nova beseda iz Slovenije

oplaknemo (59)


Priprava : Rezance skuhamo, jih odcedimo in      oplaknemo      pod tekočo hladno vodo. V veliki skledi jih  P
Odmaknemo s štedilnika. Model za kipnike      oplaknemo      s hladno vodo in napolnimo s čokoladno zmesjo  P
skuhamo v osoljeni vodi do mehkega, potem pa jih      oplaknemo      in razdelimo po krožnikih.Prelijemo s smetanovo  P
Pokrito pustimo vzhajati eno uro. Medtem kozice      oplaknemo      z mrzlo vodo, pokapljamo z limoninim sokom,  P
oblijemo z mrzlo vodo in odcedimo. Ribji file      oplaknemo      z mrzlo vodo, popivnamo s papirnato brisačko  P
sladkorja in 4 žlice riževega vina. Priprava : Meso      oplaknemo      z mrzlo vodo, osušimo in zrežemo na 2 cm velike  P
očistimo in odstranimo semena. Polovice še enkrat      oplaknemo      s hladno vodo, do suhega popivnamo in zelo tanko  P
Umijemo roke. Timijan      oplaknemo,      do suhega otresemo in listke posmukamo s stebelc  P
Priprava: Robide preberemo in po potrebi      oplaknemo.     V mešalniku jih razmešamo v sadno kašo.   P
Priprava: Robide preberemo in jih po potrebi      oplaknemo      pod tekočo vodo.V teflonski ponvi spečemo tanke  P
Priprava: Robide preberemo, po potrebi na hitro      oplaknemo      pod tekočo hladno vodo in pekač namastimo z  P
Priprava: Robide preberemo in po potrebi na hitro      oplaknemo      pod hladno vodo. Sok iz črnega ribeza razredčimo  P
dokler ne upade. Nato ga odcedimo in na hitro      oplaknemo      z mrzlo vodo, dobro ožmemo in drobno narežemo  P
pečke in ga zrežemo na tanke rezine. Mocarelo      oplaknemo,      popivnamo s papirjem, razpolovimo in zrežemo  P
Česen olupimo, kapre odcedimo, sardele na hitro      oplaknemo      in popivnamo s papirjem.Vse grobo sesekljamo  P
Rezance skuhamo v rahlo osoljeni vodi do mehkega.      Oplaknemo      jih pod mrzlo vodo in olupimo čebulo.Paradižnika  P
hobotnica Manjšim hobotnicam odstranimo drobovino,      oplaknemo      v vodi, nato pa jih z nekaj žlicami vode, z  P
Med dušenjem jih posolimo. Dušene hobotnice      oplaknemo,      da jim odstranimo rdečo kožico.Pripravimo jih  P
Vse štima? Špagete odcedimo,      oplaknemo      s čim bolj vročo vodo in stresemo v skledo.  P
zvrnili, kar je klasična varianta, skodelice prej      oplaknemo      z mrzlo vodo. Lahko pa sladico strdimo v steklenih  P
Iz notranjosti očistimo semenje, lepotičko      oplaknemo      pod vodo in v njeno notranjost nabašemo nadev  P
nekaj minut potopimo v vrelo vodo, potem pa      oplaknemo      z ledeno mrzlo.Ta trik je uporaben tudi za lupljenje  P
zadostuje za eno osebo. Priprava: Ribe      oplaknemo      s slano vodo in jih damo v posodo, kamor smo  P
preprost, a hkrati tudi dober in razširjen recept.      Oplaknemo      jih z vodo in položimo na desko.Z ostrim nožem  P
robinzonsko. Izberemo svežo postrv, jo očistimo,      oplaknemo      z vodo, osušimo in solimo. Pripravimo nadev  P
časa na cedilo, če je zelo hud, ga na hitro      oplaknemo      z mrzlo vodo in odcedimo. Z jabolki   P
v njem ni drobnih prozornih koščic. Nato ga      oplaknemo      s hladno vodo, osušimo s prtičem ter solimo  P
v njem ni drobnih prozornih koščic. Nato ga      oplaknemo      s hladno vodo, osušimo s prtičem ter solimo  P
na hitro prevremo z malo vode. Odcedimo jih,      oplaknemo      z mrzlo vodo in dobro iztisnemo.Liste na drobno  P
v njem ni drobnih prozornih koščic. Nato ga      oplaknemo      s hladno vodo, osušimo s prtičem ter solimo  P
feferona, sok pol limone in začimbe. Fižol      oplaknemo      in odcedimo, dodamo na koščke natrgano tunino  P
čebulo olupimo in na drobno sesekljamo. Peteršilj      oplaknemo      in osušimo, polovico ga na drobno sesekljamo  P
ohladi, primešamo rumenjaka. Veliko leseno desko      oplaknemo      z mrzlo vodo.Na mokro desko nanesemo kuhani  P
sladkor * 2 vejici peteršilja. Priprava: Meso      oplaknemo      in popivnamo do suhega.Narežemo ga na tanke  P
krtačko očistimo (vse odprte školjke zavržemo!),      oplaknemo      in jih damo v veliki pokriti posodi na ogenj  P
Dobro premešamo. Medtem skuhamo jajca, jih      oplaknemo      in razrežemo na četrtinke.Odcejen fižol primešamo  P
ohladi, primešamo rumenjaka. Veliko leseno desko      oplaknemo      z mrzlo vodo.Na mokro desko nanesemo kuhani  P
sladkor * 2 vejici peteršilja. Priprava: Meso      oplaknemo      in popivnamo do suhega.Narežemo ga na tanke  P
semenja, narežemo jo na kockice. Zarebrnice      oplaknemo,      popivnamo s papirjem do suhega, nato jih solimo  P
testenine v osoljenem kropu. Odcedimo jih,      oplaknemo      z mrzlo vodo in ponovno odcedimo na cedilu.  P
Dobro premešamo. Medtem skuhamo jajca, jih      oplaknemo      in razrežemo na četrtinke.Odcejen fižol primešamo  P
žlička kisa, papir za peko Priprava: Čičerko      oplaknemo      in odcedimo, zmeljemo z beljakom.Por in peteršilj  P
Paradižnike umijemo in prerežemo. Zrezke      oplaknemo,      popivnamo do suhega, narežemo vsakega na tri  P
popramo in okisamo z malo limoninega soka. Meso      oplaknemo,      popivnamo do suhega, zarežemo ga in razgrnemo  P
Rukoli odstranimo trde spodnje dele stebel. Liste      oplaknemo      in osušimo.Paradižnike umijemo in prepolovimo  P
Naribamo parmezan. Zrezke      oplaknemo,      popivnamo do suhega in namažemo s preostalo  P
jo osolimo in v njej skuhamo špagete. Medtem      oplaknemo      bučki in ju podolžno prerežemo.Polovice narežemo  P
piščančje meso. Dva piščančja fileja (brez kože)      oplaknemo,      popivnamo do suhega in narežemo prečno na tanke  P
umijemo in dobro odcedimo. Češnjeve paradižnike      oplaknemo      in narežemo na polovice ali četrtine.Bučke očistimo  P
Solimo in popramo. Piščančji file      oplaknemo      in osušimo.Prečno narežemo meso na 1 cm široke  P
na polovico in odstranimo semena. Še enkrat      oplaknemo,      damo v lonec in prelijemo z vodo.Zelo kratek  P
olupimo in narežemo na četrtine. Piščančji bedri      oplaknemo      pod tekočo vodo.V loncu pristavimo kokošjo juho  P
Priprava: Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Piščanca      oplaknemo,      popivnamo do suhega in ga z zunanje in notranje  P
strani natremo z mešanico soli in popra. Grozdje      oplaknemo,      jagode osmukamo z grozdov.Če so velike, jih  P
Pečico segrejemo na 150 stopinj. Svinjski file      oplaknemo,      osušimo, narežemo na 3 cm debele rezine, solimo  P
poper, 1 dl mesne juhe ali vode. Priprava: Gos      oplaknemo      in popivnamo s papirnato brisačo do suhega.  P
Priprava: Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Piščanca      oplaknemo,      osušimo in razrežemo na 8 kosov.Lahko pa kupimo  P
brokoli in narezana stebla 2 minuti. Odcedimo in      oplaknemo      z mrzlo vodo.Paradižnike oplaknemo, obrišemo  P
Odcedimo in oplaknemo z mrzlo vodo. Paradižnike      oplaknemo,      obrišemo in narežemo na rezine. Sir nadrobimo  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA