nova beseda iz Slovenije
njihova alkoholna pijača kari - gosta, rahlo kisla | fermentirana | pijača, na prvi pogled podobna našemu moštu | D |
omaka), bučke z algami nori, ocvrti tempeh ( | fermentirana | soja), pisana rižota z grahom, riževe testenine | D |
organizem. Tretja priloga je lahko natto (kuhana in | fermentirana | zrna soje) - vsebuje encim, ki preprečuje tvorbo | D |
verigo. V obratu za bioplin predelana ali | fermentirana | gnojevka ima manj neprijeten vonj, je manj | D |
preden se je pojavilo vino, kar verjetno drži. | Fermentirana | mešanica medu in vode bi se lahko pojavila v | D |
katerem je bila zmes žitaric, medu in sadja | fermentirana | skupaj. Tri pijače v vaši knjigi vsebujejo | D |
Moč hmelja in ječmena Pivo je naravno | fermentirana | pijača iz žit, hmelja in vode, izdelana po postopku | D |
zadnjem luninem krajcu je veliko koristnejša | fermentirana | hrana; fermenti in encimi, ki jih vsebujejo | P |
- kislo zelje/repa (surova), - druga | fermentirana | hrana (miso, tampeh), - koncentrirani probiotiki | P |
sirotka, natančneje kisava. To je mlečnokislinsko | fermentirana | sirotka, ki ima dobrodejen učinek na prebavila | P |
koristnimi lastnostmi. Kisava je mlečnokislinsko | fermentirana | sekundarna sirotka. Tradicionalno so jo uporabljali | P |
žajbljevega čaja ali molkosana (koncentrirana | fermentirana | sirotka). Pri kašlju nam je narava ponudila | P |
Zakaj vetrovi smrdijo? | Fermentirana | hrana ustvarja različne hlape in nekateri od | P |
pražimo žita. Seznani nas tudi s tem, kakšna so | fermentirana | žita in kako preprosto je pripraviti "pomladuc | P |
oskrbujete z grgranjem Molkosana (koncentrirana | fermentirana | sirotka) ali s prevretki ingverja in žajblja | P |
histamina v telesu (sir, čokolada, tofu, sejtan, | fermentirana | hrana, nekatere ribe, buče, špinača, paradižnik | P |
nastanek v telesu (siri, čokolada, tofu, sejtan, | fermentirana | hrana, nekatere ribe, buče, špinača, paradižnik | P |
navadili na neprijeten vonj po sušeni ribi ( | fermentirana | riba je osnova, iz katere Vietnamci vkuhavajo | P |
izogibali ocvrti. Blagodejna je tudi mlečnokislinska | fermentirana | zelenjava, to sta kisla repa in kislo zelje | P |
Štiri vrste kavnih zrn: standardno pražena, | fermentirana, | posušena in globoko pražena z mastnim sijem | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |