nova beseda iz Slovenije

piščančje meso (99)


Delavci na farmi jim na skalovje ponavadi vržejo      piščančje meso,      če pa so plazilci še lačni, si lahko »postrežejo  D
ki je belo in še najbolj spominja na dobro      piščančje meso,      pripravijo eno od številnih jedi z menuja, kožo  D
kakovostno meso, predvsem puranje prsi, belo      piščančje meso,      svinjski file, svinjske zrezke in svinjsko zarebrnico  D
Argu. Dodatno imamo še posebno skladišče za      piščančje meso,      večjo in manjšo hladilnico.Novi so, kar zadeva  D
200 izbranih slovenskih prodajnih mest tudi      piščančje meso      iz proste reje in kupci zahtevajo več, kot Perutnina  D
Bistven je okus Goveje in      piščančje meso      sta bila leta 1999 in 2000 najbolj priljubljena  D
postrežejo svetlo omako in morda v sopari kuhano      piščančje meso.       Multimilijonar dobrotnik   D
najprej poročali, ampak kar petsto ton. Jajca,      piščančje meso      in drugo, kar naj bi bilo zastrupljeno z nevarnim  D
vedeli za razvoj in okušali že od leta 1959      piščančje meso      in potem tudi izdelke ter jedilna jajca Jate  D
skupaj z vodo vbrizgajo kokošim. »Predelano«      piščančje meso      so odkrili tudi na Irskem, kjer so inšpektorji  D
zavreči drago meso, a je pravkar prebrala, da je      piščančje meso      na Kitajskem polno antibiotikov, in se je odločila  D
prepričati prijatelju, naj v hamburgerje doda      piščančje meso,      in kmalu so ti postali velikanska prodajna uspešnica  D
nekaterih sirov, rafinirano rastlinsko olje,      piščančje meso      in žive živali. Ministra sta zato predlagala  D
kilogramov rib. Edino, kar so še jedli, je bilo      piščančje meso.       Otroci in žena so bili na Hornu osem mesecev  D
naposled lahko okusili ameriško pšenico, koruzo,      piščančje meso,      jabolka, jajca in maslo.Če gre sklepati po prvih  D
Foto AP Hamburger,      piščančje meso      s paradižnikom, sušenim na soncu, mehiška omaka  D
morda tako izdelke Mesne industrije Radgona kot      piščančje meso      in izdelke Agromerkurja prodajali pod isto blagovno  D
in svinjskega, govejega in piščančjega mesa.      Piščančje meso      smo v načrte vključili pozneje, po povezavi Mira  D
vsako od selekcij. V glavnem bo na jedilniku      piščančje meso.       Suša ogroža tekmo s Francijo   D
pečenih piščancih. To je samo dokaz več, da je      piščančje meso      najpopularnejša mesna jed v svetovnem merilu  D
pripadnic 31 vrst. Večjim plazilcem je priskrbel      piščančje meso      in jagodičje, drugim pa sveže termite.Nastanil  D
Franc Milošič Uničili Perutninino      piščančje meso       Sarajevo, Ptuj -   D
pa pet. Tajske oblasti prepričujejo ljudi, da      piščančje meso      ni nevarno.Pred kmetijskim ministrstvom so delili  D
drugih. V LR Kitajski voditelji zaman javno jedo      piščančje meso,      da bi pomirili prebivalstvo: čedalje več ljudi  D
so na japonskih mizah najpogosteje svinjina,      piščančje meso      in govedina.Pred osmimi leti so Japonci kupili  D
živila, predvsem pa sladkor (za 50 odstotkov),      piščančje meso (     od 35 do 40 odstotkov), pa tudi svinjsko mesto  D
trgovinskimi centri. V Nemčiji je goveje in      piščančje meso      2,5-krat dražje kakor na Poljskem, svinjsko meso  D
mlečnih izdelkih iz Poljske. Podražilo se je celo      piščančje meso,      čeprav so nam kmetijski strokovnjaki obljubljali  D
zaradi ptičje gripe prepovedano uvažati piščance,      piščančje meso      in druge izdelke, pa tudi žive živali in ptice  D
40 ton zamrznjenih rac. Ilegalno pripeljano      piščančje meso      v prvem tovoru je bilo menda brazilskega porekla  D
standard kakovosti za svinjsko meso (pigi) in      piščančje meso (     domači gorički piščanec).Novembra bo MIR odprl  D
amerikanizirano različico sušija: kuhano svinjino ali      piščančje meso,      zavito v stoodstotno embalažo iz rastlin, podobno  D
izdelki, koščičasto saje pa jajca, soja, tuna in      piščančje meso.     Takšen večerni obrok naj bo majhen.   D
v Ljubljani imajo v zamrzovalnikih večinoma      piščančje meso      slovenskega proizvajalca). Na pristojnih republišk  D
Soboški Agromerkur Naložbe za kakovostno      piščančje meso       Podjetje je dobilo mednarodni certifikat za  D
za človeka varno prehrano. Agromerkurjevo      piščančje meso      je najvišjo oceno dobilo od strokovnjakov francoske  D
razsek, mariniranje in konfekcioniranje mesa).      Piščančje meso      za proizvodnjo salam in klobas prodajajo Mesni  D
bolezen ne prenaša na človeka in da je varno jesti      piščančje meso       Rim -  D
prehranjevalne navade in da je varno uživati      piščančje meso      in tudi jajca, le primerno jih je treba speči  D
25 odstotkov več. Za toliko bo dražje tudi      piščančje meso,      vendar samo septembra.Perutninarji popravek cen  D
do 25. Večina je domnevala, da je bilo krivo      piščančje meso.       B. Š.   D
Sarajevo - Sveže      piščančje meso      Perutnine iz klavnice v Srbcu (v Republiki srbski  D
času je v trgovinah v BiH ponovno v prodaji      piščančje meso      s tržno oznako Perutnine.Gre za piščance, ki  D
vseh obrokov, in to do najmanjše podrobnosti.      Piščančje meso      bo moralo biti brez kosti in kože ... Vstopnice  D
mlečni proizvodi v lasti Ljubljanskih mlekarn in      piščančje meso      iz obnovljene tovarne in klavnice v Srbcu, ki  D
izdelujejo tudi krmila. Zato se bo najbolj podražilo      piščančje meso,      dražja žita bodo vplivala tudi na ceno druge  D
pa se je močno podražila hrana. Svinjsko in      piščančje meso      se je podražilo za 49 odstotkov, olje za 34,6  D
fižol za 14,9 odstotka, krompir za 9,5 odstotka,      piščančje meso      za 7,6 odstotka, električna energija pa je dražja  D
petič vprašala tako resno, da sem nehala jesti      piščančje meso      s čilijem in postavila paličice na rob krožnička  D
posebej. Če je podkupil samo za ovčetino in      piščančje meso,      ne sme prodajati nič drugega.Tudi zato je v Rimu  D
Hongkonžane do tega, da bodo spet začeli uživati      piščančje meso.       ZORANA BAKOVIČ   D
vitamina B6 pa so govedina, žita, krompir, banane,      piščančje meso,      mleko in tunina.Na podlagi izsledkov raziskovalci  D
S.) V zamrzovalni omari je bilo oporečno      piščančje meso       Inšpektorici sta v trgovini našli oporečno  D
inšpektorica našla v njeni trgovini v Radohovi vasi      piščančje meso      s pretečenim rokom trajanja, kar velja za higiensko  D
skrbel varnostnik. Vsak dan ji je prinašal sveže      piščančje meso      in vodo.Ko je ujedo našel veterinar, je tehtala  D
letoma so v naših trgovinah začeli prodajati      piščančje meso      v polivinilnih vrečkah, na katerih z od daleč  D
svetim krokodilom sveže ovčje, goveje, kamelje in      piščančje meso.     Prihajajo stari in mladi.   D
enak za govedo in za prašiče, za puranje in      piščančje meso.     Vse, kar pride noter, se analizira na vse, kar  D
povzročajo enako skrb belgijsko zastrupljeno      piščančje meso,      jajca in morda tudi drugi mesni izdelki z nezaželenim  D
okužbe s kampilobaktrom toplotno premalo obdelano      piščančje meso.     Bolezen se lahko prenaša tudi neposredno z dotikom  D
možnosti pri izvozu v EU, navsezadnje pa je      piščančje meso      nadvse zanimivo tudi za arabski svet.Zakaj se  D
dražji od 750 tolarjev. Presenetljivo je, da je      piščančje meso      dražje.Nova šansa za primorske in štajerske rejce  D
grame maščob na sto gramov, kar je pol manj kot      piščančje meso.     Pri tem pa ima dvakrat več kalorij (120 na 100  D
uvoza slovenske kmetijske mehanizacije in hrane (     piščančje meso      iz Slovenije v Črni gori že zamenjujejo za južno  D
predstavlja 40% vsega v Sloveniji proizvedenega mesa.      Piščančje meso      je edino meso v Sloveniji, ki se kontinuirano  G
V Sloveniji proizvajalci izvoznih spodbud za      piščančje meso      nimajo, zato so v primerjavi z dobavitelji drugih  G
nasprotju z določbami tega zakona. Mi vsi poznamo      piščančje meso,      ki ga jemo.Vi veste dobro, da je to meso, da  G
nekaterim je bolj všeč kuhana govedina ali belo      piščančje meso,      vegetarijanci ta del preskočijo ali pa se odločijo  P
okuženo sadje in zelenjavo ter nezadostno pečeno      piščančje meso      ali jajca. Fizične posledice zanemarjanja v  P
usmerjeno v prepoznavanje alergenov (govedina,      piščančje meso,      soja, pšenica, mleko, jajca ...) in predpisovanje  P
enega živila ne prenesejo na drugo. Skoraj vsako      piščančje meso      je okuženo.Če bi salmonela iz piščanca prešla  P
hladna ves dan. Tople jedi, kot so zrezki in      piščančje meso,      zavijte v folijo, ki ohranja toploto.Ko se zvečer  P
- ribo in riž -      piščančje meso      in testenine, - sir in kruh ali   P
prepovedana živila za ljudi s krvno skupino AB: -      piščančje meso,       - rdeče meso,   P
priporočljiva hrana, bogata z aminokislino tirozin (     piščančje meso,      ribe, banane, mleko in jogurti z nizko vsebnostjo  P
vrst mesa iz ZDA z izgovorom, da je zamrznjeno      piščančje meso      okuženo s salmonelo, v svinjskih rebrih pa so  P
uvajajmo nekalorične pijače namesto sladkih,      piščančje meso      namesto salame in nemastne sire namesto mastnih  P
sveža in dišeča zelenjava, ter dodano nežno      piščančje meso.     Ko smo skorajda verjeli, da naših užitkov nič  P
del je malce bolj pisan, govedini dodajo še      piščančje meso      in svinjino). Guoba je kitajska posebnost, ki  P
kot pred petimi leti. Lahkotno hladno pečeno      piščančje meso      se je veselo družilo v skodelici z raznimi sadeži  P
Na jedilniku je tako »raketni projektil« ‐      piščančje meso      po libanonsko, zraven pa postrežejo še s »terorističnim  P
evra) so bili najboljši. Gre za marinirano      piščančje meso,      pečeno v koruznem ovoju. Jed je poskočno sveža  P
moke debelijo tip B. Iz prehrane izpustite      piščančje meso,      saj s svojimi lektini obremenjuje mišično tkivo  P
in v njej na šibki vročini pokrito kuhljamo      piščančje meso      25 minut. Ohladimo.   P
Posolimo in popopramo.      Piščančje meso      vzamemo iz juhe, narežemo na majhne kose in zmešamo  P
Naj ne bo preveč tekoče.      Piščančje meso      narežemo na manjše kose ali pustimo cele nogice  P
pekač, ga lepo zravnamo, po vrhu pa zložimo      piščančje meso.     Pečemo približno 45 minut pri 180‐200 stopinjah  P
Najprej sem popražila čebulo in česen ter dodala      piščančje meso.     Že skuhanemu sladkemu zelju, stročjemu fižolu  P
nekaj minut pražimo sesekljano čebulo in zmleto      piščančje meso,      ki ga primerno solimo. Na vroči ponvi na malo  P
ovene, nato dodamo na drobno zrezano ali zmleto      piščančje meso.     Solimo, popramo in dušimo dobrih deset minut  P
ribje olje), ribe, morski sadeži ter puranje in      piščančje meso,      žita.Seveda pa že veste, da na vaš jedilnik ne  P
olje in začimbe. Že prejšnji večer ali zjutraj      piščančje meso      solimo in namažemo z gorčico, spečemo in ohladimo  P
Če želimo, da je izdatnejša, dodamo še belo      piščančje meso.     Dva piščančja fileja (brez kože) oplaknemo, popivnamo  P
jetra, sojo, pšenične kalčke, morske trske,      piščančje meso      in losos ‐ živila so našteta po količini holina  P
Vsebuje jih tudi novost na slovenskem trgu,      piščančje meso,      in sicer več omega 3 in omega 6 maščobnih kislin  P
olje ali mešanica olja in masla. Priprava:      Piščančje meso,      očiščeno bučo in očiščeni papriki narežemo na  P
pa v voku, segrejemo olje in popečemo najprej      piščančje meso,      da zlato porjavi.Vzamemo ga iz ponve, zavijemo  P
Zalijemo z malo vode in dušimo 15 minut. Dodamo      piščančje meso,      solimo, popramo, potresemo s curryjem, dodamo  P
2 rezini (20 g) francoske štruce Priprava:      Piščančje meso      začinite s poprom.Fileje zavijte v rezine slanine  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA