nova beseda iz Slovenije
Delavci na farmi jim na skalovje ponavadi vržejo | piščančje meso, | če pa so plazilci še lačni, si lahko »postrežejo | D |
ki je belo in še najbolj spominja na dobro | piščančje meso, | pripravijo eno od številnih jedi z menuja, kožo | D |
kakovostno meso, predvsem puranje prsi, belo | piščančje meso, | svinjski file, svinjske zrezke in svinjsko zarebrnico | D |
Argu. Dodatno imamo še posebno skladišče za | piščančje meso, | večjo in manjšo hladilnico.Novi so, kar zadeva | D |
200 izbranih slovenskih prodajnih mest tudi | piščančje meso | iz proste reje in kupci zahtevajo več, kot Perutnina | D |
Bistven je okus Goveje in | piščančje meso | sta bila leta 1999 in 2000 najbolj priljubljena | D |
postrežejo svetlo omako in morda v sopari kuhano | piščančje meso. | Multimilijonar dobrotnik | D |
najprej poročali, ampak kar petsto ton. Jajca, | piščančje meso | in drugo, kar naj bi bilo zastrupljeno z nevarnim | D |
vedeli za razvoj in okušali že od leta 1959 | piščančje meso | in potem tudi izdelke ter jedilna jajca Jate | D |
skupaj z vodo vbrizgajo kokošim. »Predelano« | piščančje meso | so odkrili tudi na Irskem, kjer so inšpektorji | D |
zavreči drago meso, a je pravkar prebrala, da je | piščančje meso | na Kitajskem polno antibiotikov, in se je odločila | D |
prepričati prijatelju, naj v hamburgerje doda | piščančje meso, | in kmalu so ti postali velikanska prodajna uspešnica | D |
nekaterih sirov, rafinirano rastlinsko olje, | piščančje meso | in žive živali. Ministra sta zato predlagala | D |
kilogramov rib. Edino, kar so še jedli, je bilo | piščančje meso. | Otroci in žena so bili na Hornu osem mesecev | D |
naposled lahko okusili ameriško pšenico, koruzo, | piščančje meso, | jabolka, jajca in maslo.Če gre sklepati po prvih | D |
Foto AP Hamburger, | piščančje meso | s paradižnikom, sušenim na soncu, mehiška omaka | D |
morda tako izdelke Mesne industrije Radgona kot | piščančje meso | in izdelke Agromerkurja prodajali pod isto blagovno | D |
in svinjskega, govejega in piščančjega mesa. | Piščančje meso | smo v načrte vključili pozneje, po povezavi Mira | D |
vsako od selekcij. V glavnem bo na jedilniku | piščančje meso. | Suša ogroža tekmo s Francijo | D |
pečenih piščancih. To je samo dokaz več, da je | piščančje meso | najpopularnejša mesna jed v svetovnem merilu | D |
pripadnic 31 vrst. Večjim plazilcem je priskrbel | piščančje meso | in jagodičje, drugim pa sveže termite.Nastanil | D |
Franc Milošič Uničili Perutninino | piščančje meso | Sarajevo, Ptuj - | D |
pa pet. Tajske oblasti prepričujejo ljudi, da | piščančje meso | ni nevarno.Pred kmetijskim ministrstvom so delili | D |
drugih. V LR Kitajski voditelji zaman javno jedo | piščančje meso, | da bi pomirili prebivalstvo: čedalje več ljudi | D |
so na japonskih mizah najpogosteje svinjina, | piščančje meso | in govedina.Pred osmimi leti so Japonci kupili | D |
živila, predvsem pa sladkor (za 50 odstotkov), | piščančje meso ( | od 35 do 40 odstotkov), pa tudi svinjsko mesto | D |
trgovinskimi centri. V Nemčiji je goveje in | piščančje meso | 2,5-krat dražje kakor na Poljskem, svinjsko meso | D |
mlečnih izdelkih iz Poljske. Podražilo se je celo | piščančje meso, | čeprav so nam kmetijski strokovnjaki obljubljali | D |
zaradi ptičje gripe prepovedano uvažati piščance, | piščančje meso | in druge izdelke, pa tudi žive živali in ptice | D |
40 ton zamrznjenih rac. Ilegalno pripeljano | piščančje meso | v prvem tovoru je bilo menda brazilskega porekla | D |
standard kakovosti za svinjsko meso (pigi) in | piščančje meso ( | domači gorički piščanec).Novembra bo MIR odprl | D |
amerikanizirano različico sušija: kuhano svinjino ali | piščančje meso, | zavito v stoodstotno embalažo iz rastlin, podobno | D |
izdelki, koščičasto saje pa jajca, soja, tuna in | piščančje meso. | Takšen večerni obrok naj bo majhen. | D |
v Ljubljani imajo v zamrzovalnikih večinoma | piščančje meso | slovenskega proizvajalca). Na pristojnih republišk | D |
Soboški Agromerkur Naložbe za kakovostno | piščančje meso | Podjetje je dobilo mednarodni certifikat za | D |
za človeka varno prehrano. Agromerkurjevo | piščančje meso | je najvišjo oceno dobilo od strokovnjakov francoske | D |
razsek, mariniranje in konfekcioniranje mesa). | Piščančje meso | za proizvodnjo salam in klobas prodajajo Mesni | D |
bolezen ne prenaša na človeka in da je varno jesti | piščančje meso | Rim - | D |
prehranjevalne navade in da je varno uživati | piščančje meso | in tudi jajca, le primerno jih je treba speči | D |
25 odstotkov več. Za toliko bo dražje tudi | piščančje meso, | vendar samo septembra.Perutninarji popravek cen | D |
do 25. Večina je domnevala, da je bilo krivo | piščančje meso. | B. Š. | D |
Sarajevo - Sveže | piščančje meso | Perutnine iz klavnice v Srbcu (v Republiki srbski | D |
času je v trgovinah v BiH ponovno v prodaji | piščančje meso | s tržno oznako Perutnine.Gre za piščance, ki | D |
vseh obrokov, in to do najmanjše podrobnosti. | Piščančje meso | bo moralo biti brez kosti in kože ... Vstopnice | D |
mlečni proizvodi v lasti Ljubljanskih mlekarn in | piščančje meso | iz obnovljene tovarne in klavnice v Srbcu, ki | D |
izdelujejo tudi krmila. Zato se bo najbolj podražilo | piščančje meso, | dražja žita bodo vplivala tudi na ceno druge | D |
pa se je močno podražila hrana. Svinjsko in | piščančje meso | se je podražilo za 49 odstotkov, olje za 34,6 | D |
fižol za 14,9 odstotka, krompir za 9,5 odstotka, | piščančje meso | za 7,6 odstotka, električna energija pa je dražja | D |
petič vprašala tako resno, da sem nehala jesti | piščančje meso | s čilijem in postavila paličice na rob krožnička | D |
posebej. Če je podkupil samo za ovčetino in | piščančje meso, | ne sme prodajati nič drugega.Tudi zato je v Rimu | D |
Hongkonžane do tega, da bodo spet začeli uživati | piščančje meso. | ZORANA BAKOVIČ | D |
vitamina B6 pa so govedina, žita, krompir, banane, | piščančje meso, | mleko in tunina.Na podlagi izsledkov raziskovalci | D |
S.) V zamrzovalni omari je bilo oporečno | piščančje meso | Inšpektorici sta v trgovini našli oporečno | D |
inšpektorica našla v njeni trgovini v Radohovi vasi | piščančje meso | s pretečenim rokom trajanja, kar velja za higiensko | D |
skrbel varnostnik. Vsak dan ji je prinašal sveže | piščančje meso | in vodo.Ko je ujedo našel veterinar, je tehtala | D |
letoma so v naših trgovinah začeli prodajati | piščančje meso | v polivinilnih vrečkah, na katerih z od daleč | D |
svetim krokodilom sveže ovčje, goveje, kamelje in | piščančje meso. | Prihajajo stari in mladi. | D |
enak za govedo in za prašiče, za puranje in | piščančje meso. | Vse, kar pride noter, se analizira na vse, kar | D |
povzročajo enako skrb belgijsko zastrupljeno | piščančje meso, | jajca in morda tudi drugi mesni izdelki z nezaželenim | D |
okužbe s kampilobaktrom toplotno premalo obdelano | piščančje meso. | Bolezen se lahko prenaša tudi neposredno z dotikom | D |
možnosti pri izvozu v EU, navsezadnje pa je | piščančje meso | nadvse zanimivo tudi za arabski svet.Zakaj se | D |
dražji od 750 tolarjev. Presenetljivo je, da je | piščančje meso | dražje.Nova šansa za primorske in štajerske rejce | D |
grame maščob na sto gramov, kar je pol manj kot | piščančje meso. | Pri tem pa ima dvakrat več kalorij (120 na 100 | D |
uvoza slovenske kmetijske mehanizacije in hrane ( | piščančje meso | iz Slovenije v Črni gori že zamenjujejo za južno | D |
predstavlja 40% vsega v Sloveniji proizvedenega mesa. | Piščančje meso | je edino meso v Sloveniji, ki se kontinuirano | G |
V Sloveniji proizvajalci izvoznih spodbud za | piščančje meso | nimajo, zato so v primerjavi z dobavitelji drugih | G |
nasprotju z določbami tega zakona. Mi vsi poznamo | piščančje meso, | ki ga jemo.Vi veste dobro, da je to meso, da | G |
nekaterim je bolj všeč kuhana govedina ali belo | piščančje meso, | vegetarijanci ta del preskočijo ali pa se odločijo | P |
okuženo sadje in zelenjavo ter nezadostno pečeno | piščančje meso | ali jajca. Fizične posledice zanemarjanja v | P |
usmerjeno v prepoznavanje alergenov (govedina, | piščančje meso, | soja, pšenica, mleko, jajca ...) in predpisovanje | P |
enega živila ne prenesejo na drugo. Skoraj vsako | piščančje meso | je okuženo.Če bi salmonela iz piščanca prešla | P |
hladna ves dan. Tople jedi, kot so zrezki in | piščančje meso, | zavijte v folijo, ki ohranja toploto.Ko se zvečer | P |
- ribo in riž - | piščančje meso | in testenine, - sir in kruh ali | P |
prepovedana živila za ljudi s krvno skupino AB: - | piščančje meso, | - rdeče meso, | P |
priporočljiva hrana, bogata z aminokislino tirozin ( | piščančje meso, | ribe, banane, mleko in jogurti z nizko vsebnostjo | P |
vrst mesa iz ZDA z izgovorom, da je zamrznjeno | piščančje meso | okuženo s salmonelo, v svinjskih rebrih pa so | P |
uvajajmo nekalorične pijače namesto sladkih, | piščančje meso | namesto salame in nemastne sire namesto mastnih | P |
sveža in dišeča zelenjava, ter dodano nežno | piščančje meso. | Ko smo skorajda verjeli, da naših užitkov nič | P |
del je malce bolj pisan, govedini dodajo še | piščančje meso | in svinjino). Guoba je kitajska posebnost, ki | P |
kot pred petimi leti. Lahkotno hladno pečeno | piščančje meso | se je veselo družilo v skodelici z raznimi sadeži | P |
Na jedilniku je tako »raketni projektil« ‐ | piščančje meso | po libanonsko, zraven pa postrežejo še s »terorističnim | P |
evra) so bili najboljši. Gre za marinirano | piščančje meso, | pečeno v koruznem ovoju. Jed je poskočno sveža | P |
moke debelijo tip B. Iz prehrane izpustite | piščančje meso, | saj s svojimi lektini obremenjuje mišično tkivo | P |
in v njej na šibki vročini pokrito kuhljamo | piščančje meso | 25 minut. Ohladimo. | P |
Posolimo in popopramo. | Piščančje meso | vzamemo iz juhe, narežemo na majhne kose in zmešamo | P |
Naj ne bo preveč tekoče. | Piščančje meso | narežemo na manjše kose ali pustimo cele nogice | P |
pekač, ga lepo zravnamo, po vrhu pa zložimo | piščančje meso. | Pečemo približno 45 minut pri 180‐200 stopinjah | P |
Najprej sem popražila čebulo in česen ter dodala | piščančje meso. | Že skuhanemu sladkemu zelju, stročjemu fižolu | P |
nekaj minut pražimo sesekljano čebulo in zmleto | piščančje meso, | ki ga primerno solimo. Na vroči ponvi na malo | P |
ovene, nato dodamo na drobno zrezano ali zmleto | piščančje meso. | Solimo, popramo in dušimo dobrih deset minut | P |
ribje olje), ribe, morski sadeži ter puranje in | piščančje meso, | žita.Seveda pa že veste, da na vaš jedilnik ne | P |
olje in začimbe. Že prejšnji večer ali zjutraj | piščančje meso | solimo in namažemo z gorčico, spečemo in ohladimo | P |
Če želimo, da je izdatnejša, dodamo še belo | piščančje meso. | Dva piščančja fileja (brez kože) oplaknemo, popivnamo | P |
jetra, sojo, pšenične kalčke, morske trske, | piščančje meso | in losos ‐ živila so našteta po količini holina | P |
Vsebuje jih tudi novost na slovenskem trgu, | piščančje meso, | in sicer več omega 3 in omega 6 maščobnih kislin | P |
olje ali mešanica olja in masla. Priprava: | Piščančje meso, | očiščeno bučo in očiščeni papriki narežemo na | P |
pa v voku, segrejemo olje in popečemo najprej | piščančje meso, | da zlato porjavi.Vzamemo ga iz ponve, zavijemo | P |
Zalijemo z malo vode in dušimo 15 minut. Dodamo | piščančje meso, | solimo, popramo, potresemo s curryjem, dodamo | P |
2 rezini (20 g) francoske štruce Priprava: | Piščančje meso | začinite s poprom.Fileje zavijte v rezine slanine | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |