nova beseda iz Slovenije
ogleduje pročelja. »Na postaji bi morali pojesti | boršč. | « »Tudi tople klobase so imeli,« se Nordan | A |
ko stopijo na peron po tople piroge in grog - | boršč | na vlaku je po kakovosti in količini odvisen | A |
Fifti, fifti. | Boršč, | šči in pelmeni, pa tudi kakšna ameriška dobrota | D |
Prva ruska restavracija pri nas | Boršč | kot v Kremlju Na Kranjčevi v Ljubljani so | D |
Gudilin je kuhal med drugim Leonidu Brežnjevu | Boršč, | pirožek, kulebjaka, pelmeni, zastolica in raztegaj | D |
uravnotežena, vendar vedno ruska: zeljna juha, | boršč, | ovseni kosmiči ...Astronavti s pripravo niso | D |
tuba, 17. bakrenec, 19. R(udolf) N(urejev), 20. | boršč, | 21. R(ene) M(lekuž), 22. Attersee, 25. gaga | D |
Fandorin. Za martini mu ni mar, saj raje je | boršč, | tudi astoni martini in ostala prestižna vozila | D |
rusko hrano, kot je recimo predjed sakuki ali pa | boršč, | je sicer najbolje stopiti do Muzeja ruskih vodk | D |
postmoderna tipična ruska kašča: suši, solata, | boršč, | meso in zelje.Gosti so žal prejeli le majhen | D |
izjav. Čakajo namreč, da se vroči ukrajinski | boršč | nekoliko ohladi.Toda prvi neodvisni komentarji | D |
otrok dobil sladkarije, za kosilo pa najprej | boršč, | doma pa še špagete.Ferrara je pridobil težo | D |
Apokalipsa (flambirani rakci), Krvava nevesta ( | boršč | - juha z rdečo peso) ali Darwinova nočna mora | D |
Rešitev križanke 456 Vodoravno: 1. despot, 7. | boršč, | 12. Nowitzki, 14. Bakunin, 16. Romita, 17. avtokar | D |
kipi v kotih, ki se zdijo skoraj prozorni. | Boršč | ali pieroge 123 metrov pod zemljo Rudnik ne | D |
naročijo osvežilno juho iz rdeče pese, znano kot | boršč, | ali nekaj nadevanih cmokov ("pieroge").Za tiste | D |
pa jo sestavi v popolnoma drugačno obliko - | Boršč | ali juha iz pese pride izpod Komovih rok na | D |
Tako zdaj spreminja videz in okus ruske hrane. | Boršč | ali juha iz pese pride izpod Komovih rok na | D |
Komovih rok na mizo v obliki okusnih kroglic. ΄» | Boršč | je bil lahek kot gosji puh,΄« pravi Julija Troši | D |
spremlja pa jih sladoled z okusom pese in hrena. ΄» | Boršč | in pelmeniji so naša hrana, ravno tako, kot | D |
naših logov. Med značilne poljske jedi spada | boršč | (pesna juha), ki ga postrežejo z mesnimi cmočki | D |
ki je pospravljala mize ter kuhala in stregla | boršč. | Vse je potekalo zelo počasi. | D |
zasedli omizje v trendovskem lokalu Etaža. | Boršč | in druga hrana so nas okrepili, odlično pivo | D |
16. rjuha, 17. Eno, 18. Boas, 19. lat, 22. | boršč, | 24. Anio, 25. mantika, 27. pika, 28. Aleksa | D |
tudi baltskim državam ni tuja, le da se talilni | boršč | po ruskem receptu, ki naj bi prekril vse druge | D |
je zamesila lastnoročno ... Omenjeni so še | boršč | na Bajkalskem jezeru po receptu Leonida Brežnjeva | P |
privoščijo tudi »dobrote« s sovjetskega menija. | Boršč, | hrenovke, črni kruh, vodka.S tem je izbire pravzapra | P |
tem je izbire pravzaprav tudi konec. Izberemo | boršč, | ki nam ga postrežejo v aluminijastem krožniku | P |
vzhodni Slovani na mizo prinesejo vroča jedila ( | boršč, | sveže pečen kruh idr.), da bi se okrepila s | P |
8. V taboru največkrat jedo slanino in | boršč, | ki ga po več kot sedemdeset litrov na dan pripravljajo | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |