nova beseda iz Slovenije
pristajali na tleh Trapanije transportni vesoljeplovi | Maronov, | Kafranov, Bavšev, nanj so vdirali roparski Kurti | A |
stotakov nemških mark in spravil v žep 500 » | maronov« | oziroma mark.Med preiskavo Simićevega stanovanja | D |
v prijetni senci hrastov, borov in »rimskih | maronov« | ter tako mimogrede spoznamo bogato zgodovino | D |
svetlečo se zlato kroglo. Ne vprašajte, koliko | maronov | pri vsem tem početju razpade! Igor Bratož | D |
vrste kostanja. »Pokusil sem že različne vrste | maronov, | ampak ti imajo res poseben okus,« pove Adriano | P |
trgovsko zanimiva, tako da so se domačini s prodajo | maronov | v Italijo, Avstrijo, pa tudi Slovenijo preživljali | P |
premagali. Poleg bolezni pa se skrbniki nasadov | maronov | soočajo s problemom »podmladka«.Kot pojasnjuje | P |
znova poskušali cepiti divji kostanj s poganjki | maronov, | in kot pravi, se je 17 od 32 sadik le prijelo | P |
Lovrana na leto poberejo med sedem in deset ton | maronov, | ki pa jih lastniki že dolgo več ne izvažajo | P |
menda veljalo, da je bilo treba za kilogram | maronov | odšteti toliko kot za tri kilograme kruha.Letos | P |
sadovnjake jablan, posadili so celo 150 kostanjev | maronov. | Že zdaj imajo vse urejeno za kmečki turizem, | P |
ohrovtom Potrebujemo (za štiri): 150 g kostanjev ( | maronov) | , 124 g pšenične moke, 125 g pirine moke, jodirano | P |
kombinacijo: kot nadev z zeljem (če nimamo žlahtnih | maronov, | pride prav tudi nekoliko bolj droben pravi kostanj | P |
droben pravi kostanj). Zelje z nadevom iz | maronov | Sveže marone skuhamo, olupimo in zmečkamo v | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |