nova beseda iz Slovenije
daleč: ‚Najžlahtnejša jetrca za gospoda Dobrina, | najokusnejša | rebrca za Dobrinovo gospodično, najslajši srček | A |
kadi ves dan, ker v kuhinji se skrivnostno vrši | najokusnejša | peka na pot odhajajočemu gospodu. Mati pregleduje | A |
Antingu, zaselku zahodno od Šanghaja, rasla | najokusnejša | špinača, nato je namesto zelenjave zraslo blokovsko | D |
lotila hrvaška Jana, ki je leta 2004 dobila naziv | najokusnejša | izvirna voda.Slavnim z nekoliko manj okusa pa | D |
ogljikovimi hidrati, čeprav so ravno ta živila | najokusnejša | in zato najbolj nevarna,« opozarja Dražigost | D |
zaprti posodi nespremenjena ohrani nekaj dni. | Najokusnejša | je povsem sveža, pozneje pa postane blago kisla | P |
maline in sadni sladoled so vedno in povsod | najokusnejša | izbira za posladek, zlasti če s koščki hranita | P |
česar je zelo dobrodošla v vsakdanji prehrani. | Najokusnejša | in najbolj zdrava je sveža, toplotno neobdelana | P |
manjka takih, ki so trdno prepričani, da je hrana | najokusnejša, | če je pripravljena v emajlirani posodi.Na takšne | P |
le ponudi priložnost. Pri hrani sem izbirčen, | najokusnejša | pa je tista, ki si jo sam ujamem polži in miši | P |
za potico ocvirkovko (tudi špehovka), ki je | najokusnejša | še topla.Poleg navedenih potic, ki se vse po | P |
izsuši, zato ne smemo peči predolgo. Pica je | najokusnejša, | če jo postrežemo še vročo.Na krožniku jo poljubno | P |
zašiljenih v ostro konico. Za uživanje pa je | najokusnejša | svetlo zelena sredica in dno oziroma spodnji | P |
je soja mehka in da je kombinacija z algami | najokusnejša. | Paziti pa je treba, da jih ne bi pojedli preveč | P |
občinska slavja, obvezna je tudi pri trgatvi. | Najokusnejša | je še topla in se odlično prilega k vinu.Nič | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |