nova beseda iz Slovenije
velja seveda tudi tedaj, kadar vode (ravno) ne | segrevamo | na 100 C, kajti ’Če bi vodo segreli na 100 | B |
preden začnete resno vaditi? V navadi je, da se | segrevamo | dobro uro.Včasih zadošča manj, odvisno od tega | D |
treba v toplo belo vino. Kajti ko vino počasi | segrevamo, | je jastog že pred vreliščem tako pijan, da ničesar | D |
vodika. To se zgodi, kadar rastlinsko olje | segrevamo | do visokih temperatur, denimo pri cvrtju.Nenasičene | D |
da z njimi z visokimi eksergijskimi izgubami | segrevamo | kondenzat.Te vrste rešitev je bila sprejemljiva | D |
Led se tanjša zaradi globalnega segrevanja, | segrevamo | se zaradi nafte, ki jo kurimo vsak dan.Ko bomo | D |
kemijsko sestavo, vendar napačno strukturo. Zlitino | segrevamo | in ji dodajamo vodik, tako da se razbije na | D |
držalo in lijaček. Vanj vlijemo vosek, ki ga | segrevamo | nad ognjem.Takrat začnemo pisati po jajcu. | G |
spreminjamo srčni utrip, uravnavamo krvni tlak, | segrevamo, | ohlajamo telo...Lahko ga pa tudi čistimo. | G |
tališče kot baker in če v peči s pomočjo oglja | segrevamo | baker in cinkovo rudo, je težko preprečiti, | G |
vsujemo v 200 ml hladne vodo in premešamo. Počasi | segrevamo; | ko zavrne, odstavimo z ognja ter pustimo pokrito | P |
spodbudimo k "samozdravljenju". Bazaltne kamne | segrevamo | v vodnem grelcu, v katerem temperatura vode | P |
darjeelinga ne previsoke kakovosti. Medtem ko | segrevamo | vodo, dodamo nekaj strtih zrn kardamoma, malce | P |
Če mleku dodamo sirišče ali kislino ter ga | segrevamo | na dobrih 30 oC, kazein koagulira - to je osnova | P |
čas, da prezračimo, drugače prostore preveč | segrevamo | ali pa ohlajamo. Ali mora pasivna hiša nujno | P |
moramo poskrbeti, da kisik ni prisoten, zato les | segrevamo | v različnih medijih: vodni pari, vročem olju | P |
sončnih sprejemnikov. Tako s sončno energijo | segrevamo | vodo v hranilniku toplote, s kotlom pa po potrebi | P |
v hladno infrardečo savno in telo postopoma | segrevamo. | Pri finski savni velja, da je treba najprej na | P |
IR-savne se razlikuje še po tem, da kabine ne | segrevamo, | pravi Božo Vugrinec iz podjetja Libo in doda | P |
PRIMERNEJŠA STA STROPNI IN STENSKI, S TOPLOTNO ČRPALKO | SEGREVAMO | NA 35/30 STOPINJ CELZIJA, POLETI PA JO HLADIMO | P |
Dobro oprane steklenice položimo v pečico in jih | segrevamo | na temperaturi med 80~ in 90 ~C približno pol | P |
Celzija, mišljeno v jedru kosa. Če ga naprej | segrevamo, | pečemo, se vezivno tkivo spreminja v želatino | P |
primešamo jajčni kremi. Med mešanjem počasi | segrevamo | v vodni kopeli, vendar ne zavremo, le med mešanjem | P |
tekočino, umešamo gladek cmok in ga med mešanjem | segrevamo | minuto.Vroč cmok predenemo takoj v skledo in | P |
: Mleko, maslo, sladkor, sol in limonin sok | segrevamo | toliko časa, da se sestavine stopijo.Dodamo | P |
pomarančnimi in limoninimi lupinami ter 15 minut | segrevamo, | da se sladkor raztopi. Sestavljanje: biskvit | P |
jabolčni kis, jabolčno vino in sladkor v prahu. | Segrevamo | toliko časa, da se sladkor stopi.Odstavimo in | P |
in odstavljenemu mleku. Vse skupaj ponovno | segrevamo | na nizkem ognju in obenem mešamo toliko časa | P |
prehajanju iz tekočega v plinasto stanje, ko jo | segrevamo, | volumsko močno razširi.Pojav je seveda nekaj | P |
tekočino za smuči, lahko tudi tako, da jo rahlo | segrevamo | (previdno, da ne zažgemo drsne obloge) z gorilnikom | P |
zanimivo, ker pozimi pokurimo več, zato da se | segrevamo | v mrazu.Vsekakor h kopičenju kilogramov pozimi | P |
leži pod nivojem srca. Rane ne zarezujemo, | segrevamo | in ne poskušamo z usti izsesati strupa.Lahko | P |
premika. Drsno ploskev očistimo tako, da jo rahlo | segrevamo | z gorilnikom in obrišemo s čisto krpo, ali uporabimo | P |
pisala damo malo čebeljega voska in nato pisalo | segrevamo | nad čajno svečko, da se vosek v livčku raztopi | P |
Preliv pripravimo na zelo blagi temperaturi. | Segrevamo | 3 dcl mleka, 6 dag masla, 6 dag čokolade, 2 | P |
postavljeni v večjo, v kateri je voda. Večjo posodo | segrevamo | na štedilniku, manjša pa se ne sme dotikati | P |
Pravi, da pečico povsem po nepotrebnem vnaprej | segrevamo, | pri čemer smo še negospodarni z energijo.Recepti | P |
damo mleko in riž. Pristavimo in med mešanjem | segrevamo, | da mleko zavre.Dodamo limonino lupino. | P |
Maslo narežemo na koščke, damo v kozico in | segrevamo | na šibkem ognju, da se stali. Pustimo, da se | P |
mehek. Medtem damo maslo v manjšo ponev in ga | segrevamo | na zmernem ognju, da se stali.Dodamo odcejene | P |
zelenjave. - Maslo, ki ga na zmernem ognju | segrevamo, | da svetlo porjavi, dobi z zlato lešnikovo barvo | P |
Vse skupaj postavimo na majhen plamen ter | segrevamo | in obenem stepamo toliko časa, da dobimo gosto | P |
pa postavimo nad kozico z vročo vodo. Počasi | segrevamo, | da se čokolada stali.Ubijemo jajca in ločimo | P |
čokolado sesekljamo, damo v majhno kozico in počasi | segrevamo | na štedilniku.Mešamo, da se čokolada stali. | P |
kot 50 ~C, zato zelenjavnih sokov nikoli ne | segrevamo. | Pomembno pravilo, ki zagotavlja, da sokovi ohranijo | P |
lističe prepražimo v teflonski ponvi brez maščobe. | Segrevamo | jih na šibkem ognju, da bledo zarumenijo in | P |
zarumenijo in postanejo aromatični. Če jih | segrevamo | na premočnem ognju, jih lahko prežgemo in postanejo | P |
postavimo v večjo kozico vroče vode. Med mešanjem | segrevamo, | da tekočina nekoliko povre in dobimo kremasto | P |
kozico postavimo v večjo kozico z vročo vodo. | Segrevamo, | da začne omaka vreti.Odstavimo. | P |
vroča voda. Pristavimo na štedilnik in počasi | segrevamo, | pri tem pa mešamo z metlico in sprva po kapljicah | P |
Dodamo tudi kokosovo mast. | Segrevamo | na najmanjši temperaturi, da se čokolada stali | P |
koščke, drugi dve ožamemo. Omenjene sestavine | segrevamo | 15 minut.Postopoma dodamo želirni sladkor in | P |
mleko in sladkor v prahu. Pristavimo in počasi | segrevamo. | Vmes nekajkrat premešamo z leseno kuhalnico | P |
hladne premešamo in postavimo na štedilnik. | Segrevamo | jih toliko časa, da zavrejo, in jih tako kuhamo | P |
kalčkov alfalfa Priprava: Miso in juho počasi | segrevamo | (ne sme zavreti!), dokler se pasta miso povsem | P |
rumenjakoma. Gladko zmešamo in med mešanjem | segrevamo, | da mleko zavre.Takoj odstavimo. | P |
postavimo nad večjo kozico z vročo vodo ali jo | segrevamo | na šibkem ognju, da se razpusti. Primešamo smetano | P |
kozico, prilijemo mleko in pristavimo. Počasi | segrevamo, | da se čokolada razpusti. Odstavimo. | P |
z 1 cimetovo paličico. Pristavimo in počasi | segrevamo, | da sladkor karamelizira.Previdno prilijemo 50 | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |