nova beseda iz Slovenije
Med ogroženimi italijanskimi so tudi parmezan, | mocarela, | vinski tropinovec (grappa) in ovčji sir.Tipičnih | D |
sladoledni kornet, nadev pa sestavljata paradižnik in | mocarela. | Iznašel je tudi pripravo za izdelovanje hrustljavega | D |
celo šef najboljše pariške kuhinje - V Italiji | mocarela | bar, »Armani kruha« Na hitro pripravljene | D |
in pove, da sir redi, tudi če je to gumijasta | mocarela, | prepove nakupe čokolade, ker to ni zdravo, in | D |
Zadnja dva škandala v agroživilski industriji ( | mocarela | z dioksinom in strupeno vino), ki sta odmevala | D |
Paradižnikova omaka, ne marmelada. Kaj pa | mocarela? | Že vem! | G |
očiščeno maslo), kozji sir, kefir, kozje mleko, | mocarela, | "rikota", kisla smetana, jogurt. Priporočene | P |
za zdrave: jajčni beljak, kozji sir, kefir, | mocarela, | rikota, sir, jogurt, b) koristne za bolne: | P |
Slovenija Ljubljana Cannavarova | mocarela | z Gattusovimi mehkužci Prevladujoče mnenje | P |
katerimi cveti sirarski posel ‐ Cannavarova | mocarela. | Gennaro Gattuso je v rodnem Coriglianu Calabru | P |
cunjo, bi bilo že vrhunsko. Na žlici bivolja | mocarela | z mandlji in paradižnikovo gostljato in začinjeno | P |
je jed malce zakompliciral. Čeprav je bila | mocarela | prava, to je bivolja, ni bila kos močni strukturi | P |
z vodno krešo in njenimi kalčki. Če bi bila | mocarela | prava, tista iz bivoljega mleka, bi bila jed | P |
izdelki, med njimi so sprejemljivi maslo, feta, | mocarela | in kozji sir.Zadnjega naj bi uživali vegetarijanci | P |
***** | Mocarela | Sredozemlje na krožniku | P |
Sredozemlje na krožniku | Mocarela | je bržkone eden najbolj znanih italijanskih | P |
je na picah in testeninah. Rdeča čebula in | mocarela | na posteljici iz divjega riža Potrebujemo | P |
bob in preostali bazilikin preliv. Prekajena | mocarela | z jurčki Potrebujemo (za štiri) : 250 g na | P |
štiri): 4 običajno velike bučke, 4 kose sira | mocarela, | sol, olivno olje in 4 sveže paradižnike. Priprav | P |
ji delajo bazilika, ščep soli, malo česna in | mocarela, | pa bo super! Slaba vest ... mogoče bi šlo celo | P |
marinirane, vložene v olje, kapre, parmezan, | mocarela, | gorgonzola, gosta kisla smetana, zeliščna skuta | P |
se odločite za bolj puste sire, kot je denimo | mocarela. | Prav tako se lahko na račun sira odpoveste drugi | P |
stojnice in zaboji iz testenin, oblaki pa so | mocarela. | Brokolijev gozd, krušne gore, sladkorni slap | P |
vrhu se je belila prava italijanska bivolja | mocarela. | Dva Simčiča (očeta sta bila bratranca): Marjan | P |
Hec, samico bivola. | Mocarela | je sicer mlad beli sir iz "bivoličinega" mleka | P |
lahko delate po svoje. Zdaj pride na vrsto | mocarela. | Če je na voljo v pletenici, kot bi morala biti | P |
jo težje prenaša ožilje. Dober kompromis bo | mocarela, | ki dosega srednjo vrednost maščobe in se lepo | P |
duhovit vzdevek »al telefonino«, če je v sredici | mocarela, | ki se raztegne kot telefonska žica, ko kroglico | P |
mozzarela: V italijanskih krajih je klasična predjed | mocarela, | na kmetiji Hafner je to ovčja mocarela s kisom | P |
predjed mocarela, na kmetiji Hafner je to ovčja | mocarela | s kisom iz nageljnovih žbic in svežo baziliko | P |
primer rezine paradižnika, olive, narezana | mocarela, | vse pa dopolnimo s svežim, hrustljavim kruhom | P |
žlici balzamičnega kisa * sladkor * 125 g sirčka | mocarela | * 50 g parmezana * 2 žlici masla * 1 žlica moke | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |