nova beseda iz Slovenije

bučo (133-232)


lonec pokrit še 5 minut, šele nato postrežejo z      bučo.      Moj zdravnik 2005   P
različno temno zeleno zelenjavo, morda še zimsko      bučo      in vsekakor mlade koprive ter čemaž.Poleg tega  P
rumenim korenjem, oranžnega pa s korenjem ali z      bučo.      Aromo vsake od teh različic razširimo z žličko  P
1.      Bučo      5 minut. blanširajte v slanem kropu.Vodo odlijte  P
blanširajte v slanem kropu. Vodo odlijte,      bučo      pa osušite s papirnatimi servietami. 2.  P
veliki ponvi segrejte tri žlice olja. Dodajte      bučo      in kuhajte na srednje močnem ognju toliko časa  P
peteršilja zmešajte z drobtinami. Z mešanico posujte      bučo      s paradižnikovo omako.Na vrh položite koščke  P
Postopek dela je podoben, le da vrta v posušeno      bučo.     Idej za motive in nove izdelke sogovorniku še  P
beljakovin za stara indijanska plemena. Stari Grki so      bučo      imenovali mogočna hči matere Zemlje.Zapiske  P
sporočilom: “Ščuke pa ni!” “Bomo imeli pa rezance z      bučo      in makom,” mu odvrne.Beseda je seveda tekla  P
grmadi, izbrali bodo tudi naj čarovnico in naj      bučo.     Veliko bo glasbenih nastopov.   P
onesnaženje gor ali dol. S svečo osvetljeno izdolbeno      bučo      z manjkajočimi zobmi, zloveščimi nasmeški in  P
posodi jih dušimo največ sedem minut, potem pa      bučo      gladko pretlačimo (ročno ali v mešalniku) s  P
zavojčkih vseh proizvajalcev. Popečeni tofu z      bučo      Potrebujemo: 300‐400 g tofuja, 2 žlici sojine  P
narežemo na kocke. Stebla zelene drobno narežemo,      bučo      pa olupimo in narežemo na koščke.Korenje ostrgamo  P
žličke čilija v prahu, sol, poper. Priprava:      Bučo      olupimo in narežemo na koščke.V večjo kozico  P
vlijemo za prst vode in vanjo stresemo narezano      bučo.     Potem ko zavre, jo počasi kuhajmo le toliko časa  P
vode, pokrijemo in zdušimo v 10 minutah. Nato      bučo      gladko razmešamo s paličnim mešalnikom (ali  P
500 g buče (tehtamo očiščeno, denimo mošusno      bučo)     , čebulo, 2 stroka česna, 2 žlici olivnega olja  P
temeljito operemo in počez zrežemo na tanke rezine.      Bučo      prerežemo na pol, izpraskamo semena in mehko  P
pražimo od sedem do osem minut. Dodamo por,      bučo      in paradižnikovo mezgo.Zalijemo z belim vinom  P
čebulo in česen, črno redkev, hren, koromač in      bučo.      Odpornost organizma krepi tudi uživanje vseh  P
pastinak, 3 manjše korenčke, manjšo rumeno      bučo,      olivno olje, lovorjev list, sol, poper, svež  P
Narežemo ga na manjše kocke.      Bučo      prihranimo.Čebulo olupimo in jo drobno sesekljamo  P
primešamo še popečene rakce. Nalijemo jo v      bučo      in potresemo s paličicami drobnjaka, lahko pa  P
Rumene buče so odlične proti aknam.      Bučo      naribamo in jo pustimo stati, da izpusti sok  P
in ponudimo s polnovrednim kruhom. Blitva z      bučo      Potrebujemo: kg blitve, kg kos oranžne buče  P
Nato jo položimo na krožnik, da se ohlaja.      Bučo      olupimo in narežemo na centimetrske kocke.Prav  P
kivija, 6 žlic borovnic. Priprava: Papajo ali      bučo      olupimo in narežemo, kivija pa samo olupimo  P
lupini, ki jo lahko brez težav uživamo, če le      bučo      vsaj tri minute soparimo v pokriti posodi.Takšno  P
Z olivami Potrebujemo: srednje veliko      bučo      hokaido, 10‐20 oliv, 2 žlici "biogorčice", 6  P
kurkume, morsko sol. Priprava: Dobro oprano celo      bučo      soparimo pet minut.Nato jo prerežemo na polovici  P
Zelenjavna priloga Potrebujemo:      bučo      hokaido, 2 manjši rumeni kolerabi, 2 debelejši  P
operemo, olupimo in narežemo na koščke. Tudi      bučo      operemo in jo prerežemo na dve polovici ter  P
tri minute soparimo v pokriti posodi. Nato      bučo      narežemo na kocke in jo vmešamo nazaj med kolerabo  P
Z jabolki Potrebujemo: srednje veliko      bučo      hokaido, kg ekološko pridelanih jabolk, sok  P
ali nekaj koščkov svežega ingverja. Priprava:      Bučo      in jabolka dobro operemo.Bučo prerežemo na polovici  P
Priprava: Bučo in jabolka dobro operemo.      Bučo      prerežemo na polovici in iz njiju odstranimo  P
Okrepčilni napitek Potrebujemo: manjšo      bučo      hokaido, 3 rdeče pese, žlico sesekljanega svežega  P
peteršilja, žličke karija. Priprava: Pese in      bučo      operemo.Peso olupimo, bučo pa prerežemo in ji  P
Priprava: Pese in bučo operemo. Peso olupimo,      bučo      pa prerežemo in ji odstranimo semenje.Nato oboje  P
Pire iz buč hokaido Potrebujemo: eno večjo      bučo      hokaido ali dve manjši, 2 žlici pesta (bazilika  P
žličke karija v prahu, morsko sol. Priprava:      Bučo      operemo in jo neprerezano pet minut soparimo  P
Kuhar desetletja) z jedmi, kot so rezanci z      bučo,      karijevo omako in postrvjim kaviarjem ali divjačina  P
Ker je Milič po prespani noči spoznal, kakšno »     bučo«      je izrekel, se je že pred zadnjo finalno tekmo  P
kleti prinesla košaro rumenega korenja in veliko      bučo,      je mlada gospodinja prasnila v smeh, rekoč:  P
Ceibe. (...) S seboj nosi svojo Veliko rdečo      Bučo,     /da lahko postreže svežo vodo popotnika,/in prtič  P
blagi) udarci v glavo) Za sladke udarce na      bučo      torej potrebujemo: 12 jajc, 1 kg sladkorja,  P
osemkolesniki, Zofija Mazej Kukovič pa me spominja na      bučo,      katere vegetacija je odvisna od sončka po imenu  P
Zgornjega Kamenščaka ima doma 160-kilogramsko      bučo      ‒Ko bo velikanka dozorela, jo bo zmlela in iz  P
tradicionalne nagradne akcije Iščemo najtežjo      bučo,      ki so ji dodali tudi izbiro najtežjega in najbolj  P
razvrščate, vzamete, o njih kaj napišete ...      Bučo      po svoje vidi Irena Kramer. Par Viktorije Meh  P
pred vrata za vsak primer. Kako izbrati pravo      bučo?     Nekatere imajo zelo trdo meso, na primer hokaido  P
odrežeš pokrov, toliko da lahko z roko sežeš v      bučo      in iz nje potegneš vlaknata semena.Potem dolbeš  P
olje, žlica masla, rumenjak, poljubni oreščki.      Bučo      skuhamo v malo vode, odcedimo in pretlačimo  P
najpotrebnejše, oprtal čez ramo votlo tikvico oziroma      bučo      za pijačo in segel po krepki palici.Vsi so imeli  P
zelenjavi ‒ Na Otoku vzgojili največjo jedilno      bučo      na svetu ‒ Dolgorasla kumara čaka na potrditev  P
je vse, kar zanima organizatorje. Rekordno      bučo      je vzredil kmetovalec Ken Dade iz Norfolka,  P
(A. P.) Isabella Ng z največjo      bučo      na svetu Najdaljša kumara čaka na potrditev  P
kg V Veliki Britaniji so vzgojili najtežjo      bučo      v Evropi ‒Velikanka tehta nepredstavljivih 608  P
Wartehamu je uspelo vzgojiti največjo evropsko      bučo.     Na kmetijski sejem sta 53-letni Frank in 25-letni  P
prepričani, da nam bo uspelo vzrediti zelo težko      bučo,      vendar smo bili kljub temu presenečeni, ko smo  P
*****      Bučo      res streljal v silobranu? Včeraj bi moral pred  P
okrožnega sodišča sesti 50-letni Vukašin Jovović -      Bučo,      brat leta 1998 umorjenega razvpitega Veselina  P
obravnave. Kot rečeno je Vukašin Jovović z vzdevkom      Bučo      obtožen poskusa umora zdaj že pokojnega Miša  P
z Vesovim umorom ukvarja policija, vendar je      Bučo      vseeno privolil v sestanek z Vujičićem naslednjega  P
Vukašin Jovović -      Bučo      na prvem sojenju leta 2002 (Foto: Marko Feist  P
da oboje postekleni. Dodamo na kocke zrezano      bučo      in krompir, žličko rožmarina, jušno kocko in  P
posujemo z nastrganim korenčkom ali jedilno      bučo     , ki daje jedi zanimiv barvni odtenek. Ko  P
Priprava: Nadev:      bučo      olupimo in jo naribamo.Dodamo skuto in dve žlici  P
čili. Odstavimo, dodamo na koščke narezano      bučo      in 2 dl vode ter sesekljamo s paličnim mešalnikom  P
da utihneš s svojim grdim gobcem in neumno      bučo,      ne glavo.Ti bi še danes pobijala, če bi mogla  P
rumene buče, 1 por, olje in začimbe. Zeleno,      bučo      in por zrežemo na koščke in v loncu prepražimo  P
Pečene bučne rezine 18 63 43 Piščančji file z      bučo      28 07 79 Bučni ravioli   P
Nasvet: Kako pripravimo bučni pire?      Bučo      prerežemo, odstranimo pečke in vlaknasti del  P
prerežemo, odstranimo pečke in vlaknasti del.      Bučo      narežemo na kose in olupimo.Bučno meso narežemo  P
mešalnikom. Še bolje pa je očiščeno in narezano      bučo      dušiti do mehkega v sopari, nato pa pretlačiti  P
mleta sladka paprika * sol * poper. Priprava:      Bučo      prerežemo in očistimo.Semenje in vlaknati del  P
Semenje in vlaknati del odstranimo.      Bučo      nato narežemo na rezine, debele za dva prsta  P
sesekljanimi dišavnimi zelmi. Tako pripravljeno      bučo      ponudimo za zelenjavno prilogo k pečenemu mesu  P
preprosto, a okusno sladico. Piščančji file z      bučo      Za 4 osebe   P
in masla. Priprava: Piščančje meso, očiščeno      bučo      in očiščeni papriki narežemo na koščke.Paradižnik  P
Prekrijemo s prtičem in pustimo počivati 30 minut.      Bučo      narežemo na rezine, rezine zavijemo vsako posebej  P
pripravimo bučni pire tudi tako, da narezano      bučo      dušimo v sopari do mehkega.Pustimo, da se ohladi  P
Pustimo, da se ohladi. Nato damo      bučo      v skledo, pretlačimo z vilicami v pire in primešamo  P
Priprava: Zelenjavo očistimo, umijemo in narežemo:      bučo      in papriko narežemo na kockice, koromač na pramene  P
MOŠKI V KUHINJI Krompirjevi cmoki z      bučo      in žajbljem Besedilo in foto: MARKO MARGONI  P
otrokom kot odraslim. Če jih oplemenitimo z      bučo,      bodo še boljši in privlačno oranžne barve.   P
bodo še boljši in privlačno oranžne barve.      Bučo      razrežemo in očistimo, nato jo na grobo naribamo  P
ponev damo nekaj žlic olja, dodamo naribano      bučo,      solimo in zalijemo z nekaj vode, da med kuhanjem  P
kuhanjem v pokriti posodi nastane para. Tako      bučo      dušimo približno 20 minut, nato jo še kakih  P
izpari čim več tekočine in dobimo gosto maso.      Bučo      lahko v kosu pečemo tudi v pečici približno  P
MOŠKI V KUHINJI Krompirjevi cmoki z      bučo      in žajbljem Besedilo in foto: MARKO MARGONI  P
otrokom kot odraslim. Če jih oplemenitimo z      bučo,      bodo še boljši in privlačno oranžne barve.   P
bodo še boljši in privlačno oranžne barve.      Bučo      razrežemo in očistimo, nato jo na grobo naribamo  P
ponev damo nekaj žlic olja, dodamo naribano      bučo,      solimo in zalijemo z nekaj vode, da med kuhanjem  P
kuhanjem v pokriti posodi nastane para. Tako      bučo      dušimo približno 20 minut, nato jo še kakih  P
izpari čim več tekočine in dobimo gosto maso.      Bučo      lahko v kosu pečemo tudi v pečici približno  P
chardonnay, ki je težak tako za želodec kot za      bučo,     ” pravi Zvonko, ki o dizajnu etikete in patentiranju  P
odide kot Pepelka, še prej ko se avto spremeni v      bučo,      spremljevalci iz kabineta v miši in šofer v  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)

◁ ◀  1 33 133



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA