zakúha |
gastr. kar se zakuha v vrelo tekočino in je sestavni del jedi:; ž, vir: S; povezave:
sskj,
najdi.si
|
zakúhalica |
-e; ž, vir: B; povezave:
|
zakúhanje |
-a; s, vir: B; povezave:
najdi.si.
|
zakúhati |
1. dati kako živilo v vrelo tekočino, da se v njej skuha in nastane jed:; dov., vir: S; povezave:
sskj,
najdi.si
|
zakuhávanje |
-a; s, vir: B; povezave:
najdi.si.
|
zakuhávati |
dajati kako živilo v vrelo tekočino, da se v njej skuha in nastane jed:; nedov., vir: S; povezave:
sskj,
najdi.si
|
nèzakúhan |
ki ni zakuhan:; prid., vir: S; povezave:
sskj,
najdi.si
|
gódlja |
1. gosta juha, ki ostane po kuhanju krvavic, navadno zakuhana s kašo:; ž, vir: S; povezave:
sskj,
najdi.si
|
máselnik |
1. gastr. močniku podobna jed iz moke, zakuhane v smetano, znana zlasti na Gorenjskem:; m, vir: S; povezave:
sskj,
najdi.si
|
máslovnik |
gastr. močniku podobna jed iz moke, zakuhane v smetano, znana zlasti na Gorenjskem:; m, vir: S; povezave:
sskj,
najdi.si
|
vlívanec |
1. mn. zakuha iz jajc in moke, ki se počasi, v tankem curku vliva v vrelo juho:; m, vir: S; povezave:
sskj,
najdi.si
|