nova beseda iz Slovenije
sesekljati, dušiti na malem ognju, zdrobiti, | pretlačiti, | v vrelem olju ocvreti in podobno.In zato ni | D |
sva jo jedla pri stricu Juriju, pa ne morem | pretlačiti | jabolk.. kaj naj naredim?Kako? | G |
jih nato skuhati ter očistiti, na koncu pa | pretlačiti | in zaliti z olivnim oljem.Ko vse to pospravite | P |
jajc uporabimo samo rumenjaka. Treba ju je | pretlačiti | skozi grobo cedilo.Dva stroka česna stisnemo | P |
kuhar grahove lupine po električnem mletju še | pretlačiti | skozi tanko sito ali ne ... Sestavine kuharja | P |
toda grozljivo osamljen! Ženske je treba » | pretlačiti« | v politiko, da se zavemo, kje smo.V Sobotni | P |
na rezine in dobro skuhamo, da jih bo mogoče | pretlačiti. | Potem sok stehtamo, dodamo sladkor ter dolgo | P |
dni. Vsak dan jo je treba še dva- do trikrat | pretlačiti; | to storite, ko začne vzhajati.Po treh do štirih | P |
narezano bučo dušiti do mehkega v sopari, nato pa | pretlačiti | v pire. Tako se ohranijo vitamini in rudninske | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |