nova beseda iz Slovenije
denar več. Zraven opečen krompir, na koncu | omleta, | kozarec šampanjca.Na srečo imam v denarnici | A |
na nogah. "Res, srček, karkoli ... zrezek, | omleta | ..." "Ne, to ni dobro. | A |
odstranila jušni krožnik in zalivko, prispela je | omleta. | Prebrala je nekaj strani, vendar se ni mogla | A |
lahko pojeste zajtrk - zelo priljubljena je naša | omleta | s koščki hrenovke - ali kosilo, samo torto ali | D |
grško solato, vselej pa se dobi tudi nasitna | omleta, | še največkrat s sirom (djathë).Albanske melone | D |
vrtoglavo vsoto. Nekoliko cenejša je, denimo, | omleta | pri Norma's v hotelu Le Parker Meridien, ki | D |
fižolova solata s čebulo in bučnim oljem, pohorska | omleta | in druge štajerske specialitete so tiste, ki | D |
Kuhar ga je vprašal, iz koliko jajc naj bo | omleta. | Condorcet kot aristokrat ni imel pojma, koliko | D |
enajstina, 73. Amos, 75. KŠ, 78. Genet, 77. | omleta, | 80. idol, 82. laik, 83. sociala, 85. kroše, | D |
bo pravi zavitek z borovnicami ali pohorska | omleta. | Prijetno utrujeni si želite razvajanja. | D |
krožnikih in menijih take reči, kot je jastogova | omleta | z glazuro iz zvezdastega janeža, florentinec | D |
vročine, nastaja pečena, obdelana materija. | Omleta | se sestavi kar sama, kot kip se dobesedno strese | D |
čudno znana. Kot déjà-vu se nam v glavi pojavi | omleta | Julie Child, tista, ki se sama strese v končno | D |
kralja Ludvika XIV. Na jedilniku je bila najprej | omleta, | polnjena z morskimi sadeži, nato jastog, rakci | D |
pogovarjala, dokler nista prišli na vrsto polnjena | omleta | in sladica.Takrat se mu je zazdelo, da je prišel | D |
Šuligoj, Darja Verbič, Vlasta Felc Današnji menu: | omleta | Terme Peter Rak | D |
Naj jo predstavim. Naredi se | omleta, | vendar so notri vmešana zelišča, ki rastejo | G |
Mislim, da Kamila in dedek res pečeta torto. | Omleta | je.Že razumem. | G |
Že razumem. | Omleta | s šunko.Dedek. | G |
bo pripravljena iz "hladne" zelenjave. Jajčna | omleta | z "ogrevalnimi" začimbami bo še "toplejša" kot | P |
je vse, kar potrebujete za okusen obrok, ali | omleta | iz beljakov z brokolijem, papriko, špinačo in | P |
športnem parku, na katerega so zelo ponosni. | Omleta | velikanka je bila le uvod v pisano družabno | P |
testa. Pečemo na srednje močni vročini, da | omleta | zakrkne, jo obložimo s polovico belušev in preganemo | P |
gradu, z direktorico Jernejo Kamnikar. Jajčna | omleta | s češnjevim paradižnikom Potrebujemo : 6 jajc | P |
tržnici prekine omamen vonj po jajcih. »O, | omleta! | « pomislim in že se mi cedijo sline.Tak zajtrk | P |
pač takšna: (z)mešana kot zelenjavna jajčna | omleta. | Nenehno tipajo za novostmi, jih zlagajo v nove | P |
beljakov stepen sneg, pa bolj mehka in krhka) | omleta | pečena, vse skupaj pravzaprav šele začne. Na | P |
malinovec; tako izboljšana, na koščke natrgana | omleta | spominja na znameniti cesarski praženec ali | P |
KASTROLA ROKENROLA Ukradena | omleta | Da bo zadeva nasitnejša in morda bolj moška | P |
velja za kuharijo ter za vse znanosti naprej. | Omleta | s česnom in peteršiljem.Štart! | P |
lotimo zahtevnega obračanja. Najlažje bo, če | omleta | s pečeno stranjo navzdol zdrsi na krožnik, potem | P |
Še tri pametne za na kon'c! - Če bo | omleta | za zajtrk, zavoljo sodelavcev, prijateljev in | P |
Postrezite pa jo s popečenim kruhkom. Če bo | omleta | krasila vaše kosilo, jo v prid mesojedcev oplemenitite | P |
oplemenitite s kakšno rezino šunke ali slanine. Če bo | omleta | predla zvečer, zmanjšajte obseg za polovico | P |
Pri omletah sol počne tisto drugo! - Ukradena | omleta | se fantastično znajde na vrhu krvavega biftka | P |
pri prehladu, spodbuja tudi odvajanje vode. | OMLETA | Z ZELMI Pripravimo maso kot za palačinke, le | P |
čemaž in jo v ponvi popražimo z obeh strani. | Omleta | bo okusnejša, če jo nadevamo s sejtanom, popraženim | P |
prišel je Osborne. Usojeno mu je bilo, da postane | omleta, | zdaj pa je emu,« je pojasnila Gillian. Osborne | P |
tekali bosi. V ponvi je zacvrčalo in tekoča | omleta | se je razlila po vročih ocvirkih in počasi otrdela | P |
šest krofov, vam sedmega podarijo! Pohorska | omleta | V gastronomsko zakladnico Slovenije so vstopile | P |
Maribor in Pohorje, ki jo imenujemo pohorska | omleta | in je po izvirnem receptu nadevana z brusnicami | P |
in jo začel pripravljati pod imenom pohorska | omleta. | Ime ni bilo povezano le z gozdnimi sadeži, s | P |
jedilnikih najdete pod naslovom krompirjeva | omleta! | Osnova je v današnjem prispevku najboljše kulinarične | P |
Veljko Barbieri | Omleta | s porom Večjo glavo pora prečno razrežite na | P |
Pecite na vročem, stopljenem maslu, dokler | omleta | ne pozlati enakomerno na obeh straneh. (Moja | P |
Parker Meridien v New Yorku in Palm Springsu | omleta. | Kombinacija kiča in elegance poleg obveznih jajc | P |
mesa in dve topli prikuhi, za konec pa pohorska | omleta, | ananasova kupa in kava. Nobenih koktajlov in | P |
paprike in paradižnika z žličko olja Večerja: | omleta | iz zelenjave in jajc, sadna solata Zajtrk | P |
Za malico naj bo sadje, za večerjo pa | omleta | z gobami.Najboljše so šitake, prav tako dobri | P |
2. dan Zajtrk: | omleta | z brokolijem 30 g brokolijevega stebla in | P |
nato dodamo smetano in odcejene njoke. | Omleta | s porom Za 4 osebe potrebujemo 6 jajc, mleko | P |
kosilo za pet ljudi ‐ stoje. Glavna jed je bila | omleta, | pripravljena na lastnem plinskem štedilniku | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |