grenkéla |
-e; ž, vir: B; povezave:
|
alantonin |
m, vir: I; povezave:
najdi.si
Primer:
Seme vsebuje 35-60% škroba, 6-9% beljakovin, 5-8% maščob, do 13% escina, eskulin, grenke snovi, sterole, flavone, alantonine, adenozin, gvanin, sečna kislina, vitamini B- in K-skupine.
|
grenkôba |
1. lastnost, značilnost grenkega:; ž, vir: S; povezave:
sskj,
najdi.si
|
grênkost |
lastnost, značilnost grenkega 1:; ž, vir: S; povezave:
sskj,
nova beseda,
najdi.si
|
grenkóst |
1. lastnost, značilnost grenkega 2:; ž, vir: S; povezave:
sskj,
nova beseda,
najdi.si
|
luminál |
farm. pomirjevalno in uspavalno sredstvo grenkega okusa:; m, vir: S; povezave:
sskj,
najdi.si
|
pêlin |
1. zdravilna rastlina s svetlo sivimi listi grenkega okusa:; m, vir: S; povezave:
sskj,
najdi.si
|
polgrenek |
prid., vir: N; povezave:
nova beseda
|
žáltav |
1. ki je zaradi razkrajanja maščobe ob stiku z zrakom neprijetnega vonja, pekočega in grenkega okusa:; prid., vir: S; povezave:
sskj,
najdi.si
|
žárek |
ki je zaradi razkrajanja maščobe ob stiku z zrakom neprijetnega vonja, pekočega in grenkega okusa:; prid., vir: S; povezave:
sskj,
najdi.si
wiki
|