nova beseda iz Slovenije
je takole čisto preč, ko ponosni perjevec ves | hrustljav | leži pred njim, s skorjo, da mu ob njej poskoči | A |
Toda vsaj pomfrit je vedno okusen. Zunaj | hrustljav, | znotraj malce mehak in tako slan, da ustnice | A |
so ga potisnili v peč, nastal nadvse okusen | hrustljav | kruh.Švedi so vojno izgubili in postali drugorazredn | D |
Vas ob španski besedi salsa misel napelje na | hrustljav | koruzni čips, ki se tako poda k začinjeni omaki | D |
violina, violončelo in klavir kot ansambel, 16. | hrustljav | krompirček, 17. začetek čakanja, 18. nekdanji | D |
Vesna Milek Sladko-pekoč, | hrustljav, | od znotraj malo krvav Darko Rundek v filmu Ruševine | D |
Podobno neobičajen je bil pogovor. Sladko-pekoč, | hrustljav, | od znotraj malo krvav. Na intervju je priletel | D |
Ob pudingih ponujajo tudi ingverjev kruh, | hrustljav | kolač iz čokolade, ki ga postrežejo s sladoledom | D |
zlatimi lasmi, ki prodaja slastne slaščice in | hrustljav | beli kruh. Cecilio je pravi naslov za pršut | D |
nabrali sadove svojega dela: sočne rdeče jagode, | hrustljav | korenček in dišeča zelišča. Ne damo se pregnati | D |
smo se spraševali, ali bi bil čips ravno prav | hrustljav | brez uporabe te naprave. Anamarija Meznarič | D |
da je človek, ki ga je, prepričan, da je bolj | hrustljav | in svež, kakor je v resnici. Slovesno podelitev | D |
oktobra, proizvajalec pa je lešnike že vgradil v | hrustljav | musli s čokolado Embi.Izdelek bi moral umakniti | D |
pekarn, in to iz kajzeric. »Da je zrezek tako | hrustljav, | potrebujemo kajzerico, ki ima več skorje od | D |
se je svet razširil! Kako je bil domači kruh | hrustljav, | ko so mu razodeli starši svojo odločitev.Že | D |
pobegniti, sem imel v rokah dve kepici čokolade in | hrustljav | kornet.Prvo v levici, drugo v desnici, kar je | D |
Se bom pa naučil. Bolj | hrustljav | je tvoj kruh, se mi zdi.Testo za pico se pripravlja | G |
kupimo. Ali pa gremo v kavarno Café du Monde na | hrustljav | flancat in kavo z mlekom.Na pločniku bodo igrali | P |
v proste aminokisline. Sir postane značilno | hrustljav, | pa še lažje je prebavljiv. Prav nebeška kombinacija | P |
časa, da postane živo zelen, vendar še čvrst in | hrustljav. | 3. | P |
središču Ljubljane rjava brozga. Kruh je bil | hrustljav, | žemljice tudi.Na višini naše Kredarice. | P |
Črnega in belega. | Hrustljav | je in dober. To je bil izziv, saj če človek | P |
saj to sem že nekoč zapisal: dober je le svež, | hrustljav, | beli kruh... Črni, polnozrnati se nam zdrav | P |
rumena plavut«, ki jima do popolnosti pomaga | hrustljav | korenček z dodatkom zelišč, vsemu skupaj doda | P |
v usta buhnil še en element, nežno sladek in | hrustljav. | Samo takrat, a je bilo dobrodošlo. | P |
krompirja, ki je bil ravno prav sočen in že | hrustljav. | Ker jed poznamo, smo dvome ob dodatku pečenih | P |
krompirja, ki niti ni okusen, saj je prekisel. | Hrustljav | krompir (5,01 evra) sicer spada pod »kitajske | P |
nadgradil s peno iz kisle repe! Priloga je bil pečen | hrustljav | riž, ki je že tako popolno harmonijo okusov | P |
zvezde poskrbi svež koromač, nežno pikanten in | hrustljav. | Odličen velik grisin, seveda pečen pri njih, | P |
peke in v krušni peči, kjer pečejo slasten in | hrustljav | kruh.Središče dogajanja na vrtu je velik žar | P |
Ko sem zagriznil v velik, težak, a vseeno | hrustljav | koruzni čips, mi je v hipu postalo jasno, da | P |
poskočno sveža, ovoj pa sveže pečen in prijetno | hrustljav. | Taquitos mariscos (0,70 evra) je podobna zgodba | P |
80 odstotki kakavovih delcev zapekel v nežen | hrustljav | ovoj.Grenko-sladko, oljno-tekoče in hrustljavo | P |
priloga pa je bil mlad in samo na pari obdelan | hrustljav | stročji fižol.Aromatični dodatek filigranske | P |
Zavitek pečemo pri 180 C pol ure, tako da postane | hrustljav. | Piše: Polona Kovič | P |
za pravo le tista, ki je zares tanka in ima | hrustljav | obroč z mehurji, pa pozna tudi tradicionalna | P |
minutah bi moral biti krompirček skuhan in lepo | hrustljav, | prav tako ostala zelenjava.Čas je za marinirane | P |
pretrda in ga večkrat obriši z belo krpo in ko je | hrustljav, | ga stakni z ražnja, daj toplega na mizo, tako | P |
za kratek čas v pečico, da je praženec bolj | hrustljav. | Potem ga posujemo s sladkorjem v prahu in ponudimo | P |
in opražimo na kocke narezan kruh, da postane | hrustljav. | Opečene kocke odcedimo na papirnati brisači, | P |
puranje pečenke. Za prilogo zadostuje svež | hrustljav | kruh. Testenine s puranjo omako | P |
1. Zunaj | hrustljav, | znotraj lepljiv in sluzast.Degustatorji poudarjajo | P |
drobljive in žvečljive teksture. V zunanjosti | hrustljav | in v notranjosti lepljiv in sluzast, se glasi | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |