nova beseda iz Slovenije

mocarela (32)


Med ogroženimi italijanskimi so tudi parmezan,      mocarela,      vinski tropinovec (grappa) in ovčji sir.Tipičnih  D
sladoledni kornet, nadev pa sestavljata paradižnik in      mocarela.     Iznašel je tudi pripravo za izdelovanje hrustljavega  D
celo šef najboljše pariške kuhinje - V Italiji      mocarela      bar, »Armani kruha« Na hitro pripravljene  D
in pove, da sir redi, tudi če je to gumijasta      mocarela,      prepove nakupe čokolade, ker to ni zdravo, in  D
Zadnja dva škandala v agroživilski industriji (     mocarela      z dioksinom in strupeno vino), ki sta odmevala  D
Paradižnikova omaka, ne marmelada. Kaj pa      mocarela?     Že vem!   G
očiščeno maslo), kozji sir, kefir, kozje mleko,      mocarela,      "rikota", kisla smetana, jogurt. Priporočene  P
za zdrave: jajčni beljak, kozji sir, kefir,      mocarela,      rikota, sir, jogurt, b) koristne za bolne:  P
Slovenija Ljubljana Cannavarova      mocarela      z Gattusovimi mehkužci Prevladujoče mnenje  P
katerimi cveti sirarski posel ‐ Cannavarova      mocarela.     Gennaro Gattuso je v rodnem Coriglianu Calabru  P
cunjo, bi bilo že vrhunsko. Na žlici bivolja      mocarela      z mandlji in paradižnikovo gostljato in začinjeno  P
je jed malce zakompliciral. Čeprav je bila      mocarela      prava, to je bivolja, ni bila kos močni strukturi  P
z vodno krešo in njenimi kalčki. Če bi bila      mocarela      prava, tista iz bivoljega mleka, bi bila jed  P
izdelki, med njimi so sprejemljivi maslo, feta,      mocarela      in kozji sir.Zadnjega naj bi uživali vegetarijanci  P
*****      Mocarela      Sredozemlje na krožniku   P
Sredozemlje na krožniku      Mocarela      je bržkone eden najbolj znanih italijanskih  P
je na picah in testeninah. Rdeča čebula in      mocarela      na posteljici iz divjega riža Potrebujemo   P
bob in preostali bazilikin preliv. Prekajena      mocarela      z jurčki Potrebujemo (za štiri) : 250 g na  P
štiri): 4 običajno velike bučke, 4 kose sira      mocarela,      sol, olivno olje in 4 sveže paradižnike. Priprav  P
ji delajo bazilika, ščep soli, malo česna in      mocarela,      pa bo super! Slaba vest ... mogoče bi šlo celo  P
marinirane, vložene v olje, kapre, parmezan,      mocarela,      gorgonzola, gosta kisla smetana, zeliščna skuta  P
se odločite za bolj puste sire, kot je denimo      mocarela.     Prav tako se lahko na račun sira odpoveste drugi  P
stojnice in zaboji iz testenin, oblaki pa so      mocarela.      Brokolijev gozd, krušne gore, sladkorni slap  P
vrhu se je belila prava italijanska bivolja      mocarela.      Dva Simčiča (očeta sta bila bratranca): Marjan  P
Hec, samico bivola.      Mocarela      je sicer mlad beli sir iz "bivoličinega" mleka  P
lahko delate po svoje. Zdaj pride na vrsto      mocarela.     Če je na voljo v pletenici, kot bi morala biti  P
jo težje prenaša ožilje. Dober kompromis bo      mocarela,      ki dosega srednjo vrednost maščobe in se lepo  P
duhovit vzdevek »al telefonino«, če je v sredici      mocarela,      ki se raztegne kot telefonska žica, ko kroglico  P
mozzarela: V italijanskih krajih je klasična predjed      mocarela,      na kmetiji Hafner je to ovčja mocarela s kisom  P
predjed mocarela, na kmetiji Hafner je to ovčja      mocarela      s kisom iz nageljnovih žbic in svežo baziliko  P
primer rezine paradižnika, olive, narezana      mocarela,      vse pa dopolnimo s svežim, hrustljavim kruhom  P
žlici balzamičnega kisa * sladkor * 125 g sirčka      mocarela      * 50 g parmezana * 2 žlici masla * 1 žlica moke  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA