besede slovenskega jezika isj zrc sazu

izraz: thc   zadetki: 4bronhodilatoričen  prid., vir: I; povezave: najdi.si Primer: "Australian National Task Force on Cannabis" je ugotovila, da ima "kajenje konoplje in tudi oralno uživanje THCja akutni bronhodilatorični učnek tako za normalne osebe kot tiste, ki imajo astmo".
cestnoterenski  prid., vir: I; povezave: najdi.si Primer: Kakšne gume priporočate za yamaho dt?? Nekaj cestnoterenskega! Najbolj je važno da držijo cesto, malo zahajam na makedam, kaj več pa ne!
distoriziran  prid., vir: I; povezave: najdi.si Primer: Eyehategod v svoji godbi tudi tokrat združujejo kitarske rife Black Sabbath (beri: stoner rock), ritme zaradi THC-ja povsem odtujenega bobnarja, zvoke živalsko kričečega pevca ter cviljenje distoriziranih kitar, ki ne potrebujejo dodatne elektronike.
dronabinol  m, vir: I; povezave: najdi.si Primer: V Sloveniji pa na vrata trka zdravilo dronabinol (v ZDA se imenuje marinol), ki temelji na aktivni snovi tetrohidrokanabiolu (THC), pridobljeni iz marihuane.

( beseda  opis, besedna vrsta, vir, povezave)Viri: S - Slovar slovenskega knjižnega jezika, B - Besedišče slovenskega jezika, N - Nova beseda, I - spletni iskalnik NAJDI.SI.

Seznam besed je nastal v okviru projekta Spletni seznam besed slovenskega jezika, V6-0123, sofinanciranega s strani Javne agencije za raziskovalno dejavnost, Ministrstva za kulturo ter Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Republike Slovenije.

Strežnik ZRC SAZU Pripombe in predlogi Iskalnik: NEVA