nova beseda iz Slovenije
vsaj dve skodelici pravega črnega čaja. Zaradi | flavonoidov | in antioksidantov je verjetnost za nastanek | D |
sedemdeset antioksidativnih spojin in šestdeset | flavonoidov. | Zaradi tega je najbolj učinkovito naravno protivnetno | D |
sodelavci proučevala delovanje antioksidantov | flavonoidov | nekaterih rastlin.Eden izmed njih, znan kot | D |
reagirajo s čajem in tako zmanjšajo vsebnost | flavonoidov, | ki jim pripisujejo blagodejno delovanje na srce | D |
zdravila iz skupine tako imenovanih mikroniziranih | flavonoidov, | ki zmanjšujejo simptome, upočasnijo napredovanje | D |
od 75 let, druga pa poudarja varovalne učinke | flavonoidov | v rdečem vinu pred razvojem senilne demence | D |
delovanja ksantohumola in sorodnih preniliranih | flavonoidov | iz hmelja (mentor doc. dr. Metka Filipič, somentor | D |
uporabili posebno vrsto čokolade, ki vsebuje več | flavonoidov | kakor ponavadi, saj se jih veliko uniči med | D |
tablicam čokolade bodo dodali sojo, še en vir | flavonoidov, | ki delujejo kot antioksidanti.Raziskovalci bi | D |
Raziskovalci bi radi potrdili teorijo, da dodajanje | flavonoidov | prehrani lahko v kombinaciji z zdravili dodatno | D |
uporabili posebno vrsto čokolade, ki vsebuje več | flavonoidov | kakor ponavadi, saj se jih veliko uniči med | D |
tablicam čokolade bodo dodali sojo, še en vir | flavonoidov, | ki delujejo kot antioksidanti.Raziskovalci bi | D |
Raziskovalci bi radi potrdili teorijo, da dodajanje | flavonoidov | prehrani lahko v kombinaciji z zdravili dodatno | D |
Zdravilni so tudi storžki hmelja, ki poleg | flavonoidov | vsebujejo čreslovine, smole, eterično olje s | D |
odkriva pravo moč antioksidantov in nekaterih vrst | flavonoidov | Ljudska modrost uči, da ni bolj modrega sadeža | D |
pravo moč antioksidantov in nekaterih vrst | flavonoidov | v njih pa znanost odkriva šele danes. Ameriški | D |
pleksnejše spojine. Med fenolnimi spojinami je največ | flavonoidov, | zdaj jih poznamo več kot 5000. Fenolne spojine | D |
velikega zaščitnega učinka. Učinke ginka oziroma | flavonoidov | bo treba dodatno klinično ovrednotiti in šele | D |
minilo še nekaj desetletij, preden bodo delovanje | flavonoidov | tako raziskali, da bi bilo z njimi možno nadomestiti | D |
verjetnost, da obolijo za boleznimi srca in ožilja. | Flavonoidov | je največ v pravem kakavu in jedilni čokoladi | D |
analizirali vsebnost katehinov. Spadajo v družino | flavonoidov, | ki jih uvrščajo med najmočnejše antioksidante | D |
koristi zdravju, predvsem srcu, saj vsebuje veliko | flavonoidov. | Sedaj pa si ob skodelici čaja lahko za zdravje | D |
priljubljena pijača Angležev, vsebuje veliko | flavonoidov, | ki nevtralizirajo škodljive učinke prostih radikalov | D |
zelenjavi. Opazovali in merili so vsebnost | flavonoidov | v brokoliju, ki so ga pripravljali na štiri | P |
in enolončnice. So vir rudnin, karotenoidov, | flavonoidov | in drugih bioaktivnih snovi.Zaradi grenčin spodbujaj | P |
največkrat predpisujejo zdravilo iz skupine | flavonoidov, | ki deluje na osnovi antioksidantnega mehanizma | P |
čajem in zmanjšujejo koncentracijo katehinov, | flavonoidov | v čaju, ki so odgovorni za njegove dejavne učinke | P |
poudarjajo te zdravju zapisane plodove. Več kot 60 | flavonoidov | v pomaranči ima širok spekter delovanja, saj | P |
obilje dragocenih snovi, od prehranskih vlaknin, | flavonoidov | in vitaminov do sadnega sladkorja (fruktoza | P |
in drugi čaji, tudi zelišča vsebujejo nemalo | flavonoidov | in drugih bioaktivnih snovi, glede na vrsto | P |
telesu izkazujejo kot antioksidanti. Vsebnost | flavonoidov | in njihove vrste so različne, družijo pa jih | P |
grenki, marveč trpki, to pa predvsem zaradi | flavonoidov. | Zeleni čaj | P |
in listi vsebujejo "procianidine" in veliko | flavonoidov | (rutin, kvercetin, "hiperozid", viteksin).Flavonoidi | P |
zaščitne snovi. V rdečih vinih je koncentracija | flavonoidov | večdesetkrat večja kot v belih. Vendar, opozarja | P |
raziskave potrjujejo zaviralne učinke ekstraktov | flavonoidov, | zlasti antocianov iz rdečega in belega grozdja | P |
so zaradi vsebnosti vitaminov in mineralov, | flavonoidov | in številnih drugih snovi učinkoviti tudi čebelji | P |
vitamin C, niacin, vitamin E), karotenoidov, | flavonoidov | in zdravilnih grenčičnih snovi res prekašajo | P |
in bogastvo antioksidantov: karotenoidov in | flavonoidov | pa tudi drugih zaščitnih snovi. Nabiranje in | P |
uporabljeno zdravilo mikronizirana prečiščena frakcija | flavonoidov, | za katero je značilen poseben postopek izdelave | P |
boljšim celjenjem ran. Dobra stran mikroniziranih | flavonoidov | je tudi, da ne povzročajo škodljivega medsebojnega | P |
to pa je za oči najpomembneje. »Dnevni vnos | flavonoidov | v človeški organizem je v dieti zahodnoevropskih | P |
veliko vitamina C in drugih nujnih vitaminov, | flavonoidov, | encimov, rudninskih snovi, sladkorjev, kislin | P |
neponovljivo kombinacijo mineralnih snovi, vitaminov, | flavonoidov, | encimov in še neodkritih snovi, ki so izjemni | P |
odzivih naj hrana vsebuje predvsem: veliko | flavonoidov, | predvsem t. i. "kvarcetina". Uživajmo svežo | P |
Zeleni čaj je tako zdravilen zaradi obilja | flavonoidov, | ki delujejo kot antioksidanti (nevtralizirajo | P |
saj se kofein v njem ne loči od čreslovin in | flavonoidov, | zato zeleni čaj v krvi ne sproža enkratnih visokih | P |
Jabolka so odličen vir rutina in katehina, še dveh | flavonoidov, | ki prav tako varujeta zdravje in vitalnost. | P |
prebavo in delujejo rahlo odvajalno. Večina | flavonoidov | je v lupini in tik pod njo, jabolk po možnosti | P |
estrogena. Vsebujejo tudi obilje zaščitnih | flavonoidov, | taninov in karotenoidov.Z raziskavami so ugotovili | P |
ugotovili, da je vitamin P dejansko mešanica | flavonoidov, | vodotopnih rastlinskih barvil, "heperidina" | P |
že odkrili ali opisali več kot 6000 različnih | flavonoidov | v rastlinskih živilih. Polifenoli v rastlinski | P |
vitaminov A, C in E. Pomembni vir različnih | flavonoidov | v evropski prehrani so čebula (flavoni), čokolada | P |
kofeina (teina), a dolgoročni učinek je zaradi | flavonoidov | ugoden, dolgotrajen vpliv na regulacijo krvnega | P |
45 do 60 let, je dajala mešanico izoflavonov, | flavonoidov, | vitaminov in elementov v sledovih ter odkrila | P |
sem tu dobil paradajz in papriko, pač zaradi | flavonoidov | in pektina, ki je dober za ten. Med jedjo | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |