besede slovenskega jezika isj zrc sazu

izraz: hašiš   zadetki: 8hášiš  farm. močno mamilo iz indijske konoplje:; m, vir: S; povezave: sskj, najdi.si
hašišar  m, vir: N; povezave: nova beseda
hašišarka  ž, vir: N; povezave: nova beseda
hašišev  prid., vir: N; povezave: nova beseda
hašišin  m, vir: N; povezave: nova beseda
akaneton  m, vir: I; povezave: najdi.si Primer: Marihuana, hašiš, extasy, LSD, heroin, kokain, metadon.; tramal, ketonal, akaneton. To je nekaj od ponudbe, ki je danes na voljo vsakomur.
drogírati  -am; nedov. in dov., vir: B; povezave: nova beseda najdi.si. Primer: Če ti kriminalist najde v avtu ‘tono’ alkohola, ki je, po vseh strokovnih merilih in statistikah, torej znanstveno dokazano, veliko ‘trša’ droga kakor npr. hašiš, si, po slovenskem Zakonu o drogah, vzoren državljan, saj se normalno drogiraš z normalno drogo, s katero se drogirajo tudi vsi politiki, policaji, tožilci, sodniki in fajmoštri. Vsi takoimenovani ‘normalni’.
jóint  žarg. cigareta iz marihuane, hašiša:; m, vir: S; povezave: sskj, najdi.si

( beseda  opis, besedna vrsta, vir, povezave)Viri: S - Slovar slovenskega knjižnega jezika, B - Besedišče slovenskega jezika, N - Nova beseda, I - spletni iskalnik NAJDI.SI.

Seznam besed je nastal v okviru projekta Spletni seznam besed slovenskega jezika, V6-0123, sofinanciranega s strani Javne agencije za raziskovalno dejavnost, Ministrstva za kulturo ter Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Republike Slovenije.

Strežnik ZRC SAZU Pripombe in predlogi Iskalnik: NEVA