pečênost |
-i; ž, vir: B; povezave:
najdi.si.
|
nôvopečênost |
-i; ž, vir: B; povezave:
najdi.si.
|
opečenost |
ž, vir: N; povezave:
nova beseda
|
zapečênost |
lastnost, značilnost zapečenega:; ž, vir: S; povezave:
sskj,
najdi.si
|
budlan |
prid., vir: I; povezave:
najdi.si
Primer:
Izročilo zdaj oživljajo in na jedilnike prihajajo stare tradicionalne jedi, npr. pečeno krvavško jagnečje stegno, pečene ovčje prsi z mladim stročjim fižolom, ovčji hrbet s krompirjem in korenčkom, ovčja ledvična pečenka ali budlano jagnje.
|
krùh |
1. pečeno živilo iz moke, vode, kvasa:; m, vir: S; povezave:
sskj,
najdi.si
wiki
|
nabodálo |
1. gastr. na žaru pečeno meso, navadno z dodatki, nabodeno na paličici:; s, vir: S; povezave:
sskj,
najdi.si
|
opêči |
1. narediti, da je kaj na površini pečeno:; dov., vir: S; povezave:
sskj,
najdi.si
|
opékati |
delati, da je kaj na površini pečeno:; nedov., vir: S; povezave:
sskj,
najdi.si
|
pecívo |
pečeno živilo iz moke, mleka, sladkorja, maščobe in drugih dodatkov:; s, vir: S; povezave:
sskj,
najdi.si
|
popêči |
1. narediti, da je kaj na površini pečeno:; dov., vir: S; povezave:
sskj,
najdi.si
|
prepêči |
1. narediti, da je kaj popolnoma pečeno:; dov., vir: S; povezave:
sskj,
najdi.si
|
rážnjič |
1. na žaru pečeno svinjsko meso, nabodeno na paličici:; m, vir: S; povezave:
sskj,
najdi.si
|
sesekljanína |
knjiž. {pečeno} sesekljano meso:; ž, vir: S; povezave:
sskj,
najdi.si
|
suhopečen |
prid., vir: N; povezave:
nova beseda
|