nova beseda iz Slovenije
na membrano vezanimi in izločenimi imunskimi | globulini | zelo pomembno.In zgodi se čisto preprosto, ko | D |
skuto namesto kazeina sestavljajo albumini in | globulini. | To so laže prebavljive beljakovine kot kazein | P |
beljakovin, med katerimi prevladujejo albumini in | globulini, | ki se imenujejo tudi sirotkine beljakovine, | P |
izstopijo sirotkine beljakovine - albumini in | globulini. | Prav tu se v primeru skute začenja okusna zdravilna | P |
biološko vrednost - večjo kot jajčni beljak. | Globulini | so nosilci varovalnih snovi, ki krepijo imunski | P |
sladkor ter sirotkine beljakovine (albumini in | globulini) | , ki so po sestavi in izkoristku najkakovostnejše | P |
ostanejo sirotkine beljakovine, albumini in | globulini, | to so zelo kakovostne beljakovine, skoraj polovica | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |