ▷
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |