nova beseda iz Slovenije

osoljeno (20)


tudi jaz dobiti?« Ostrorogi je mlaskal po ustih      osoljeno      ledvico in užival prijeten okus. »Za bobrovino  A
Nak! se je uprlo v njem. Da bi Karp jedel      osoljeno      meso, sam pa neslano.Nak in nak in nak!   A
ognjev. Na močnih ražnjih so vrteli hlapci      osoljeno      divjačino, pobite buše in zaklane jarce in kozle  A
videli, ker je bil vedno vesel in je vedno kako      osoljeno      povedal.Posebna prijatelja sta bila z grajskim  A
moral vsake toliko kravi in teličku odnesti      osoljeno      vodo.Nikdar prej mu ni bilo treba oskrbovati  A
tradicijo zorenja pršuta. Svinjsko stegno,      osoljeno      in stisnjeno, dimijo na klasičen način, s kurjenjem  G
napolnimo prsi. Meso zavijemo v prt in položimo v      osoljeno      vrelo vodo, ki ji dodamo zeleno, korenje in  P
odkrito dejstvo in pijejo juho oziroma kakšno      osoljeno      tekočino.In tako postanejo žejni, čeprav takrat  P
odrežem dno. Tako pripravljena roma v rahlo      osoljeno      vodo in se tam kuha skoraj do mehkega.Al dente  P
takoj ko zavre, odlijemo, nato prilijemo drugo      osoljeno      vodo in ga nato v tej skuhamo do konca ‐ tako  P
pripravljeni, jih damo kuhat v široko kozico z      osoljeno      vrelo vodo.Kozico pokrijemo in kuhamo cmoke  P
in ga narežemo na koščke. Damo ga v hladno      osoljeno      vodo in to zavremo, nato naj se kuha še približno  P
Priprava: beluše umijemo in jih damo v vrelo      osoljeno      vodo.Kuhamo jih približno 15 minut.  P
na kratke koščke. V prostorni kozici zavremo      osoljeno      vodo in skuhamo testenine, vendar ne čisto do  P
poper. Priprava: V široki kozici pristavimo      osoljeno      vodo, da zavre.V vrelo vodo damo rezance in  P
Testo naj počiva 30 minut. V kozici pristavimo      osoljeno      vodo, da zavre.Testo pretlačimo skozi redko  P
ajdovo testo razvaljajo v krog in ga namažejo z      osoljeno      skuto in kislo smetano ter spečejo v pečici  P
Priprava: blitvo očistimo, umijemo pod vodo, damo v      osoljeno      vodo in kuhamo toliko časa, da se blitva zmehča  P
Hobotnico očistimo in umijemo v skledi z      osoljeno      vodo.Nato jo damo v lonec in dodamo nekaj jušne  P
kvadrate ‐ raviole. V široki kozici pristavimo      osoljeno      vodo.Ko zavre, damo vanjo nekaj raviolov in  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA