nova beseda iz Slovenije
zamesite 2 žlički vanilje. Vsak del testa zavijte v | peki papir | in ga za vsaj dve uri položite v hladilnik.Iz | P |
v drobtine z zelišči. Cvetove polagajte na | peki papir. | 4. | P |
hitro opečemo in pustimo, da se ohladi. Na | peki papir | najprej namažemo suho sadje, premažemo z jajcem | P |
nekaj časa v hladilnik in jo kasneje namažemo na | peki papir | ter postavimo v zamrzovalnik. Pripravimo biskvit | P |
model (namesto spodnjega dela modela lahko damo | peki papir) | in fino stisnemo, da se dobro sprime.Postavimo | P |
postavimo na servirni krožnik in na hitro odstranimo | peki papir | in nato še obod modela.Na koncu okrasimo z jagodami | P |
narežemo na debelejše kolobarje. Na pekač položimo | peki papir, | na katerega drugega ob drugega razporedimo krompirjeve | P |
odvijte in narežite na rezine. Rezine položite na | peki papir. | Pecite v pečici 10 do 15 minut, da palmice lepo | P |
koža po treh urah ni zlato zapečena, odstranimo | peki papir | in pečemo še približno 15 minut.Nato jo vzamemo | P |
zrezke operemo in posušimo. Položimo jih na | peki papir. | Marelice operemo in jih brez pečke razrežemo | P |
modelčki izrežemo figurice. Polagamo jih na | peki papir | in puščamo dovolj prostora, ker bodo piškoti | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |