nova beseda iz Slovenije

pinjole (51)


nosu zavita v krzno, Roger Snafu, to pot so to      pinjole,      ti znanstveniki res niso slabo preskrbljeni  A
rezini, 1 strok vanilije. V skledi zmešamo      pinjole,      orehe, sladkor in limonino lupino (nekateri  D
borovcih, veliki storži, iz katerih izbezaš      pinjole,      vrsta za kosilo in večerjo.Pred zajtrkom vonj  D
pridelave izjemno samosvoje in trmaste avtohtone      pinjole.     «Letos so sicer na dobrih 18 hektarjih pridelali  D
pet sestavin - bazilika, olivno olje, sir,      pinjole,      česen - nič kuhanja in že imate omako, ki je  D
da z zapestjem ves čas krožite, sol, česen in      pinjole.     Sol je seveda morska, pinjole so lahko suho popečene  D
sol, česen in pinjole. Sol je seveda morska,      pinjole      so lahko suho popečene, kar jim da bolj zaokrožen  D
Počakate 10 minut. Medtem spražite      pinjole,      sesekljate šalotko in narežete redkvice na tanke  P
Ohladite in potresete z mandeljni.      Pinjole      Če človek izjavi, da ima rad pinjole, je tako  P
Pinjole Če človek izjavi, da ima rad      pinjole,      je tako, kot da bi rekel, da so mu pri srcu  P
med seboj zelo razlikujejo. Podobno velja za      pinjole.     Strokovnjaki vedo povedati, kje je pinjola dozorela  P
Te posušijo na soncu in šele potem izločijo      pinjole.     Izjemno trde lupine, ki obdajajo nežna jedrca  P
hitro popražite čebulo, bučke, kuhan grah in      pinjole.     Solite ter začinite in po treh, štirih minutah  P
kaže, da nekatere maščobne kisline iz korejske      pinjole      pomagajo pri zmanjševanju teka.Pinjole, ki so  P
korejske pinjole pomagajo pri zmanjševanju teka.      Pinjole,      ki so glavna sestavina znane italijanske omake  P
dokazali, da nekatere maščobne kisline iz korejske      pinjole      spodbujajo izločanje hormona CCK (holecistokinin  P
sestavina v olju je "pinolenska" kislina, ki je      pinjole      korejskega bora vsebujejo kar 42-krat več kot  P
korejskega bora vsebujejo kar 42-krat več kot      pinjole      sredozemskega bora.Pinolenska kislina zavira  P
Sibirska »cedra«      Pinjole      z druge strani Urala Odkar je pri nas na voljo  P
a tudi z njihovim hladno stisnjenim oljem.      Pinjole      so oluščena semena pinije, sredozemske vrste  P
zaslugi sončničnega olja, zelo dobrodošlo. Ker      pinjole      in semena drugih vrst bora, skupaj s semeni  P
nenasičenih maščob so semena sibirskega bora, tako kot      pinjole,      zelo občutljiva za oksidacijo in kmalu postanejo  P
je jed že na krožniku. Po zdravilni plati se      pinjole,      semena sibirskega bora in drugih vrst borov  P
mandlji in mandljevo maslo, lešniki, makadamija,      pinjole,      sezamova semena in sezamovo maslo. Vsi oreščki  P
ali olivnega olja. V isti ponvi lahno pražimo      pinjole,      ki jim za nekaj sekund dodamo drobno narezan  P
in oreški (orehi, lešniki, mandlji, arašidi,      pinjole)     .Tako bomo poletje preživeli v dobri psihofizični  P
grobo sesekljamo. Baziliko, česen, sol, poper,      pinjole      in obe vrsti sira gladko obdelamo v električnem  P
omako. Dodamo še olje in neluščen sezam ali      pinjole.     Testenine kuhamo kakšno minuto dlje, kot piše  P
mandlji, indijski oreški, bučnice, sončnice,      pinjole,      pistacije ipd., vse v nesoljenem in nepraženem  P
segrejemo olje. Dodamo krušne kocke, česen in      pinjole      ter jih med mešanjem na srednje močni vročini  P
pretrgamo ali prerežemo. Dodamo pistacije ali      pinjole.     Malo ohlajene vode, v kateri se je skuhala pira  P
prav tako grobo sesekljamo. Baziliko, česen,      pinjole      in pekorino damo v hitri sekljalnik in drobno  P
(po želji). Priprava: V suhi ponvi pražimo      pinjole,      da nekoliko porjavijo.Ribje fileje operemo in  P
umetnijo boste potresli še na maslu zarumenele      pinjole      in sveže nastrgan parmezan.Za popolno dekoracijo  P
Namesto mocarele lahko vzamemo mlete orehe ali      pinjole,      jih zmešamo z nastrganim hrenom (lahko iz tube  P
maslo, za dodaten okus pa so poskrbele pražene      pinjole.      K chardonnayju letnika 2006 Tomaža Priniča  P
Dodajamo jim sončnična semena, bučnice, orehe,      pinjole,      posipamo z makom, začinimo z janežem, kumino  P
sladkor, rozine, jajca, maslo, sončnično olje,      pinjole,      mleko, sol, limonov sirup ali lupina in vanilja  P
namazali genovski pesto. Bazilika, oljčno olje in      pinjole;      to bo razburljivo pometlo s konkurenco.Tretja  P
popražite na žlici olivnega olja, posolite, dodajte      pinjole      ali lešnike (ali kakšne druge oreške) in pojejte  P
krožnik, zapečena stran je obrnjena navzgor.      Pinjole      naj ostanejo v ponvi.Dodamo preostalo žlico  P
listov nastaja dišeča zelena masa. - Nato dodamo      pinjole.     Vonj borovih semen oplemeniti strta zelišča in  P
ugriz. V teflonski ponvi brez maščobe prepražimo      pinjole      (ali sončnična semena), da zlato zarumenijo  P
in 5 minut kuhamo na šibkem ognju. Bageto in      pinjole      popečemo. Zelišča nasekljamo in skupaj z mlekom  P
sredico. V ponvi brez maščobe svetlo prepražimo      pinjole.     Zeliščno mešanico in pinjole gladko razmešamo  P
svetlo prepražimo pinjole. Zeliščno mešanico in      pinjole      gladko razmešamo s sirčkom.Solimo, popramo in  P
premažemo jabolka z marmelado. Na vrh potresemo      pinjole,      posipamo tudi s sladkorjem v prahu.Pogačo pečemo  P
olupljene lešnike, grobo sesekljana orehova jedrca,      pinjole      in pistacije.Nadevana jabolka pokrijemo s pokrovi  P
minut. Medtem v vroči ponvi brez olja pražite      pinjole      toliko časa, da porumenijo.S paličnim mešalnikom  P
poprajte. Na juho potresite rezine redkvice,      pinjole      in krešo. 2. DAN   P
od 2 do 3 minute. Dodamo iztisnjene rozine in      pinjole      ter pražimo še 5 minut.V osoljenem kropu skuhamo  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA