nova beseda iz Slovenije

pečenja,pečenje (324)


Kordun si odtrga nov kos      pečenja,      se zažene v ujetnika in  A
Pojedla je velike količine      pečenja;      meni ni teknilo, še zdaj  A
žerjavico. »Vsa umetnost      pečenja      mesa na žaru je, da uloviš  A
priljubljena še delavnica      pečenja      kruha, na kateri otroci  D
zagovorniki kuhanja in      pečenja      psov najpogosteje utemeljujejo  D
Neapeljčanom, ki so vešči      pečenja      pic, ni bati za delo   D
je bilo po 35 minutah      pečenja      nared.Medtem ko so bili  D
sta prava vzroka način      pečenja      in vlažnost.»Ko piškote  D
pripomoček vseh ljubiteljev      pečenja      na žaru. Nekoč je bilo  D
ki nastanejo v procesu      pečenja      surovin, za apnenec in  D
ki v ustih razvije okus      pečenja      na žaru. »Ni okusa,  D
izgine že po nekaj minutah      pečenja,      po njegovem zato, ker  D
funkcionalne preskuse      pečenja      razne hrane ter meritve  D
funkcionalne preskuse      pečenja      še najbolj spominja na  D
naneslo, da zaradi obilice      pečenja      doma ni mogla kuhati,  D
namreč tudi velik ljubitelj      pečenja      na žaru, z iznajdbo posebnega  D
KRUHA, KONTROLA DELOVANJA      PEČENJA      V PEČI, ZLAGANJE PEČENEGA  D
ponudbi najrazličnejšega      pečenja,      čeprav so bile pleskavice  D
ponudbi najrazličnejšega      pečenja,      čeprav so bile pleskavice  D
omogoča najboljše rezultate      pečenja.     Komisijo sestavljajo predstavni  D
cvrtja in dolgotrajnega      pečenja      Ljubljana -  D
končam še zadnji krog      pečenja,     « sobesednik opisuje svoj  D
Brane Piano Prihodnost      pečenja      naše zemlje Franc Milošič  D
pekovski izdelkih zaradi      pečenja      pri visokih temperaturah  D
in riževim buritom (nič      pečenja,      nobenega riža, nobenega  D
mešanice materialov in način      pečenja,      s čimer je lahko predmete  D
se raztopijo sokovi od      pečenja;      tudi to vlijemo v lonec  D
o idealni temperaturi      pečenja      izpopolniti še z procesi  D
Časi kopiranja oziroma      pečenja      CD- jev so mimo, odkar  G
očitno rezultat končnega »     pečenja«      barvila v papir. Namestite  P
gospodinjstva in "edinemu" načinu      pečenja      piščanca - maminem, seveda  P
pozorni na temperaturo      pečenja.     Fruktoza namreč pri 200  P
občutek bolečine, srbenja in      pečenja,      a tudi otekanje in občutek  P
primeren za vse vrste      pečenja,      meso in sladice.Kombinirano  P
deset minut pred koncem      pečenja.     Prednost pečice sta tudi  P
dvajsetih načinov kuhanja in      pečenja      za priljubljene jedi.  P
v procesu vzhajanja in      pečenja      testa pico možno narediti  P
besedah z daljšim časom      pečenja      pri višjih temperaturah  P
Pokazalo se je, da daljši čas      pečenja      (14 namesto 7 minut) vodi  P
kuhanja, praženja ali      pečenja.      Hladna jogurtova juha  P
tekočino, ki je ostala od      pečenja,      in z dodatkom smetane  P
receptu, skrajšajte čas      pečenja      (približno pet minut)  P
prave temperature in časa      pečenja,      ampak jim le povemo, da  P
precej funkcionalnih testov      pečenja      hrane, zato želimo gospe  P
Celzija, po petih minutah      pečenja      pa temperaturo zmanjšajte  P
pečice ne olajšajo samo      pečenja,      ampak, vsaj nekateri boljši  P
prefinjenimi načini glaziranja in      pečenja      je postajala ogledalo  P
od priprave, kuhanja in      pečenja      do postrežbe in hranjenja  P
piknikov in z njimi sezono      pečenja      mesa v tej ali oni obliki  P
pohvalimo sosedovo umetnost      pečenja      čevapčičev, kuharja v  P
zavijemo v folijo, sok od      pečenja      pa zalijemo z malo vode  P
ne obvlada te tehnike      pečenja,      je meso kaj hitro suho  P
učinkih nizkotemperaturnega      pečenja.      Sladica, lešnikov kolač  P
povzročajo rahel občutek      pečenja,      pri erozivni obliki pa  P
maščobi, ki je ostala od      pečenja      jetrc, prepražimo jabolka  P
zelenjave in omake od      pečenja      naredimo še brinovo omako  P
brinovo omako. Sok od      pečenja      precedimo.Na malo masla  P
brinovca, prilijemo sok od      pečenja      in zalijemo s sladko smetano  P
približno 25 minut. Na sredini      pečenja      zalijemo hruške z jabolčnim  P
kose piščanca z omako od      pečenja.     Omako začinimo še z žličko  P
stopinjah Celzija. Ob koncu      pečenja      temperaturo malo povečamo  P
na krožnike in omako od      pečenja      prilijemo k šampinjonom  P
drugi strani. Sok od      pečenja      polijte po mesu in postrezite  P
maščobo, ki je ostala od      pečenja.      Dušeno rdeče zelje   P
hrane in skrajšamo čas      pečenja.     Pri pranju in pomivanju  P
Deset minut pred koncem      pečenja      lahko premažemo površino  P
predstavile domača dela od      pečenja      kave do krpanja nogavic  P
debelo plast. Ne razumem      pečenja.     Piše, da pekač postaviš  P
vzemite iz masti. V mast od      pečenja      dodajte 1 dcl rdečega  P
že po desetih minutah      pečenja      na zelenjavi pojavljajo  P
pekarne in ponudil usluge      pečenja      kruha, ki so ga tiste  P
pečice. Morda je opazka      pečenja      v pesku prav tako odveč  P
malce spremenilo način      pečenja.     Čim gre za zelišča, je  P
predhodnega kuhanja ali      pečenja.      Štirje mrtvi   P
itn.) in čas kuhanja ali      pečenja!      Pošljite nam svoje recepte  P
in trajanje kuhanja ali      pečenja!      Nagrade   P
...) in čas kuhanja ali      pečenja!      Nagrade   P
in trajanje kuhanja in      pečenja.      ZELENE STRANI   P
vzamemo iz ponve, v soku od      pečenja      pa 3 minute pražimo šparglje  P
toplem. Zelenjavo v soku od      pečenja      3 minute pražimo, začinimo  P
minut pražimo v soku od      pečenja.     Solimo in popramo ter vse  P
...) in čas kuhanja ali      pečenja!      Nagrade   P
prepražimo na olju od      pečenja.     Prilijemo 150 ml vode in  P
in trajanje kuhanja ali      pečenja!      Nagrade   P
in trajanje kuhanja ali      pečenja!      -   P
Kakih 20 minut pred koncem      pečenja      zvišamo temperaturo pečice  P
vonjave celih kadi mastnega      pečenja,      čebule in okisanih paprik  P
baklava. Potem pa: varivo,      pečenje,      sač.Potem pa: muzika,  A
Ščipali so in gulili      pečenje,      ki se jim potem v ustih  A
še pravočasno zaklenil.      Pečenje,      ki se je med pregonom  A
kuhanje kave, večje za      pečenje      koštruna. Po četrturni  A
zapalijo ognje in pripravijo      pečenje      borcem.Nad mirno granico  A
veselo, vino pijejo junaki,      pečenje      vrte na ražnju in pesem  A
bila zdajle ta dva tu!«      Pečenje      zadiši, čelnik si odtrga  A
pripeke dobil v mrlišnice      pečenje.     « »Delamo, kar je v naših  A
vsak čas pripravljeni za      pečenje.     « »Tika, ne reci mi, da  A
trojanski vojni, 30. palica za      pečenje      mesa nad žerjavico, 32  D
stresla kar v mrežo za      pečenje.     Še vedno v šoku sva pladenj  D

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA