nova beseda iz Slovenije
veliko težav in skupno nalogo, da jo čim bolj | zmehčamo | in ne trgamo sožitja, kolikor ga je še ostalo | D |
porabi teh sredstev tako, da delno tukaj že stvar | zmehčamo, | mislim pa, da bomo lahko skupaj našli rešitev | G |
orodjem za mehčanje, s katerim le za malenkost | zmehčamo | robove med zenico in mrežnico. [rdece 1.tif | P |
učinkov, s katerimi popestrimo videz posnetkov in | zmehčamo | prehode med posameznimi posnetki.Če lahko del | P |
učinkov, s katerimi popestrimo videz posnetkov in | zmehčamo | prehode med posameznimi posnetki.Če lahko del | P |
lahko npr. pri gledanju filmov sliko nekoliko | zmehčamo. | Slika sicer nikakor ni slaba, a tudi ni brez | P |
pa tudi določimo ostrino prikaza (da, recimo, | zmehčamo | sliko, če gledamo film). Slika je zelo kakovostn | P |
načinu za dosvetljevanje (fill-in) in tako | zmehčamo | sence oziroma dosežemo, da razlika med obrazom | P |
primer pšenice, so zanimiv dodatek solatam. | Zmehčamo | jih tako, da jih skuhamo v sopari; s tem jim | P |
1992) svetuje, da zelo suhe rozine pred uporabo | zmehčamo, | in sicer tako, da jih od 10 do 15 minut namakamo | P |
5 minut dušimo, preden se lotimo lupljenja. | Zmehčamo | jo lahko tudi tako, da jo postavimo v lonec | P |
Pripravimo juho iz šitak: na oljčnem olju | zmehčamo | drobno narezano čebulo.Dodamo na koščke narezane | P |
posodi segrejemo pol kozarca vode in na njej | zmehčamo | drobno narezano čebulo.Dodamo skodelico ječmenovih | P |
problematično kožo. Eno ali dve žlički medu | zmehčamo | med prsti in nanesemo na obraz ter po nekaj | P |
pristavimo v osoljeni hladni vodi v posebni kozici in | zmehčamo | v pet minutah v čim manj vode.Korenje in šparglje | P |
Priprava: Koprive operemo in v dveh minutah | zmehčamo | v sopari ali malo vode. Nato jih stresemo na | P |
da se nam lepi na prste. Če je pretrdo, ga | zmehčamo | z vodo, ki jo dodajamo po žličkah.Prevlažnemu | P |
kakava v prahu in 3 dcl mleka. Priprava : Maslo | zmehčamo | na sobni temperaturi.Damo ga v skledo, mu primešamo | P |
striči nohte ‐ vedno naravnost. Ostre robove | zmehčamo | s pilico in celotne nohte pobrusimo s posebno | P |
Blitvo dobro operemo in v dveh ali treh minutah | zmehčamo | v sopari ali minimalni količini vode.Nato jo | P |
Prav tako jih v dveh ali treh minutah nekoliko | zmehčamo | v sopari ali minimalni količini vode.Potem jih | P |
Priprava: Cvetačo ali brokoli dobro operemo in | zmehčamo | v sopari v petih do sedmih minutah.Cvetove položimo | P |
Čebulo narežemo na tanke rezine in nekoliko | zmehčamo | na maščobi, ki je primerna za praženje.Sezamovo | P |
nekaj velikih listov, jim porežemo rebra in jih | zmehčamo | z valjarjem, da se pokaže sok.Nato jih pritrdimo | P |
minut. Nasvet: Sorbet nekoliko odtalimo in | zmehčamo, | prerahljamo z vilicami in naložimo v močno ohlajene | P |
začnemo, kožo omrtvimo s kocko ledu, obrvi pa | zmehčamo | z balzamom ali peno za britje. 7. | P |
g jedilnega olja Priprava obliva: čokolado | zmehčamo | v posodi nad vročo vodo in ji primešamo olje | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |