nova beseda iz Slovenije
Blaumann in nabode kos | zrezka. | »Enkrat na leto tu vsi | A |
shrambi: opečem ribja | zrezka | in ju prelijem z začimbno | A |
drugim, nikar ne razrezujte | zrezka | po ameriško na drobne | A |
Dereku za večerjo ovčjega | zrezka, | ker ji on vedno prigovarja | A |
nalepka na prozorno folijo | zrezka. | Blizu spodnjega dela nalepke | A |
gobicami ali vetrniškega | zrezka | s štruklji in gobicami | D |
šala, dovtip, 34. vrsta | zrezka | iz stegna, 35. ime igralca | D |
nekdanjo ljubezen do dobrega | zrezka, | danes pa imajo raje, da | D |
domačega florentinskega | zrezka. | B. M. Odločna - Renate | D |
sezamove žemlje stisnjenega | zrezka | iz sesekljanega govejega | D |
obolenje prek govejega | zrezka | res znatno, potem te reči | D |
kakovosti. V nazivu okusnega | zrezka | se verjetno ne bi pojavljalo | D |
zasluge za priljubljenost | zrezka, | ki se ga pred cvrtjem | D |
Reuters Florentinskega | zrezka | si ne dajo vzeti Rim | D |
so se namesto sojinega | zrezka | šopirili ocvrti možgani | D |
goveje juhce ali sočnega | zrezka. | Mesar pa se ni smel in | D |
Trikrat na dan po dva | zrezka, | « razloži koprski Rambo | D |
pokušanjem teksaškega poprovega | zrezka | kramlja z gostiteljem | D |
grozi zaradi čaščenja boga | Zrezka. | Vilko Novak - Čipči | D |
Neizsledljiva sledljivost kravjega | zrezka | Vzorčna klavnica praznih | D |
Bošković Dva evropska | zrezka | Novinar ameriškega poslovne | D |
ohlapne politike. Se torej | zrezka | dohitevata? | D |
ta na krožniku v obliki | zrezka. | »Pravzaprav nisva nikoli | D |
njihovim gibanjem od hleva do | zrezka | na naši mizi, če je nadzorovana | D |
v tem, da ne ješ samo | zrezka | Vesna Milek | D |
da ta človek ne je samo | zrezka. | Da misli nekaj drugega | D |
simbolično majhen košček | zrezka. | Tu in tam je zaznati zvezo | D |
Janezovega dunajskega | zrezka, | Tinetovega ajvarja in | D |
solate ledenke s prelivom, | zrezka | in pečenega krompirja | D |
metaforo si zasluži majhnost | zrezka | na večini jedilnikov vrhunskih | D |
odšel dalje. Zaradi enega | zrezka | ni pametno zaklati vola | D |
obliki dobro zapečenega | zrezka | ali pečenke.Zaradi slabe | D |
kuhinje. »Od sočnega | zrezka | smo še zelo oddaljeni | D |
da s pomočjo dunajskega | zrezka | in solate ni več vrhunskega | D |
ponujajo okus odličnega | zrezka | v smetanovi omaki, pri | D |
izpolnita bolje od mletega | zrezka. | Razmišljajmo o tem, ko | D |
zagotovo močno zaželiš tudi | zrezka. | Ali je judovski dramatik | D |
ljubitelj dobre pečenke ali | zrezka, | potem morajo mene in meni | D |
uvoženih receptov. Paniranje | zrezka | so prav tako izumili daleč | D |
pripravljen iz tenkega | zrezka, | izključno telečjega, najbolje | D |
naribamo tik pred pripravo | zrezka. | «Dodaja, da dunajski zrezek | D |
določajo smer Idealnega | zrezka | ne boste našli v supermarketih | D |
skrivnost prvobitnega | zrezka | in imam razloge, zakaj | D |
Vendar: zaradi enega | zrezka | praviloma ne zakoljemo | D |
pokvarita delikaten okus | zrezka | in krompirjeve solate | D |
prebarvala skale v obliki | zrezka | in jih ponudila Benandonnerju | D |
najbolje v obliki klobas ali | zrezka. | Tudi »potrošne« živali | D |
Čeh Umetnost dunajskega | zrezka | V gostilnici na Wollzeile | D |
Umetnost priprave dunajskega | zrezka | V gostilnici na Wollzeile | D |
pri nenehnem povečevanju | zrezka | za marketinško potezo | D |
Glede izvora dunajskega | zrezka | obstajata dve teoriji | D |
dunajsko različico milanskega | zrezka | cvrli že v 15. ali 16 | D |
pri Figlmüllerju namesto | zrezka | raje privoščijo kakšno | D |
skrivnost dobrega dunajskega | zrezka? | Hans Figlmüller hitro pove | D |
oglašujejo izvirnega dunajskega | zrezka, | temveč Figlmüllerjevega | D |
pojasni. Niti paniranje | zrezka | ni nekaj navadnega.Drobtine | D |
njegove oči. Kajti namesto | zrezka | po lovsko, pice s salamo | D |
naročiti povsem pečenega | zrezka, | ker za take predrznosti | D |
pojedel velika telečja | zrezka, | zraven pa goro pečenega | D |
si namesto dunajskega | zrezka | in krompirja v solati | D |
kakšen je bil nov okus | zrezka, | ki naj bi ga odkrile. | D |
oko, pic in dunajskega | zrezka. | Bodisi so njihovi možgani | D |
na cenikih, na primer | zrezka | ali pice v gostinskih | D |
vetrov: npr. dva surova | zrezka | mesa, dolg nož v otrokovi | D |
iz podplata na čevlju | zrezka? | Eric Drexler ni filozof | D |
vzorce živil (naravnega | zrezka | v omaki in »sporne« krompirjeve | D |
Švici, 16. slog, 17. vrsta | zrezka | iz stegna (naša oblika | D |
naročiti Prešernovega | zrezka | ali v Prekmurju Miškove | D |
pripravljena zaradi enega | zrezka | zaklati vola.Menim, da | G |
ali ni. Brez testiranja | zrezka. | Na WC greš pa vidiš, ali | G |
verjetno ne bi dotaknili | zrezka | klonirane živali kot eko | G |
ki ne ješ žrebičkovega | zrezka | zato, ker žrebiček tako | G |
da gre odlično zraven | zrezka. | To pa. | G |
samo da ne smeš pojesti | zrezka, | pa zraven popit kozarca | G |
prosto, torej pobegne iz | zrezka, | pečenke.In pri tem cvrči | P |
koncih) fileja ali pa | zrezka, | če se temu tako reče. | P |
pravega argentinskega | zrezka, | se imenuje parilla, kar | P |
za njim prvi grižljaj | zrezka, | na katerega ste prej nanesli | P |
brbončice in ohranja sočnost | zrezka, | kar pomeni, da je vsak | P |
škodljiv od pustega govejega | zrezka. | Prav tako je kos »rdečega | P |
to pomeni? Dva velika | zrezka | na krožniku vsak dan. | P |
malce bolj zapečenega | zrezka, | takšnega z lepo hrustljavo | P |
Kozice, školjke in ribja | zrezka | operemo in osušimo.Kozice | P |
pazljivo razpolovimo, ribja | zrezka | narežemo na približno | P |
je priprava dunajskega | zrezka | lahka in enostavna naloga | P |
tudi na zgornjo stran | zrezka. | Ko je spodnja zlato rumena | P |
ni pravega dunajskega | zrezka | brez krhlja sveže limone | P |
pripravo »pravega« dunajskega | zrezka | Potrebujemo (za štiri | P |
žlici olivnega olja, 2 | zrezka | tunine (po 75 g), 4 žlice | P |
sladkorjem in poprom. | Zrezka | položimo v omako, na hitro | P |
prsi, v 70 gramih pustega | zrezka, | v štirih majhnih jajcih | P |
publiko narediti najboljšega | zrezka | a la olala po svojem receptu | P |
posode in na površini | zrezka | mora zasijati zlato rumeno | P |
pravzaprav pride do nekega | zrezka, | postane lepo aranžiran | P |
kulinarično potovanje od | zrezka | do zrezka z omako in seveda | P |
potovanje od zrezka do | zrezka | z omako in seveda omake | P |
omako in seveda omake brez | zrezka | V kastroli se vedno vse | P |
kulinarično potovanje od | zrezka | do zrezka z omako in seveda | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |