nova beseda iz Slovenije

segrevamo (59)


velja seveda tudi tedaj, kadar vode (ravno) ne      segrevamo      na 100 C, kajti ’Če bi vodo segreli na 100  B
preden začnete resno vaditi? V navadi je, da se      segrevamo      dobro uro.Včasih zadošča manj, odvisno od tega  D
treba v toplo belo vino. Kajti ko vino počasi      segrevamo,      je jastog že pred vreliščem tako pijan, da ničesar  D
vodika. To se zgodi, kadar rastlinsko olje      segrevamo      do visokih temperatur, denimo pri cvrtju.Nenasičene  D
da z njimi z visokimi eksergijskimi izgubami      segrevamo      kondenzat.Te vrste rešitev je bila sprejemljiva  D
Led se tanjša zaradi globalnega segrevanja,      segrevamo      se zaradi nafte, ki jo kurimo vsak dan.Ko bomo  D
kemijsko sestavo, vendar napačno strukturo. Zlitino      segrevamo      in ji dodajamo vodik, tako da se razbije na  D
držalo in lijaček. Vanj vlijemo vosek, ki ga      segrevamo      nad ognjem.Takrat začnemo pisati po jajcu.   G
spreminjamo srčni utrip, uravnavamo krvni tlak,      segrevamo,      ohlajamo telo...Lahko ga pa tudi čistimo.   G
tališče kot baker in če v peči s pomočjo oglja      segrevamo      baker in cinkovo rudo, je težko preprečiti,  G
vsujemo v 200 ml hladne vodo in premešamo. Počasi      segrevamo;      ko zavrne, odstavimo z ognja ter pustimo pokrito  P
spodbudimo k "samozdravljenju". Bazaltne kamne      segrevamo      v vodnem grelcu, v katerem temperatura vode  P
darjeelinga ne previsoke kakovosti. Medtem ko      segrevamo      vodo, dodamo nekaj strtih zrn kardamoma, malce  P
Če mleku dodamo sirišče ali kislino ter ga      segrevamo      na dobrih 30 oC, kazein koagulira - to je osnova  P
čas, da prezračimo, drugače prostore preveč      segrevamo      ali pa ohlajamo. Ali mora pasivna hiša nujno  P
moramo poskrbeti, da kisik ni prisoten, zato les      segrevamo      v različnih medijih: vodni pari, vročem olju  P
sončnih sprejemnikov. Tako s sončno energijo      segrevamo      vodo v hranilniku toplote, s kotlom pa po potrebi  P
v hladno infrardečo savno in telo postopoma      segrevamo.     Pri finski savni velja, da je treba najprej na  P
IR-savne se razlikuje še po tem, da kabine ne      segrevamo,      pravi Božo Vugrinec iz podjetja Libo in doda  P
PRIMERNEJŠA STA STROPNI IN STENSKI, S TOPLOTNO ČRPALKO      SEGREVAMO      NA 35/30 STOPINJ CELZIJA, POLETI PA JO HLADIMO  P
Dobro oprane steklenice položimo v pečico in jih      segrevamo      na temperaturi med 80~ in 90 ~C približno pol  P
Celzija, mišljeno v jedru kosa. Če ga naprej      segrevamo,      pečemo, se vezivno tkivo spreminja v želatino  P
primešamo jajčni kremi. Med mešanjem počasi      segrevamo      v vodni kopeli, vendar ne zavremo, le med mešanjem  P
tekočino, umešamo gladek cmok in ga med mešanjem      segrevamo      minuto.Vroč cmok predenemo takoj v skledo in  P
: Mleko, maslo, sladkor, sol in limonin sok      segrevamo      toliko časa, da se sestavine stopijo.Dodamo  P
pomarančnimi in limoninimi lupinami ter 15 minut      segrevamo,      da se sladkor raztopi. Sestavljanje: biskvit  P
jabolčni kis, jabolčno vino in sladkor v prahu.      Segrevamo      toliko časa, da se sladkor stopi.Odstavimo in  P
in odstavljenemu mleku. Vse skupaj ponovno      segrevamo      na nizkem ognju in obenem mešamo toliko časa  P
prehajanju iz tekočega v plinasto stanje, ko jo      segrevamo,      volumsko močno razširi.Pojav je seveda nekaj  P
tekočino za smuči, lahko tudi tako, da jo rahlo      segrevamo      (previdno, da ne zažgemo drsne obloge) z gorilnikom  P
zanimivo, ker pozimi pokurimo več, zato da se      segrevamo      v mrazu.Vsekakor h kopičenju kilogramov pozimi  P
leži pod nivojem srca. Rane ne zarezujemo,      segrevamo      in ne poskušamo z usti izsesati strupa.Lahko  P
premika. Drsno ploskev očistimo tako, da jo rahlo      segrevamo      z gorilnikom in obrišemo s čisto krpo, ali uporabimo  P
pisala damo malo čebeljega voska in nato pisalo      segrevamo      nad čajno svečko, da se vosek v livčku raztopi  P
Preliv pripravimo na zelo blagi temperaturi.      Segrevamo      3 dcl mleka, 6 dag masla, 6 dag čokolade, 2  P
postavljeni v večjo, v kateri je voda. Večjo posodo      segrevamo      na štedilniku, manjša pa se ne sme dotikati  P
Pravi, da pečico povsem po nepotrebnem vnaprej      segrevamo,      pri čemer smo še negospodarni z energijo.Recepti  P
damo mleko in riž. Pristavimo in med mešanjem      segrevamo,      da mleko zavre.Dodamo limonino lupino.   P
Maslo narežemo na koščke, damo v kozico in      segrevamo      na šibkem ognju, da se stali. Pustimo, da se  P
mehek. Medtem damo maslo v manjšo ponev in ga      segrevamo      na zmernem ognju, da se stali.Dodamo odcejene  P
zelenjave. - Maslo, ki ga na zmernem ognju      segrevamo,      da svetlo porjavi, dobi z zlato lešnikovo barvo  P
Vse skupaj postavimo na majhen plamen ter      segrevamo      in obenem stepamo toliko časa, da dobimo gosto  P
pa postavimo nad kozico z vročo vodo. Počasi      segrevamo,      da se čokolada stali.Ubijemo jajca in ločimo  P
čokolado sesekljamo, damo v majhno kozico in počasi      segrevamo      na štedilniku.Mešamo, da se čokolada stali.  P
kot 50 ~C, zato zelenjavnih sokov nikoli ne      segrevamo.     Pomembno pravilo, ki zagotavlja, da sokovi ohranijo  P
lističe prepražimo v teflonski ponvi brez maščobe.      Segrevamo      jih na šibkem ognju, da bledo zarumenijo in  P
zarumenijo in postanejo aromatični. Če jih      segrevamo      na premočnem ognju, jih lahko prežgemo in postanejo  P
postavimo v večjo kozico vroče vode. Med mešanjem      segrevamo,      da tekočina nekoliko povre in dobimo kremasto  P
kozico postavimo v večjo kozico z vročo vodo.      Segrevamo,      da začne omaka vreti.Odstavimo.  P
vroča voda. Pristavimo na štedilnik in počasi      segrevamo,      pri tem pa mešamo z metlico in sprva po kapljicah  P
Dodamo tudi kokosovo mast.      Segrevamo      na najmanjši temperaturi, da se čokolada stali  P
koščke, drugi dve ožamemo. Omenjene sestavine      segrevamo      15 minut.Postopoma dodamo želirni sladkor in  P
mleko in sladkor v prahu. Pristavimo in počasi      segrevamo.      Vmes nekajkrat premešamo z leseno kuhalnico  P
hladne premešamo in postavimo na štedilnik.      Segrevamo      jih toliko časa, da zavrejo, in jih tako kuhamo  P
kalčkov alfalfa Priprava: Miso in juho počasi      segrevamo      (ne sme zavreti!), dokler se pasta miso povsem  P
rumenjakoma. Gladko zmešamo in med mešanjem      segrevamo,      da mleko zavre.Takoj odstavimo.  P
postavimo nad večjo kozico z vročo vodo ali jo      segrevamo      na šibkem ognju, da se razpusti. Primešamo smetano  P
kozico, prilijemo mleko in pristavimo. Počasi      segrevamo,      da se čokolada razpusti. Odstavimo.  P
z 1 cimetovo paličico. Pristavimo in počasi      segrevamo,      da sladkor karamelizira.Previdno prilijemo 50  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA