nova beseda iz Slovenije

izdolbemo (38)


ploščo iz barvastega ali črnega mavca. Vanjo      izdolbemo      okrasje, najpogosteje cvetje, živali, vejice  G
lotimo tako, da sadež razpolovimo in z žličko      izdolbemo      semena, lahko ga razrežemo na krhlje ali ga  P
operemo in mu odrežemo del okoli peclja. Z žličko      izdolbemo      notranjost in ga obrnemo, da se odcedi.Paradižnikovo  P
minut. Medtem odrežemo štručki en krajec in ji      izdolbemo      sredico.Če se je v ponvi nabralo veliko tekočine  P
kar sam, brez dodatkov (kaki prerežemo in meso      izdolbemo      s žličko), vendar lahko popolnoma spremenimo  P
veselje na zabavi Hlebcu odrežemo pokrov in mu      izdolbemo      sredico.Nato ga nadevamo s plastmi na žaru popečenih  P
slani vodi. Nato jih prerežemo in z vilicami      izdolbemo      meso.Sestavljeno je iz dolgih vlaken, ki so  P
jim odstranimo koščice in iz polovic z žlico      izdolbemo      meso.Gladko ga pretlačimo z vilicami (ali razmešamo  P
prerežemo, odstranimo koščico in iz obeh polovic      izdolbemo      meso.Stresemo ga v mešalnik, zalijemo z mlekom  P
Priprava : avokado olupimo (sadež lahko tudi      izdolbemo      in pozneje uporabimo kot skodelice).Narežemo  P
prepolovimo in mu odstranimo koščico. Meso      izdolbemo      z žlico in ga skupaj s kaprami in grobo sesekljanimi  P
na polovici, mu odstranimo koščico in z žlico      izdolbemo      meso.Gladko ga pretlačimo ali razmešamo z mlekom  P
prerežemo na polovici, odstranimo koščico in      izdolbemo      meso.Pretlačimo ga z vilicami z nekaj žlicami  P
Priprava: Avokado prerežemo in odstranimo koščico.      Izdolbemo      meso in ga v mešalniku gladko razmešamo s sojinim  P
prerežemo na polovice in z nožkom za dolbenje      izdolbemo.      V hruške nadevamo skutni nadev z datlji.  P
napitke, ga samo prerežemo, izkoščičimo in z žlico      izdolbemo      meso. Začinjena krema   P
prerežemo, odstranimo koščico in iz obeh polovic      izdolbemo      meso.V mešalniku ga gladko razmešamo s sojinim  P
Avokado prerežemo, odstranimo koščico ter z žlico      izdolbemo      meso.Pokapamo ga z limoninim sokom in ga z vilicami  P
Priprava : Bučam najprej odstranimo semena in jim      izdolbemo      meso.Narežemo ga na manjše kocke.  P
Priprava: Avokado razpolovimo in mu z žlico      izdolbemo      meso.V mešalniku ga skupaj s sojino omako, gorčico  P
četrtine. Avokado prerežemo, ga izkoščičimo in mu      izdolbemo      meso.Oboje damo v mešalnik, solimo, popramo  P
Avokado prerežemo in mu odstranimo koščico. Meso      izdolbemo      z žlico, ga pokapamo z limoninim sokom in gladko  P
Prerežemo avokado, odstranimo koščico in z žlico      izdolbemo      meso. Skupaj s sojino omako vmešamo kose avokadovega  P
Avokado prerežemo in izkoščičimo. Z žlico      izdolbemo      meso in ga skupaj s kuhanim pirinim zrnjem,  P
z veliko žlico izpraskamo semena. Sadno meso      izdolbemo      z nožem za izrezovanje kroglic. Grozdne jagode  P
prerežemo avokado, ga izkoščičimo in z žlico      izdolbemo      meso.V mešalniku ga skupaj z mlekom in sojino  P
krhlje. Zmajeve sadeže prerežemo in z žličko      izdolbemo      meso.Vse stresemo v skledo, dodamo limonin sok  P
Avokado in zmajeve sadeže prerežemo in iz polovic      izdolbemo      meso v poljubnih koščkih.Pokapamo jih z limoninim  P
vanilje. Priprava: Zmajeve sadeže prerežemo in      izdolbemo      meso.Rdeče pomaranče olupimo in razdelimo na  P
mleka. Zgornjo tretjino lepinje odrežemo in      izdolbemo      sredico, da nastane plitva skledica z robom  P
nato z okroglim nožičem za melone iz sadeža      izdolbemo      kroglice ter jih zdevamo v posodo za bovlo.  P
Pustimo, da se malo ohladijo, potem pa meso      izdolbemo      in ga damo v skledo.Dodamo tudi pečene paprike  P
v slani vodi, ohladimo, prerežemo na pol in      izdolbemo      rumenjake.Polovice v trdo kuhanih beljakov položimo  P
zlato rumena. Če so repe večje, jih olupimo,      izdolbemo,      napolnimo z napol kuhano kašo ter jih zložimo  P
hladno, da počiva. Hruške umijemo, z nožkom      izdolbemo      peščišča in jih odstranimo.Hruške nato olupimo  P
hladilnika. Hruški na tanko olupimo, prerežemo in      izdolbemo      ter odstranimo peščišče.Polovice takoj pokapljamo  P
Prerežemo ga po dolgem na dva dela, nato z žlico      izdolbemo      zelenkasto meso, vendar tako, da ne poškodujemo  P
odrežemo tudi spodaj, da ravno stoji. Jabolku      izdolbemo      peščišče, vendar tako, da spodaj ne nastane  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA