nova beseda iz Slovenije

zrezka (114)


Blaumann in nabode kos      zrezka.      »Enkrat na leto tu vsi  A
shrambi: opečem ribja      zrezka      in ju prelijem z začimbno  A
drugim, nikar ne razrezujte      zrezka      po ameriško na drobne  A
Dereku za večerjo ovčjega      zrezka,      ker ji on vedno prigovarja  A
nalepka na prozorno folijo      zrezka.      Blizu spodnjega dela nalepke  A
gobicami ali vetrniškega      zrezka      s štruklji in gobicami  D
šala, dovtip, 34. vrsta      zrezka      iz stegna, 35. ime igralca  D
nekdanjo ljubezen do dobrega      zrezka,      danes pa imajo raje, da  D
domačega florentinskega      zrezka.      B. M. Odločna - Renate  D
sezamove žemlje stisnjenega      zrezka      iz sesekljanega govejega  D
obolenje prek govejega      zrezka      res znatno, potem te reči  D
kakovosti. V nazivu okusnega      zrezka      se verjetno ne bi pojavljalo  D
zasluge za priljubljenost      zrezka,      ki se ga pred cvrtjem  D
Reuters Florentinskega      zrezka      si ne dajo vzeti Rim  D
so se namesto sojinega      zrezka      šopirili ocvrti možgani  D
goveje juhce ali sočnega      zrezka.     Mesar pa se ni smel in  D
Trikrat na dan po dva      zrezka,     « razloži koprski Rambo  D
pokušanjem teksaškega poprovega      zrezka      kramlja z gostiteljem  D
grozi zaradi čaščenja boga      Zrezka.      Vilko Novak - Čipči  D
Neizsledljiva sledljivost kravjega      zrezka      Vzorčna klavnica praznih  D
Bošković Dva evropska      zrezka      Novinar ameriškega poslovne  D
ohlapne politike. Se torej      zrezka      dohitevata?   D
ta na krožniku v obliki      zrezka.      »Pravzaprav nisva nikoli  D
njihovim gibanjem od hleva do      zrezka      na naši mizi, če je nadzorovana  D
v tem, da ne ješ samo      zrezka      Vesna Milek   D
da ta človek ne je samo      zrezka.     Da misli nekaj drugega  D
simbolično majhen košček      zrezka.     Tu in tam je zaznati zvezo  D
Janezovega dunajskega      zrezka,      Tinetovega ajvarja in  D
solate ledenke s prelivom,      zrezka      in pečenega krompirja  D
metaforo si zasluži majhnost      zrezka      na večini jedilnikov vrhunskih  D
odšel dalje. Zaradi enega      zrezka      ni pametno zaklati vola  D
obliki dobro zapečenega      zrezka      ali pečenke.Zaradi slabe  D
kuhinje. »Od sočnega      zrezka      smo še zelo oddaljeni  D
da s pomočjo dunajskega      zrezka      in solate ni več vrhunskega  D
ponujajo okus odličnega      zrezka      v smetanovi omaki, pri  D
izpolnita bolje od mletega      zrezka.      Razmišljajmo o tem, ko  D
zagotovo močno zaželiš tudi      zrezka.      Ali je judovski dramatik  D
ljubitelj dobre pečenke ali      zrezka,      potem morajo mene in meni  D
uvoženih receptov. Paniranje      zrezka      so prav tako izumili daleč  D
pripravljen iz tenkega      zrezka,      izključno telečjega, najbolje  D
naribamo tik pred pripravo      zrezka.     «Dodaja, da dunajski zrezek  D
določajo smer Idealnega      zrezka      ne boste našli v supermarketih  D
skrivnost prvobitnega      zrezka      in imam razloge, zakaj  D
Vendar: zaradi enega      zrezka      praviloma ne zakoljemo  D
pokvarita delikaten okus      zrezka      in krompirjeve solate  D
prebarvala skale v obliki      zrezka      in jih ponudila Benandonnerju  D
najbolje v obliki klobas ali      zrezka.     Tudi »potrošne« živali  D
Čeh Umetnost dunajskega      zrezka      V gostilnici na Wollzeile  D
Umetnost priprave dunajskega      zrezka      V gostilnici na Wollzeile  D
pri nenehnem povečevanju      zrezka      za marketinško potezo  D
Glede izvora dunajskega      zrezka      obstajata dve teoriji  D
dunajsko različico milanskega      zrezka      cvrli že v 15. ali 16  D
pri Figlmüllerju namesto      zrezka      raje privoščijo kakšno  D
skrivnost dobrega dunajskega      zrezka?     Hans Figlmüller hitro pove  D
oglašujejo izvirnega dunajskega      zrezka,      temveč Figlmüllerjevega  D
pojasni. Niti paniranje      zrezka      ni nekaj navadnega.Drobtine  D
njegove oči. Kajti namesto      zrezka      po lovsko, pice s salamo  D
naročiti povsem pečenega      zrezka,      ker za take predrznosti  D
pojedel velika telečja      zrezka,      zraven pa goro pečenega  D
si namesto dunajskega      zrezka      in krompirja v solati  D
kakšen je bil nov okus      zrezka,      ki naj bi ga odkrile.  D
oko, pic in dunajskega      zrezka.     Bodisi so njihovi možgani  D
na cenikih, na primer      zrezka      ali pice v gostinskih  D
vetrov: npr. dva surova      zrezka      mesa, dolg nož v otrokovi  D
iz podplata na čevlju      zrezka?     Eric Drexler ni filozof  D
vzorce živil (naravnega      zrezka      v omaki in »sporne« krompirjeve  D
Švici, 16. slog, 17. vrsta      zrezka      iz stegna (naša oblika  D
naročiti Prešernovega      zrezka      ali v Prekmurju Miškove  D
pripravljena zaradi enega      zrezka      zaklati vola.Menim, da  G
ali ni. Brez testiranja      zrezka.     Na WC greš pa vidiš, ali  G
verjetno ne bi dotaknili      zrezka      klonirane živali kot eko  G
ki ne ješ žrebičkovega      zrezka      zato, ker žrebiček tako  G
da gre odlično zraven      zrezka.     To pa.  G
samo da ne smeš pojesti      zrezka,      pa zraven popit kozarca  G
prosto, torej pobegne iz      zrezka,      pečenke.In pri tem cvrči  P
koncih) fileja ali pa      zrezka,      če se temu tako reče.  P
pravega argentinskega      zrezka,      se imenuje parilla, kar  P
za njim prvi grižljaj      zrezka,      na katerega ste prej nanesli  P
brbončice in ohranja sočnost      zrezka,      kar pomeni, da je vsak  P
škodljiv od pustega govejega      zrezka.      Prav tako je kos »rdečega  P
to pomeni? Dva velika      zrezka      na krožniku vsak dan.  P
malce bolj zapečenega      zrezka,      takšnega z lepo hrustljavo  P
Kozice, školjke in ribja      zrezka      operemo in osušimo.Kozice  P
pazljivo razpolovimo, ribja      zrezka      narežemo na približno  P
je priprava dunajskega      zrezka      lahka in enostavna naloga  P
tudi na zgornjo stran      zrezka.     Ko je spodnja zlato rumena  P
ni pravega dunajskega      zrezka      brez krhlja sveže limone  P
pripravo »pravega« dunajskega      zrezka      Potrebujemo (za štiri  P
žlici olivnega olja, 2      zrezka      tunine (po 75 g), 4 žlice  P
sladkorjem in poprom.      Zrezka      položimo v omako, na hitro  P
prsi, v 70 gramih pustega      zrezka,      v štirih majhnih jajcih  P
publiko narediti najboljšega      zrezka      a la olala po svojem receptu  P
posode in na površini      zrezka      mora zasijati zlato rumeno  P
pravzaprav pride do nekega      zrezka,      postane lepo aranžiran  P
kulinarično potovanje od      zrezka      do zrezka z omako in seveda  P
potovanje od zrezka do      zrezka      z omako in seveda omake  P
omako in seveda omake brez      zrezka      V kastroli se vedno vse  P
kulinarično potovanje od      zrezka      do zrezka z omako in seveda  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA