vetrnjáštvo |
ekspr. nestanovitnost, neznačajnost:; s, vir: S; povezave:
sskj,
najdi.si
|
vetrogónčič |
knjiž., ekspr. nestanoviten, neznačajen človek:; m, vir: S; povezave:
sskj,
najdi.si
|
vílice |
priprava iz rogljev in ročaja za nabadanje kosov hrane:; ž mn., vir: S; povezave:
sskj,
najdi.si
|
viróza |
agr., med., vet. bolezen, ki jo povzročajo virusi:; ž, vir: S; povezave:
sskj,
najdi.si
|
vósek |
1. lahko gnetljiva, rumena snov, ki jo za delanje celic izločajo čebele:; m, vir: S; povezave:
sskj,
najdi.si
|
vŕč |
1. trebušasta posoda z ročajem, navadno ožjim grlom in dulcem, zlasti za nalivanje:; m, vir: S; povezave:
sskj,
najdi.si
|
vŕl |
1. knjiž. ki ima moralno, značajsko pozitivne lastnosti; pošten, vreden spoštovanja:; prid., vir: S; povezave:
sskj,
najdi.si
|
vrlína |
moralno, značajsko pozitivna lastnost:; ž, vir: S; povezave:
sskj,
najdi.si
|
vzgájati |
1. duhovno in značajsko oblikovati, zlasti otroka:; nedov., vir: S; povezave:
sskj,
najdi.si
|
vzgója |
1. duhovno in značajsko oblikovanje, zlasti otroka:; ž, vir: S; povezave:
sskj,
najdi.si
|
vzgojíti |
1. duhovno in značajsko izoblikovati, zlasti otroka:; dov., vir: S; povezave:
sskj,
najdi.si
|
vzvráčati |
-am; nedov., vir: B; povezave:
nova beseda
najdi.si.
|
zajemálka |
1. priprava iz vbočenega dela in daljšega ročaja za zajemanje, premeščanje jedi:; ž, vir: S; povezave:
sskj,
najdi.si
|
zavrélka |
1. agr. bolezen vina, pri kateri se zaradi učinkovanja segretega alkohola prekine alkoholno vrenje in razvijejo bakterije, ki povzročajo razkroj; zavrelica:; ž, vir: S; povezave:
sskj,
najdi.si
|
znáčnica |
1. biblio. beseda, besede, po katerih se razvrščajo listki v avtorskem katalogu:; ž, vir: S; povezave:
sskj,
najdi.si
|
znój |
tekočina, ki jo izločajo žleze znojnice:; m, vir: S; povezave:
sskj,
nova beseda,
najdi.si
|
žátlaka |
nar. enoročna sekira z zaokroženim rezilom in kratkim ročajem:; ž, vir: S; povezave:
sskj,
najdi.si
|
žiríja |
skupina ljudi, določena za ocenjevanje na razstavi, natečaju, tekmovanju:; ž, vir: S; povezave:
sskj,
najdi.si
|
žlíca |
1. priprava iz daljšega ročaja in ovalnega vbočenega dela za dajanje v usta, zajemanje zlasti tekočih jedi:; ž, vir: S; povezave:
sskj,
najdi.si
|
žólč |
1. grenka, zelenkasto rumena tekočina, ki jo izločajo jetra:; m, vir: S; povezave:
sskj,
najdi.si
|