nova beseda iz Slovenije
slaščičar »Vsa dela nama zaupa, le jufke (tanko | vlečeno testo) | mojster vedno pripravi sam,« povesta njegovi | D |
Življenje pa je kot prekmurska gibanica. | Vlečeno testo | z nadevi, v plasteh.Jabolka, skuta, mak, orehi | D |
začetku kaj narobe, pa bi dobili ven recimo | vlečeno testo | z ocvirki in potem tudi nas ne bi bilo, ki bi | D |
Ali je vaša vloga, gospod Plevelj, da igrate " | vlečeno testo" | tam spredaj, ali kaj je vaša vloga? PODPREDSEDNIC | G |
teh krajev. Naredi se pa tako, da naredimo | vlečeno testo, | ga namažemo s skuto in smetano.Lahko damo vmes | G |
ste z okusom zadovoljni, s tofujem napolnite | vlečeno testo, | ga zvijte in popecite kot zavitek oziroma burek | P |
damo v veliko skledo in jih dobro zmešamo. | Vlečeno testo, | navadno pol kilograma testa sestavlja 5 listov | P |
bralk recept za sirov burek? Menda se uporablja | vlečeno testo, | ki se namaka v skutno maso. Marija iz Šentvida | P |
3 cela jajca dobro zmešamo. Že pripravljeno | vlečeno testo | razvaljamo, vsako plast testa pomočimo v skutno | P |
glas in se zato vse, kar se zelo vleče, a ni | vlečeno testo, | vleče kot ponedeljek.Ponedeljek, s katerim se | P |
čebulo med riž in kuhana jajca. Masa se zvije v | vlečeno testo, | preden se položi na mizo, se lahko kuha kot štruklji | P |
visoko od 7 do 9 centimetrov): krhko testo, | vlečeno testo, | 1,5 kilograma jabolk, 1,2 kilograma skute, 42 | P |
razdelimo mak. Manuela Strmšek je navlažila | vlečeno testo | in z njim pokrila orehe, tretjo plast. Zadnja | P |
košček ali dva privoščite brez slabe vesti ‐ | Vlečeno testo | pripravite iz polnozrnate pirine moke, ne bele | P |
Nasvet: uporabimo lahko tudi že pripravljeno | vlečeno testo. | Okvir: Okusne domače slovenske jedi so posebej | P |
Pripravljeno testo naj počiva pol ure na hladnem. | VLEČENO TESTO | 600 g gladke pšenične moke | P |
Plast testa nabodemo z vilicami. Spočito | vlečeno testo | razvaljamo in namažemo z oljem.Testo dvignemo | P |
Sladka bučna pita Sestavine: | vlečeno testo + | četrtina velike oranžne buče + kg skute + 4 | P |
beljakov. Na pomokanem prtu razgrnemo kupljeno | vlečeno testo. | Pokapljamo ga s staljenim maslom. | P |
krompirjem; začinimo s soljo in mletim poprom. | Vlečeno testo | poljubno oblikujemo in ocvremo v globoki maščobi | P |
zavitki, ki jih imenujejo retaši. Kvašeno ali | vlečeno testo | namažejo z različnimi nadevi, ga zvijejo in spečejo | P |
Priprava | Vlečeno testo: | 40 dag gladke moke | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |