nova beseda iz Slovenije
nosu zavita v krzno, Roger Snafu, to pot so to | pinjole, | ti znanstveniki res niso slabo preskrbljeni | A |
rezini, 1 strok vanilije. V skledi zmešamo | pinjole, | orehe, sladkor in limonino lupino (nekateri | D |
borovcih, veliki storži, iz katerih izbezaš | pinjole, | vrsta za kosilo in večerjo.Pred zajtrkom vonj | D |
pridelave izjemno samosvoje in trmaste avtohtone | pinjole. | «Letos so sicer na dobrih 18 hektarjih pridelali | D |
pet sestavin - bazilika, olivno olje, sir, | pinjole, | česen - nič kuhanja in že imate omako, ki je | D |
da z zapestjem ves čas krožite, sol, česen in | pinjole. | Sol je seveda morska, pinjole so lahko suho popečene | D |
sol, česen in pinjole. Sol je seveda morska, | pinjole | so lahko suho popečene, kar jim da bolj zaokrožen | D |
Počakate 10 minut. Medtem spražite | pinjole, | sesekljate šalotko in narežete redkvice na tanke | P |
Ohladite in potresete z mandeljni. | Pinjole | Če človek izjavi, da ima rad pinjole, je tako | P |
Pinjole Če človek izjavi, da ima rad | pinjole, | je tako, kot da bi rekel, da so mu pri srcu | P |
med seboj zelo razlikujejo. Podobno velja za | pinjole. | Strokovnjaki vedo povedati, kje je pinjola dozorela | P |
Te posušijo na soncu in šele potem izločijo | pinjole. | Izjemno trde lupine, ki obdajajo nežna jedrca | P |
hitro popražite čebulo, bučke, kuhan grah in | pinjole. | Solite ter začinite in po treh, štirih minutah | P |
kaže, da nekatere maščobne kisline iz korejske | pinjole | pomagajo pri zmanjševanju teka.Pinjole, ki so | P |
korejske pinjole pomagajo pri zmanjševanju teka. | Pinjole, | ki so glavna sestavina znane italijanske omake | P |
dokazali, da nekatere maščobne kisline iz korejske | pinjole | spodbujajo izločanje hormona CCK (holecistokinin | P |
sestavina v olju je "pinolenska" kislina, ki je | pinjole | korejskega bora vsebujejo kar 42-krat več kot | P |
korejskega bora vsebujejo kar 42-krat več kot | pinjole | sredozemskega bora.Pinolenska kislina zavira | P |
Sibirska »cedra« | Pinjole | z druge strani Urala Odkar je pri nas na voljo | P |
a tudi z njihovim hladno stisnjenim oljem. | Pinjole | so oluščena semena pinije, sredozemske vrste | P |
zaslugi sončničnega olja, zelo dobrodošlo. Ker | pinjole | in semena drugih vrst bora, skupaj s semeni | P |
nenasičenih maščob so semena sibirskega bora, tako kot | pinjole, | zelo občutljiva za oksidacijo in kmalu postanejo | P |
je jed že na krožniku. Po zdravilni plati se | pinjole, | semena sibirskega bora in drugih vrst borov | P |
mandlji in mandljevo maslo, lešniki, makadamija, | pinjole, | sezamova semena in sezamovo maslo. Vsi oreščki | P |
ali olivnega olja. V isti ponvi lahno pražimo | pinjole, | ki jim za nekaj sekund dodamo drobno narezan | P |
in oreški (orehi, lešniki, mandlji, arašidi, | pinjole) | .Tako bomo poletje preživeli v dobri psihofizični | P |
grobo sesekljamo. Baziliko, česen, sol, poper, | pinjole | in obe vrsti sira gladko obdelamo v električnem | P |
omako. Dodamo še olje in neluščen sezam ali | pinjole. | Testenine kuhamo kakšno minuto dlje, kot piše | P |
mandlji, indijski oreški, bučnice, sončnice, | pinjole, | pistacije ipd., vse v nesoljenem in nepraženem | P |
segrejemo olje. Dodamo krušne kocke, česen in | pinjole | ter jih med mešanjem na srednje močni vročini | P |
pretrgamo ali prerežemo. Dodamo pistacije ali | pinjole. | Malo ohlajene vode, v kateri se je skuhala pira | P |
prav tako grobo sesekljamo. Baziliko, česen, | pinjole | in pekorino damo v hitri sekljalnik in drobno | P |
(po želji). Priprava: V suhi ponvi pražimo | pinjole, | da nekoliko porjavijo.Ribje fileje operemo in | P |
umetnijo boste potresli še na maslu zarumenele | pinjole | in sveže nastrgan parmezan.Za popolno dekoracijo | P |
Namesto mocarele lahko vzamemo mlete orehe ali | pinjole, | jih zmešamo z nastrganim hrenom (lahko iz tube | P |
maslo, za dodaten okus pa so poskrbele pražene | pinjole. | K chardonnayju letnika 2006 Tomaža Priniča | P |
Dodajamo jim sončnična semena, bučnice, orehe, | pinjole, | posipamo z makom, začinimo z janežem, kumino | P |
sladkor, rozine, jajca, maslo, sončnično olje, | pinjole, | mleko, sol, limonov sirup ali lupina in vanilja | P |
namazali genovski pesto. Bazilika, oljčno olje in | pinjole; | to bo razburljivo pometlo s konkurenco.Tretja | P |
popražite na žlici olivnega olja, posolite, dodajte | pinjole | ali lešnike (ali kakšne druge oreške) in pojejte | P |
krožnik, zapečena stran je obrnjena navzgor. | Pinjole | naj ostanejo v ponvi.Dodamo preostalo žlico | P |
listov nastaja dišeča zelena masa. - Nato dodamo | pinjole. | Vonj borovih semen oplemeniti strta zelišča in | P |
ugriz. V teflonski ponvi brez maščobe prepražimo | pinjole | (ali sončnična semena), da zlato zarumenijo | P |
in 5 minut kuhamo na šibkem ognju. Bageto in | pinjole | popečemo. Zelišča nasekljamo in skupaj z mlekom | P |
sredico. V ponvi brez maščobe svetlo prepražimo | pinjole. | Zeliščno mešanico in pinjole gladko razmešamo | P |
svetlo prepražimo pinjole. Zeliščno mešanico in | pinjole | gladko razmešamo s sirčkom.Solimo, popramo in | P |
premažemo jabolka z marmelado. Na vrh potresemo | pinjole, | posipamo tudi s sladkorjem v prahu.Pogačo pečemo | P |
olupljene lešnike, grobo sesekljana orehova jedrca, | pinjole | in pistacije.Nadevana jabolka pokrijemo s pokrovi | P |
minut. Medtem v vroči ponvi brez olja pražite | pinjole | toliko časa, da porumenijo.S paličnim mešalnikom | P |
poprajte. Na juho potresite rezine redkvice, | pinjole | in krešo. 2. DAN | P |
od 2 do 3 minute. Dodamo iztisnjene rozine in | pinjole | ter pražimo še 5 minut.V osoljenem kropu skuhamo | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |