nova beseda iz Slovenije
jedel gorko potico; komaj da je čutil mehko | masleno testo | na izsušenem jeziku.Nato je popil vino in se | A |
hotela Park, sta enaki: sedemkrat prepognjeno | masleno testo | pustimo počivati do jutra, ga spečemo in ohladimo | D |
znamenito kremno rezino. Najprej je zamesil dobro | masleno testo, | ga sedemkrat prepognil in pustil počivati do | D |
spomin na njegovo delo: »Najprej je zamesil dobro | masleno testo, | ga sedemkrat prepognil in pustil počivati do | D |
sestavil recept zanjo. Najprej je zamesil dobro | masleno testo, | ga sedemkrat prepognil ter ga spekel in ohladil | P |
receptu Ištvana Lukaševića. Najprej je zamesil | masleno testo, | ga sedemkrat prepognil in pustil počivati do | P |
beljakov sneg. Približno četrt te mase vmešamo v | masleno testo. | Zdaj vmešamo še pol moke, nato pol mleka z vaniljo | P |
zgodba se bolj prilega vinu story 2006. Najprej: | masleno testo, | nadevano z datljevo kremo, makom in oreščki, | P |
znamenito kremno rezino. Najprej je zamesil dobro | masleno testo, | ga sedemkrat prepognil in pustil počivati do | P |
entimetrov. In tako, pravi Rekičeva, delajo še danes: | masleno testo | spečejo vnaprej, potem zmešajo rumenjake z mlekom | P |
primešajo sneg beljakov. Jajčno kremo stresejo na | masleno testo, | jo razmažejo in ohladijo. Vse so enako velike | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |