nova beseda iz Slovenije
lonec pokrit še 5 minut, šele nato postrežejo z | bučo. | Moj zdravnik 2005 | P |
različno temno zeleno zelenjavo, morda še zimsko | bučo | in vsekakor mlade koprive ter čemaž.Poleg tega | P |
rumenim korenjem, oranžnega pa s korenjem ali z | bučo. | Aromo vsake od teh različic razširimo z žličko | P |
1. | Bučo | 5 minut. blanširajte v slanem kropu.Vodo odlijte | P |
blanširajte v slanem kropu. Vodo odlijte, | bučo | pa osušite s papirnatimi servietami. 2. | P |
veliki ponvi segrejte tri žlice olja. Dodajte | bučo | in kuhajte na srednje močnem ognju toliko časa | P |
peteršilja zmešajte z drobtinami. Z mešanico posujte | bučo | s paradižnikovo omako.Na vrh položite koščke | P |
Postopek dela je podoben, le da vrta v posušeno | bučo. | Idej za motive in nove izdelke sogovorniku še | P |
beljakovin za stara indijanska plemena. Stari Grki so | bučo | imenovali mogočna hči matere Zemlje.Zapiske | P |
sporočilom: “Ščuke pa ni!” “Bomo imeli pa rezance z | bučo | in makom,” mu odvrne.Beseda je seveda tekla | P |
grmadi, izbrali bodo tudi naj čarovnico in naj | bučo. | Veliko bo glasbenih nastopov. | P |
onesnaženje gor ali dol. S svečo osvetljeno izdolbeno | bučo | z manjkajočimi zobmi, zloveščimi nasmeški in | P |
posodi jih dušimo največ sedem minut, potem pa | bučo | gladko pretlačimo (ročno ali v mešalniku) s | P |
zavojčkih vseh proizvajalcev. Popečeni tofu z | bučo | Potrebujemo: 300‐400 g tofuja, 2 žlici sojine | P |
narežemo na kocke. Stebla zelene drobno narežemo, | bučo | pa olupimo in narežemo na koščke.Korenje ostrgamo | P |
žličke čilija v prahu, sol, poper. Priprava: | Bučo | olupimo in narežemo na koščke.V večjo kozico | P |
vlijemo za prst vode in vanjo stresemo narezano | bučo. | Potem ko zavre, jo počasi kuhajmo le toliko časa | P |
vode, pokrijemo in zdušimo v 10 minutah. Nato | bučo | gladko razmešamo s paličnim mešalnikom (ali | P |
500 g buče (tehtamo očiščeno, denimo mošusno | bučo) | , čebulo, 2 stroka česna, 2 žlici olivnega olja | P |
temeljito operemo in počez zrežemo na tanke rezine. | Bučo | prerežemo na pol, izpraskamo semena in mehko | P |
pražimo od sedem do osem minut. Dodamo por, | bučo | in paradižnikovo mezgo.Zalijemo z belim vinom | P |
čebulo in česen, črno redkev, hren, koromač in | bučo. | Odpornost organizma krepi tudi uživanje vseh | P |
pastinak, 3 manjše korenčke, manjšo rumeno | bučo, | olivno olje, lovorjev list, sol, poper, svež | P |
Narežemo ga na manjše kocke. | Bučo | prihranimo.Čebulo olupimo in jo drobno sesekljamo | P |
primešamo še popečene rakce. Nalijemo jo v | bučo | in potresemo s paličicami drobnjaka, lahko pa | P |
Rumene buče so odlične proti aknam. | Bučo | naribamo in jo pustimo stati, da izpusti sok | P |
in ponudimo s polnovrednim kruhom. Blitva z | bučo | Potrebujemo: kg blitve, kg kos oranžne buče | P |
Nato jo položimo na krožnik, da se ohlaja. | Bučo | olupimo in narežemo na centimetrske kocke.Prav | P |
kivija, 6 žlic borovnic. Priprava: Papajo ali | bučo | olupimo in narežemo, kivija pa samo olupimo | P |
lupini, ki jo lahko brez težav uživamo, če le | bučo | vsaj tri minute soparimo v pokriti posodi.Takšno | P |
Z olivami Potrebujemo: srednje veliko | bučo | hokaido, 10‐20 oliv, 2 žlici "biogorčice", 6 | P |
kurkume, morsko sol. Priprava: Dobro oprano celo | bučo | soparimo pet minut.Nato jo prerežemo na polovici | P |
Zelenjavna priloga Potrebujemo: | bučo | hokaido, 2 manjši rumeni kolerabi, 2 debelejši | P |
operemo, olupimo in narežemo na koščke. Tudi | bučo | operemo in jo prerežemo na dve polovici ter | P |
tri minute soparimo v pokriti posodi. Nato | bučo | narežemo na kocke in jo vmešamo nazaj med kolerabo | P |
Z jabolki Potrebujemo: srednje veliko | bučo | hokaido, kg ekološko pridelanih jabolk, sok | P |
ali nekaj koščkov svežega ingverja. Priprava: | Bučo | in jabolka dobro operemo.Bučo prerežemo na polovici | P |
Priprava: Bučo in jabolka dobro operemo. | Bučo | prerežemo na polovici in iz njiju odstranimo | P |
Okrepčilni napitek Potrebujemo: manjšo | bučo | hokaido, 3 rdeče pese, žlico sesekljanega svežega | P |
peteršilja, žličke karija. Priprava: Pese in | bučo | operemo.Peso olupimo, bučo pa prerežemo in ji | P |
Priprava: Pese in bučo operemo. Peso olupimo, | bučo | pa prerežemo in ji odstranimo semenje.Nato oboje | P |
Pire iz buč hokaido Potrebujemo: eno večjo | bučo | hokaido ali dve manjši, 2 žlici pesta (bazilika | P |
žličke karija v prahu, morsko sol. Priprava: | Bučo | operemo in jo neprerezano pet minut soparimo | P |
Kuhar desetletja) z jedmi, kot so rezanci z | bučo, | karijevo omako in postrvjim kaviarjem ali divjačina | P |
Ker je Milič po prespani noči spoznal, kakšno » | bučo« | je izrekel, se je že pred zadnjo finalno tekmo | P |
kleti prinesla košaro rumenega korenja in veliko | bučo, | je mlada gospodinja prasnila v smeh, rekoč: | P |
Ceibe. (...) S seboj nosi svojo Veliko rdečo | Bučo, | /da lahko postreže svežo vodo popotnika,/in prtič | P |
blagi) udarci v glavo) Za sladke udarce na | bučo | torej potrebujemo: 12 jajc, 1 kg sladkorja, | P |
osemkolesniki, Zofija Mazej Kukovič pa me spominja na | bučo, | katere vegetacija je odvisna od sončka po imenu | P |
Zgornjega Kamenščaka ima doma 160-kilogramsko | bučo | ‒Ko bo velikanka dozorela, jo bo zmlela in iz | P |
tradicionalne nagradne akcije Iščemo najtežjo | bučo, | ki so ji dodali tudi izbiro najtežjega in najbolj | P |
razvrščate, vzamete, o njih kaj napišete ... | Bučo | po svoje vidi Irena Kramer. Par Viktorije Meh | P |
pred vrata za vsak primer. Kako izbrati pravo | bučo? | Nekatere imajo zelo trdo meso, na primer hokaido | P |
odrežeš pokrov, toliko da lahko z roko sežeš v | bučo | in iz nje potegneš vlaknata semena.Potem dolbeš | P |
olje, žlica masla, rumenjak, poljubni oreščki. | Bučo | skuhamo v malo vode, odcedimo in pretlačimo | P |
najpotrebnejše, oprtal čez ramo votlo tikvico oziroma | bučo | za pijačo in segel po krepki palici.Vsi so imeli | P |
zelenjavi ‒ Na Otoku vzgojili največjo jedilno | bučo | na svetu ‒ Dolgorasla kumara čaka na potrditev | P |
je vse, kar zanima organizatorje. Rekordno | bučo | je vzredil kmetovalec Ken Dade iz Norfolka, | P |
(A. P.) Isabella Ng z največjo | bučo | na svetu Najdaljša kumara čaka na potrditev | P |
kg V Veliki Britaniji so vzgojili najtežjo | bučo | v Evropi ‒Velikanka tehta nepredstavljivih 608 | P |
Wartehamu je uspelo vzgojiti največjo evropsko | bučo. | Na kmetijski sejem sta 53-letni Frank in 25-letni | P |
prepričani, da nam bo uspelo vzrediti zelo težko | bučo, | vendar smo bili kljub temu presenečeni, ko smo | P |
***** | Bučo | res streljal v silobranu? Včeraj bi moral pred | P |
okrožnega sodišča sesti 50-letni Vukašin Jovović - | Bučo, | brat leta 1998 umorjenega razvpitega Veselina | P |
obravnave. Kot rečeno je Vukašin Jovović z vzdevkom | Bučo | obtožen poskusa umora zdaj že pokojnega Miša | P |
z Vesovim umorom ukvarja policija, vendar je | Bučo | vseeno privolil v sestanek z Vujičićem naslednjega | P |
Vukašin Jovović - | Bučo | na prvem sojenju leta 2002 (Foto: Marko Feist | P |
da oboje postekleni. Dodamo na kocke zrezano | bučo | in krompir, žličko rožmarina, jušno kocko in | P |
posujemo z nastrganim korenčkom ali jedilno | bučo | , ki daje jedi zanimiv barvni odtenek. Ko | P |
Priprava: Nadev: | bučo | olupimo in jo naribamo.Dodamo skuto in dve žlici | P |
čili. Odstavimo, dodamo na koščke narezano | bučo | in 2 dl vode ter sesekljamo s paličnim mešalnikom | P |
da utihneš s svojim grdim gobcem in neumno | bučo, | ne glavo.Ti bi še danes pobijala, če bi mogla | P |
rumene buče, 1 por, olje in začimbe. Zeleno, | bučo | in por zrežemo na koščke in v loncu prepražimo | P |
Pečene bučne rezine 18 63 43 Piščančji file z | bučo | 28 07 79 Bučni ravioli | P |
Nasvet: Kako pripravimo bučni pire? | Bučo | prerežemo, odstranimo pečke in vlaknasti del | P |
prerežemo, odstranimo pečke in vlaknasti del. | Bučo | narežemo na kose in olupimo.Bučno meso narežemo | P |
mešalnikom. Še bolje pa je očiščeno in narezano | bučo | dušiti do mehkega v sopari, nato pa pretlačiti | P |
mleta sladka paprika * sol * poper. Priprava: | Bučo | prerežemo in očistimo.Semenje in vlaknati del | P |
Semenje in vlaknati del odstranimo. | Bučo | nato narežemo na rezine, debele za dva prsta | P |
sesekljanimi dišavnimi zelmi. Tako pripravljeno | bučo | ponudimo za zelenjavno prilogo k pečenemu mesu | P |
preprosto, a okusno sladico. Piščančji file z | bučo | Za 4 osebe | P |
in masla. Priprava: Piščančje meso, očiščeno | bučo | in očiščeni papriki narežemo na koščke.Paradižnik | P |
Prekrijemo s prtičem in pustimo počivati 30 minut. | Bučo | narežemo na rezine, rezine zavijemo vsako posebej | P |
pripravimo bučni pire tudi tako, da narezano | bučo | dušimo v sopari do mehkega.Pustimo, da se ohladi | P |
Pustimo, da se ohladi. Nato damo | bučo | v skledo, pretlačimo z vilicami v pire in primešamo | P |
Priprava: Zelenjavo očistimo, umijemo in narežemo: | bučo | in papriko narežemo na kockice, koromač na pramene | P |
MOŠKI V KUHINJI Krompirjevi cmoki z | bučo | in žajbljem Besedilo in foto: MARKO MARGONI | P |
otrokom kot odraslim. Če jih oplemenitimo z | bučo, | bodo še boljši in privlačno oranžne barve. | P |
bodo še boljši in privlačno oranžne barve. | Bučo | razrežemo in očistimo, nato jo na grobo naribamo | P |
ponev damo nekaj žlic olja, dodamo naribano | bučo, | solimo in zalijemo z nekaj vode, da med kuhanjem | P |
kuhanjem v pokriti posodi nastane para. Tako | bučo | dušimo približno 20 minut, nato jo še kakih | P |
izpari čim več tekočine in dobimo gosto maso. | Bučo | lahko v kosu pečemo tudi v pečici približno | P |
MOŠKI V KUHINJI Krompirjevi cmoki z | bučo | in žajbljem Besedilo in foto: MARKO MARGONI | P |
otrokom kot odraslim. Če jih oplemenitimo z | bučo, | bodo še boljši in privlačno oranžne barve. | P |
bodo še boljši in privlačno oranžne barve. | Bučo | razrežemo in očistimo, nato jo na grobo naribamo | P |
ponev damo nekaj žlic olja, dodamo naribano | bučo, | solimo in zalijemo z nekaj vode, da med kuhanjem | P |
kuhanjem v pokriti posodi nastane para. Tako | bučo | dušimo približno 20 minut, nato jo še kakih | P |
izpari čim več tekočine in dobimo gosto maso. | Bučo | lahko v kosu pečemo tudi v pečici približno | P |
chardonnay, ki je težak tako za želodec kot za | bučo, | ” pravi Zvonko, ki o dizajnu etikete in patentiranju | P |
odide kot Pepelka, še prej ko se avto spremeni v | bučo, | spremljevalci iz kabineta v miši in šofer v | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |